Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα είναι στη λίστα όσων υπογράψουν την υποψηφιότητά μου
  • [02] Αλ.Τσίπρας: Να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση
  • [03] Ο ένας στους πέντε φοροδιαφεύγει όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι
  • [04] Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed
  • [05] Η Σιγκαπούρη κατηγορεί την Ινδονησία για το επικίνδυνο νέφος εξ αιτίας πυρκαγιάς σε αγροκτήματα
  • [06] «Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις» διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Σκληρή δουλειά, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια
  • [08] Ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία Τσίπρα-Ομπάμα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα είναι στη λίστα όσων υπογράψουν την υποψηφιότητά μου

    Τη στήριξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα έχει η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά όχι και της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα είναι στη λίστα όσων υπογράψουν την υποψηφιότητά μου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ για την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι μπορεί να συζητούν τα πάντα μαζί, όμως διαφωνούν στο πώς βλέπουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

    Πρότεινε να γίνει και debate ανάμεσα στους υποψήφιους για την αρχηγία της ΝΔ, ενώ τόνισε ότι εάν θεωρούσε πως υπήρχε κάποιος καλύτερος υποψήφιος, δεν θα έθετε υποψηφιότητα. «Κατεβαίνω υποψήφιος για να κερδίσω» είπε χαρακτηριστικά.

    Για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τόνισε ότι έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα για το κόμμα, στις πρόσφατες εκλογές, δεν ήταν καλό, ενώ σημείωσε ότι όσοι περισσότεροι υποψήφιοι βρεθούν στον δρόμο της διαδοχής, τόσο το καλύτερο.

    [02] Αλ.Τσίπρας: Να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση

    «Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», άνοιξε την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. «Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.

    «Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και προστασίας της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Όπως είπε, θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των ελλήνων.

    «Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» είπε ο κ. Τσίπρας, απαιτείται αποκατάσταση της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε δε ότι υπάρχει η υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι σημαντικό, να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε αδιέξοδες πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αναφερόμενος στα εργασιακά, όπου κύριος στόχος είναι το συντομότερο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, στη λειτουργία του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση όχι την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων όπου πρέπει άμεσα να παρουσιάσουμε άμεσα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές.

    Όπως είπε ο κ Τσίπρας, άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.

    «Στην υγεία πρέπει να προχωρήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας και πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός.

    «Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στα ζητήματα της παιδείας και της έρευνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε πρώτιστη ανάγκη «να αναβαθμίσουμε την ερευνητική κουλτούρα αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό μας και να αφήσουμε το στίγμα με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειας και δυσλειτουργίες».

    [03] Ο ένας στους πέντε φοροδιαφεύγει όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι

    Ποσοστό παραβατικότητας 18% διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ειδικότερα απ' το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού ( ΔΟΥ, Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και ΣΔΟΕ) διενεργήθηκαν 1.552 έλεγχοι σε 1.549 επιχειρήσεις και στις 274 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Από το τέλος Ιουλίου έως και την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν συνολικά 37.716 έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 7.282 απ' αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 20%).

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    [04] Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed

    Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα του οκταμήνου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Τζάνετ Γιέλεν που είπε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα φέτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Τα σχόλιά της βοήθησαν να αποσαφηνισθεί το σκεπτικό της Fed, μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας για διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, η οποία προκάλεσε σύγχυση στους επενδυτές για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων και για εντονότερες διακυμάνσεις στις αγορές.

    Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ανέκαμπτε μετά τις χθεσινές απώλειες καταγράφοντας νωρίτερα άνοδο 2,4%.

    Σύμφωνα με τον Κάρστεν Χιλκ, διαχειριστή κεφαλαίων στην Union Investment στη Φρανκφούρτη, η άνοδος της αγοράς είναι «περισσότερο ένα ράλι ανακούφισης» μετά τα σχόλια της Γιέλεν.

    [05] Η Σιγκαπούρη κατηγορεί την Ινδονησία για το επικίνδυνο νέφος εξ αιτίας πυρκαγιάς σε αγροκτήματα

    Η Σιγκαπούρη βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες μέσα σε μια πυκνή και επιβλαβή ομίχλη, που προέρχεται από τη γειτονική της Σουμάτρα, στην Ινδονησία, όπως συμβαίνει τακτικά αυτήν την περίοδο. Η παράνομη καύση δασικών και άλλων εκτάσεων στη Σουμάτρα, τη νήσο που βρίσκεται δυτικά της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης, για να δημιουργηθεί χώρος για φυτείες για την παραγωγή φοινικέλαιου ή χαρτομάζας, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στη διάρκεια της περιόδου της ξηρασίας που διαρκεί από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο.

    Οι αρχές της Σιγκαπούρης καταγγέλλουν τη "σοκαριστική" στάση της Τζακάρτας, την ώρα που αυτές είναι αναγκασμένες να κλείσουν τα σχολεία και να διανείμουν μάσκες στον κόσμο λόγω του νέφους που έχει προκληθεί από την καύση δασικών και άλλων εκτάσεων στη γειτονική Ινδονησία για γεωργικούς σκοπούς.

    Σήμερα δε για πρώτη φορά στα χρονικά οι αρχές της Σιγκαπούρης αναγκάστηκαν να κλείσουν τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όπως άλλωστε και τους παιδικούς σταθμούς

    [06] «Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις» διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας

    Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας, δημοσιεύματα τα οποία προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, ενώ διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν».

    Συγκεκριμένα, σε σημερινή του ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα αυτά, «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», ενώ τονίζει ότι «οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί».

    «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων. Η κυβέρνηση θα το κάνει πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Σκληρή δουλειά, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια

    «Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», άνοιξε την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. «Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.

    «Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και προστασίας της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Όπως είπε, θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των ελλήνων.

    «Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» είπε ο κ. Τσίπρας, απαιτείται αποκατάσταση της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε δε ότι υπάρχει η υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι σημαντικό, να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε αδιέξοδες πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αναφερόμενος στα εργασιακά, όπου κύριος στόχος είναι το συντομότερο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, στη λειτουργία του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση όχι την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων όπου πρέπει άμεσα να παρουσιάσουμε άμεσα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές.

    Όπως είπε ο κ Τσίπρας, άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.

    «Στην υγεία πρέπει να προχωρήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας και πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός.

    «Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στα ζητήματα της παιδείας και της έρευνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε πρώτιστη ανάγκη «να αναβαθμίσουμε την ερευνητική κουλτούρα αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό μας και να αφήσουμε το στίγμα με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειας και δυσλειτουργίες».

    Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς «δεν είστε μόνιμοι και κανείς δεν είναι μόνιμος. Κι εσείς καλείστε να ανταποκριθείτε στην ευθύνη. Οποιαδήποτε άλλο στάση δεν θα γίνεται αποδεκτή. Δεν έχετε χρόνο, δεν πρέπει να λειτουργήσετε έχοντας στο μυαλό σας ότι έχει ο Θεός».

    Ο πρωθυπουργός επίσης κάλεσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μη στελεχώνουν τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, γιατί η δουλειά τους, όπως είπε, είναι στα υπουργεία για το καλό του ελληνικού λαού.

    Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο καθένας θα κριθεί από το έργο που θα παράγει.

    [08] Ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία Τσίπρα-Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία προς την ανάπτυξη και την επίτευξη του στόχου για βιωσιμότητα του χρέους, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

    "Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της. Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε επίσης για αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης εισροής προσφύγων και μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 September 2015 - 10:32:16 UTC