Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Μπ. Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα
  • [02] Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν την επόμενη εβδομάδα
  • [03] Πάνω από 100.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο
  • [04] Σε δίκη ως χρηματοδότης του Επαναστατικού Αγώνα έχει παραπεμφθεί ο Γ. Πετρακάκος
  • [05] Νεκρός βρέθηκε άνδρας στο δάσος Χαϊδαρίου

  • [01] Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Μπ. Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε σήμερα συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

    Στην μεταξύ τους επικοινωνία συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

    [02] Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν την επόμενη εβδομάδα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, αλλά το Κρεμλίνο και ο Λευκός Οίκος έδωσαν σήμερα πολύ διαφορετικές εκδοχές για την ατζέντα της συζήτησης που θα έχουν.

    Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε πως το κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Ρωσία μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου. Η ουκρανική κρίση οδήγησε στην επιβολή αλλεπάλληλων γύρων κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που έχουν πλήξει την ρωσική οικονομία.

    Αντιθέτως το Κρεμλίνο ανέφερε πως στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται η Συρία, όπου η Ρωσία ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες - πολεμικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό - για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    [03] Πάνω από 100.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

    Πάνω από εκατό χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν τον Αύγουστο, παράνομα στη χώρα μας .

    Η τεράστια ροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, αποτυπώνεται στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα για τον μήνα Αύγουστο.

    Συγκεκριμένα, συνελήφθηκαν αυτόν τον μήνα 107843 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας σε 887 περιστατικά, ενώ για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα συνελήφθησαν 46 άτομα σε 28 περιστατικά.

    Συνελήφθηκαν επίσης 53 διακινητές στα περιστατικά παράνομης εισόδου και δεκατρείς στα περιστατικά παράνομης εξόδου, Στα περιστατικά παράνομης εισόδου κατασχέθηκαν 271 σκάφη και ένα όχημα, ενώ σε αυτά της παράνομης εξόδου κατασχέθηκαν έξι οχήματα και 32 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    [04] Σε δίκη ως χρηματοδότης του Επαναστατικού Αγώνα έχει παραπεμφθεί ο Γ. Πετρακάκος

    Έρευνες σε πέντε οικήματα, στον Βόλο, στην Αττική και στην Φθιώτιδα και σε πέντε οχήματα, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Βόλο ο καταζητούμενος για ένοπλες ληστείες και άλλα αδικήματα Γιώργος Πετρακάκος, 37 ετών, ο οποίος θεωρείται ως το τέταρτο μέλος της συμμορίας των ληστών του Διστόμου.

    Μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο συνελήφθη η σύντροφος του 35 ετών και δυο αδέλφια από την Αγία Παρασκευή Αττικής, 27 και 35 ετών.

    Μέχρι στιγμής, στο διαμέρισμα στην οδό Περαιβού στο Βόλο, το οποίο είχε νοικιάσει εδώ και περίπου έναν χρόνο η σύντροφος του Πετρακάκου, βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ, ένα πιστόλι GLOCΚ, γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων για τα δύο όπλα, δύο πλαστές ταυτότητες και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης του Πετρακάκου, τρεις κάμερες, αλλά και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες.

    Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για έρευνα αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες, αλλά και αν προκύπτουν στοιχεία για άλλα άτομα με τα οποία τυχόν επικοινωνούσαν οι συλληφθέντες, καθώς και οι δραστηριότητές τους.

    Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφος του, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί και παρακολουθούνταν, συνελήφθησαν την ώρα που έβγαιναν από την πολυκατοικία όπου ήταν το διαμέρισμα τους, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους 2 και 4 ετών.

    Ο Πετρακάκος δεν ήταν οπλισμένος και δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 27χρονος σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στον Βόλο και ο 35χρονος αδελφός του, στο πατρικό τους σπίτι στην Αγία Παρασκευή, οι οποίοι μέχρι στιγμής κατηγορούνται μόνο για υπόθαλψη και δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

    Όπως είπε ο Δημήτρης Τσακνάκης, σε βάρος του Πετρακάκου εκκρεμούν επτά διωκτικά έγγραφα των δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, όπλα και εκρηκτικά και άλλα αδικήματα. Ακόμα, εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά, από την ομάδα του Βασίλη Ποαλαιοκώστα, καθώς και στις ένοπλες ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην Eurobank Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012, τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, την Πόλα Ρούπα και άλλους συνεργούς τους.

    Μάλιστα, ο Γιώργος Πετρακάκος έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη τον ερχόμενο Νοέμβριο, με την κατηγορία ότι ήταν χρηματοδότης τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη και Ρούπα.

    [05] Νεκρός βρέθηκε άνδρας στο δάσος Χαϊδαρίου

    Νεκρός βρέθηκε απόψε άνδρας ηλικίας 30-35 ετών, στο τέρμα της οδού Παπαναστασίου, στο δάσος Χαϊδαρίου. Το θύμα είχε τραύμα από χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

    Ο άγνωστος άνδρας διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

    Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 September 2015 - 20:32:13 UTC