Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση του χρέους
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Πέδρο Κοέλιο
  • [03] Μ. Σουλτς: «Βαρύ πλήγμα» για την γερμανική οικονομία το σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν
  • [04] Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Eurogroup
  • [05] Bild: Έως και 1,5 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να φτάσουν στη Γερμανία εφέτος
  • [06] Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κερδίζει τις εκλογές, χωρίς αυτοδυναμία
  • [07] Τέσσερις σοροί που πιθανόν ανήκουν σε μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κω
  • [08] Ξεκινά αύριο η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-ONE
  • [09] Στάσεις εργασίας και απεργία, προκύρηξαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ
  • [10] Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα για την άσκηση "Παρμενίων 2015"
  • [11] Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά «αποκαλύπτεται» σε νέους θεατές
  • [12] Προδημοσίευση ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Ο κοινοβουλευτικός Κ. Κάππος», αφιερωματική έκδοση για τον αγωνιστή της Αριστεράς
  • [13] «Πενάκια εφ' όπλου» - Γελοιογραφίες της εποχής του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940
  • [14] Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν την αρχαία Αψίδα Θριάμβου στην Παλμύρα
  • [15] Καθηγητής καταδύεται στα 64 μέτρα κάτω από το νερό!
  • [16] Στο Eurogroup η λίστα με τα προαπαιτούμενα
  • [17] Κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση του χρέους

    «Την ώρα που η κυβέρνηση δραστηριοποιείται ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την επικείμενη διαπραγμάτευση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση αυτή, βάζοντας τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας». Αυτό τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε σχόλιο που εξέδωσε με αφορμή την ανακοίνωση της γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ.

    «Είναι οι ίδιοι», σημειώνει, «που ως κυβέρνηση χαρακτήριζαν το χρέος βιώσιμο, για να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «ο λαός έκρινε αυτή την αξιοθρήνητη στάση στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να την θυμάται».

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Πέδρο Κοέλιο

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε χθες το βράδυ στον νικητή των πορτογαλικών εκλογών Πέδρο Κοέλιο και τον συνεχάρη.

    Ο Πέδρο Κοέλιο κέρδισε τις εκλογές αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε άνετο προβάδισμα αλλά έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    [03] Μ. Σουλτς: «Βαρύ πλήγμα» για την γερμανική οικονομία το σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν

    Το σκάνδαλο που ξέσπασε με το λογισμικό παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων της Volkswagen θα πλήξει τη γερμανική οικονομία, εκτιμά σε συνέντευξή του σε γερμανικές τοπικές εφημερίδες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς , τονίζει ωστόσο ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πιθανότατα θα ξεπεράσει αυτή την κρίση.

    Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας αντιθέτως έσπευσαν να υποβαθμίσουν τον ευρύτερο οικονομικό κίνδυνο για τη Γερμανία λόγω του σκανδάλου.

    Η διεύθυνση της VW έβαλε κατά μέρος ένα ποσό 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του κόστους του σκανδάλου, όμως αναλυτές προβλέπουν πως το πραγματικό κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο. Η VW έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί να ανακαλέσει για επισκευή έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα και βαν οι κινητήρες των οποίων έχουν εγκατεστημένο παράνομα λογισμικό φτιαγμένο για να παραποιεί τις τιμές των εκπομπών ρύπων σε περίπτωση ελέγχου.

    [04] Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Eurogroup

    Η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα παρουσιαστεί σήμερα στο Eurogroup, που συνεδριάζει στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στο Λουξεμβούργο, με την Ελλάδα να είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

    Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup, ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παρουσιάσει στους ομολόγους του τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτιμήσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, στο πλαίσιο του νέου ελληνικού προγράμματος.

    ?Είναι το πρώτο Eurogroup μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και οι υπουργοί της ευρωζώνης αναμένουν μια συνέχεια στις κινήσεις του νέου και παλιού Έλληνα υπουργού οικονομικών", σχολίασε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Στο Eurogroup θα παρουσιαστεί η πρώτη λίστα των προαπαιτουμένων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δις. ευρώ. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος, πρόκειται για έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων o οποίος «έκλεισε» την περασμένη Παρασκευή στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG).

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο σημερινό Eurogroup δεν αποκλείεται να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πρέπει να συμφωνηθεί, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, η δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων, η οποία συνδέεται με δόση ύψους 1 δισ. ευρώ και στην οποία περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος όγκος των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τον τραπεζικό τομέα.

    Εξάλλου, σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν τον τραπεζικό τομέα θα περιλαμβάνονται και στην πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου να εκταμιευθεί δόση τουλάχιστον 15 δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως προβλέπει η συμφωνία της 14ης Αυγούστου.

    [05] Bild: Έως και 1,5 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να φτάσουν στη Γερμανία εφέτος

    Έως και 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να φτάσουν φέτος στη Γερμανία, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανέφερε ως τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται «ένα απόρρητο έγγραφο».

    Μέχρι στιγμής οι γερμανικές αρχές έκαναν λόγο για 800.000 με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες για το 2015, γεγονός που αποτελεί ούτως ή άλλως ρεκόρ για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

    Όμως σύμφωνα με ένα «απόρρητο έγγραφο» το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, πλέον το Βερολίνο εκτιμά ότι τους επόμενους τρεις μήνες ενδέχεται να υποδεχθεί 920.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους για το 2015.

    [06] Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κερδίζει τις εκλογές, χωρίς αυτοδυναμία

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, είπε την Κυριακή ότι ήταν έτοιμος να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά τη νίκη της συμμαχίας του που κέρδισε μεν τις εκλογές αλλά χωρίς αυτοδυναμία. «Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση» είπε ο Πάσος Κοέλιο σε τηλεοπτικό μήνυμα. «Δεν επιτύχαμε πλειοψηφία στη Βουλή» είπε.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε άνετο προβάδισμα αλλά έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο βρίσκεται στην εξουσία από το 2011.Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας τη Κυριακή μετά τις ενδείξεις των exit poll και καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων που έδωσαν το προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό.

    [07] Τέσσερις σοροί που πιθανόν ανήκουν σε μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κω

    Τέσσερα πτώματα, μεταξύ των οποίων ενός βρέφους και ενός μικρού παιδιού, που πιθανότατα ανήκουν σε μετανάστες, εντοπίστηκαν χθες και προχθές στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κω, Τιγκάκι και Λάμπη.Οι τρεις σοροί, του βρέφους ηλικίας περίπου 06 μηνών έως 01 έτους, του ανήλικου παιδιού 3 έως 5 ετών και ενός άνδρα 40 με 45 ετών, ήταν σε κατάσταση προχωρημένες σήψης.

    Ο άτυχος άνδρας, όπως και η σορός της μίας γυναίκας ηλικίας περίπου 64 ετών που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη, έφεραν πορτοκαλί σωσίβια. Η γυναίκα εντοπίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή με το βρέφος και το ανήλικο παιδί. Ταθύματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ούτε αναγνωριστεί από άλλους μετανάστες, που βρίσκονται στο νησί.

    Στο μεταξύ, από την Παρασκευή τα ξημερώματα, 02/10 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 05/10, το λιμενικό σώμα, προχώρησε στην περισυλλογή και διάσωση 1743 παράτυπων μεταναστών, σε 57 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στο ανατολικό Αιγαίο.Τα περιστατικά αυτά εξελίχθησαν στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου,Φαρμακονησίου Κω και Μεγίστης. Το πρωί, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά1.173 παράτυπους μετανάστες.

    [08] Ξεκινά αύριο η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-ONE

    Αρχίζει αύριο στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πειραιά, η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο Noor-ONE, πριν από έναν περίπου χρόνο.Για την υπόθεση, έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες, ενώ μεταξύ των 33 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι 25 είναι προφυλακισμένοι, περιλαμβάνονται ένας πλοιοκτήτης, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, τα 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι Ινδοί και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

    Ο ένας από τους Τούρκους υπηκόους, ο 45χρονος τετραπληγικός εκ γενετής Σερχάν Μπασκαλέ, που ήταν ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση, κατέληξε τον Ιούλιο στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» από αυτοάνοσο νόσημα.Εναντίον των περισσοτέρων κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε κάποιους άλλους και για λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς στο πλοίο είχαν εντοπιστεί 18 τόνοι λαθραίο καύσιμο σε 8 δεξαμενές.

    [09] Στάσεις εργασίας και απεργία, προκύρηξαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

    Σε στάσεις εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, απο τις 12:00 έως τις 15:00 και σε απεργία την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θα προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συμπαραστεκόμενοι στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για τη μεγαλη απεργία το 2013, που κράτησε 3,5 μήνες κατά της διαθεσιμότητας.

    Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη Δευτέρα, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού εχει προκηρύξει απεργία και συγκέντρωση στα δικαστήρια, ενώ νωρίτερα, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 12:30, εχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργειο Δικαιοσύνης, με αίτημα την «παύση της δίωξης της απεργίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [10] Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα για την άσκηση "Παρμενίων 2015"

    Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν αύριο Τρίτη (06.10.2015)», σε όλη την Ελλάδα, για πέντε λεπτά, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

    Συγκεκριμένα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:

    ? Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

    ? Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

    [11] Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά «αποκαλύπτεται» σε νέους θεατές

    Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινά από σήμερα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, με στόχο να μυήσει νεαρούς θεατές στα μυστικά του.Στη διάρκεια του δίωρου προγράμματος, το οποίο είναι δωρεάν, απευθύνεται σε μαθητές 9 - 15 ετών (Δ΄ Δημοτικού - Α΄ Λυκείου), και πραγματοποιείται κάθε πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα δείγματα της εποχής μπαρόκ σ'όλη την Ευρώπη.

    Εμπειροι θεατρολόγοι - παιδαγωγοί, ηθοποιοί και μουσικοί θα πραγματοποιούν ξεναγήσεις στους χώρους του, από το εντυπωσιακό φουαγιέ, στα θεωρεία, την πλατεία και τα παρασκήνια και μέσα από ζωντανή, θεατρική αφήγηση ιστορικών στοιχείων, αλλά και πραγματικών περιστατικών θα «συστήσουν» στα παδιά ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονήματα της σύγχρονης Ελλάδας.

    [12] Προδημοσίευση ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Ο κοινοβουλευτικός Κ. Κάππος», αφιερωματική έκδοση για τον αγωνιστή της Αριστεράς

    Με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς Κώστα Κάππου (1937-10/9/2005) παρουσιάζεται απόψε, 5/10 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το βιβλίο-αφιέρωμα στην μαχητική του πορεία με τίτλο «Ο κοινοβουλευτικός Κώστας Κάππος, 1974-1989 (πιο επίκαιρος από ποτέ»).

    Πρόκειται για μια έκδοση που επιμελήθηκε ο γιος του, δημοσιογράφος Θανάσης Κάππος. Για τη προσωπικότητα του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ θα μιλήσουν ο Κώστας Μελαχροινός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, τα οποία ανέλαβαν τη χορηγία της έκδοσης, η ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Αιμιλία Υψηλάντη, οι δημοσιογράφοι Ευγενία Λουπάκη και Κώστας Μπετινάκης, καθώς και ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστήθιος φίλος του Φοίβος Προύντζος.

    [13] «Πενάκια εφ' όπλου» - Γελοιογραφίες της εποχής του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940

    «Πενάκια εφ' όπλου» τιτλοφορείται η μεγάλη έκθεση γελοιογραφιών της εποχής του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, που αναπτύσσεται από μεθαύριο (Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 ως και τις 4 Νοεμβρίου) στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

    Η έκθεση παρουσιάζει αντιπροσωπευτικό δείγμα των γελοιογραφιών που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο και σε επιστολικά δελτάρια στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941 και σήμερα ανήκουν στη Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ).

    Τα σκίτσα της συλλογής του ΕΙΜ υπογράφουν κορυφαίοι γελοιογράφοι της εποχής του μεσοπολέμου (Κώστας Μπέζος, Αντώνης Βώττης, Γιώργος Γκεϊβέλης), αλλά και νεότεροι που δραστηριοποιήθηκαν πιο συστηματικά στο χώρο της πολιτικής γελοιογραφίας μετά την απελευθέρωση (Φωκίωνας Δημητριάδης, Σταμάτης Πολενάκης, Μίμης Παπαδημητρίου, Σοφόκλης Αντωνιάδης, Νίκος Κατσούρος, Νικόλαος Νείρος, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Νικολινάκος, Παύλος Παυλίδης, Νίκος Καστανάκης).

    [14] Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν την αρχαία Αψίδα Θριάμβου στην Παλμύρα

    Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στην 2.000χρονη Ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, είπε την Κυριακή ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας, αφού είχαν καταστρέψει δύο αρχαίους ναούς στον αρχαιολογικό χώρο, στην κεντρική Συρία, τους τελευταίους μήνες.Ο Μάμουν Αμπντελκαρίμ είπε στο Ρόιτερς πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων στην κεντρική πόλη της Συρίας που βρίσκεται μέσα σε μια όαση, είχε ανατιναχθεί.

    Οι τζιχαντιστές, που ανατίναψαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτίρια, τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

    [15] Καθηγητής καταδύεται στα 64 μέτρα κάτω από το νερό!

    Αν και είναι επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αυξημένες πανεπιστημιακές υποχρεώσεις, βρίσκει το θάρρος και την μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη που απαιτείται, για να μπορεί να κατεβαίνει 64 μέτρα κάτω από το νερό κρατώντας την ανάσα για πάνω από έξι λεπτά, που είναι το ρεκόρ του!

    Μάλιστα, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2015 που έγινε στην Λεμεσό της Κύπρου (AIDA Individual Depth World Championship), ο Γιώργος Σακκάς, επίκουρος καθηγητής της ΣΕΦΑΑ, κατατάχτηκε 6ος στην παγκόσμια κατάταξή με επίδοση -64 μέτρων στο αγώνισμα «κατάδυση χωρίς πέδιλα» (CNF) η οποία και αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

    Η βουτιά του διήρκεσε 2:32 λεπτά και έγινε σε σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονο υποθαλάσσιο ρεύμα. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν πάνω από 100 αθλητές από 25 χώρες, με την ελληνική αποστολή να αποτελείτο από 5 δύτες.

    Ο ίδιος μας μεταφέρει τις εμπειρίες του και μας εξηγεί τα "μυστικά" της κατάδυσης.

    «Από μικρό παιδί», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εξοικειώθηκα με το υγρό στοιχείο - οι γονείς μου δίδαξαν σε εμένα και τα αδέρφια μου αγάπη για την θάλασσα και μας προέτρεψαν να μάθουμε σωστή κολύμβηση».

    [16] Στο Eurogroup η λίστα με τα προαπαιτούμενα

    Η λίστα με τα προαπαιτούμενα παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

    Η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, έκλεισε την Παρασκευή, όπωςανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες. Ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών.

    [17] Κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου, το οποίο συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται σήμερα να φτάσει στη Βουλή σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός.

    Το ΚΥΣΟΙΠ συζήτησε την Κυριακή και τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων).

    Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ εξουσιοδοτήθηκε, επίσης, το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2015 - 8:32:15 UTC