Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυσαρέσκεια για τον γραμματέα της ΝΔ από Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη
  • [02] Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από ένα κόμμα που έχει κάνει την εθελοδουλία ιδεολογία του, απάντησε το Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ
  • [03] Διευκρίνιση σχετικά με δημοσιεύματα για την Finansbank, από πηγές της Εθνικής Τράπεζας
  • [04] Ριφιφί στην Εφορία της Κέρκυρας
  • [05] Η παχυσαρκία είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του σύγχρονου Έλληνα
  • [06] Την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ενέκρινε ο ΥΠΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλής
  • [07] Οι «Μαγεμένες» και οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων υποδέχονται ξανά το κοινό της Θεσσαλονίκης
  • [08] Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός»
  • [09] «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος» το μήνυμα του επίτροπου Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλου
  • [10] Εθελοντές πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στη Λέσβο για τα παιδιά πρόσφυγες
  • [11] Τρία καλάσνικοφ, βρέθηκαν στην αγροικία-κρησφύγετο του Γ. Πετρακάκου
  • [12] Η συμφωνία με τη Ρενό σώζει τη Λότους
  • [13] Βενγκέρ: «Να νικήσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας»
  • [14] Περισσότερη τόλμη ζήτησε ο Αναστασίου
  • [15] Όταν πονάει ο Μέσι, πονάει όλη η Μπαρτσελόνα
  • [16] Με Τσόρι και Ντα Κόστα στο Λονδίνο

  • [01] Δυσαρέσκεια για τον γραμματέα της ΝΔ από Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

    Δυσαρέσκεια για τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, διαρρέει το περιβάλλον του πρόεδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έκαναν επ'αυτού συστάσεις στον κ.Παπαμιμίκο από την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.

    Στο θέμα παρενέβη και το περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον γραμματέα της ΝΔ, έλεγαν τα εξής: «Οι κινήσεις του κ.Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».

    Ν.Α

    [02] Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από ένα κόμμα που έχει κάνει την εθελοδουλία ιδεολογία του, απάντησε το Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ

    Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από ένα κόμμα που έχει κάνει την εθελοδουλία ιδεολογία του, σχολιάζει το Μαξίμου για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

    «Η Νέα Δημοκρατία εξανίσταται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας διεθνοποιεί το θέμα του χρέους και της απομείωσής του μέσω της διαπραγμάτευσης. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από ένα κόμμα που έχει κάνει την εθελοδουλία ιδεολογία του», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου την ανακοίνωση της ΝΔ αναφορικά με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη.

    Νωρίτερα για φτηνό, επικοινωνιακό, για εσωτερική κατανάλωση, «τρικ» έκανε ι λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030 και την αναφορά του στο θέμα του χρέους.

    [03] Διευκρίνιση σχετικά με δημοσιεύματα για την Finansbank, από πηγές της Εθνικής Τράπεζας

    Κύκλοι της Εθνικής, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην θυγατρική της στην Τουρκία, την Finansbank, σχολίασαν ότι η Εθνική Τράπεζα, ενόψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

    Κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.

    [04] Ριφιφί στην Εφορία της Κέρκυρας

    Το μικρό χρηματοκιβώτιο της Εφορίας Κέρκυρας κατάφεραν να «ξαφρίσουν» οι δράστες του ριφιφί που παραμένουν ασύλληπτοι. Με λεία 2.500 ευρώ , τιμαλφή και αυτούσιες παρακαταθήκες έφυγαν ανενόχλητοι από την Εφορία Κέρκυρας , οι δράστες που εισέβαλλαν μέσα στο κτίριο, τα ξημερώματα του Σαββάτου με τη μέθοδο ριφιφί.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προϊσταμένου της ΔΥΟ Κέρκυρας Π.Γάτσο, οι δράστες κατάφεραν να εισβάλλουν μέσα στο κτίριο της Εφορίας, που να σημειωθεί ότι συστεγάζεται και με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, το βράδυ της Παρασκευής. Από τις πρώτες ενδείξεις φέρεται ότι οι δράστες παρέμειναν κρυμμένοι μέσα στους χώρους του κτιρίου και τα ξημερώματα του Σαββάτου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν να ανοίξουν μία τεράστια τρύπα στον τοίχο της Εφορίας που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και από κει εισέβαλλαν μέσα από μία πιο μικρή τρύπα που άνοιξαν στο τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων της ΔΟΥ.

    Παρά τις προσπάθειες τους να ανοίξουν το μεγάλο χρηματοκιβώτιο ,χρησιμοποιώντας τροχούς και άλλα εργαλεία, τελικά δεν τα κατάφεραν και οι προσπάθειες τους επικεντρωθήκαν στο μικρό χρηματοκιβώτιο στο τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων. Από εκεί απέσπασαν μικροποσά , αυτούσιες παρακαταθήκες και μικροαντικείμενα μεταξύ αυτών χρυσαφικά μικρής αξίας.

    [05] Η παχυσαρκία είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του σύγχρονου Έλληνα

    Ανησυχητικά στοιχεία για την σχέση των Ελλήνων με την υγεία τους, αλλά και για τον τρόπο ζωής τους, φέρνει στο φως η πρώτη μεγάλη έρευνα με το όνομα ΥΔΡΙΑ, η οποία συνεχίζεται σε δείγμα 4.000 ατόμων από όλες τις περιοχές της χώρας. Τα πρώτα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, είναι άκρως αποκαλυπτικά, καθώς η πρώτη αυτή προσέγγιση αναδεικνύει δημογραφικές διαφοροποιήσεις και οικονομικές-κοινωνικές ανισότητες σε παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση νοσημάτων, όπως π.χ. οι ανεπαρκείς διατροφικές επιλογές, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, κ.ά. Αναδεικνύεται επίσης η σχέση προσωπικών χαρακτηριστικών και συνηθειών με τη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία και υπέρταση στον πληθυσμό της χώρας.

    Μόνο τα στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα μας αρκούν για να μας βάλουν σε προβληματισμό. Επτά στους δέκα ενήλικες μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι άνδρες είναι συχνότερα υπέρβαροι, ενώ οι γυναίκες είναι συχνότερα παχύσαρκες.

    Το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων ατόμων παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών. Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 65-79 ετών.

    Το 50% του πληθυσμού των ανδρών έχει αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικές επιπλοκές. Το 50% του πληθυσμού των γυναικών έχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικές επιπλοκές.

    Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ενήλικων ατόμων παρατηρήθηκε στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη (43%), ενώ το μικρότερο ποσοστό στην Αττική (30%). Εάν συνυπολογιστεί και το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων η κατανομή του αυξημένου σωματικού βάρους ανά περιοχή είναι ανάλογη. Περίπου 7 στους 10 μόνιμους κατοίκους άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε όλες τις περιοχές.

    [06] Την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ενέκρινε ο ΥΠΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλής

    Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών δομών ειδικής αγωγής «άναψε», σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας.

    Η δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Με τις προσλήψεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό τα κενά στις σχολικές μονάδες.

    [07] Οι «Μαγεμένες» και οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων υποδέχονται ξανά το κοινό της Θεσσαλονίκης

    Οι «Μαγεμένες» και οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων υποδέχονται ξανά το κοινό

    Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου του 2016 θα συνεχιστεί το νοερό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία, που υπόσχονται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης τα αντίγραφα των περίφημων "Μαγεμένων" -γνωστών και ως "Καρυάτιδων" της πόλης- αλλά και οι δεκάδες εφευρέσεις και τα αξιοθαύμαστα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων.

    Αφετηρία για τη διαδρομή στην ιστορία, που θα ξεκινήσει ξανά στις 5 Οκτωβρίου (οι αίθουσες ήταν ανοιχτές και στη διάρκεια της ΔΕΘ), θα είναι το περίπτερο 3 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo.

    Κατά τη διάρκεια της 80ης ΔΕΘ, μόνο οι "Μαγεμένες" προσέλκυσαν 170.000 επισκέπτες (επί συνόλου 216.634 σε όλη την έκθεση). Οι "Μαγεμένες", τα τέσσερα αμφίπλευρα γλυπτά, "επέστρεψαν" ως αντίγραφα ύστερα από 151 χρόνια στην γενέθλια πόλη τους. Θα παραμείνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέχρις ότου το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο και τους φορείς αποφασίσουν πού θα τοποθετηθούν και τότε η ΔΕΘ-Helexpo θα τις χαρίσει στην πόλη.

    Η δε έκθεση "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων" και "Τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων" προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, που λειτουργεί στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία και από το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών Κώστα Κοτσανά, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Κατάκολο. Η έκθεση στο Περίπτερο 3 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    [08] Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός»

    Σε νέες συζητήσεις παραπέμπεται η υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός, καθώς από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τη διοίκηση της εταιρείας, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, δεν προέκυψε σύγκλιση απόψεων.

    Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Eldorado Gold (Ελντοράντο Γκολντ), ο οποίος -όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα- θα έχει συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη, ενώ στις αναμενόμενες εξελίξεις στην υπόθεση περιλαμβάνονται:

    - Η έκδοση πορισμάτων εντός της εβδομάδας, από περιβαλοντικές επιθεωρήσεις που έγιναν στην περιοχή, αναφορικά με το ενδεχόμενο παράβασης της Μελέτης Περιβαλοντικών Επιπτώσεων.

    - Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Οκτωβρίου, της προσφυγής της εταιρείας κατά της απόφασης του υπουργού για την αναστολή λειτουργίας μέρους της εκμετάλλευσης.

    Πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα, μετά τη συνάντηση, ότι η ικανοποίηση του όρου για επιτόπου ημιβιομηχανική εφαρμογή της μεθόδου μεταλλουργίας που έχει επιλέξει η εταιρεία, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση, είναι απαράβατη προϋπόθεση για την οποία το υπουργείο δεν πρόκειται να ?κλείσει τα μάτια?. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εργαζόμενοι μπορεί να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να αρθούν οι διαθεσιμότητες. Το υπουργείο κάλεσε επίσης την εταιρεία να βοηθήσει με τις κινήσεις της τον διάλογο λειτουργώντας πυροσβεστικά, δεδομένου ότι το κλίμα στην περιοχή είναι τεταμένο.

    [09] «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος» το μήνυμα του επίτροπου Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλου

    «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος» είναι το μήνυμα που στέλνει ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος προς τους Ευρωπαίους πολιτικούς σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ευρωπαϊκό έντυπο «POLITICO».

    Ο Δ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα «χωρίς να σκέφτονται την επανεκλογή τους» και υπεραμύνεται του ρόλου της Επιτροπής, λέγοντας: «Η Επιτροπή είναι εδώ για πέντε χρόνια, για να κάνει τη δουλειά της και την κάνει με όραμα, υπευθυνότητα και αφοσίωση. Γιατί η κινητήριος δύναμή μας δεν είναι η επανεκλογή. Για το λόγο αυτό, το πολιτικό κόστος δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να φανούν εξίσου τολμηροί. Αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλη την Ευρώπη: Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το λεγόμενο πολιτικό κόστος».

    Συνεχίζοντας, ο επίτροπος Μετανάστευσης προειδοποιεί ότι, παρά την απόφαση του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της προηγούμενης εβδομάδας για τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, «η κατάσταση θα περιπλακεί και θα παραμείνει δύσκολη για τα επόμενα χρόνια». Ο ίδιος εκφράζει επίσης τη διαφωνία του με την αντίληψη που προβάλλουν ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης ότι οι πολιτικές της Επιτροπής αποτελούν «παράγοντα έλξης» για περισσότερους πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούν να προσεγγίσουν την Ευρώπη.

    [10] Εθελοντές πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στη Λέσβο για τα παιδιά πρόσφυγες

    Μάζεψαν τόνους σκουπιδιών και έκαναν εκατοντάδες χαμόγελα να ξανανθίσουν σε παιδικά πρόσωπα. Έδιωξαν το φόβο της προσφυγιάς από εκατοντάδες πολίτες της Μυτιλήνης ζώντας και δουλεύοντας μαζί με εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ και στα Τσαμάκια. Έδιωξαν τις εικόνες του πολέμου, των δουλεμπόρων, των καταυλισμών και της ανέχειας έστω και για λίγο, απ? όπου πέρασαν. Κι όλα αυτά επικαλούμενοι την υπόσχεση τους «να βοηθούν ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση».

    Ο λόγος για δεκάδες εθελοντές, ενήλικα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από όλη την Ελλάδα που ήρθαν στη Μυτιλήνη και μαζί με ενήλικα στελέχη της τοπικής Προσκοπικής Κίνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο υλοποίησαν μια μεγάλη δράση προσφοράς υπηρεσίας και εθελοντικής εργασίας.

    Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, 26 και 27 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Γενικής Εφορείας των Ελλήνων Προσκόπων και την στήριξη του Δήμου Λέσβου και της οργάνωσης «M?decins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμου» 30 ενήλικες βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ήλθαν στη Μυτιλήνη. Μαζί με στελέχη του τοπικού Προσκοπισμού, πραγματοποίησαν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης εκατοντάδων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων του Καρά Τεπέ, στο Λιμάνι της Μυτιλήνης και στο άλσος Τσαμάκια.

    [11] Τρία καλάσνικοφ, βρέθηκαν στην αγροικία-κρησφύγετο του Γ. Πετρακάκου

    Τρία πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ, βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατά την έρευνα που συνεχίζεται, στην αγροικία-κρησφύγετο του Γ.Πετρακάκου και των συνεργών του, στην Αγία Τριάδου Μώλου Φθιώτιδας.

    Τα όπλα ήταν θαμμένα με προσοχή στην αυλή της αγροικίας και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα.

    Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των στελεχών της Αντιτροκρατικής εστιάζεται στο συγκεκριμένο κρησφύγετο, καθώς θεωρούν ότι αποτελούσε ορμητήριο της ομάδας. Οι έρευνες συνεχίζονται.

    [12] Η συμφωνία με τη Ρενό σώζει τη Λότους

    Η Ρενό ανακοίνωσε σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λότους, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα της Φόρμουλα Ένα να αποφύγει την απειλή του να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.

    Η φορολογική αρχή της Βρετανίας (HMRC) κινήθηκε νομικά κατά της Λότους για μη καταβληθέντες φόρους και η ομάδα της Φόρμουλα Ένα στήριζε τις ελπίδες της σε εξαγορά της από την (πρώην ιδιοκτήτρια) Ρενό, προκειμένου να αρχίσει τη διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τα χρέη και την έλλειψη ρευστού.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο έδωσε διορία στη Λότους, προκειμένου να φτάσει με τη Ρενό σε συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, ή θα αντιμετώπιζε το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Στην εκδίκαση οι δικηγόροι της Ρενό και της Λότους ανακοίνωσαν ότι μια συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και ζήτησαν μια αναβολή έως τις 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να τους δοθεί χρόνος να οριστικοποιήσουν τη συναλλαγή και να αντιμετωπίσουν τα πιεστικά θέματα. Ο δικαστής Κόλιν Μπιρς συμφώνησε να αναβληθεί η υπόθεση έως τις 7 Δεκεμβρίου ή την επόμενη διαθέσιμη ημέρα μετά από αυτή.

    [13] Βενγκέρ: «Να νικήσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας»

    Την πρώτη νίκη στη φάση των ομίλων, μετά το... στραβοπάτημα στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό, θ΄ αναζητήσει η Άρσεναλ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Εμιρέιτς», για την 2η αγωνιστική του Champions League. Ο Αρσεν Βενγκέρ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ζήτησε από τους παίκτες του το «τρίποντο» τόσο στο αυριανό ματς όσο και σε όλα όσα θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο.

    «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι τόσο απλό. Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα και χρειάζεται προσοχή. Εμείς θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Βενγκέρ, ο οποίος δεν θέλησε ν` ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Κοκλάν που επέστρεψε στις προπονήσεις. Επιβεβαίωσε όμως ότι οι Φλαμινί και Αρτέτα δεν είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ εκτός αποστολής θα μίνουν σίγουρα οι Ζιρού (τιμωρημένος), Ροσίτσι και Γουίλσιρ (τραυματίες).

    [14] Περισσότερη τόλμη ζήτησε ο Αναστασίου

    Απέφυγε την... κατσάδα προς τους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου, με αφορμή τη μέτρια εικόνα της ομάδας στο ματς με τον Πλατανιά. Ο 42χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στους ποδοσφαιριστές χωρίς να ασκήσει έντονη κριτική, αλλά δεν παρέλειψε να ζητήσει γι΄ άλλη μια φορά από τους παίκτες του να μην φοβούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

    «Νικήσαμε χωρίς να παίξουμε καλά κι αυτό είναι το σημαντικό. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και προχωράμε. Είναι σημαντικό να παίρνουμε νίκες όταν δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, για να είμαστε κοντά στην κορυφή και να τη φτάσουμε. Αυτό, όμως, δεν αρκεί», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από τους παίκτες του να παίζουν περισσότερο επιθετικά.

    «Δεν βγάλαμε φάσεις, μας πίεσε και η εξέδρα και αγχωθήκαμε. Αυτό που θέλω είναι να μη φοβόμαστε να παίξουμε. Αν παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, όλα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε», κατέληξε, ενώ άπαντες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο επόμενο ματς με την Ξάνθη.

    [15] Όταν πονάει ο Μέσι, πονάει όλη η Μπαρτσελόνα

    Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, υπέστη συνηθισμένο τραυματισμό στο αριστερό γόνατο. Τη θεραπεία του αναλαμβάνει άρτια καταρτισμένο ιατρικό επιτελείο, που ακολουθεί τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους αποθεραπείας και επανένταξης. Προς τι λοιπόν ο «τρόμος» στη Βαρκελόνη;

    Ο Λιονέλ Μέσι κινδυνεύει σοβαρά να απουσιάσει από διψήφιο αριθμό αγώνων της Μπαρτσελόνα και όποτε συνέβη αυτό στο παρελθόν, η ομάδα του... πάτωσε! Η «Μπάρτσα» είναι έως τώρα η καλύτερη ομάδα που ανέδειξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στον 21ο αιώνα. Κι όμως, στις τρεις περιπτώσεις που αναγκάστηκε να δώσει πάνω από δέκα αγώνες χωρίς τον ηγέτη της, έμεινε... στα κρύα του λουτρού και δεν κατάφερε να κατακτήσει τίτλο.

    ΣΕΖΟΝ 2006-2007

    Ήταν η πρώτη χρονιά στην οποία ο «Βασιλιάς Λίο» θεωρείται πλέον βασικό στέλεχος των «Μπλαουγκράνα». Το Νοέμβριο του 2006 υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του «καλού» του (αριστερού) ποδιού στη νίκη (3-1) επί της Σαραγόσα. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση και επέστρεψε τον Φεβρουάριο, χάνοντας συνολικά 19 αγώνες. Η Μπαρτσελόνα δεν πήρε ούτε... μισό τίτλο, αφού ηττήθηκε ακόμα και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, από την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε. Εχασε το πρωτάθλημα από τη Ρεάλ, αποκλείστηκε στους ημιτελικούς κυπέλλου από την Χετάφε και στους «16» του Champions League από τη Λίβερπουλ.

    ΣΕΖΟΝ 2007-2008

    Η σεζόν 2007-08 είναι η μοναδική στην οποία θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει ευθύνη των ιατρών ή του συλλόγου καθώς είναι προφανές πως ο ποδοσφαιριστής επιβαρύνθηκε και επέστρεψε βιαστικά. Ο Μέσι τραυματίζεται στον αριστερό μηρό στις 15 Δεκεμβρίου και επιστρέφει ακριβώς έναν μήνα μετά. Όμως, τραυματίζεται ξανά στο ίδιο σημείο, του ίδιου ποδιού(!) στις αρχές Μαρτίου και στον προημιτελικό του Champions League εναντίον της Σέλτικ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα απουσιάσει για ακόμα ένα μήνα, το σύνολο των αγώνων στους οποίους δεν ενίσχυσε τη «Μπάρτσα» θα ανέλθει στους 17 και η ομάδα του θα μείνει «άτιτλη» για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Στο πρωτάθλημα ήταν τρίτη, σχεδόν 20 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ και 10 από τη Βιγιαρεάλ, ενώ στο Champions League και το κύπελλο Ισπανίας αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Βαλένθια αντίστοιχα.

    Το διάστημα των 33 μηνών (20 Αυγούστου 2006 με Σούπερ Καπ Ισπανίας - 13 Μαϊου 2009 με Κύπελλο Ισπανίας) είναι το μεγαλύτερο που έχει περάσει χωρίς τίτλο η Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας της ο Λίο Μέσι.

    ΣΕΖΟΝ 2013-2014

    Η τρίτη και τελευταία περίπτωση είναι πρόσφατη. Την περίοδο 2013-14 οι Καταλανοί χάνουν τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική από την Ατλέτικο Μαδρίτης και αποκλείονται από την ίδια αντίπαλο στους προημιτελικούς του Champions League. Στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, χάνουν (1-2) από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τί είχε συμβεί νωρίτερα; Στην αρχή της σεζόν ο Μέσι αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα στο γόνατο (ιγνυακός τένοντας) και έχασε τρία ματς. Αργότερα όμως, έπαθε νέα «ζημιά» στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού και έμεινε εκτός δράσης σχεδόν για δύο μήνες (10 Νοεμβρίου 2013-8 Ιανουαρίου 2014). Η αλήθεια είναι πως τη σεζόν εκείνη ο Αργεντινός έκανε τα πάντα για να... σπάσει η κατάρα. Πέτυχε 41 γκολ σε 46 αγώνες (!) εκ των οποίων τα 28 σε μόλις 31 ματς πρωταθλήματος. Όμως η συνολική απουσία του των 14 αγώνων λόγω τραυματισμού, φαίνεται πως έπαιξε το ρόλο της.

    [16] Με Τσόρι και Ντα Κόστα στο Λονδίνο

    Την ώρα που ο Ολυμπιακός αναχωρούσε για το Λονδίνο, η ΠΑΕ ανακοίνωνε την αποστολή ενόψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Στην αποστολή δεν θα βρίσκονται οι Μανιάτης, Μπουχαλάκης και ο τιμωρημένος Μιλιβόγιεβιτς, ενώ κανονικά στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα τέθηκαν οι Τσόρι Ντομίνγκεζ και Ντα Κόστα.

    Και οι δύο γυμνάστηκαν κανονικά, αντίθετα από τους Μπουχαλάκη και Φουστέρ που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Αναλυτικά στην αποστολή μετέχουν οι Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Χουτεσιώτης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας και Βούρος.

    «Είμαι αρκετά καλύτερα. Αν με χρειαστεί η ομάδα θα μπορέσω να βοηθήσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τσόρι λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το Λονδίνο.

    Ο Μπας Νάιχαους θα διευθύνει την αναμέτρηση του Λονδίνου. Ο 38χρονος Ολλανδός ρέφερι, χασάπης στο επάγγελμα, είχε «σφυρίξει» στις 19 Οκτωβρίου 2011 στη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας επί της Ντόρτμουντ με 3-1, επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 30 Νοεμβρίου 2011 ήταν διαιτητής στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ στο Λονδίνο (2-1) για το Europa League, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 ήταν στο ΑΕΚ-Χάιντουκ (3-1).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 September 2015 - 14:32:14 UTC