Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μεσάνυχτα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  • [02] Ρωσικά μαχητικά έπληξαν τη δυτική επαρχία Χάμα και την Ιντλίμπ, στη Συρία
  • [03] Ανοίγει και πάλι για τους Παλαιστίνιους η Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ
  • [04] Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρωθυπουργό Κοέλιο
  • [05] Κοινή ομιλία Μέρκελ - Ολάντ, σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [06] Π. Αναστασιάδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Κερδίζουμε βήμα βήμα τη μάχη με τον καρκίνο
  • [07] Θεσσαλονίκη: Τον πέρασε για θήραμα και τον σκότωσε
  • [08] Ευρύ διάλογο για την Παιδεία, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, προανήγγειλε ο Ν. Φίλης
  • [09] Με 600 εμπειρογνώμονες ενισχύει η Frontex την Ελλάδα
  • [10] Οι φόνοι στο Ελ Σαλβαδόρ αυξήθηκαν κατά 72%, παράλληλα με τη βία μεταξύ συμμοριών
  • [11] Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο της φορητό υπολογιστή

  • [01] Τα μεσάνυχτα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησηςολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Εξάλλου, με τις ομιλίες υπουργών και βουλευτών συνεχίστηκε η διαδικασία χθες Τρίτη, στη Βουλή.

    Έντονη κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπως τις ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Εκ μέρους τηςΔημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η πλήρης στασιμότητα στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, με την παράλυση του παραγωγικού ιστού, συνθέτουν την εικόνα μιας εξαιρετικά σκληρής πραγματικότητας, και οι προγραμματικές δηλώσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία.

    Για αντιπαράθεση του μνημονιακού τόξου της κυβέρνησης με τις υπόλοιπες συνιστώσες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Κεντρώους, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τουΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ είναι σε αυτή τη Βουλή η μοναδική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τουΠοταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα βοηθήσει σε ό,τι σωστό, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα λύσει αυτή η κυβέρνηση τα προβλήματα της χώρας.

    Πρώτη φορά δεν έγινε αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε προγραμματικές δηλώσεις, παρατήρησε ηΝτόρα Μπακογιάννηκαι σημείωσε πως «είναι άκρως ανησυχητικό ότι μετά από οκτώ μήνες πρωθυπουργίας και μία πολυήμερη παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το μόνο που βρήκε να μας πει ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή μας».

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τηΔημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αφού είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «λύσεις εξ εφόδου» και ο ελληνικός λαός τις προτίμησε, προσφέροντας αυτό που ήθελε στον κ. Τσίπρα (να έχει μεγάλη πλειοψηφία, να μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ και να μην μπει η εσωκομματική του αντιπολίτευση), κάλεσε τον πρωθυπουργό τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του και «προειδοποίησε» πως ο λαός θα ζητήσει ευθύνη και «δεν έχει πολύ χρόνο».

    Εκ μέρους τουΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί απάντηση είναι ποιος είναι ο βασικός υπεύθυνος της αντιλαϊκής επίθεσης, ποιος είναι ο χαρακτήρας της επίθεσης αυτής, και τόνισε ότι στον πυρήνα της βρίσκεται η προστασία και η θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

    Ο Σπύρος Λυκούδης από τοΠοτάμι, αφού σημείωσε πως μπαίνει κανείς στον πειρασμό να αγνοήσει τελείως τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πλην εκείνων που αφορούν στην εφαρμογή των υποχρεώσεων του τρίτου Μνημονίου του κ. Τσίπρα, αιτιολόγησε πως δεν έχουν καμία σημασία όλες αυτές οι γενικολογίες που ακούστηκαν περί παράλληλων προγραμμάτων και ισοδύναμων.

    Κατηγορίες προς την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν παρέχει στην κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της, εξαπέλυσε ο εισηγητής τωνΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, διερωτώμενος αν θέλει και πάλι εκλογές ή αν επιθυμεί την χρεοκοπία της χώρας.

    ΗΈνωση Κεντρώωνδεν θα δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να την στηρίξει παρά μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση των εννέα σημείων που έχει καταθέσει, ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

    Κατά την πρώτη του ομιλία του από την Ολομέλεια, ως ο εισηγητής τηςΈνωσης Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης είπε πως η είσοδος του κόμματός του στη Βουλή αποτελεί και δικαίωση καθαρών θέσεων και αρχών του Κέντρου που είχαν εξοβελιστεί από την δημόσια ζωή.

    Επίθεση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εξαπέλυσε ο βουλευτής τωνΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, κάνοντας λόγο για «μπουρδιστάν» και «κατιναριό».

    [02] Ρωσικά μαχητικά έπληξαν τη δυτική επαρχία Χάμα και την Ιντλίμπ, στη Συρία

    Ένα εντατικό κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε σήμερα τη συριακή επαρχία Χάμα και περιοχές της γειτονικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανέφερε η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο.Η Ρωσία, ο κυριότερος σύμμαχος του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, άρχισε να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

    Οι σημερινές επιδρομές της Ρωσίας είχαν στόχο τις πόλεις Καφρ Ζίτα, Καφρ Ναμπούνταχ, αλ-Σαγιάντ και το χωριό αλ-Λαταμίναχ στην επαρχία Χάμα, καθώς και τις πόλεις Χαν Σαϊχούν και Αλχμπίτ στην Ιντλίμπ, ανέφερε το Παρατηρητήριο.Σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή πυκνοί βομβαρδισμοί με πυραύλους εδάφους-εδάφους, ανέφερε το Παρατηρητήριο που καταγράφει τις εξελίξεις χρησιμοποιώντας επιτόπιες πηγές.

    [03] Ανοίγει και πάλι για τους Παλαιστίνιους η Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ

    Η Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να είναι και πάλι προσβάσιμη από σήμερα το πρωί στους πιστούς μουσουλμάνους, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς που επέβαλε την Κυριακή.Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη (χθες) ότι αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς πρόσβασης των πιστών μουσουλμάνων στην Πλατεία των Τεμενών, ένα μέτρο που φαίνεται να αποσκοπεί στον κατευνασμό των εντάσεων έπειτα από τρεις εβδομάδες επιθέσεων και συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστινίους, ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και ισραηλινούς εποίκους.

    Σε μια στιγμή όπου η αύξηση της έντασης είχε δημιουργήσει φόβους για το ξέσπασμα μιας αντιπαράθεσης, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από την πλευρά του δήλωσε πως δεν επιθυμεί μία «στρατιωτική κλιμάκωση» με το Ισραήλ. «Η απόφαση είναι να επανέλθουμε στις κανονικές διαδικασίες, χωρίς περιορισμούς πρόσβασης για τους πιστούς» στην πλατεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι. Το βράδυ η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η άρση των περιορισμών θα ισχύσει από σήμερα.

    [04] Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρωθυπουργό Κοέλιο

    Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.Ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Κοέλιο αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, χάνοντας όμως την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    Ο Πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ότι έδωσε εντολή στον Κοέλιο «να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα».

    [05] Κοινή ομιλία Μέρκελ - Ολάντ, σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθούν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, 7 Οκτωβρίου στη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο, όπως είχε ανακοινώσει στις 21Σεπτεμβρίου οπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίουΜάρτινΣουλτς, τονίζοντας πως «είναι μια ιστορική επίσκεψη σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο».

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και έχει ανάγκη ισχυρές δεσμεύσεις εκ μέρους των ηγετών της. Είναι ένα σημαντικό σημάδι πως μια τέτοια δέσμευση θα αναληφθεί ενώπιον των ευρωπαίων εκπροσώπων που έχουν εκλεγεί δημοκρατικά» ανέφερε ο κ. Σουλτς, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία γι' αυτή την κοινή παρέμβαση.

    Η τελευταία φορά που ένας ηγέτης της Γερμανίας και ένας ηγέτης της Γαλλίας είχαν μιλήσει μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το 1989, όταν ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Χέλμουτ Κολ είχαν κάνει μια κοινή παρέμβαση.

    [06] Π. Αναστασιάδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Κερδίζουμε βήμα βήμα τη μάχη με τον καρκίνο

    «Σιγά σιγά, αλλά σταθερά, κερδίζουμε τη μάχη με τον καρκίνο, καθώς νέες πιο αποτελεσματικές θεραπείες, κυρίως όσες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και όσες είναι εξατομικευμένες με βάση το γενετικό «προφίλ» του κάθε όγκου και του κάθε ασθενούς, διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ μερικά τουλάχιστον είδη καρκίνου σταδιακά θα μετατραπούν απλώς σε χρόνιες παθήσεις, λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάνος Αναστασιάδης, καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος Βιολογίας του Καρκίνου στην Κλινική Μάγιο στη Φλόριδα των ΗΠΑ.

    Ο πρωτοπόρος Έλληνας βιολόγος προξένησε «θόρυβο» γύρω από το όνομά του στο τέλος Αυγούστου, όταν -μαζί με τον επίσης Έλληνα συνεργάτη του Αντώνη Κουρτίδη (και οι δύο βρέθηκαν στις ΗΠΑ με υποτροφίες του Ιδρύματος Μποδοσάκη)- ανακάλυψε έναν βιολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου είναι δυνατόν τα καρκινικά κύτταρα να ξαναγίνουν υγιή. Η σχετική δημοσίευση, που γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα διεθνώς, παρόλο που διευκρινίστηκε ότι είναι πολύ πρόωρο να μιλήσει κανείς για νέα αντικαρκινική θεραπεία, αλλά για ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, έγινε στο περιοδικό «Nature Cell Biology».

    Όπως εκτιμά ο κ. Αναστασιάδης, στη συνέντευξή του, σε πέντε έως δέκα χρόνια είναι δυνατό η ανακάλυψή του να οδηγήσει σε μια νέα αντικαρκινική θεραπεία. Για την επιστημονική έρευνα γενικότερα στην Ελλάδα -και για τις αιτίες που πολλοί Έλληνες επιστήμονες καταφεύγουν στη διασπορά- επισημαίνει ότι δυστυχώς στη χώρα μας η έρευνα ούτε επιχορηγείται αρκετά, ούτε επιβραβεύεται αξιοκρατικά, ενώ εμποδίζεται και από τη γραφειοκρατία.

    [07] Θεσσαλονίκη: Τον πέρασε για θήραμα και τον σκότωσε

    Νεαρός κυνηγός τραυματίστηκε θανάσιμα σε αγροτική περιοχή στη Νέα Απολλωνία, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος άνδρας έπεσε νεκρός ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε από άνδρα, 51 ετών, με κυνηγετική καραμπίνα.

    Οι δύο άνδρες -οι οικογένειες των οποίων φέρονται πως συνδέονται με κουμπαριά- είχαν πάει για κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή, όταν ο δράστης, κατά λάθος, πυροβόλησε τον νεαρό.Όπως φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, πέρασε τον 22χρονο για θήραμα και τράβηξε τη σκανδάλη της καραμπίνας του.

    Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης, κι ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη.

    [08] Ευρύ διάλογο για την Παιδεία, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, προανήγγειλε ο Ν. Φίλης

    Ευρύ διάλογο για την Παιδεία με βάση το πολυνομοσχέδιο «Μπαλτά», έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων, περιορισμό αποσπάσεων εκπαιδευτικών εκτός σχολείων και νέα στρατηγικά πλαίσια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου προσχολικής αγωγής, αναβάθμιση του λυκείου ως αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα και της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, προανήγγειλε από βήματος της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

    Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός επισήμανε ότι θα συνεχιστεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς να γίνουν βήματα προς τα πίσω από τις τομές που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. «Το νομοσχέδιο που έχει δημοσιοποιηθεί, θα αποτελέσει μέρος του κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», είπε ο κ. Φίλης, ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για «άμεσες», αλλά και «μακροπρόθεσμες» παρεμβάσεις.

    [09] Με 600 εμπειρογνώμονες ενισχύει η Frontex την Ελλάδα

    Τη διάθεση 600 εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, που θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης - καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

    Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε η Frontex στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάθεση 775 συνολικά συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ένωσης (κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο.

    Οι 600 εμπειρογνώμονες που θα διατεθούν απο τη Frontex θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης-καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών.

    [10] Οι φόνοι στο Ελ Σαλβαδόρ αυξήθηκαν κατά 72%, παράλληλα με τη βία μεταξύ συμμοριών

    Ο αριθμός των φόνων στο Ελ Σαλβαδόρ εκτινάχθηκε στο 72% τους πρώτους εννιά μήνες του 2015, είπε το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της χώρας (IML) χθες, καθώς αυξήθηκε και η βία που συνδέεται με συμμορίες.

    Από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο φέτος, σημειώθηκαν 4.942 φόνοι στο Ελ Σαλβαδόρ, σε σύγκριση με 2.870 για το ίδιο διάστημα πέρσι - ξεπερνώντας και τον αριθμό της περσινής χρονιάς συνολικά - είπε ο διευθυντής του IML Μιγκέλ Φορτίν. Μέχρι τώρα, πρόσθεσε, 523 παιδιά έχουν σκοτωθεί, ενώ πολλοί άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πόλη.

    Η βία αυξήθηκε από την κατάρρευση πέρσι μιας συνθήκης κατάπαυσης εχθροπραξιών του 2012 μεταξύ των κυρίων συμμοριών της χώρας, της Μάρα Σαλβατρούχα (MS-13) και της Μπάριο 18.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, 80% των φόνων αφορά εκκαθαρίσεις μέσα στις συμμορίες και μεταξύ των. 'Ατομα που θεωρούνται μέλη συμμοριών έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους σε κρατικά κτίρια και φέρεται να έχουν σκοτώσει αστυνομικούς, στρατιώτες και οδηγούς λεωφορείων. Τον Ιούλιο, οι οδηγοί λεωφορείων έκαναν απεργία, ζητώντας αυξημένη ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας, ο αριθμός των νέων που συμμετέχουν σε συμμορίες στο Ελ Σαλβαδόρ φτάνει τις 60.000.

    [11] Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο της φορητό υπολογιστή

    Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο της φορητό υπολογιστή (λάπτοπ), το Surface Book, με αποσπώμενη οθόνη 13,5 ιντσών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως notepad με συνοδευτική ηλεκτρονική πένα.Η συσκευή διαθέτει το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10, θα έχει αρχική τιμή 1.499 δολάρια και θα βγει στην αγορά στις 26 Οκτωβρίου.

    Η εταιρεία παρουσίασε επίσης, σε ειδική εκδήλωση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, τα πρώτα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) Lumia που «τρέχουν» ταWindows 10.Τα δύο νέα μοντέλα είναι το Lumia 950 με οθόνη 5,2 ιντσών και κάμερα 20 μεγαπίξελ και το μεγαλύτερο Lumia 950 XL με οθόνη 5,7 ιντσών. Οι αρχικές τιμές τους θα είναι 549 και 649 δολάρια αντίστοιχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 October 2015 - 6:32:18 UTC