Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με συναντήσεις με ομολόγους του αρχίζει τις διμερείς επαφές του στη Ν. Υόρκη ο Ν. Κοτζιάς
  • [02] «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, όρισε τους ΑΝΕΛ εγγυητές για τη διακυβέρνηση»
  • [03] Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [04] Γ. Σταθάκης: Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική δυνατότητα
  • [05] Περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, που έχουν τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
  • [06] Πνίγηκαν 17 πρόσφυγες όταν βυθίστηκε το πλοιάριό τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω
  • [07] Η Γαλλία εξαπέλυσε για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ΙΚ
  • [08] 74 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ: Τέσσερα ερωτήματα για μια επέτειο
  • [09] Παρουσία του ΠτΔ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης
  • [10] Κ. Τούτουζας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Απειλή για την καρδιά η υπερβολική άσκηση και ο κακός ύπνος
  • [11] Σταμάτησαν οι έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Κω - Καλόλιμνου
  • [12] Δεκάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
  • [13] Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας

  • [01] Με συναντήσεις με ομολόγους του αρχίζει τις διμερείς επαφές του στη Ν. Υόρκη ο Ν. Κοτζιάς

    Mε τους ομολόγους του της Γεωργίας Giorgi Kvirikashvili, του Αζερμπαϊτζάν Elmar Mammadyarov του Ιράκ Dr. Ibrahim Al-Jaafari και του Σαν Μαρίνο Pasquale Valentini θα ξεκινήσει σήμερα τις διμερείς επαφές του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Κοτζιάς θα παραβρεθεί, στη συνέχεια, στη Συνάντηση Παγκόσμιων Ηγετών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki Moon και του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping.

    Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην τελετή λήξης της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» και θα παρακαθίσει στο 10ο Ετήσιο Υπουργικό Δείπνο για τη Μέση Ανατολή, που διοργανώνει το International Peace Institute.

    [02] «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, όρισε τους ΑΝΕΛ εγγυητές για τη διακυβέρνηση»

    Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε άρθρο της στην «Κυριακάτικη Kontra News», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όρισε τους ΑΝΕΛ «ως εγγυητές για την διακυβέρνηση, για την ομαλότητα, για την πρόοδο του τόπου» και υπογραμμίζει ότι «η λυσσαλέα επίθεση του διαπλεκόμενου κατεστημένου στους ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο δεν πέτυχε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το να μας βγάλουν εκτός του πολιτικού χάρτη και να μας φιμώσουν».

    Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, παραμερίζοντας την διαφορετική πολιτική και ιδεολογική τους καταγωγή, έκαναν πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση, εξάρει την βασισμένη στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την αμοιβαιότητα, προηγούμενη 7μηνη συνεργασία των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση και προσθέτει «είμαστε είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη χαριστική βολή στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία».

    [03] Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας

    Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλά για παράταξη όλων των δυνάμεων και για ουσιαστική ρήξη με το χθες αλλά και σε σύγκρουση με το λαϊκισμό.

    [04] Γ. Σταθάκης: Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική δυνατότητα

    Τα χαρακτηριστικά που θα έχει το μόνιμο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για τη στήριξη των ευάλωτων οφειλετών στις τράπεζες, που θα θεσπίσει η κυβέρνηση, περιγράφει σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι «το σχετικό θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το Νοέμβριο».

    Όπως εξηγεί ο υπουργός θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός των τοπικών «κέντρων ενημέρωσης για χρέη». «Τα κέντρα θα διοικούνται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα προσφέρουν στον δανειολήπτη πληροφορίες για τα δικαιώματα τις υποχρεώσεις και τις επιλογές που έχει σχετικά με τη διαχείριση των χρεών του. Η πρόσβαση σε αυτά τα κέντρα θα είναι δωρεάν για όλους. Επιπρόσθετα τα κέντρα αυτά θα παρέχουν συνολικά στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων σε κάθε περιφέρεια. Επιπλέον, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, οργανώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας», σημειώνει ο υπουργός.

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρεται επίσης στη δημιουργία της Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου, «ενός δημόσιου φορέα, ο οποίος θα έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, όπως σήμερα έχει μόνο το δικαστήριο, και θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αντικειμενικό εργαλείο, που θα προσδιορίζει την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει τα δάνεια του. Ταυτόχρονα θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του, ενώ το δάνειο του θα μπαίνει σε κλίμακα αξιολόγησης».

    «Με πιο απλά λόγια», εξηγεί ο υπουργός, «ο δανειολήπτης που θέλει να ρυθμίσει το δάνειο του ή να συνάψει σύμβαση για νέο θα μπορεί να απευθύνεται στην Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, η οποία και θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική του ικανότητα. Με αυτό το βαθμό θα απευθύνεται στην τράπεζα, η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητεί για παράδειγμα τη δυνατότητα».

    [05] Περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, που έχουν τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος

    Άνοιξαν οι κάλπες στην Καταλονία (Ισπανία) για τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες λαμβάνουν τη μορφή ενός άτυπου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

    Επισήμως, οι κάτοικοι αυτής της βιομηχανικής περιοχής, μεταξύ των Πυρηναίων και της Μεσογείου, καλούνται σε αυτές τις τοπικές εκλογές να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της περιφέρειάς τους.

    Ωστόσο, ο βασικός συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το «Μαζί για το Ναι» - που σχηματίσθηκε από το κόμμα CDC του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, το ERC (αριστερά) και ενώσεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία- θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας αν κερδίσει μαζί με τον ακροαριστερό σχηματισμό CUP, που επίσης τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, την απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο, δηλαδή 68 από τις 135 έδρες.

    Τα περίπου 2.700 εκλογικά κέντρα θα είναι ανοικτά ως τις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι διαθέσιμες από τις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας).

    Οι οπαδοί του «όχι» στην ανεξαρτησία της Καταλονίας θα προσέξουν ιδιαίτερα το ποσοστό συμμετοχής, καθώς μπορεί να είναι ενδεικτικό της συσπείρωσής τους. Αντίθετα οι οπαδοί της ανεξαρτητοποίησης είναι ήδη πολύ κινητοποιημένοι.

    [06] Πνίγηκαν 17 πρόσφυγες όταν βυθίστηκε το πλοιάριό τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω

    Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, ενώ προσπαθούσε να φτάσει στην Κω, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.Συνολικά, στο πλοιάριο επέβαιναν 37 άνθρωποι, οι 20 εκ των οποίων διασώθηκαν, πρόσθεσε το πρακτορείο επικαλούμενο τον κυβερνήτη Αμίρ Τσιτσέκ.

    Το πλοιάριο, μήκους 8 μέτρων, είχε αποπλεύσει από το χωριό Γκουμουσλούκ, στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού.Το τουρκικό λιμενικό έχει διασώσει περισσότερους από 53.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τις αρχές του έτους, όμως 274 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

    [07] Η Γαλλία εξαπέλυσε για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ΙΚ

    Η Γαλλία πραγματοποίησε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σήμερα βάσει πληροφοριών που είχε συλλέξει από αναγνωριστικές πτήσεις που διεξήγαγε εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν «με σεβασμό στην αυτονομία της δράσης μας, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή».

    Παράλληλα το Μέγαρο των Ηλυσίων υπογράμμισε ότι τα αεροπορικά πλήγματα επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα «να πολεμήσουμε εναντίον της τρομοκρατικής απειλής που αποτελεί το Νταές», το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. «Θα πραγματοποιούμε πλήγματα κάθε φορά που κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια», τονίζει η ανακοίνωση.

    [08] 74 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ: Τέσσερα ερωτήματα για μια επέτειο

    «Στην ιδιαίτερη σημερινή συγκυρία, ο αναστοχασμός της ΕΑΜικής εμπειρίας μπορεί να συνεισφέρει σε όσα ταλανίζουν την Αριστερά, τους ανθρώπους της και γενικότερα την κοινωνία στις μέρες της κρίσης και των μνημονίων. Αφήνω στην άκρη, ίσως για κάποια άλλη φορά, τη ''λαθολογία'' που ακολουθεί τις ήττες και που στις μέρες μας επανήλθε μέσα από μια ακόμη διάσπαση αλλά και μια στάση που καταγράφεται ως ''αριστερή μελαγχολία''» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιστορικός Ιωάννα Παπαθανασίου, μιλώντας για την επέτειο σήμερα των 74 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ).

    «Τι ήταν και τι ήθελε το ΕΑΜ»

    «Ένα πατριωτικό λαϊκό κίνημα γεννήθηκε στις 27 του Σεπτέμβρη του 1941. Ήταν ένα κίνημα με εθνικό χαρακτήρα που απέκτησε στη διαδρομή του σαφή κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, ένα παλλαϊκό μέτωπο που απάντησε στην ανάγκη του ελληνικού λαού για αντίσταση στους κατακτητές και αφύπνισε τις συνειδήσεις καλλιεργώντας, ταυτόχρονα με τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, αξίες όπως η συλλογικότητα, η συμμετοχή στα κοινά και η αλληλεγγύη» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών: «Τα ακρωνύμια του ΕΑΜ, τα τρία γράμματα που φώτισαν την ελληνική γενιά, όπως λένε οι στίχοι του Βασίλη Ρώτα στο θούριό του, αντιλάλησαν με μια φωνή σε όλη τη χώρα τον αγώνα ''για την Ελλάδα, το δίκιο και τη λευτεριά'' στις παραμονές και στις μέρες της απελευθέρωσης.

    [09] Παρουσία του ΠτΔ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης

    Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελούνται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους επαναστατημένους Έλληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, σηματοδοτώντας την απαρχή του νεότερου Ελληνικού κράτους.

    Το πρωί τελέστηκε στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Στην δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, πολιτικοί, και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης, του νομούς και της περιφέρειας Πελοποννήσου,

    Ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, υπογράμμισε ότι, ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην ομιλία του προς την μαθητιώσα νεολαία των Αθηνών, στην Πνύκα, ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα του απελευθερωτικού αγώνα, λέγοντας ουσιαστικά ότι η επανάσταση ξεκίνησε από την άσβεστη φλόγα των Ελλήνων για ελευθερία. Πρόσθεσε ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ο ταλαιπωρημένος αγωνιστής του αγώνα και τόνισε, πως μόνος αυτός όρθωσε το ανάστημά του για να πείσει τους λοιπούς αγωνιστές και το λαό, να ξεσηκωθούν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την σπουδαιότητα απελευθέρωσης της Τρίπολης, στην καθοριστική έκβαση του αγώνα.

    Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και παρέλαση στρατιωτικών, μαθητικών και πολιτικών τμημάτων.

    [10] Κ. Τούτουζας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Απειλή για την καρδιά η υπερβολική άσκηση και ο κακός ύπνος

    Μέτρον άριστον τόσο στην διατροφή όσο και στην άσκηση συστήνει για την καλή λειτουργία της καρδιάς ο αν. καθ. Καρδιολογίας Κων/νος Τούτουζας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρακτορείο FM και την εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ενόψει της παγκόσμιας μέρας καρδιάς, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Τούτουζας, αναφέρει ότι η βουλιμία του Σαββατοκύριακου, όταν έχει προηγηθεί υγιεινή διατροφή μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα, ενώ αντίστοιχα η «βουλιμία» στην άσκηση μειώνει τον μέσο όρο ζωής. Τη θνητότητα αυξάνει και ο υπερβολικά πολύς ή ο υπερβολικά λίγος ύπνος, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που επικαλείται ο γνωστός καρδιολόγος, ενώ όπως εξηγεί, σε περίπτωση κακής στοματικής υγείας, καραδοκούν η ενδοκαρδίτιδα και το έμφραγμα, που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή.

    [11] Σταμάτησαν οι έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Κω - Καλόλιμνου

    Από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής περισυλλέγησαν σώοι και οδηγήθηκαν στα τουρκικά παράλια, οι επτά μετανάστες, (μία γυναίκα και έξι άνδρες) που επέβαιναν σε σκάφος με κατεύθυνση την Κω, το οποίο ανετράπη την περασμένη Παρασκευή κοντά στα τουρκικά παράλια.

    Στο σκάφος επέβαινε ακόμα ένας μετανάστης ο οποίος περισυλλέγη σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καλόλιμνου, από Έλληνα ψαρά με το αλιευτικό του σκάφος.Έτσι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούσαν τρία πλωτά του Λιμενικού σταμάτησαν.

    Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν σήμερα από τη Μυτιλήνη το καταμαράν «tera jet» και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» μεταφέροντας συνολικά 3.875 μετανάστες.

    [12] Δεκάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένα δεκάχρονο κορίτσι το οποίο χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε πέσει από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.

    Αμέσως μετά το δυστύχημα, το κορίτσι είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου και κατέληξε παρόλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους γιατρούς.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνέβη το γεγονός, ο πατέρας του κοριτσιού εργαζόταν και η μητέρα είχε απομακρυθνθεί για λίγο από το σπίτι.

    [13] Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ κατά την τελευταία ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.Η ισραηλινή αστυνομία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι νεαροί Παλαιστίνιοι «έριξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας», η οποία έκανε χρήση μέτρων καταστολής της βίας προκειμένου να τους διώξει από την πλατεία, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

    Όμως ο τόπος αυτός είναι ιερός και για τους Εβραίους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ονομασία Όρος του Ναού.Η ισραηλινή αστυνομία είχε αναπτύξει χιλιάδες άνδρες στην Ιερουσαλήμ για να προστατεύσει τους Εβραίους κατά τη διάρκεια της γιορτής του Γιομ Κιπούρ που γιορτάστηκε στα μέσα της εβδομάδας και η οποία συμπίπτει με το Έιντ αλ Άντχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 10:32:20 UTC