Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλυπητήρια Παυλόπουλου σε Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
  • [02] Κάλεσμα λαϊκής ενότητας από τον Δ. Κουτσούμπα στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
  • [03] Την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Στη δημοσιότητα τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου
  • [05] Κρίσιμη αναμέτρηση σοσιαλδημοκρατών- Ακροδεξιάς στις τοπικές εκλογές στη Βιέννη
  • [06] Η δύναμη των έφηβων κοριτσιών: Ένα όραμα για το 2030
  • [07] Προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία
  • [08] Πρόβλημα στον κατεπέλτη εμφάνισε πλοίο που κάνει το δρομολόγιο Μπρίντεζι - Ηγουμενίτσα
  • [09] Αντόνιο Γκουτέρες: Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας

  • [01] Συλλυπητήρια Παυλόπουλου σε Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα εναντίον αθώων θυμάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ του Σαββάτου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο κ. Παυλόπουλος παρακάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να διαβιβάσει την βαθειά θλίψη και τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων τονίζοντας «ότι παρά την όποια διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, ουδέν τις χωρίζει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, από όπου και αν αυτή εκπορεύεται» .

    [02] Κάλεσμα λαϊκής ενότητας από τον Δ. Κουτσούμπα στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

    «Δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση: Από τη μία ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα και από την άλλη ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων. Αυτή η αντίθεση εκδηλώνεται και σήμερα και διατρέχει την Ιστορία» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

    Επισημαίνοντας ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία, αναφέρθηκε στην συνέχεια στο "σάπισμα μέχρι το μεδούλι" του καπιταλισμού, που αντανακλάται και στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται, και τόνισε ότι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση χιλιάδων νέων, μπορούν να γίνουν αγώνας εναντίον του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποκτώντας δυναμική αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, αν γίνουν συμμετοχή στο κίνημα και στην ταξική πάλη.

    Σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε ότι πιάνοντας το νήμα, από εκεί ακριβώς που το άφησε προεκλογικά, στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.

    [03] Την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρτικής ενέργειας στην Τουρκία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλάι του τουρκικού λαού με όλες του τις δυνάμεις.

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης, ότι η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην 'Αγκυρα δείχνει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία στη γείτονα χώρα.

    [04] Στη δημοσιότητα τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου

    Ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροδιαφυγή προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπατούμενα του Οκτωβρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ενοικίων απο 1.1.2015 ενώ καθώς και η κατάργηση της δυνατόητας εκκχώρησης ανείσπρακωτων ενοικίιων στο δημόσιο.

    Ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι διαταξεις του νομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή. Ετσι προβλέπεται οτι:

    - πραγματοποιεί έγκλημα φοροδιαφυγής όποιος με πρόθεση αποκρύπτει εισοδήματα, στοιχεία και ειδικά όταν δεν υποβάλλει δήλωση για οποιοδήποτε είδος φορολογίας. Επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών για την αποφυγή πληρωμής φόρου πάνω από 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ. Δεν αναστέλλεται η ποινική διαδικασία ακόμη και αν ο φορολογούμενος υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή

    - καταργείται το ανώτατο όριο φορολογικών προστίμων 30.000 ευρώ για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (π.χ. αποδείξεων, τιμολογίων).

    - η λήψη προληπτικών μέτρων διασφάλισης των εσόδων του δημοσίου σε βάρος όσων εντοπίζονται να έχουν φοροδιαφύγει πάνω από 150.000 ευρώ. Προβλέται η δέσμευση του 50% των καταθέσεων, του 50% του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου θυρίδων, όπως για παράδειγμα κοσμημάτων, ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται και σε όσους έχουν ασκήσει διοίκηση με κάθε τρόπο στην εταιρεία που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει ακόμη και αν έχουν αποβάλει την ιδιότητα του διαχειριστή ή υπεύθυνου της εταιρείας στο παρελθόν.

    - μειώνεται από το 100% στο 50% το πρόστιμο της μη υποβολής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων

    - Σε περίπτωση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου ή έκδοσης ή λήψης ανακριβούς στοιχείου για πράξη που επιβαρύνεται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα τοις εκατό (50%) επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο, ή επί της διαφοράς, αντίστοιχα. Εξαιρείται της επιβολής κυρώσεων ο λήπτης που τελούσε σε καλή πίστη κατά την λήψη των στοιχείων.

    - Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται, κατόπιν ελέγχου, η υποβολή ανακριβών δηλώσεων ή η μη υποβολή δηλώσεων, υποβολή δηλώσεων, με συνέπεια τη μη απόδοση ή την μειωμένη απόδοση ή την επιπλέον έκπτωση ή επιστροφή ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του ποσού του φόρου που θα προέκυπτε από την μη υποβληθείσα δήλωση ή επί της διαφοράς, αντίστοιχα.

    - Σε περίπτωση άσκησης οικονομικής δραστηριότητας χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση έναρξης εργασιών, παρά την ύπαρξη σχετικής υποχρέωσης, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του ποσού του ΦΠΑ που θα έπρεπε να είχε αποδοθεί για όλη τη διάρκεια λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας.

    - Σε κάθε πρόσωπο μη υπόχρεο σε υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ που εκδίδει φορολογικά στοιχεία με ΦΠΑ, χωρίς να έχει τέτοια υποχρέωση, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του αναγραφόμενου φόρου που δεν αποδόθηκε».

    - Ο συντελεστής φορολογίας του εισοδήματος απο ενοίκια αυξάνεται από 11% σε 15% για εισόδημα εως 12.000 ευρώ και απο 33% σε 35% για εισόδημα από 12.000 και άνω.

    - καταργείται ( απο 1.1.2015) η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    - μειώνεται από τα 5 στο 1 ευρώ το ποσό ΕΝΦΙΑ που δεν βεβαιώνεται στον φορολογούμενο μετά την εκκαθάριση. Επίσης ΕΝΦΙΑ θα καταβάλουν απο φέτος οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τα ακίνητά τους που ιδιοχρησιμοποιούνται ενώ εξαιρούνται απ το φόρο ακίνητα που ανήκουν σε εταιρείες ειδικού σκοπού οι οποίες ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ

    - προβλέπεται πρόστιμο από 500 έως 2.000 ευρώ για την υποβολή ελλιπούς δήλωσης τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών.

    - δίνεται η δυαντότητα στον έφορο να μειώνει τη διάρκεια της ήδη χορηγηθείσας ρύθμισης για οφειλες προς το δημόσιο εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ΄όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

    [05] Κρίσιμη αναμέτρηση σοσιαλδημοκρατών- Ακροδεξιάς στις τοπικές εκλογές στη Βιέννη

    Με τις προβλέψεις να θέλουν μία σημαντική αύξηση του ποσοστού της αυστριακής Ακροδεξιάς σε πάνω από το 30 % και τους σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούν αδιάλειπτα εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, να μειώνουν σημαντικά τη δύναμή τους και να έχουν μόνον οριακό προβάδισμα, περίπου 1,15 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στη Βιέννη στις κάλπες για να εκλέξουν τα 100 μέλη του δημοτικού συμβουλίου που συνθέτουν και την τοπική Βουλή, καθώς η αυστριακή πρωτεύουσα είναι συγχρόνως και ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας.

    Στις εκλογές για την τοπική Βουλή και το δημοτικό συμβούλιο, υποψήφια είναι οκτώ κόμματα, αλλά μόνον τα πέντε αναμένεται να συγκεντρώσουν ποσοστό πάνω από 5 % που είναι το όριο για την εκπροσώπησή τους στην τοπική Βουλή-δημοτικό συμβούλιο, ενώ στην αναμέτρηση για τις εκπροσωπήσεις των 23 τομέων της πόλης, στις οποίες δικαίωμα ψήφου έχουν και περίπου 184.000 πολίτες άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης, υποψήφια είναι επιπλέον άλλα τρία κόμματα.

    [06] Η δύναμη των έφηβων κοριτσιών: Ένα όραμα για το 2030

    Σε όλο τον κόσμο, κορίτσια στην εφηβεία μένουν εκτός της αναπτυξιακής ατζέντας, παρά την πρόοδο που υπάρχει στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της καταπολέμησης του AIDS, στην προστασία κατά της βίας. Απουσιάζουν εξαιτίας της έλλειψης εκπαίδευσης ή ασθενειών που μπορεί να προληφθούν, των γάμων σε παιδική ηλικία, της ελλιπούς επένδυσης σε πολιτικές, υπηρεσίες και πρωτοβουλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν το μέλλον τους και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

    Παρεμβάσεις που στηρίζουν την υγεία, την ασφάλεια και την εκπαίδευση των κοριτσιών ηλικίας 10 έως 19 χρονών, είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων πολλών εκατομμυρίων παραμελημένων κοριτσιών και νεαρών γυναικών. Είναι επίσης απαραίτητες, γιατί οι έφηβες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών. Η επένδυση στις έφηβες αποτελεί έναν από τους εξυπνότερους τρόπους να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο και περισσότερο βιώσιμο μέλλον για όλους.

    Η κρίσιμη σημασία που έχει η ενίσχυση των προσπαθειών αυτών και η εστίαση στα νεαρά κορίτσια είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Κοριτσιού 2015 με σύνθημα: «Η Δύναμη των έφηβων κοριτσιών: Ένα όραμα για το 2030».

    [07] Προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία

    Οι Λευκορώσοι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει μια πέμπτη θητεία, παρατείνοντας τα 21 χρόνια του στα ηνία της χώρας, την ώρα που οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την άρση των κυρώσεων σε βάρος του.

    Η συμμετοχή, νωρίς το πρωί, έφτασε το 36%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή. Ο Λουκασένκο θέλει υψηλό ποσοστό συμμετοχής, πειστικό ώστε οι εκλογές να αναγνωριστούν από τις χώρες της Δύσης.Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε σήμερα ότι ορισμένα εκλογικά τμήματα είχαν προγραμματίσει να διανείμουν τρόφιμα και να παρουσιάσουν συναυλίες στους ψηφοφόρους προκειμένου να «δημιουργήσουν κλίμα διακοπών».

    Ο 61χρονος Λουκασένκο που αποκαλείται «τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης» από την Ουάσινγκτον, αναμετράται με τρεις υποψηφίους σχεδόν άγνωστους σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση και χαρακτηρίζονται από την κόπωση των εκλογέων.

    [08] Πρόβλημα στον κατεπέλτη εμφάνισε πλοίο που κάνει το δρομολόγιο Μπρίντεζι - Ηγουμενίτσα

    Πρόβλημα στον καταπέλτη εμφάνισε το πρωί, κατά την διαδικασία της πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλοίο της εταιρίας Grimaldi που έκανε το δρομολόγιο από το Μπρίντεζι.

    Το πλοίο έχει πλαγιοδετήσει στο λιμάνι, ωστόσο επιβάτες και οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπορούν να βγουν μέχρι να επισκευαστεί ο καταπέλτης του πλοίου.

    [09] Αντόνιο Γκουτέρες: Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας

    Τη Λέσβο επισκέπτεται ο ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες.Τη Λέσβο που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παράδειγμα προς όλο τον κόσμο για τα αισθήματα που επέδειξε προς τους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο διαφεύγοντας από τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής».

    Σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες «το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας. Αποτελεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση».

    Ο ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε αμέσως μετά την άφιξη του συνοδευόμενος από το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη το Κέντρο διαμονής προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, το υπό διαμόρφωση Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ και τέλος το Κέντρο Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια. Το απόγευμα θα πάρει μέρος στο παλιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης σε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με εθελοντικές οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα μεταναστών και προσφύγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 October 2015 - 8:32:18 UTC