Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΕΒ: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ
  • [02] Στηβ Σίρτης: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις της VW
  • [03] Ν. Φίλης: Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση στα σχολεία θα έχει εξομαλυνθεί
  • [04] Ένα σπάνιο βυζαντινό ψηφιδωτό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ
  • [05] Εκτεθειμένα σε κινδύνους τα δάση στην Ελλάδα ελλείψει δασικών χαρτών
  • [06] Τέλος καριέρας για Κατσουράνη
  • [07] Στηβ Σίρτης: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις της VW
  • [08] Τελάντερ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο»
  • [09] Μάρκο Σίλβα: «Ξέρουμε τις δυνατότητές μας»

  • [01] ΣΕΒ: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ

    Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε, χθες και σήμερα, στο Παρίσι, αντιπροσωπεία του ΣΕΒ με τους υπουργούς Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, αλλά και με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ, για να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση και ότι οι συμπράξεις γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων είναι απολύτως αναγκαίες σε αυτό το πεδίο. Ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού που επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στην Ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα που θα περιορίσουν την ύφεση, με έμφαση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στα τέλη του 2015 να επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

    [02] Στηβ Σίρτης: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις της VW

    Η VW διανύει την πιο δύσκολη περίοδο στην 78χρονη ιστορία της μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που σχετίζεται με τις παραπλανητικές εκπομπές ρύπων και τις συνέπειες στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου -το πρώτο εξάμηνο του 2015- αναζητά τρόπους για να επισκευάσει τα αυτοκίνητα που έχουν το παράτυπο λογισμικό και να μειώσει τις συνέπειες στην φήμη της. Το λογισμικό που φέρουν 11 εκατ. αυτοκίνητα των εταιρειών VW, Audi, Seat και Skoda έχει την ικανότητα, όταν διαπιστώσει ότι το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και δεν κινείται το τιμόνι του, να μειώνει τις ενδείξεις για τις εκπομπές των ρύπων. Οι Αμερικανοί τεχνικοί ανακοίνωσαν ότι περιορίζει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (ΝΟΧ) έως και 40 φορές. Το ΝΟΧ θεωρείται από ειδικευμένους επιστήμονες και γιατρούς μια αιτία για να προκληθεί καρκίνος στους ανθρώπους.

    Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Στηβ Σίρτης, γενικός διευθυντής της Κosmocar, αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων VW, Audi στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο.

    Τόνισε ότι «αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και πως έχει εμπιστοσύνη στην VW». Επίσης εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση των παρενεργειών που έχει το παράτυπο λογισμικό.

    Χωρίς να δεσμευτεί, εκτίμησε πως «στο τέλος της άλλης εβδομάδας, μάλλον θα ξεκινήσει η γιγάντια ανάκληση σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα». «Οι τεχνικές υπηρεσίες της Κοsmocar είναι έτοιμες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας» ανέφερε ο κ. Στηβ Σίρτης.

    Σχετικά με τις αντιδράσεις πελατών, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα είναι μικρός ο αριθμός των κατόχων γερμανικών αυτοκινήτων, που ανησυχούν για την καλή λειτουργία του κινητήρα». Επίσης σημείωσε ότι «δεν έχει επηρεασθεί η ζήτηση των γερμανικών αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η Κosmocar».

    Σπύρος Ρέκκας

    [03] Ν. Φίλης: Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση στα σχολεία θα έχει εξομαλυνθεί

    «Δίνουμε μάχη να ανοίξουν όλα τα σχολεία και κυρίως να υπάρξει λειτουργία της ειδικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι, όπως σημείωσε, πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία και ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό έχει ικανοποιηθεί η ανάγκη για διδακτικό προσωπικό. Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέφερε πως είναι θέμα ημερών και εκεί να υπάρξει εξομάλυνση.

    Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί, επισήμανε και ανακοίνωσε ότι σήμερα-αύριο αναρτώνται οι πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    Όπως τόνισε ο υπουργός, το θέμα αφορά πολλές χιλιάδες παιδιά τα οποία έχουν μεγάλα προβλήματα και πρέπει «κατά προτεραιότητα να δώσουμε αυτή τη μάχη ως υπουργείο». Όλα τα άλλα στον καιρό τους, συμπλήρωσε.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας πίστωση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ήδη 4.000 θα προκριθούν ως αναπληρωτές για τα σχολεία και ίσως χρειαστεί, όπως επισήμανε, «να δούμε και μια επιπλέον διαδικασία για την ειδική αγωγή».

    [04] Ένα σπάνιο βυζαντινό ψηφιδωτό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ

    Ένα σπάνιο ψηφιδωτό της βυζαντινής εποχής, που εικονίζει δρόμους και κτίρια, το οποίο ανακαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια στο νότιο Ισραήλ, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο κοινό, μετά την αποκατάστασή του, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

    Το ψηφιδωτό, που είναι τετράγωνο, μεγέθους περίπου 3,5 x 3,5 μέτρων, κάλυπτε το πάτωμα μιας εκκλησίας η οποία σήμερα έχει καταστραφεί ολοσχερώς. «Η απεικόνιση κτιρίων σε ψηφιδωτά στο πάτωμα είναι πολύ σπάνια στο Ισραήλ, Τα κτίρια είναι διατεταγμένα κατά μήκος ενός δρόμου με κίονες, σαν να επρόκειτο για αρχαίο χάρτη», εξήγησαν οι αρχαιολόγοι που είχαν αναλάβει την ανασκαφή.

    «Το σχέδιο εικονίζει μια πόλη στις όχθες του ποταμού Νείλου, με τρισδιάστατα κτίρια, με μπαλκόνια, στοές, στέγες και παράθυρα», ανέφεραν. «Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε 17 διαφορετικά χρώματα για να φιλοτεχνήσει το ψηφιδωτό αυτό», είπε ο αρχαιολόγος Σάαρ Γκανόρ. «Η ποιότητά του είναι τέτοια που το καθιστούν μια από τις ωραιότερες ανακαλύψεις στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

    Το ψηφιδωτό είναι ηλικίας 1.500 ετών και ανακαλύφθηκε σε μια βιομηχανική ζώνη της πόλης Κίριατ Γκατ που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ. Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στα πλαίσια μιας έκθεσης που οργανώνεται για την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της πόλης αυτής του νοτίου Ισραήλ.

    [05] Εκτεθειμένα σε κινδύνους τα δάση στην Ελλάδα ελλείψει δασικών χαρτών

    Εν΄ έτει 2015 η χώρα επίσημα δε διαθέτει κυρωμένους δασικούς χάρτες, καθώς η κύρωσή τους παραμένει στο 0,56% της Επικράτειας. Ένα δυνατό νομικό εργαλείο που καθορίζει τη σχέση του πολίτη και της Πολιτείας με το φυσικό περιβάλλον, σημαντικό για την περιβαλλοντική διατήρηση και προστασία, αλλά και προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, είναι επί της ουσίας ανενεργό. Παράλληλα, η σχετική νομοθεσία παραμένει σε θολό τοπίο, γεγονός που καθιστά, εν μέρει, τα δάση της Ελλάδας εκτεθειμένα σε ανθρωπογενείς κινδύνους. Εκ μέρους της ΕΚΧΑ Α.Ε., η οποία από το 2013 έχει την ευθύνη για τη σύνταξη των δασικών χαρτών, υπογραμμίζεται ότι το έργο εξακολουθεί να καθυστερεί ελλείψει πόρων. Ταυτόχρονα, ειδικοί τονίζουν ότι απαιτείται γενικότερα πολιτική βούληση για ουσιαστική προστασία και διαχείριση του δασικού κεφαλαίου της χώρας, το οποίο σημειωτέων καλύπτει το 50% των χερσαίων εκτάσεων της και είναι από τα πλουσιότερα της Ευρώπης.

    Οι δασικοί χάρτες ορίζουν τα όρια των δασών και των δασικών εκτάσεων, την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, αλλά θέτουν και σαφή όρια στην αυθαίρετη δόμηση και στη γενικότερη ανθρώπινη δραστηριότητα.

    [06] Τέλος καριέρας για Κατσουράνη

    Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης, με ένα σύντομο μήνυμα που ανέβασε στο "Twitter", λίγες ώρες αφότου έπαιξε -για ένα και μοναδικό ματς- στην Αυστραλία με τη φανέλα της Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ. «Όλα έχουν ένα τέλος...» έγραψε ο 36χρονος μέσος, παραθέτοντας τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο διάστημα της πλούσιας καριέρας του: πρώτη απ' όλες την εθνική ομάδα και στη συνέχεια τις Παναχαϊκή, ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πούνε Σίτι, Ατρόμητο και Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ.

    [07] Στηβ Σίρτης: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις της VW

    Η VW διανύει την πιο δύσκολη περίοδο στην 78χρονη ιστορία της μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που σχετίζεται με τις παραπλανητικές εκπομπές ρύπων και τις συνέπειες στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου -το πρώτο εξάμηνο του 2015- αναζητά τρόπους για να επισκευάσει τα αυτοκίνητα που έχουν το παράτυπο λογισμικό και να μειώσει τις συνέπειες στην φήμη της. Το λογισμικό που φέρουν 11 εκατ. αυτοκίνητα των εταιρειών VW, Audi, Seat και Skoda έχει την ικανότητα, όταν διαπιστώσει ότι το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και δεν κινείται το τιμόνι του, να μειώνει τις ενδείξεις για τις εκπομπές των ρύπων. Οι Αμερικανοί τεχνικοί ανακοίνωσαν ότι περιορίζει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (ΝΟΧ) έως και 40 φορές. Το ΝΟΧ θεωρείται από ειδικευμένους επιστήμονες και γιατρούς μια αιτία για να προκληθεί καρκίνος στους ανθρώπους.

    Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Στηβ Σίρτης, γενικός διευθυντής της Κosmocar, αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων VW, Audi στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο.

    Τόνισε ότι «αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και πως έχει εμπιστοσύνη στην VW». Επίσης εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση των παρενεργειών που έχει το παράτυπο λογισμικό.

    Χωρίς να δεσμευτεί, εκτίμησε πως «στο τέλος της άλλης εβδομάδας, μάλλον θα ξεκινήσει η γιγάντια ανάκληση σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα». «Οι τεχνικές υπηρεσίες της Κοsmocar είναι έτοιμες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας» ανέφερε ο κ. Στηβ Σίρτης.

    Σχετικά με τις αντιδράσεις πελατών, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα είναι μικρός ο αριθμός των κατόχων γερμανικών αυτοκινήτων, που ανησυχούν για την καλή λειτουργία του κινητήρα». Επίσης σημείωσε ότι «δεν έχει επηρεασθεί η ζήτηση των γερμανικών αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η Κosmocar».

    Σπύρος Ρέκκας

    [08] Τελάντερ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο»

    Ο Ράσμους Τελάντερ έχει παίξει μόλις δύο ματς στον Παναθηναϊκό. Φαίνεται ότι έχει τις δυνατότητες να καθιερωθεί και οι συμπατριώτες του έσπευσαν να τον «ανακρίνουν» μετά τις πρώτες του εμπειρίες στη Super League.

    Ο Δανός κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο προπονητής πιστεύει στις δυνατότητές του και όλοι στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

    [09] Μάρκο Σίλβα: «Ξέρουμε τις δυνατότητές μας»

    Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να «κυνηγήσουν» ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα παιχνίδι σκεπτόμενη ότι δεν θα κερδίσει.

    «Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι σκεπτόμενοι ότι δεν θα νικήσουμε. Ξέρουμε την αξία του αντιπάλου μας, ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε και τις δικές μας δυνατότητες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Από τη μεριά του, ο «Τσόρι» Ντομίνγκες είπε: «Νιώθω καλύτερα. Θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα, όσον αφορά την φυσική κατάσταση. Κι αν μου ζητηθεί, θα βοηθήσω. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Έχουμε ετοιμάσει καλά την ομάδα. Και πιστεύουμε στην ομάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Και μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παραδόσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2015 - 14:32:12 UTC