Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος
  • [03] Την έκθεση Καλατράβα για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγ. Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν", εγκαινίασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [04] Οργανωμένος καταυλισμός για ολιγόωρη παραμονή προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ
  • [05] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

  • [01] ΝΔ: Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί

    «Πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παραίτηση του Δ. Καμμένου.

    «Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί.

    Στη φάση αυτή, η ?ομάδα των 53? επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία υπογραμμίζεται:

    «Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί».

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος

    Βιβλική καταστροφή υπέστη η Σκόπελος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

    Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφεριάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ΄αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

    Με εντολή του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, αρματαγωγό του Στόλου αποπλέει σήμερα το πρωί από τον Βόλο για τη Σκόπελο μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικοινωνία Τσίπρα-Σπίρτζη για τις καταστροφές στην Σκόπελο

    [03] Την έκθεση Καλατράβα για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγ. Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν", εγκαινίασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Τον ιδιαίτερο συμβολισμό του νέου Ναού του Αγίου Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν" της Νέας Υόρκης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινιάζοντας απόψε στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη την έκθεση του Σαντιάγο Καλατράβα «Η ανοικοδόμηση του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου, στο "Σημείο Μηδέν"».

    Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος "Συν Θεώ και Ανθρώποις, το «Χριστός Ανέστη» κατά το Πάσχα του 2017 θα ψαλεί ξανά στο νέο Ελληνορθόδοξο «Εθνικό Ιερό του Αγίου Νικολάου», στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης. Στην ίδια, περίπου, τοποθεσία του παλαιού Ναού, τον οποίο κάλυψαν τα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μαζί με την εφήμερη λάμψη του συγκεκριμένου «αμερικανικού ονείρου», όπως το έπλασε η «ανέμελη» αντίληψη του αντίστοιχου νεοϋορκέζικου νεωτερισμού».

    Μάλιστα, τόνισε ότι «Ο νέος Ναός του Αγίου Νικολάου, αρχιτεκτόνημα του Σαντιάγο Καλατράβα, ενός δημιουργού με διαχρονική αλλά και παγκόσμια συνθετική δύναμη, θ' αναδίδει την κομψή μα κι απέριττη λάμψη του "αναμμένου κεριού" ή του "λύχνου του άστρου", μεσ' από την εμφαντική βυζαντινή επιρροή κυρίως της Μονής της Χώρας και της Αγίας Σοφίας.

    [04] Οργανωμένος καταυλισμός για ολιγόωρη παραμονή προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

    Ένας οργανωμένος καταυλισμός για την ολιγόωρη ξεκούραση προσφύγων και μεταναστών που αναμένουν να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, αναμένεται να λειτουργήσει, από αύριο, στο ύψος της Ειδομένης, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, των Γιατρών του Κόσμου, της Praxis και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντών.

    Στον καταυλισμό, δίπλα ακριβώς από την ουδέτερη ζώνη, σε πέντε μεγάλες σκηνές θα μπορούν να βρουν προσωρινό καταφύγιο περισσότερα από 1000 άτομα, στα οποία θα παρέχεται και πλήρης υγειονομική περίθαλψη.

    «Μέσα στον χώρο, θα μπαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα δύο λεωφορεία, τα οποία θα αφήνουν τους επιβάτες δίπλα στις σκηνές. Εκεί, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις περισσότερες από 80 χημικές τουαλέτες που έχουν τοποθετηθεί ή να κάνουν, αν το επιθυμούν, ένα ντουζ. Στη συνέχεια, σε ειδικά σημεία, θα μοιράζουμε τρόφιμα και νερό και φυσικά, θα υπάρχει 24ωρη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα» περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ρεπανάς από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής της Ύπατης Αρμοστείας.

    Στον καταυλισμό θα υπάρχει, επίσης, τρεχούμενο πόσιμο νερό και wi-fi, παροχή εξαιρετικά σημαντική για τους πρόσφυγες που θέλουν να επικοινωνήσουν και να μάθουν τα νέα των μελών της οικογένειάς τους που άφησαν πίσω στην πατρίδα.

    [05] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

    Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης».Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Π. Σγουρίδης.

    Στη δήλωσή του ο Δ.Καμμένος αναφέρει:

    «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

    Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

    Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 22:32:11 UTC