Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την καταδίκη της Ελλάδας για τις επιθέσεις, εξέφρασε ο Ν. Κοτζιάς στον Τούρκο ομόλογό του
  • [02] Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Ευρώπης - ΗΠΑ
  • [04] Διευκρινίσεις για τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο
  • [05] Έγγραφο με σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις θα τεθεί ενώπιον Αναστασιάδη - Ακιντζί
  • [06] Το PKK διέταξε τα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία
  • [07] Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων στην Ιερουσαλήμ, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν
  • [08] Στους 86 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Άγκυρα
  • [09] Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν την επίθεση των «τρομοκρατών εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών»

  • [01] Την καταδίκη της Ελλάδας για τις επιθέσεις, εξέφρασε ο Ν. Κοτζιάς στον Τούρκο ομόλογό του

    Την αμέριστη καταδίκη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Τούρκο ομόλογό του Φεριντούμ Σινιρλίογλου.

    Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

    Από την πλευρά του ο κ. Σινιρλίογλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την επικοινωνία και εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του για την άμεση εκδήλωση της ελληνικής αλληλεγγύης επί του ζητήματος.

    [02] Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης, που διοργάνωσαν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα στην Άγκυρα.

    Επιπλέον, καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και τους συναγωνιστές των αδικοχαμένων αγωνιστών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς».

    Προσθέτει ότι «το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

    [03] Διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Ευρώπης - ΗΠΑ

    Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου TTIP που είναι υπό συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, αλλά και για τη συμφωνία Ceta μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

    Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης αλλά και οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων του καταναλωτή, οι διαδηλωτές έδωσαν «ραντεβού» το μεσημέρι έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

    Οι οργανωτές αναμένουν ότι στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος 50.000-100.000 άνθρωποι απ' όλη τη Γερμανία που θα φτάσουν στο Βερολίνο με τρένα και με περισσότερα από 600 λεωφορεία.

    [04] Διευκρινίσεις για τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο

    Διευκρινίσεις σχετικά τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων από οφειλές προς το δημόσιο δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα νέα ακατάσχετα όρια που ισχύει από 19 Αυγούστου βάση του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις έχουν παγώσει λόγο των capital controls τα νέα όρια είναι τα ακόλουθα όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο:

    - το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς

    - για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών

    - για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού

    - το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.

    - εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών.

    [05] Έγγραφο με σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις θα τεθεί ενώπιον Αναστασιάδη - Ακιντζί

    Νέα συνάντηση θα έχουν την Δευτέρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις « βρίσκονται σε κομβικό σημείο». Ανέφερε ότι με την εντατικοποίηση των συναντήσεων των ηγετών των δύο κοινοτήτων και μετά τις εκλογές στην Τουρκία θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Για την συνάντηση της Δευτέρας ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα τεθεί ενώπιον των δύο ηγετών κοινό έγγραφο των διαπραγματευτών, κυρίων Μαυρογιάννη και Ναμί, με τα σημεία, στα οποία υπάρχει διαφωνία. Βάσει του εγγράφου, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

    [06] Το PKK διέταξε τα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία

    Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έδωσε εντολή στα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία, εκτός και αν δεχτούν επίθεση, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat που πρόσκειται στην οργάνωση αυτή.Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας. Οι Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή «δίκαιων εκλογών» στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου.

    Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Άγκυρα όπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλοκούρδων και αριστερών ακτιβιστών.

    [07] Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων στην Ιερουσαλήμ, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν

    Οι Παλαιστίνιοι κηδεύουν σήμερα τους νεκρούς τους, μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς κλιμακώνονται τα επεισόδια βίας με τους Ισραηλινούς, μία ημέρα αφότου οι ταραχές στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιερουσαλήμ επεκτάθηκαν, για πρώτη φορά, και στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί με αφορμή τις κηδείες τριών Παλαιστίνιων, δύο στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης και ενός στο Σουαφάτ, τον προσφυγικό καταυλισμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι θα κηδευτούν στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σήμερα το πρωί σημειώθηκε άλλη μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών. Δύο υπερορθόδοξοι Εβραίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στην Ιερουσαλήμ ενώ ο δράστης, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Στη Λωρίδα της Γάζας, άλλος ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε νωρίς τα ξημερώματα στα τραύματά του, αφού είχε δεχτεί τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ. Με τον θάνατό του αυξήθηκαν στους επτά οι νεκροί από αυτά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 145.

    [08] Στους 86 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Άγκυρα

    Στους 86 ανέρχονται οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας

    Ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

    «Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον Μουεζίνογλου, οι τραυματίες ανέρχονται στους 186.

    Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι δύο εκρήξεις προφανώς ήταν αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας. Άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με τα εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

    [09] Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν την επίθεση των «τρομοκρατών εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών»

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε σήμερα την Τουρκία να «παραμείνει ενωμένη» απέναντι στους «τρομοκράτες» και τις απειλές τους, μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

    «Ο τουρκικός λαός και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα η οποία αντιμετωπίζει πολλές απειλές» ανέφερε η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ.

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε επίσης την «τρομοκρατική επίθεση».«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για αυτή τη φρικτή επίθεση εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν για την ειρήνη», τόνισε.

    Για «θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό λαό.

    Από το Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ καταδίκασε «μια βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών» υποστηρίζοντας ότι οι δράστες επιδιώκουν να δημιουργήσουν «ένα κλίμα τρόμου και εκφοβισμού πριν από τις εκλογές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 October 2015 - 14:32:13 UTC