Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας σε ομογενειακές οργανώσεις: Βρήκαμε πιο ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, απ' ό,τι στις Βρυξέλλες
  • [02] Αλλαγές στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις
  • [03] Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ εφέτος
  • [04] Δόθηκε στο υπ. Ναυτιλίας το σχέδιο παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ
  • [05] Συνάντηση Λαγκάρντ - Σταθάκη, στην Ουάσινγκτον
  • [06] Η Κίνα έχει συλλάβει δύο Ιάπωνες τους οποίους κατηγορεί για κατασκοπία
  • [07] Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας
  • [08] ΗΠΑ: Ο στρατός σταμάτησε προσωρινά την αποστολή στη Συρία εκπαιδευμένων μαχητών
  • [09] «Σωματίδια σκοτεινής ύλης και βαρυτικά κύματα, οι μελλοντικές μεγάλες ανακαλύψεις»
  • [10] Ξεκινά η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015
  • [11] Αφιερωμένη στον Ευάγγελο Ζάππα η φετινή Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών
  • [12] Για μεταναστευτικό, Κυπριακό και διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ συζήτησαν Τσίπρας και Μπαν Κι Μουν
  • [13] Ο Σνόουντεν επέστρεψε στο Twitter
  • [14] Τα μηνύματα στο Twitter αποκαλύπτουν το εισόδημα του κάθε χρήστη

  • [01] Αλ. Τσίπρας σε ομογενειακές οργανώσεις: Βρήκαμε πιο ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, απ' ό,τι στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση με προέδρους και παράγοντες οργανισμών της Ομογένειας είχε χθες βράδυ, στη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τους ομογενείς «καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ», μια χώρα η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο παγκοσμίως και σ' όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν και το μέλλον του τόπου μας».

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού τους ομογενείς για τις ακατάπαυστες προσπάθειές τους για πολλά χρόνια, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και το γεγονός ότι αποτελούν τον σημαντικότερο πρεσβευτή των συμφερόντων αυτών.

    «Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι οι Ελληνες της διασποράς και οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερη έγνοια για την πατρίδα και τα τεκταινόμενα, απ' ότι κι εμείς που μένουμε στην Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας, που δεσμεύθηκε απέναντί τους για αξιοποίηση της δράσης και της παρουσίας τους, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την υπεράσπιση της δυνατότητας της παρουσίας των ομογενών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Αμερικής, προς όφελος της εθνικής προσπάθειας.

    Μιλώντας για την οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός υπήρξε το θύμα επιλογών που οδήγησαν σε σταδιακή άρση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και οδήγησαν στην ανάγκη ενός δανεισμού που είχε ως συνέπεια την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποδυνάμωσαν την παραγωγική βάση και την οικονομία της πατρίδας μας» για να προσθέσει: «Θα έχετε κι εσείς συγγενείς στην Ελλάδα και θα πονάτε όπως πονά όλος ο Ελληνισμός για τις μεγάλες δυσκολίες που περνά τα τελευταία χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

    [02] Αλλαγές στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις

    Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η πρώτη εγκύκλιος σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο.

    Σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια.

    Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.

    Τέλος, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

    [03] Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ εφέτος

    Η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, έχει ήδη ξεκινήσει. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και στο υπουργείο Οικονομικών διεξάγουν αγώνα δρόμου για την αποστολή στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών για την πληρωμή προκαθορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων.

    Έτσι, και ενώ η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος λήγει αύριο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Νωρίτερα, έως 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις. Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.

    Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινά και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο τη συμφωνίας για τη χρηματοδότησή της από τους πιστωτές.

    [04] Δόθηκε στο υπ. Ναυτιλίας το σχέδιο παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ

    Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, των δημάρχων Πειραιά και με δικό μας σχεδιασμό από το υπουργείο, ξεκίνησε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, η διαβούλευση για τις προοπτικές που χαράσσονται αναφορικά με τις εξελίξεις για το μέλλον του λιμανιού του Πειραιά τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

    Ο υπουργός είπε ότι υπήρξε ενημέρωση για τα βασικά σημεία του σχεδίου παραχώρησης που έχει εκπονηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει την τελική του διαμόρφωση.

    Οι προβληματισμοί των Δήμων και των δημάρχων είναι πάρα πολύ σοβαροί, οι εξελίξεις αυτές θα καθορίσουν για πολλές δεκαετίες το μέλλον του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Πειραιά και επομένως η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε αυτές τις εξελίξεις είναι παραπάνω από απαραίτητες τόνισε ο κ. Δρίτσας. Πρόσθεσε επίσης ότι σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα δεν υπάρχουν συμπεράσματα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό συμπέρασμα: ότι οι εξελίξεις για το λιμάνι του Πειραιά μας αφορούν όλους και όλοι πρέπει να έχουμε την αποτύπωση της γνώμης, έστω σε αυτά τα πολύ σκληρά και πολύ δεσμευτικά και από άποψη πλαισίου και από άποψη χρόνου περιθώρια.

    [05] Συνάντηση Λαγκάρντ - Σταθάκη, στην Ουάσινγκτον

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας όπως ανέφερε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

    Ο κ. Σταθάκης συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, και ταξίδεψε χθες, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με την κυρία Λαγκάρντ.

    Η συνάντηση ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

    Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

    [06] Η Κίνα έχει συλλάβει δύο Ιάπωνες τους οποίους κατηγορεί για κατασκοπία

    Η Κίνα έχει συλλάβει δύο Ιάπωνες με την κατηγορία της κατασκοπίας, σύμφωνα με μία εφημερίδα, πληροφορία που οδήγησε το Τόκιο να αρνηθεί ότι κατασκοπεύει την Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

    Η εφημερίδα Asahi ανέφερε πως οι δύο άνδρες, που εργάζονται και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα, κρατούνται εδώ και πολλούς μήνες. Ο ένας συνελήφθη στη βορειοανατολική επαρχία της Κίνας Λιανίνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και ο άλλος στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Η εφημερίδα πρόσθεσε πως η Κίνα φαίνεται πως διερευνά κατά πόσον οι δύο άνδρες ενεργούσαν με οδηγίες της ιαπωνικής κυβέρνησης.

    [07] Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας

    Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της λωρίδας της Γάζας τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, έπειτα από τη ρίψη ρουκέτας εναντίον της πόλης Άσντοντ την οποία αναχαίτισε το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος, ανακοίνωσε ο στρατός.

    Από τους βομβαρδισμούς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.Απαντώντας στην εκτόξευση μίας ρουκέτας, «η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε εναντίον τεσσάρων εγκαταστάσεων τρομοκρατών στη λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

    [08] ΗΠΑ: Ο στρατός σταμάτησε προσωρινά την αποστολή στη Συρία εκπαιδευμένων μαχητών

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σταματήσει τη στρατολόγηση νέων μαχητών από το μέτωπο στη Συρία για εκπαίδευση εκτός της χώρας, καθώς το στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ για τη δημιουργία μιας δύναμης μετριοπαθών ανταρτών είναι υπό αναθεώρηση, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

    Το πρόγραμμα παρουσίαζε προβλήματα από την αρχή, με ορισμένους από τους πρώτους, λιγότερους από 60, μαχητές να δέχονται επίθεση από την πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Νούσρα, από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας τους στο πεδίο των μαχών. Μερικοί σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν, ενώ η τύχη άλλων 18 μαχητών της πρώτης φουρνιάς μαχητών αγνοείται, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ αυτό τον μήνα.

    Εξάλλου, μερικοί από τους εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ αντάρτες παρέδωσαν μέρος του εξοπλισμού τους στο Νούσρα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν ασφαλή διέλευση από περιοχή που ελέγχει η οργάνωση αυτή, παραβιάζοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του προγράμματος.

    [09] «Σωματίδια σκοτεινής ύλης και βαρυτικά κύματα, οι μελλοντικές μεγάλες ανακαλύψεις»

    Τα σωματίδια της σκοτεινής ύλης και τα αρχέγονα βαρυτικά κύματα θα είναι οι δύο σημαντικότερες ανακαλύψεις της επόμενης δεκαετίας, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κορυφαίος Ρώσος αστροφυσικός και κοσμολόγος Αλεξέι Σταρομπίνσκι ο οποίος είναι από το 1997 επικεφαλής επιστήμων (Principal Research Scientist) στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Λαντάου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη Μόσχα.

    Στην αποκλειστική συνέντευξη του, ενόψει της άφιξής του στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο στόχος μιας ενοποιημένης «Θεωρίας του Παντός» φαντάζει μακρινό όνειρο. Δεν απέκλεισε την ύπαρξη πολλών συμπάντων παράλληλων με το δικό μας, αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά την ανάγκη ενός Θεού-Δημιουργού του σύμπαντος. Επεσήμανε επίσης ότι τα πολιτικά προβλήματα δεν είναι άλυτα, απλώς οι έως τώρα λύσεις τους είναι ανεπαρκείς, αν όχι ανόητες. Καλεί, ακόμη, τη νέα ελληνική κυβέρνηση να διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες της στον επιστημονικό τομέα.

    Ο Α.Σταρομπίνσκι θα είναι ένας από τους ομιλητές στο «Συμπόσιο των Επτά Σοφών» για την Κοσμολογία, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και το βράδυ θα βραβευθεί -μαζί με τους επιφανείς συναδέλφους του- από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    [10] Ξεκινά η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015

    Ξεκινά σήμερα η μεγάλης κλίμακας διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», η οποία θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

    Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού. Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και φορείς του πολιτικού τομέα.

    Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κύριοι σκοποί της ασκήσης είναι:

    α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

    β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

    γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

    δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

    Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 9 Οκτωβρίου.

    [11] Αφιερωμένη στον Ευάγγελο Ζάππα η φετινή Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

    Με σειρά εκδηλώσεων, η περιφέρεια Αττικής τιμά την Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών, σήμερα Τετάρτη, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα, με την συμπλήρωση των 150 χρόνια από τον θάνατό του.

    Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν με δοξολογία στον ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου προεξάρχοντος του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός της αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ακολούθως, θα ολοκληρωθούν με την ανάπτυξη του θέματος «Ευεργεσία, Επιστημονική Παλιννόστηση και Οικονομικός Πατριωτισμός ως βατήρας της Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης της Ελλάδος στους Σύγχρονους Καιρούς», σε συμπόσιο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.

    [12] Για μεταναστευτικό, Κυπριακό και διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ συζήτησαν Τσίπρας και Μπαν Κι Μουν

    Το μεταναστευτικό, το Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ ήταν τα θέματα που συζήτησαν χθες το βράδυ στη συνάντησή τους, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ, ο γγ και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την αυξημένη κίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση μ' αυτό.

    «Συζήτησαν επίσης τις συνομιλίες του Κυπριακού και ο γγ καλωσόρισε την πρόοδο που σημειώθηκε στη διαδικασία από τους ηγέτες της Ε/Κ και της Τ/Κ κοινότητας. Υπογράμμισε τη σημασία στο πλαίσιο αυτό, της συνεχούς υποστήριξης της Ελλάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα.

    Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές επίλυσης του θέματος με την ονομασία μεταξύ της Ελλάδας και της FYROM.

    Διαβάστε επίσης:Τσίπρας - Νταβούτογλου: Αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για το προσφυγικό

    Αλ. Τσίπρας σε ομογενειακές οργανώσεις: Βρήκαμε πιο ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, απ' ό,τι στις Βρυξέλλες

    [13] Ο Σνόουντεν επέστρεψε στο Twitter

    O Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πληροφορικός που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο σήμερα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει ήταν εκείνος της... Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

    «Με ακούτε τώρα; (Can you hear me now?)» έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανήρτησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας το οποίο αναπαρήχθη πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες φορές, σε διάστημα μιας ώρας 25.000 φορές.

    Τον λογαριασμό του, @Snowden, λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του, τον ακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

    «Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα, εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε στο Twitter, ο Σνόουντεν που δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος "Freedom of the press".

    Η διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του πρώην συμβούλου της NSA.

    «Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται το λογαριασμό του» έγραψε το The Intercept.

    [14] Τα μηνύματα στο Twitter αποκαλύπτουν το εισόδημα του κάθε χρήστη

    Δείξε μου τα «τιτιβίσματά» σου, να σου πω πόσα βγάζεις. Το πόσα χρήματα κερδίζει κάποιος, υποτίθεται πως αποτελεί προσωπικό δεδομένο, όμως το ύψος του εισοδήματός του θα μπορούσε να προδοθεί ακόμη και από τα μηνύματα που στέλνει μέσω Twitter. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει για πρώτη φορά μια νέα επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και δύο έλληνες ερευνητές.

    Οι ψυχολόγοι, γλωσσολόγοι και ειδικοί των υπολογιστών, με επικεφαλής τον Ντάνιελ Πριότιουτς-Πιέτρο του Κέντρου Θετικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», μελέτησαν πάνω από δέκα εκατομμύρια σύντομα μηνύματα (tweets) από περίπου 5.200 χρήστες.

    Οι επιστήμονες (μεταξύ των οποίων οι Βασίλειος Λάμπος και Νικόλαος Αλετράς του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του University College του Λονδίνου) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιστορικό των «τιτιβισμάτων» ενός χρήστη στο Twitter μπορεί να αποκαλύψει -και μάλιστα με αρκετή ακρίβεια- όχι απλώς αν είναι πλούσιος ή φτωχός, αλλά χονδρικά το επίπεδο του εισοδήματός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 2015 - 6:32:37 UTC