Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ ευθύνονται για τη μη ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] Περίπου 4.700 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανοικτά της Λιβύης
  • [03] Θερμή υποδοχή στον πάπα Φραγκίσκο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα
  • [04] Εξηγήσεις Ν.Χριστοδουλάκη για τα διόδια
  • [05] Συγκέντρωση 50.000 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη κατά της τρομοκρατίας
  • [06] Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό εξαιτίας μιας ενδεχόμενης εισβολής

  • [01] Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ ευθύνονται για τη μη ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης

    «Ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών» χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τη μη ελεύθερη διέλευση από τα διόδια την ημέρα των εκλογών προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ψηφοφόρων.

    Ο κ. Λαφαζάνης καταλόγισε ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

    «Προφανώς κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», υποστηρίζει στη δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

    [02] Περίπου 4.700 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανοικτά της Λιβύης

    Περί τους 4.700 πρόσφυγες διασώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο ανοικτά της Λιβύης, καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ιταλία. Αλλά μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία διευκρινίζει ότι συντόνισε 20 επιχειρήσεις με τη συμμετοχή διαφόρων πλοίων που διέσωσαν 4.343 ανθρώπους που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες ή μικρά σκάφη.

    Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, της ακτοφυλακής, της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, της μαλτέζικης οργάνωσης Migrant Offshore Aid Station, ένα εμπορικό πλοίο, ένα κροατικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση της ΕΕ Triton και πλοία της Γερμανίας και της Βρετανίας που συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ EUNAVFOR Med.

    [03] Θερμή υποδοχή στον πάπα Φραγκίσκο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα

    O πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε μια λειτουργία ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων Κουβανών σήμερα στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κούβα.

    Ο ποντίφικας έφθασε στην ιστορική πλατεία σήμερα το πρωί με το όχημά του, το «παπαμομπίλ», περιστοιχισμένος από δέκα περίπου σωματοφύλακες με κοστούμια όπου τον υποδέχθηκαν θερμά οι πιστοί κρατώντας σημαίες της Κούβας, φωτογραφίες του πάπα και πλακάτ όπου αναγράφονταν μηνύματα αγάπης προς τον ποντίφικα.

    Χωρίς να αποβιβαστεί από το ειδικά διαμορφωμένο όχημά του, διένυσε μια μικρή απόσταση κάνοντας πολλές στάσεις καθώς απευθυνόταν στους πιστούς υπό τον ήχο μιας κουβανικής χορωδίας 350 τραγουδιστών.

    [04] Εξηγήσεις Ν.Χριστοδουλάκη για τα διόδια

    Στο θέμα που προέκυψε με τη διέλευση πολιτών από τους σταθμούς διοδίων αναφέρθηκε το μεσημέρι από τα Χανιά ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Ο κ Χριστοδουλάκης δήλωσε.« Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει να υπάρξει η ίδια κατάργηση των διοδίων που επικράτησε και στο δημοψήφισμα λόγω της δυσκολίας των πολιτών με τα κάπιταλ κοντρόλς.Και αμέσως η αρμόδια γενική γραμματεία δημοσίων έργων έστειλε επιστολή σε αυτούς που διαχειρίζονται τα διόδια να επιδείξουν την ίδια ανοχή και σήμερα. Με λύπη διαπίστωσα ότι αυτό δεν συνέβη παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλάκης στη δήλωσή του και κάνει έκκληση να απελευθερωθούν τα διόδια έστω κατά την επιστροφή των ψηφοφόρων:

    « Για αυτό ήθελα να κάνω έκκληση να απελευθερωθούν τα διόδια έστω και κατά την επιστροφή έτσι ώστε να διευκολυνθεί κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο ψηφοφόρος να ασκήσει ανεμπόδιστα και αγόγγυστα το εκλογικό του δικαίωμα».

    [05] Συγκέντρωση 50.000 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη κατά της τρομοκρατίας

    Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένα προάστιο της Κωνσταντινούπολης για να καταδικάσουν «την τρομοκρατία» των Κούρδων μαχητών. Η κινητοποίηση που παραπέμπει στις πολιτικές συγκεντρώσεις του ισλαμοσυντηρητικού πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιείται έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου εκλογές, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η πορεία στη συνοικία Γιενικαπί πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις.

    Ο πρόεδρος Ερντογάν και πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες ενώπιον του πλήθους.

    Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter o Ερντογάν έγραψε:

    «Προτρέπω όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να υψώσουν τις φωνές τους κατά της τρομοκρατίας. Σας προσκαλώ στο Γιενικαπί».

    Από τους πολίτες ζητήθηκε να έχουν μαζί τους μόνο την τουρκική σημαία. Πολλοί συμμετέχοντες είχαν βάλει στο μέτωπό τους ένα κόκκινο φουλάρι με το σύνθημα: «οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δε θα διχαστεί ποτέ».

    Από τα ηχεία ακούγονταν επίσης τα συνθήματα: «οι Τούρκοι και οι Κούρδοι είναι αδέλφια», «καταριόμαστε τον τρόμο» αλλά και «ο Θεός είναι μεγάλος».

    [06] Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό εξαιτίας μιας ενδεχόμενης εισβολής

    O Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού και ένα από τα πλέον δημοφιλή μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, έκλεισε σήμερα το πρωί για το κοινό εξαιτίας μιας απόπειρας εισβολής, γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης και πυροσβέστες.

    «Η είσοδος δεν επιτράπηκε σήμερα το πρωί στο κοινό» ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της εταιρείας εκμετάλλευσης χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    Πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μια εισβολή, ωστόσο «δε διαπίστωσαν τίποτα» στο σημείο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών στο Παρίσι.

    «Ένα πρόσωπο με ένα σακίδιο εντοπίστηκε στον Πύργο. Προκειμένου να διαλυθεί κάθε αμφιβολία, ένα ελικόπτερο εστάλη για να διενεργήσει μια ενδελεχέστερη επιθεώρηση του Πύργου» επισήμανε μια πηγή με γνώση του θέματος.

    Ενδέχεται να πρόκειται για έναν αθλητή εξτρίμ σπορ που ήθελε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο από τον Πύργο, ύψους 324 μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 September 2015 - 14:32:12 UTC