Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά
  • [02] Στους 769 οι νεκροί από το ποδοπάτημα στη Μέκκα
  • [03] Σχεδόν 10.000 μετανάστες εισήλθαν την Παρασκευή στην Κροατία
  • [04] Ο Κινέζος πρόεδρος ανακοίνωσε βοήθεια 2 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη των φτωχών χωρών
  • [05] «Hμέρα χωρίς αυτοκίνητα» αύριο στο Παρίσι
  • [06] Στο Μουσείο της ΧΑΝΘ βραβεύτηκε η «χρυσή» Εθνική ομάδα του 2005
  • [07] Πρώτη νίκη και... καλή (5-1) για την Καλλονή
  • [08] Η Τότεναμ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Σίτι
  • [09] Ο Γερμανός Ρόις μεγάλος νικητής στο Σπάρταθλο
  • [10] Εντυπωσιακός ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Σουζούκα

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά

    Η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της σε ιστοσελίδα έστειλε μήνυμα ότι «η λεηλασία του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά», επιμένοντας ότι η επίδοση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου «δημιουργεί μια νέα δυναμική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

    Παράλληλα απευθύνει μήνυμα συνεργασίας τονίζοντας ότι «πιστεύουμε πως κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα τόσο οξυμένα προβλήματα του τόπου».

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να περιχαρακωθεί «σε μια ισχνή κομματική πλειοψηφία και σε συνεργασία με τους αγαπητούς του ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ» ενώ για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της λέει ότι «θα ασκήσουμε μια αυστηρή αλλά αξιόπιστη και προγραμματική αντιπολίτευση, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις».

    [02] Στους 769 οι νεκροί από το ποδοπάτημα στη Μέκκα

    Στους 769 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ.

    Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε κατά την τελετουργία του "λιθοβολισμού του σατανά" στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, άλλοι 934 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 717 νεκρούς και 863 τραυματίες.

    [03] Σχεδόν 10.000 μετανάστες εισήλθαν την Παρασκευή στην Κροατία

    Σχεδόν 10.000 μετανάστες εισήλθαν χθες, Παρασκευή, στην Κροατία, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για μία ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Συνολικά 65.000 μετανάστες, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες που διαφεύγουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, εισήλθαν στην Κροατία στη διάρκεια των δέκα τελευταίων ημερών, διευκρίνισε το υπουργείο.

    Η Κροατία έχει γίνει μια μείζων χώρα διέλευσης προς τις χώρες της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης από τις 15 Σεπτεμβρίου που η Βουδαπέστη έκλεισε τα σερβο-ουγγρικά σύνορα για τους μετανάστες. Σχεδον όλοι οι μετανάστες που φθάνουν στην Κροατία, περνούν στη συνέχεια στην Ουγγαρία, απ' όπου οδηγούνται στα αυστριακά σύνορα πριν φθάσουν στη Γερμανία.

    "Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, το ουσιαστικό είναι πως η οδός μέσω της Ουγγαρίας λειτουργεί και πως (η Ουγγαρία) δέχεται τους μετανάστες και τους μεταφέρει προς τον προορισμό τους", δήλωσε ο κροάτης υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Όστογιτς.

    Το κύριο σημείο εισόδου στην Κροατία, η μεθοριακή διάβαση του Σιντ-Τοβάρνικ, σύντομα κορέσθηκε και εδώ και τρεις ημέρες οι μετανάστες χρησιμοποιούν δύο άλλα σημεία διέλευσης, την Μπάπσκα, βόρεια του Τοβάρνικ, και την Γιάμενα-Στρόζιντσι, νοτιότερα, στα σύνορα της Κροατίας, της Βοσνίας και της Σερβίας.

    [04] Ο Κινέζος πρόεδρος ανακοίνωσε βοήθεια 2 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη των φτωχών χωρών

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής με το αρχικό ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης στα επόμενα 15 χρόνια.

    «Η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει την επένδυση στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, έχοντας στόχο να αυξήσει το σύνολό της στα 12 δισεκατομμύρια έως το 2030», δήλωσε ο Σι σε μια σύνοδο κορυφής για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα Ηνωμένα Έθνη.

    «Η Κίνα θα παραγράψει το χρέος από τα εκκρεμούντα διακυβερνητικά άτοκα δάνεια που οφείλονται έως το τέλος του 2015 από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, περίκλειστες αναπτυσσόμενες χώρες και μικρές αναπτυσσόμενες νησιωτικές χώρες», πρόσθεσε.

    Θέλουμε «η δικαιοσύνη να προηγηθεί των ατομικών συμφερόντων», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κίνας, η οικονομία της οποίας, καθώς είναι στραμμένη προς τις εξαγωγές προϊόντων μεταποίησης, είναι η πρώτη που επωφελείται από την ανάπτυξη των χωρών του Νότου. Η δεύτερη παγκόσμια οικονομία είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος των αφρικανικών χωρών.

    [05] «Hμέρα χωρίς αυτοκίνητα» αύριο στο Παρίσι

    Την πρώτη τους ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης θα ζήσουν αύριο οι Παριζιάνοι καθώς από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ποδηλάτες και πεζοί θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα τη βόλτα τους χωρίς να ενοχλούνται από τον θόρυβο και τα καυσαέρια.

    Μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον πύργο του Άιφελ και τα Ηλύσια Πεδία αλλά ακόμη και τα δάση της Βουλόνης και της Βενσέν, στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, θα είναι απαγορευμένη για τους οδηγούς. Από την απαγόρευση εξαιρούνται ωστόσο τα ασθενοφόρα, τα περιπολικά, τα ταξί (αποκλειστικά για να παραλάβουν ή να αποβιβάσουν πελάτες στην απαγορευμένη ζώνη), τα λεωφορεία και τα οχήματα των κατοίκων του κέντρου.

    Η «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» οργανώνεται στο Παρίσι δύο μήνες πριν από τη σύνοδο που θα διεξαχθεί εκεί για το κλίμα και θα δώσει μια ευκαιρία στις αρχές να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για να αγωνιστεί κατά της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης.

    [06] Στο Μουσείο της ΧΑΝΘ βραβεύτηκε η «χρυσή» Εθνική ομάδα του 2005

    Σε μία εκδήλωση για τα συμπλήρωση 10 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005, τιμήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός εκείνης της εθνικής ανδρών, Παναγιώτης Γιαννάκης. Στο μουσείο της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη εκτός του μοναδικού ανθρώπου που έχει κατακτήσει χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, τόσο ως παίκτης (1987) όσο και ως προπονητής (2005) με την ίδια εθνική ομάδα, βρέθηκαν και ο συνεργάτης του τότε Λευτέρης Κακιούσης, καθώς και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

    Οι τρεις τους πριν τη βράβευση, μίλησαν στα παιδιά των ακαδημιών της ΧΑΝΘ σχετικά με τα μυστικά του μπάσκετ και τον δρόμο προς εκείνη την επιτυχία, το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της «επίσημης αγαπημένης». Τα υπόλοιπα μέλη της «χρυσής» εθνικής ανδρών του 2005 δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών».

    [07] Πρώτη νίκη και... καλή (5-1) για την Καλλονή

    Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Super League και, μάλιστα, με θριαμβευτικό τρόπο, πέτυχε η Καλλονή, η οποία διέλυσε με 5-1 τον Παναιτωλικό στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής.

    Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Φώτης Γεωργίου με δύο γκολ (22΄, 27΄), ενώ σκόραραν και οι Ελλακόπουλος (10΄), Αντέτζο (34΄), Μανούσος (62΄). Το «γκολ της τιμής» για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Πάουλο στο 83΄.

    [08] Η Τότεναμ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Σίτι

    Σε μεγάλη μέρα η Τότεναμ συνέτριψε με 4-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

    Οι «πολίτες» που υπέστησαν τη δεύτερη σερί ήττα και πρώτη εκτός έδρας (είχε προηγηθεί το 1-2 από τη Γουεστ Χαμ) προηγήθηκαν στο 25? με τον Ντε Μπράιν, αλλά στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ντάιερ έφερε το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο μέρος οι «πετεινοί» ήταν καταιγιστικοί. Προηγήθηκαν στο 50? με τον Αλντερβέιρελντ, στο 61? ο Κέιν έκανε το 3-1 και στο 79? ο Λαμελα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη συντριβή της «συμπολίτισσας» και με το 3-0 επί της Σάντερλαντ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα.

    Έχοντας τον Αλέξις Σάντσες σε μεγάλη μέρα (χατ τρικ) η Άρσεναλ υποχρέωσε τη Λέστερ του Ρανιέρι στην πρώτη φετινή ήττα με 5-2, ενώ στις επιτυχίες επέστρεψαν η Λίβερπουλ με 3-2 επί της Άστον Βίλα και η Σαουθάμπτον με 3-1 επί της Σουόνσι.

    [09] Ο Γερμανός Ρόις μεγάλος νικητής στο Σπάρταθλο

    Ο 31χρονος Γερμανός Φλόριαν Ρόις ήταν ο μεγάλος νικητής στο «33ο Σπάρταθλον», αφού μετά από 246 χιλιόμετρα της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, τερμάτισε πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα σε 23 ώρες 17 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Ο Ρόις, που έδειχνε σαφώς συγκινημένος για την επιτυχία του και είχε τερματίσει 2ος το 2013 και το 2014, πήρε τα ηνία του αγώνα περίπου 35 χιλιόμετρα πριν το τέλος, από τον πολύ δυνατό Βρετανό Νταν Λόουσον, ο οποίος τερμάτισε 2ος με 23.53.33. Τρίτος, σε σχετικά πολύ μικρή απόσταση ήταν ο Δανός Χάνσεμ Κιμ με 23.54.38.

    Στις γυναικείες συμμετοχές, η 36χρονη Αμερικανίδα Κάταλιν Νέιτζι, κοντά στον τερματισμό έχασε πολύτιμο χρόνο βγαίνοντας εκτός πορείας, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα. Τελικά τερμάτισε 4η συνολικά και ήταν 1η στις γυναίκες.

    Πρώτος Έλληνας που τερμάτισε ήταν ο 46χρονος Νικόλαος Πετρόπουλος στην 13η θέση της γενικής κατάταξης, με χρόνο 27 ώρες 40 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα και δεύτερος Έλληνας ο 44χρονος Ιωάννης Κουρκουρίκης, που τερμάτισε στην 15η θέση.

    [10] Εντυπωσιακός ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Σουζούκα

    Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ εντυπωσίασε στις κατατακτήριες δοκιμές της Φόρμουλα Ενα για το γκραν πρι της Ιαπωνίας. Ο πιλότος της Μερτσέντες θα εκκινήσει από την πρώτη θέση της κούρσας στη Σουζούκα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση στον «ομόσταυλο» του παγκόσμιο πρωταθλητή της Μερτσέντες Λιούς Χάμιλτον, και στην τρίτη τον Βάλερι Μπότας της Γουίλιαμς. Αυτή είναι η 18η «pole position» στην καριέρα του Ρόσμπεργκ.

    Ο Γερμανός πιλότος έκανε τον καλύτερο γύρο στις κατατακτήριες στην πίστα της Σουζούκα, που ολοκληρώθηκαν μισό λεπτό πριν το κανονικό, λόγω ατυχήματος που είχε ο Ντάνιελ Κβίατ, όταν πάτησε με έναν τροχό στο γρασίδι και έχασε τον έλεγχο της Red Bull που έγινε κομμάτια, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο πιλότος της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 16:32:13 UTC