Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο»
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει»
  • [03] Επικοινωνία Τσίπρα, Μέρκελ και Φάιμαν για το προσφυγικό ζήτημα
  • [04] Να ξαναγεννηθεί η ΝΔ, ανέφερε ο Απ. Τζιτζικώστας, για την αυριανή 41η επέτειο από την ίδρυσή της
  • [05] «Με τη συμμετοχή των πολιτών να χτίσουμε από την αρχή τη ΝΔ», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [06] Ο Αγουέρο πήρε τ' όπλο του!
  • [07] Με τρία γκολ στο τέλος, ο Λεβαδειακός έφυγε θριαμβευτής από την Κομοτηνή

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο»

    «Νομίζω ότι έχει τελειώσει η περίοδος των προγραμματισμών, των σκέψεων, του μεγάλου κομματιού της διαπραγμάτευσης και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στη Βουλή για την ορκωμοσία των βουλευτών.

    Επισήμανε ότι «ξεκινά μια δύσκολη περίοδος, με την έννοια ότι έχουμε μπροστά μας ένα ουσιαστικό έργο, σε μία καθοριστική στιγμή για τη χώρα» και πρόσθεσε πως «όπως θα εργαστεί η κυβέρνηση θα πρέπει και το Κοινοβούλιο, αντιστοίχως, να εργαστεί σκληρά».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπήρξε «εξαιρετικά θετική η αποτίμηση με ενίσχυση της θέσης της χώρας μας».

    [02] Β. Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει»

    Η ΝΔ θα προτείνει λύσεις που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ενότητας στους κόλπους του κόμματος του, ενώ ανέφερε πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη ΝΔ «σε μέτρα υφεσιακά που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα -Καμμένου».

    Ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστικά πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει επισημαίνοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη ΝΔ «σε μέτρα υφεσιακά που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα -Καμμένου».

    Ανέφερε πως η ΝΔ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προτείνει λύσεις που θα φέρουν νέες θεσεις εργασίας, όπως προτάσεις και για τη γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,ενώ επισήμανε πως θα συναινέσει σε αποφάσεις που καταπολεμούν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ξεκαθάρισε,όμως,πως η ΝΔ θα συγκρουστεί «με καθε πολιτική που χτυπά αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιβάλει μετριότητα και προστατεύει καθε παλαιοκομματικό φαύλο».

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της υποψηφιότητας του Αδωνι Γεωργιάδη εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΠΕ και της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. « Με ενημερώνουν ότι η ΚΕΦΕ που είναι τελείως αυτόνομη και πήρε χθες λάθος απόφαση έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του καλού φίλου Αδωνι Γεωργιάδη. Δεν μπορούν οι τυπολατρίες να ξεπερνούν τις πολιτικές. Η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν με εκφράζει και με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να συνομιλήσω μαζί του από την ημέρα των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Οσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ψηφίσουμε όχι αφού εκφράσουμε τις απόψεις και τις διαφωνίες μου.»

    Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη η ΝΔ θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη,ενώ ελεύθεροι να αποφασίσουν κατά συνείδηση για τη θέση του προέδρου του Σώματος.

    [03] Επικοινωνία Τσίπρα, Μέρκελ και Φάιμαν για το προσφυγικό ζήτημα

    Η διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν.

    Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν στην περαιτέρω συνεργασία των τριών χωρών για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Τόσο η Γερμανία όσο και η Αυστρία δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας για περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη, τόσο σε επίπεδο κονδυλίων όσο και σε επίπεδο στελέχωσης των αρμοδίων για το προσφυγικό υπηρεσιών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε επίσης, η αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού από την Αυστρία, προκειμένου να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες FRONTEX και ΕASO. Τέλος, συζητήθηκε και η επίσκεψη του κ. Φάινμαν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

    [04] Να ξαναγεννηθεί η ΝΔ, ανέφερε ο Απ. Τζιτζικώστας, για την αυριανή 41η επέτειο από την ίδρυσή της

    Την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωση που έκανε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της αυριανής 41ης επετείου από την ίδρυσή της.

    «Τις μεγάλες αποφάσεις που θα έβγαζαν τη χώρα από την παρακμή, τις πήρε αυτή η παράταξη και ο δημοκρατικός κόσμος που την αγκάλιασε και την έκανε μεγάλη», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και προσέθεσε: «Οι αρχές μας και όσα πιστεύουμε, μας δείχνουν πάντα το δρόμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. Πότε πρέπει να κλείνει ένας κύκλος και να πηγαίνουμε στη νέα εποχή. Αυτό πρέπει να το ξανακάνουμε. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξουμε τελικά και τη χώρα. Σε αυτή την επέτειο δε θυμόμαστε μόνο, ξαναγεννιόμαστε».

    [05] «Με τη συμμετοχή των πολιτών να χτίσουμε από την αρχή τη ΝΔ», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αρχηγού αποτελεί για τη ΝΔ μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι και να τα ξανακτίσουμε όλα από την αρχή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η επιτυχία του εγχειρήματος επαφίεται στους υποψηφίους και στην ποιότητα του πολιτικού τους λόγου».

    Τονίζει ότι η ΝΔ θα γίνει ελκυστική μόνο εάν «ξαναέλθει σε επαφή με την κοινωνία». Για τη διαδικασία διεκδίκησης της αρχηγίας, σημειώνει ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται σε μάχη με αντιπάλους, αλλά σε ένα δημιουργικό συναγωνισμό ιδεών.

    Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα της ΝΔ με «έναν αρχηγό που θα ακυρώσει την προσωπική επιρροή που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινωνία», ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι ένας αντι-Τσίπρας, αλλά αυτός που θα νικήσει τον Τσίπρα «όχι επειδή θα είναι νεότερος και ομορφότερος, αλλά καταλληλότερος».

    Εκτιμά ότι στα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού πρέπει να περιλαμβάνεται η ικανότητα αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, η δυνατότητα ισότιμης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, να μην χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό και να κατανοεί τους πολίτες, να διαθέτει υψηλού επιπέδου κατάρτιση και πολύχρονη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή. «Σε κάθε περίπτωση να είναι σύγχρονος και ανοιχτός σε ιδέες», προσέθεσε.

    [06] Ο Αγουέρο πήρε τ' όπλο του!

    Από τις 16 Αυγούστου είχε να σκοράρει στην Premier League ο Κουν Αγουέρο, που έδειχνε να δυσκολεύεται και στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιούκαστλ. Το ματς πλησίαζε στο ημίχρονο και οι «ανθρακωρύχοι» ήταν μπροστά στο σκορ, κυνηγώντας μια μεγάλη έκπληξη. Και ξαφνικά το «ηφαίστειο» ξύπνησε! Ο Αργεντινός πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε 20 λεπτά, μετατρέποντας ένα επικίνδυνο ματς σε μεγάλο θρίαμβο με τελικό σκορ 6-1 και θυμίζοντας έντονα το πρόσφατο επίτευγμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν (5 γκολ σε 9 λεπτά)!

    Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον απέσυρε μόλις στο 65΄, προφανώς για να τον ξεκουράσει, όμως έτσι του στέρησε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει περισσότερα από πέντε γκολ. Τώρα, μοιράζεται αυτό το επίτευγμα με τον σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τους Άντι Κόουλ, Άλαν Σίρερ, Τζερμέιν Ντεφόου.

    [07] Με τρία γκολ στο τέλος, ο Λεβαδειακός έφυγε θριαμβευτής από την Κομοτηνή

    Αν και έχανε ως το 82΄, ο Λεβαδειακός κατάφερε να πετύχει τρία γκολ στα τελευταία λεπτά και να πάρει τη νίκη με 3-1 επί του Πανθρακικού μέσα στην Κομοτηνή, για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ροτζέριο στο 30΄ και οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς με τον Γιακουμάκη στο 83΄ και με δύο γκολ του Μάντζιου στο 87΄ με πέναλτι και στο 90΄.

    Με αυτά τα δύο γκολ ο επιθετικός του Λεβαδειακού, έγινε ο πρώτος σκόρε της ομάδας στην ιστορία της στην Α' Εθνική, καθώς έφτασε τα 26ξεπερνώντας τον Τάκη Λεμονή ο οποίος ήταν πρώτος στη σχετική κατάταξη εδώ και 24 χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 October 2015 - 16:32:29 UTC