Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Θα διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ και της ενέργειας
  • [03] Β. Λεβέντης: Στη Βουλή είναι «τα ζώα μου αργά»
  • [04] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
  • [05] Δωρεάν συμβουλευτική: Μάθετε πότε μπορείτε να πάρετε σύνταξη
  • [06] Αναζητούνται «μητέρες» για τα Παιδικά Χωριά SOS
  • [07] Επιτυχής επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση γυναίκας που έπεσε σε πηγάδι
  • [08] Τουλάχιστον 5.000 μετανάστες έφθασαν σήμερα από τη Μυτιλήνη, στον Πειραιά
  • [09] Θεσσαλονίκη: Τον πέρασε για θήραμα και τον σκότωσε

  • [01] Με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Καλή επιτυχία, σε δύσκολους καιρούς, ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νέο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε στον κ. Βούτση συγχαρητήρια για την εκλογή του -τονίζοντας ότι γνωρίζει τη διαδρομή και την κοινοβουλευτική του ευαισθησία- εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι θα είναι πρόεδρος όλων των βουλευτών, πρόεδρος όλων εκείνων που υπερασπίζονται το πολίτευμα και την πορεία του τόπου.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κ. Βούτσης θα βοηθήσει τη Βουλή να μπορέσει να ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά της και τον ρόλο που της επιφυλάσσει το Σύνταγμα.

    «Το Σύνταγμά μας είναι σαφές, δεν επιφυλάσσει στη Βουλή τον ρόλο κυβερνώσας Βουλής. Η Βουλή ασκεί τη νομοθετική εξουσία, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ασκεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως ορίζει το Σύνταγμα.Εύχομαι στις μέρες σας, από τη μια πλευρά να τονωθεί ο νομοθετικός ρόλος της Βουλής και ιδίως η νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά των βουλευτών και εύχομαι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αποκτήσει την ουσία που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, έτσι ώστε να υπάρχει ο έλεγχος πάνω στην κυβέρνηση, ο οποίος είναι απαραίτητος. Εύχομαι, επίσης, στις μέρες σας, να ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή των διατάξεων, που αφορούν την ευθύνη των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Ήρθε ο καιρός να πούμε σαφώς, ότι δεν ανήκει στη Βουλή -είναι αναχρονιστικό πλέον αυτό το σύστημα- να παρέχει ένα καθεστώςοιονεί ασυλίας στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς» επισήμανε, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος σε αυτή την κατεύθυνση. «Και θεωρώ, επειδή είναι κοινή πεποίθηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, εύχομαι και ελπίζω, και επειδή γνωρίζω και τις προσωπικές σας απόψεις, να ξεκινήσει στη δική σας θητεία αυτή η αναθεώρηση στην Βουλή, να ασχοληθεί με τα πραγματικά της καθήκοντα και όχι με άλλα καθήκοντα που ανήκουν σε άλλες εξουσίες, όπως είναι η Δικαστική» ανέφερε ο Πρόεδρος.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Θα διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ και της ενέργειας

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα διαφυλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

    «Μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση και έπειτα από μεγάλη προετοιμασία αποκρούστηκε η άμεση ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης, που είναι σε εξέλιξη, εμείς θα διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις Σκουριές, κάνοντας λόγο για «συστηματικά μέσα που θέλησαν να κάνουν τη μέρα νύχτα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Ακούστηκαν πολλά γύρω από τις Σκουριές, τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας, από εργολαβικά συστημικά», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

    Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου εθνικού μοντέλου ενεργειακής αγοράς, πάνω σε μια νέα παραγωγική και αναπτυξιακή βάση που θα στηρίξει παράλληλα τόσο την οικονομία όσο και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε επίσης την ανάγκη ενός μακρόπνοου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, ενώ τάχθηκε υπέρ των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, που θα σέβονται όμως, όπως είπε, τους κανόνες, θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

    [03] Β. Λεβέντης: Στη Βουλή είναι «τα ζώα μου αργά»

    Aπογοητευμένος από την εικόνα της Βουλής δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    «Τριάντα χρόνια πάλευα νομίζοντας ότι εκεί μέσα υπάρχει σοβαρότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Β. Λεβέντης.

    Αναφέρθηκε στα προνόμια των βουλευτών λέγοντας ότι κάθε ένας δικαιούται πέντε συνεργάτες, οκτώ τηλέφωνα και δύο αστυνομικούς, σημειώνοντας πως η θέση του είναι πως τα προνόμια πρέπει να μειωθούν.

    Στη Βουλή είναι«τα ζώα μου αργά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε όταν τον ενημέρωσαν ότι προσωρινά θα λάβει το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή.

    «Θέλουν να με βάλουν σε ένα γραφείο του Μητσοτάκη και τους είπα ότι είναι γκαντέμης», δήλωσε με έμφαση.

    [04] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

    Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησηςολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Εξάλλου, με τις ομιλίες υπουργών και βουλευτών συνεχίστηκε η διαδικασία χθες Τρίτη, στη Βουλή.

    Έντονη κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπως τις ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Εκ μέρους τηςΔημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η πλήρης στασιμότητα στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, με την παράλυση του παραγωγικού ιστού, συνθέτουν την εικόνα μιας εξαιρετικά σκληρής πραγματικότητας, και οι προγραμματικές δηλώσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία.

    Για αντιπαράθεση του μνημονιακού τόξου της κυβέρνησης με τις υπόλοιπες συνιστώσες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Κεντρώους, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τουΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ είναι σε αυτή τη Βουλή η μοναδική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τουΠοταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα βοηθήσει σε ό,τι σωστό, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα λύσει αυτή η κυβέρνηση τα προβλήματα της χώρας.

    Πρώτη φορά δεν έγινε αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε προγραμματικές δηλώσεις, παρατήρησε ηΝτόρα Μπακογιάννηκαι σημείωσε πως «είναι άκρως ανησυχητικό ότι μετά από οκτώ μήνες πρωθυπουργίας και μία πολυήμερη παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το μόνο που βρήκε να μας πει ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή μας».

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τηΔημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αφού είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «λύσεις εξ εφόδου» και ο ελληνικός λαός τις προτίμησε, προσφέροντας αυτό που ήθελε στον κ. Τσίπρα (να έχει μεγάλη πλειοψηφία, να μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ και να μην μπει η εσωκομματική του αντιπολίτευση), κάλεσε τον πρωθυπουργό τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του και «προειδοποίησε» πως ο λαός θα ζητήσει ευθύνη και «δεν έχει πολύ χρόνο».

    Εκ μέρους τουΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί απάντηση είναι ποιος είναι ο βασικός υπεύθυνος της αντιλαϊκής επίθεσης, ποιος είναι ο χαρακτήρας της επίθεσης αυτής, και τόνισε ότι στον πυρήνα της βρίσκεται η προστασία και η θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

    Ο Σπύρος Λυκούδης από τοΠοτάμι, αφού σημείωσε πως μπαίνει κανείς στον πειρασμό να αγνοήσει τελείως τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πλην εκείνων που αφορούν στην εφαρμογή των υποχρεώσεων του τρίτου Μνημονίου του κ. Τσίπρα, αιτιολόγησε πως δεν έχουν καμία σημασία όλες αυτές οι γενικολογίες που ακούστηκαν περί παράλληλων προγραμμάτων και ισοδύναμων.

    Κατηγορίες προς την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν παρέχει στην κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της, εξαπέλυσε ο εισηγητής τωνΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, διερωτώμενος αν θέλει και πάλι εκλογές ή αν επιθυμεί την χρεοκοπία της χώρας.

    ΗΈνωση Κεντρώωνδεν θα δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να την στηρίξει παρά μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση των εννέα σημείων που έχει καταθέσει, ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

    Κατά την πρώτη του ομιλία του από την Ολομέλεια, ως ο εισηγητής τηςΈνωσης Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης είπε πως η είσοδος του κόμματός του στη Βουλή αποτελεί και δικαίωση καθαρών θέσεων και αρχών του Κέντρου που είχαν εξοβελιστεί από την δημόσια ζωή.

    Επίθεση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εξαπέλυσε ο βουλευτής τωνΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, κάνοντας λόγο για «μπουρδιστάν» και «κατιναριό».

    [05] Δωρεάν συμβουλευτική: Μάθετε πότε μπορείτε να πάρετε σύνταξη

    Τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους συνταξιούχων που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, επιχειρεί να ενώσει το Δίκτυο των Συνταξιούχων που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Στο Δίκτυο μπορούν να ενταχθούν συνταξιούχοι όλων των ταμείων και ανεξαρτήτως αν ανήκουν στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. «Σκοπός μας δεν είναι να διαλυθούν οι Σύλλογοι. Απλώς εμείς κάναμε μία πρωτοβάθμια οργάνωση. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό δίκτυο, του οποίου το προεδρείο θα εκλέγεται με την ψήφο του συνταξιούχου σε όλη την Ελλάδα. Πάμε να ενώσουμε όλους τους συνταξιούχους. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.743.000 συνταξιούχοι» εξηγεί ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η διαδικασία είναι απλή. Ο υποψήφιος συνταξιούχος επικοινωνεί με το Δίκτυο, προσέρχεται στα γραφεία και συμπληρώνει ένα έντυπο, όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή από το όνομα και την ηλικία μέχρι τον αριθμό ενσήμων και άλλες απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών. Η ομάδα του Δικτύου, μέσα σε 2-3 ημέρες απαντά στον υποψήφιο συνταξιούχο, ανεξάρτητα αν είναι στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα. «Εμείς θεωρούμε ότι αυτή την παροχή θα έπρεπε να την δίνει το ασφαλιστικό Ταμείο», λέει ο πρόεδρος του Δικτύου και προσθέτει ότι «είναι άδικο οι υποψήφιο συνταξιούχοι να πρέπει να πληρώσουν μία ολόκληρη μελλοντική τους σύνταξη τους για να πάρουν μία απάντηση. Το έργο αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί υπάρχουν περίπου 2000 διαφορετικές αποφάσεις συνταξιοδότησης».

    [06] Αναζητούνται «μητέρες» για τα Παιδικά Χωριά SOS

    «Μητέρες SOS» αναζητούν τα Παιδικά Χωριά SOS σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο Κρήτης, καθώς η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων αναγκάζει όλο και περισσότερες οικογένειες να απευθύνονται στα Παιδικά Χωριά για την ανατροφή των παιδιών τους. Την ίδια στιγμή, πέρα από τον καθημερινό αγώνα για στήριξη των υπαρχόντων δομών και δημιουργία νέων Χωριών, τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν και περισσότερες από 1300 οικογένειες με προβλήματα μέσω επτά Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν ακόμη δύο.

    ΟΙ «ΜΗΤΕΡΕΣ SOS»

    Η Μάνα είναι η ψυχή της οικογένειας. Ο ρόλος της είναι σύνθετος, δύσκολος και εξαιρετικά σημαντικός για την κοινωνία. Δυστυχώς, όμως, για διάφορους λόγους δεν μπορούν όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν με τη φυσική τους μητέρα. Οι «Μητέρες» των Παιδικών Χωριών SOS χρόνια τώρα ανταποκρίνονται με επιτυχία στον ρόλο της Μητέρας. Έχουν φροντίσει και έχουν μεγαλώσει πολλά παιδιά με τον καλύτερο τρόπο γι αυτό και αυτά τα Χωριά είναι πλέον σπουδαίος κοινωνικός θεσμός.

    [07] Επιτυχής επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση γυναίκας που έπεσε σε πηγάδι

    Αίσιο τέλος είχε επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη διάσωση 60χρονης γυναίκας, η οποία νωρίς το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε μέσα σε πηγάδι στην περιοχή «Ανω Καλάθαινες» στην Κίσσαμο Χανίων.

    Η γυναίκα έπεσε στο πηγάδι, το οποίο είχε βάθος πάνω από 15 μέτρα και αρκετό νερό ωστόσο συγγενικό της πρόσωπο που αντιλήφθηκε το συμβάν, ενημέρωσε τις αρχές και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με ισχυρή δύναμη, αποτελούμενη από 12 πυροσβέστες τις υπηρεσίες Κισσάμου και Χανίων.

    Διασώστης - πυροσβέστης προσέγγισε με σχοινί την 60χρονη γυναίκα, προσπαθώντας να την κρατά στην επιφάνεια του νερού, ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοι του με ειδικό μηχάνημα την ανέσυραν από το πηγάδι.Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η γυναίκα έχοντας τις αισθήσεις της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων.

    [08] Τουλάχιστον 5.000 μετανάστες έφθασαν σήμερα από τη Μυτιλήνη, στον Πειραιά

    Τουλάχιστον 5.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν σήμερα, από τη Μυτιλήνη, στο λιμάνι του Πειραιά με τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

    Στη μία τα ξημερώματα, κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.499 μετανάστες, στις 06:45 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1541 και στις 08:00 το καταμαράν «tera jet» με 1703.

    Το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε τουλάχιστον 303 μετανάστες σε 9 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.

    [09] Θεσσαλονίκη: Τον πέρασε για θήραμα και τον σκότωσε

    Νεαρός κυνηγός τραυματίστηκε θανάσιμα σε αγροτική περιοχή στη Νέα Απολλωνία, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος άνδρας έπεσε νεκρός ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε από άνδρα, 51 ετών, με κυνηγετική καραμπίνα.

    Οι δύο άνδρες -οι οικογένειες των οποίων φέρονται πως συνδέονται με κουμπαριά- είχαν πάει για κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή, όταν ο δράστης, κατά λάθος, πυροβόλησε τον νεαρό.Όπως φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, πέρασε τον 22χρονο για θήραμα και τράβηξε τη σκανδάλη της καραμπίνας του.

    Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης, κι ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 October 2015 - 8:32:29 UTC