Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρ. Ολάντ: Η Ευρώπη ανέλαβε τις ευθύνες της απέναντι στους πρόσφυγες
  • [02] Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω ζημιών από την ισχυρή βροχόπτωση
  • [03] Το ασύλληπτο ρεκόρ του Λεβαντόφσκι
  • [04] Με Φορτούνη 3-1 στην Ξάνθη και το 4x4 ο Ολυμπιακός
  • [05] Την 2η αγωνιστική το «ντέρμπι των αιωνίων» στην Α1

  • [01] Φρ. Ολάντ: Η Ευρώπη ανέλαβε τις ευθύνες της απέναντι στους πρόσφυγες

    "Η Ευρώπη ανέλαβε τις ευθύνες της" απέναντι στους πρόσφυγες, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόταν στην συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους.

    Η Ευρώπη "ήταν ικανή να υποδεχτεί, αλλά υπό όρους και με κανόνες, και αυτό ζητούσε η Γαλλία", συνέχισε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. "Η συμφωνία επιτρέπει να έχουμε επιτέλους κέντρα πληροφόρησης και κυρίως κέντρα καταγραφής των προσφύγων", πρόσθεσε.

    [02] Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω ζημιών από την ισχυρή βροχόπτωση

    Έκλεισε εκτάκτως το αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» λόγω λακκούβας που προκλήθηκε από την βροχή στον διάδρομο προσγείωσης.

    Το κλείσιμό του κρίθηκε αναγκαίο, επειδή σχεδόν στο κέντρο του διαδρόμου προσγείωσης, άνοιξε μια τεράστια λακκούβα μήκους οκτώ μέτρων που εμποδίζει την τροχοδρόμηση των αεροσκαφών.

    Στο σημείο εκείνο υπήρχε παλαιότερη ρωγμή, η οποία επισκευάστηκε. Όμως φαίνεται ότι άνοιξε και πάλι λόγω της δυνατής βροχής που πέφτει στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

    [03] Το ασύλληπτο ρεκόρ του Λεβαντόφσκι

    Ασύλληπτο είναι αυτό που πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο ματς της Μπάγερν με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Πολωνός άσος μπήκε στο ημίχρονο και πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε 9 λεπτά, μετατρέποντας το 0-1 του 45' σε 5-1 στο 60'! Ο «Λέβα» με τα τρία πρώτα γκολ στο 51', το 52' και το 55' κατέχει πλέον το ρεκόρ που πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, καθώς χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά! Το παλιό ρεκόρ ανήκε εδώ και 24 χρόνια στον Μίκαελ Τένις της Ντούισμπουργκ, που είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά (10',11',15') στο 6-2 επί της Καρλσρούης στις 27 Αυγούστου 1991.

    Φυσικά το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο Λεβαντόφσκι για να φτάσει τα τέσσερα (6 λεπτά) και τα πέντε (9 λεπτά) γκολ, αποτελούν ξεχωριστά ρεκόρ. Όπως βέβαια και το γεγονός ότι σκόραρε πέντε φορές προερχόμενος από τον πάγκο και μόνο στο β' ημίχρονο.

    Έχασε όμως την ευκαιρία να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ του Ντίτερ Μίλερ, του μοναδικού που έχει πετύχει έξι γκολ σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα. Ο διεθνής στράικερ της Κολονίας είχε σημειώσει... μισή ντουζίνα γκολ -από τρία σε κάθε ημίχρονο- στο 7-2 επί της Βέρντερ, πριν από 38 χρόνια (17 Αυγούστου 1977).

    [04] Με Φορτούνη 3-1 στην Ξάνθη και το 4x4 ο Ολυμπιακός

    Πετυχημένο ήταν το πρώτο επίσημο εφετινό ματς μακριά από το λεκανοπέδιο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, επικράτησαν 3-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στην Super League, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής.

    Ο Φορτούνης σκόραρε στο 65' (πέναλτι) και 68', φτάνοντας τα τέσσερα γκολ εφέτος για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πέτυχαν το 4 στα 4 αλλά και την 18η νίκη επί της Ξάνθης στην ακριτική πόλη. Ο Ντουρμάζ ήταν ο παίκτης που είχε ανοίξει το σκορ για τους πρωταθλητές στο 42', ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιμιτρόφ στο 50'.

    [05] Την 2η αγωνιστική το «ντέρμπι των αιωνίων» στην Α1

    Στις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Όπως προέκυψε από την κλήρωση, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τη 2η αγωνιστική, ενώ στο Β' γύρο (23/1) για την 15η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν στο ΣΕΦ τους «πράσινους». Νωρίτερα, στις 7/10, οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

    Οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης θα μπουν και αυτοί νωρίς στα... δύσκολα, καθώς μόλις στην 3η αγωνιστική (24/10) ο Άρης θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να περιμένει τους «κίτρινους» στη 16η αγωνιστική (30/1) στο κλειστό της Πυλαίας.

    Τέλος, η ΑΕΚ, η οποία έχει υψηλές βλέψεις εφέτος, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 5/12 στο ΣΕΦ, ενώ στις 2/1 ως τυπικά γηπεδούχος θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

    Αναλυτικά τα ντέρμπι της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 (οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές):

    2η Αγωνιστική (17/10) - 15η Αγωνιστική (23/1)

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

    3η Αγωνιστική (24/10) - 16η Αγωνιστική (24/1)

    Άρης-ΠΑΟΚ

    9η Αγωνιστική (5/12) - 22η Αγωνιστική (19/3)

    Ολυμπιακός-ΕΚ

    12η Αγωνιστική (2/1) - 25η Αγωνιστικη (9/4)

    ΑΕΚ-Παναθαναϊκός

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

    Ρέθυμνο-Απόλλων Πάτρας

    Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου

    Άρης-Παναθηναϊκός

    Κηφισιά-Αρκαδικός

    ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    Καβάλα-Λαύριο

    Κόροιβος-Τρίκαλα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2015 - 20:32:11 UTC