Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη
  • [02] Ν. Παππάς: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά
  • [03] Προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στη Θεσσαλονίκη με Π. Λαφαζάνη και Μ. Γλέζο
  • [04] «Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι η μόνη σταθερή δύναμη, η ασφάλεια» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η Έλενα Κουντουρά
  • [05] Μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω ELA
  • [06] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ το οκτάμηνο του 2015
  • [07] Ινστιτούτο DIW: Ανάπτυξη επιπλέον 0,25% θα έχει το 2016 η γερμανική οικονομία χάρη στους μετανάστες
  • [08] Βερολίνο: Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [09] Συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό
  • [10] Πέντε νεκροί από τον σεισμό των 8,3 βαθμών στη Χιλή
  • [11] Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αποκλείει το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκστρατείας υπέρ του Brexit
  • [12] Δ. Αβραμόπουλος στη Welt: Δεν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη οχυρό
  • [13] Ι. Μουζάλας: Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται σε Λαύριο και Σίνδο
  • [14] Έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Βέροια
  • [15] Στην τελική ευθεία για την κάλπη
  • [16] Απόψε στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
  • [17] Μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω ELA
  • [18] Πότε αφαιρείται το ΑΦΜ από μια επιχείρηση
  • [19] Ρώσος κωμικός παραδέχτηκε την τηλεφωνική φάρσα με θύμα τον Έλτον Τζον

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη

    H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

    «Κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες, όπως ακούγαμε στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Εκτίμησε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι βαθιά και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επιλέξει είναι σε λάθος κατεύθυνση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ γιατί όπως είπε «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».

    Με μεγάλα ποσοστά του ΚΚΕ τα λαϊκά στρώματα θα πάρουν "ανάσα" είπε ο κ. Κουτσούμπας. «Αυτό που θα κάνει τον λαό να πιστέψει ότι έχει δύναμη, θα το δει την επόμενη μέρα. Μόνο με το ΚΚΕ θα μπορέσει ο λαός να έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Αυτά που έρχονται είναι πολύ σκληρά, πολύ βάρβαρα» συμπλήρωσε ενώ απήυθυνε ειδικό κάλεσμα στη νεολαία για την Κυριακή των εκλογών. «Ο ψηφοφόρος» είπε «δεν πρέπει να πέσει στο κλίμα της πόλωσης, αλλά να ενισχύσει τη δύναμη που θα παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης».

    [02] Ν. Παππάς: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά

    Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί στο MEGA.«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είμαστε τόσο ισχυροί ούτως ώστε να μην μας έχει κανένας και τα δύο χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη».

    Ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτός είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι μπορούμε να τον κατακτήσουμε κι αν δεν τον κατακτήσουμε θα είμαστε τόσο κοντά, ούτως ώστε κανένας να μη μπορεί να πάρει την ευθύνη να σύρει τη χώρα σε νέες εκλογές» ανέφερε.Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα προέβλεψε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στη Βουλή και το πιο πιθανό σενάριο είναι η επανάληψη του κυβερνητικού συνασπισμού που υπήρχε και στην προηγούμενη περίοδο.

    Πάντως υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση «η χώρα θα κυβερνηθεί», ενώ επανέλαβε την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Η χώρα ή θα έχει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ» υποστήριξε.Ερωτηθείς σχετικά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε ότι θα καταργηθεί. «Είναι σαφές, το έχουμε ζητήσει από την προηγούμενη Δευτέρα» ανέφερε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας ότι «ήταν η βασική γραμμή πίεσης των δανειστών».Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Φλαμπουράρη τόνισε ότι είναι «απολύτως επαρκείς και η τεκμηρίωση και οι απαντήσεις» του πρώην υπουργού

    [03] Προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στη Θεσσαλονίκη με Π. Λαφαζάνη και Μ. Γλέζο

    Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, στις 7 μ.μ. στον χώρο του λιμανιού.Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μανώλης Γλέζος.

    Σημειώνεται πωςκατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε ισχυρό ποσοστό για τη Λαϊκή Ενότητα καιανέφερε ότι το κόμμα του θέλει να αντιπροσωπεύσει το 62% των πολιτών που ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα. Πρόσθεσε δε ότι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας θα μετρήσει περισσότερο από εκείνο των μνημονιακών κομμάτων, και θα καθορίσει μετεκλογικά τις πολιτικές εξελίξεις.

    [04] «Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι η μόνη σταθερή δύναμη, η ασφάλεια» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η Έλενα Κουντουρά

    "Οι ΑΝΕΛ πρέπει να είναι στη Βουλή γιατί μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τον λαό, σήμερα, στα δύσκολα [...] Είμαστε η μόνη σταθερή δύναμη, η ασφάλεια" δήλωσε η πρώην υπουργός και υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Πρακτορείου 104,9 FM.

    "Αν δεν είμαστε στη Βουλή και δεν μπορέσουμε να είμαστε η ασφάλεια και η σταθερότητα απέναντι στη διαπλοκή και στη διαφθορά και δοθεί η δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που ήταν η διακυβέρνηση της συγκάλυψης, να μπουν σε μια διακυβέρνηση, όλοι αυτοί που μας φόρτωσαν αυτά τα χρέη θα μείνουν ατιμώρητοι, όλοι αυτοί οι πολιτικοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, θα μείνουν ατιμώρητοι και θα έχουν όμηροι και τον ΣΥΡΙΖΑ" τόνισε.

    [05] Μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω ELA

    Τη μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά 200 εκατ. ευρώ αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά απο σχετική εισήγηση της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΤτΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 88,9 δισ. ευρώ έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 (δηλ. την ημέρα της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου). Αυτή η μείωση, κατά 0,2 δισ. ευρώ, του ανώτατου ορίου που ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [06] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ το οκτάμηνο του 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 3,801 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,946 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,264 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, που καταγράφουν υστέρηση εσόδων και δαπανών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε σε 1,101 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,849 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 1,694 δισ. ευρώ.

    [07] Ινστιτούτο DIW: Ανάπτυξη επιπλέον 0,25% θα έχει το 2016 η γερμανική οικονομία χάρη στους μετανάστες

    Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα μπορούσε να ενισχυθεί το 2016 κατά 0,25% λόγω των μεταναστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου DIW.

    Η επιπλέον ανάπτυξη, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του DIW Φέρντιναντ Φίχτερ, θα προέλθει κυρίως από την αύξηση των δημοσίων δαπανών εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να φροντίσει για την στέγαση, την εκπαίδευση και την ένταξη των μεταναστών, αυξάνοντας έτσι το στοιχείο του ΑΕΠ που σχετίζεται με την κατανάλωση. Αναμένεται ακόμη ενίσχυση της κατανάλωσης, καθώς οι πρόσφυγες θα ξοδέψουν πιθανότατα ένα μεγάλο τμήμα της οικονομικής βοήθειας για τις προσωπικές τους ανάγκες.

    [08] Βερολίνο: Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

    Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρά την προεκλογική εκστρατεία η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, αλλά και ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές πρέπει να εφαρμόσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα.

    «Υποθέτω ότι γίνονται πολύ λίγα πράγματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις. «Παρόλα αυτά εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα», τόνισε ο ίδιος.

    Παράλληλα ο Γέγκερ πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.

    «Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», ξεκαθάρισε. «Δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση».

    Αν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, ο Γέγκερ υπογράμμισε: «Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».

    Πάντως ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση ποιον υποψήφιο προτιμά το Βερολίνο. «Παρόλα αυτά ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση», είπε.

    [09] Συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ενώ καθοριστική θα είναι η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την Τρίτη για το προσφυγικό, όπως τόνισε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Στο μεταξύ, η Ουγγαρία συνέλαβε 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας «τρομοκράτης», καθώς οι μετανάστες που απαιτούσαν είσοδο στα πρόσφατα σφραγισμένα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Σερβία συγκρούστηκαν με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτόξευσαν νερό και δακρυγόνα ενώ οι μετανάστες έψαχναν για νέα μονοπάτια να μπουν στην ΕΕ.

    Καθώς χιλιάδες μετανάστες διάσπαρτοι στη βαλκανική χερσόνησο προσπαθούν να μπουν στην ΕΕ, με προορισμό τη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε στα ΜΜΕ ότι η χώρα του σκόπευε να χτίσει έναν φράχτη σε μέρος των συνόρων της με την Κροατία και τη Ρουμανία για να σταματήσει την αθρόα εισροή μεταναστών.

    Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με οπισθοφυλακή θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν κατά μήκος των κλειστών συνόρων με τη Σερβία, όπου νεαροί μετανάστες τους πέταγαν πέτρες, απαιτώντας είσοδο στη χώρα. Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και 2 παιδιά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με Ούγγρο αξιωματικό ασφάλειας.

    «Η αστυνομία συνέλαβε αναγνωρισμένο τρομοκράτη» μεταξύ των 29, είπε ένας σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην κρατική τηλεόραση Μ1. Εκπρόσωπος τύπου είπε ότι ο άντρας αυτός ήταν «στη βάση δεδομένων των υπηρεσιών ασφάλειας».

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κατηγόρησε την Ουγγαρία για «βάναυση» και «μη-ευρωπαϊκή» συμπεριφορά και ζήτησε από την ΕΕ να επέμβει.

    Η Κροατία είπε ότι θα στείλει ειδικούς στα σύνορά της με τη Σερβία να ταυτοποιήσουν ναρκοπέδια από τους Βαλκανικούς πολέμους της δεκαετίας του '90.

    Ο φράχτης που έχει κατασκευάσει η Ουγγαρία ύψους 3,5 μέτρων σε σχεδόν όλο το μήκος των συνόρων της με τη Σερβία θα επεκταθεί και στα σύνορα με τη Ρουμανία.

    Διαβάστε επίσης:Δ. Αβραμόπουλος στη Welt: Δεν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη οχυρό

    [10] Πέντε νεκροί από τον σεισμό των 8,3 βαθμών στη Χιλή

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών, ο οποίος έπληξε χθες Τετάρτη την Χιλή, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ νωρίτερα η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ, η οποία πρόκειται να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, είχε κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

    Αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

    Το ένα θύμα είναι μία 26χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από ανακοπή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    «Για άλλη μία φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα της φύσης...», δήλωσε η Πρόεδρος σε τηλεοπτικό της διάγγελμα.

    Υπάρχει άγνωστος αριθμός τραυματιών και έχουν καταστραφεί κτίρια.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε περιοχή που βρίσκεται περίπου 280 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

    Στην παραθαλάσσια πόλη Κοκουίμπο, ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους 4,5 μέτρων, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

    Στην πόλη Ιλαπέλ, που απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

    Ο σεισμός ήταν ο σφοδρότερος που σημειώνεται την τελευταία πενταετία στη χώρα, προκάλεσε πλημμύρες σε παραθαλάσσιες πόλεις και πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους, ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι για περιοχές της Νότιας Αμερικής αλλά και μέχρι την Χαβάη, την Καλιφόρνια και την Γαλλική Πολυνησία.

    Λιγότερο από μισή ώρα μετά τον κυρίως σεισμό, σημειώθηκαν τρεις μετασεισμικές δονήσεις όλες μεγέθους μεγαλύτερου των 6,1 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Η Χιλή είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές στον πλανήτη.Τον Φεβρουάριο του 2010, σεισμός 8,8 βαθμών σημειώθηκε στη χώρα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων.

    [11] Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αποκλείει το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκστρατείας υπέρ του Brexit

    Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί το κόμμα του να πραγματοποιεί εκστρατεία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα, κατευνάζοντας τους φόβους ότι θα υποχρεώσει το κόμμα να υιοθετήσει μία ευρωσκεπτικιστική στάση.Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με το μπλοκ των 28 και σχεδιάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2017.

    Από το περασμένο Σάββατο που ο Κόρμπιν κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, το κόμμα του έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα για την θέση που θα υιοθετήσει απέναντι στο δημοψήφισμα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του να εκφράζουν αντίθετες απόψεις.Η θέση των Εργατικών στο ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το αν οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ.Ερωτηθείς από το BBC, αν μπορεί να φανταστεί τους Εργατικούς να κάνουν εκστρατεία υπέρ του Brexit ο Κόρμπιν απάντησε: «Όχι, δεν βλέπω κάτι τέτοιο».

    [12] Δ. Αβραμόπουλος στη Welt: Δεν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη οχυρό

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μια οχυρωμένη Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση.

    Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την επόμενη Τρίτη κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ «θα σημειωθεί πρόοδος και ότι θα υπάρξει συμφωνία για μια αλληλέγγυα κατανομή των προσφύγων στο εσωτερικό της ΕΕ».

    «Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε. «Είναι απολύτως επείγον να καταλήξουμε σε μια απόφαση και να βρούμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

    Όταν ρωτήθηκε για τη στάση πολλών ανατολικοευρωπαϊκών χωρών που αρνούνται να δεχθούν τις αναγκαστικές ποσοστώσεις για την υποδοχή μεταναστών, ο Έλληνας επίτροπος επεσήμανε ότι «είναι μια πρόκληση για όλους να καταλήξουμε σε έναν κοινό συμβιβασμό. Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση μόνο του. Μπορούμε να το κάνουμε μόνο από κοινού».

    Εξάλλου υπογράμμισε ότι «σημαντικές αποφάσεις, όπως αυτή, θα πρέπει να υποστηρίζονται από όλες τις χώρες».

    Ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε επίσης ότι εφόσον επιβληθεί το καθεστώς των ποσοστώσεων, οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να μετακινούνται σε άλλες χώρες.

    Πέραν όμως του καθεστώτος των ποσοστώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει ένα ολόκληρο πακέτο μέτρων, σημείωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει τη δημιουργία κέντρων καταγραφής για τους πρόσφυγες που έρχονται, τα λεγόμενα hot spots, στην Ελλάδα και την Ιταλία. Αυτό θα γίνει σύντομα. Εκεί θα πρέπει επίσης να εφαρμόζονται μέτρα για την επιστροφή στην πατρίδα τους των παράτυπων μεταναστών. Θα δημιουργηθεί ένα ταμείο ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ για τις αφρικανικές χώρες, ώστε να καταπολεμηθούν οι αιτίες της μετανάστευσης και να καταστούν πιο σταθερές οι υποσαχάριες χώρες και οι χώρες στο Κέρας της Αφρικής. Επιπλέον η ΕΕ θα ενισχύσει την υποστήριξή της προς την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία, όπου βρίσκονται πολλά εκατομμύρια πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία».

    Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε φρούριο την Ευρώπη. Αλλά επιθυμούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την προστασία των συνόρων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ενισχυθεί η Frontex οικονομικά και με περισσότερο προσωπικό».

    Πάντως ο Έλληνας επίτροπος ξεκαθάρισε ότι «η ελεύθερη μετακίνηση των προσώπων στην Ευρώπη είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κατακτήσεις. Το σύστημα Σένγκεν δεν κινδυνεύει, θα συνεχίσει να υπάρχει».

    Αυτό που έκαναν η Γερμανία και άλλες χώρες, να επαναφέρουν δηλαδή τους ελέγχους στα σύνορά τους, «είναι απολύτως νόμιμο. Το Βερολίνο δεν έβλαψε με αυτό τον τρόπο τη Συνθήκη Σένγκεν», εξήγησε ο ίδιος, τονίζοντας όμως ότι οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ κάποιων κρατών της ΕΕ «θα πρέπει να ισχύουν για δύο μήνες, το ανώτατο, όχι περισσότερο».

    Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα επιδεινωθεί η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ο κίνδυνος να οξυνθεί η κατάσταση στα σύνορα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια σοβαρή σύγκρουση. Γι? αυτό τον λόγο θα επισκεφθώ σύντομα την Ουγγαρία για να συνομιλήσω με τους αρμόδιους. Η Σερβία συμπεριφέρεται σωστά και ελπίζω ότι και η Ουγγαρία έχει επίγνωση των ευθυνών της».

    «Το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων και η δημιουργία φραχτών για αποθαρρυνθούν οι αιτούντες άσυλο δεν είναι οι σωστές απαντήσεις. Δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα», κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

    [13] Ι. Μουζάλας: Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται σε Λαύριο και Σίνδο

    Δύο νέα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν στο Λαύριο και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση και άλλων χώρων.

    Τα δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στα πρότυπα του Ελαιώνα και θα αφορούν στη σύντομη παραμονή των προσφύγων πριν την πλήρη ταυτοποίησή τους ή πριν την αναχώρησή τους για άλλους προορισμούς.

    «Είναι εντελώς έξω από τη λογική μας και το δηλώσαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν θα κάνουμε τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο. Αυτό που φτιάχνουμε είναι χώροι μικρής φιλοξενίας, δηλαδή χώροι, όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν μία- δύο μέρες πριν αναχωρήσουν ή πριν ταυτοποιηθούν πλήρως. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε φυλακές, δεν πρόκειται να μεταφέρουμε μέσα στις πόλεις στρατόπεδα προσφύγων», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Στο Λαύριο έχουν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, ενώ στη Σίνδο έχει εντοπιστεί ένα παλιό κτίριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις έχει γίνει η απαραίτητη αυτοψία και σχεδιαστική αποτύπωση των χώρων και προχωράει η δημιουργία των κέντρων. Τα δύο κέντρα θα έχουν χωρητικότητα 500-700 ατόμων.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τα δύο ανοιχτά κέντρα θα λειτουργήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ όπως εκτιμά ο κ. Μουζάλας η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει τον όλο σχεδιασμό. «Εμείς συνεχίζουμε κάτι που βρήκαμε και ελπίζω ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το σχεδιασμό μας. Είναι πράγματα τα οποία, όποια και να είναι η πολιτική σου άποψη, οι πρόσφυγες τα δικαιούνται», λέει.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο προσφυγικό

    [14] Έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Βέροια

    Έκρηξη σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Βέροια, επί της οδού Πιερίων 20.Το σημείο όπου έγινε η έκρηξη βρίσκεται δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επιχείρηση που λειτουργεί ανεξάρτητα προς το πλυντήριο και υπέστη ζημιές.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική που έσπευσε στην περιοχή με δύο οχήματα και επτά πυροσβέστες.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την έκρηξη δεν σημειώθηκε φωτιά, ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός.Όπως έγινε γνωστό, για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσει παρακείμενο σχολικό συγκρότημα.

    [15] Στην τελική ευθεία για την κάλπη

    Την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ασκήσουν συνολικά 9.836.997 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων 4.763.084 άνδρες και 5.073.913 γυναίκες. Από αυτούς ψηφίζουν για πρώτη φορά 116.745, από τους οποίους οι 108.636 είναι νέοι 18 και 19 ετών και οι 8.109 είναι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις. Το εκλογικό σώμα αυτών των εκλογών είναι μεγαλύτερο κατά 28.237 ψηφοφόρους σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά μικρότερο κατά 13.805 ψηφοφόρους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2012.

    Πού ψηφίζω;

    Όσοι δεν γνωρίζουν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 έως και την ημέρα των εκλογών τις εξής ώρες: Πέμπτη έως 18:00, Παρασκευή 09:00 έως 19:00, Σάββατο 09:00 έως 21:00 και Κυριακή 07:00 έως 19:00. Τις ίδιες πληροφορίες παρέχει και ο διαδικτυακός τόπος του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», αφού οι ενδιαφερόμενοι πληκτρολογήσουν τα στοιχεία τους.

    Ετεροδημότες

    Οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου ? Ιουνίου) η οποία περιλαμβάνει όλες τις μεταβολές (μεταδημοτεύσεις, ετεροδημότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015. Έτσι, οι 102.055 ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της βασικής τους εκλογικής περιφέρειας, εφόσον είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία. Από αυτούς οι 93.215 θα ψηφίσουν σε ένα από τα 228 αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών και οι υπόλοιποι 8.790 σε ένα από τα 67 μεικτά εκλογικά τμήματα.

    Πού ψηφίζουν οι ένστολοι και οι ναυτικοί;

    Οι εκλογείς που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα και εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν την ημέρα της ψηφοφορίας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εδρεύει η υπηρεσία τους.

    Οι Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα του δήμου, στο λιμάνι του οποίου βρίσκεται το πλοίο.

    Πόσες ημέρες άδειας δικαιούμαι;

    Οι εργαζόμενοι που ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους δικαιούνται άδεια, η οποία καθορίζεται ανάλογα με την απόσταση: Οι εργαζόμενοι με πενθήμερη εργασία λαμβάνουν μία εργάσιμη ημέρα για απόσταση από 200 - 400 χιλιόμετρα και δύο ημέρες από 401 χιλιόμετρα και πάνω. Όσοι απασχολούνται έξι ημέρες την εβδομάδα δικαιούνται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας για απόσταση από 100 - 200 χιλιόμετρα, δύο ημέρες από 201 - 400 χιλιόμετρα και τρεις εργάσιμες ημέρες από 401 χιλιόμετρα και πάνω.

    Όσοι μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών που θα λάβουν εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης,χωρίς,ωστόσο,η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

    Η ώρα της κάλπης

    Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 και κλείνουν στις 19:00. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας με την αστυνομική ταυτότητά τους ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ αποδεκτά είναι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας.

    Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ανοιχτά θα είναι το Σαββατοκύριακο τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών όλης της χώρας.

    Οι εκλογές γίνονται με λίστα, καθώς το διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές είναι μικρότερο από 18 μήνες. Ως εκ τούτου, οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

    Ποια κόμματα συμμετέχουν

    Η επιλογή σε αυτές τις εκλογές είναι ανάμεσα στα παρακάτω 19 κόμματα και συνδυασμούς κομμάτων:

    ΣΥΡΙΖΑ

    ΝΔ

    Χρυσή Αυγή

    Το Ποτάμι

    ΚΚΕ

    Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ ? ΔΗΜΑΡ)

    Ανεξάρτητοι Έλληνες

    ΟΚΔΕ (δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο στο νομό Ζακύνθου)

    ΟΑΚΚΕ

    Κοινωνία

    ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (μόνο στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ και Β΄ Αθηνών, Νο?ού Αττικής, Α΄ και Β΄ Πειραιώς)

    ΕΠΑΜ

    Λαϊκή Ενότητα

    δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος (δεν κατεβαίνει στο νομό Αχαΐας)

    Ένωση Κεντρώων

    ΚΚΕ (μ-λ)- Μ-Λ ΚΚΕ

    Δημοκρατικοί, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (δεν κατεβαίνουν σε 16 εκλογικές περιφέρειες)

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ & ανένταχτους/ες αγωνιστές/στριες της αριστερά (δεν κατεβαίνει στο νομό Πιερίας)

    Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛΛΑΣ» (συμμετέχουν στις εκλογικές περιφέρειες Α΄ και Β΄ Αθηνών, Ν. Αττικής, Α΄ και Β΄ Πειραιώς, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, και σε άλλους 20 νομούς).

    [16] Απόψε στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στις 19:30, στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας.

    Στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χθες σε συνάντηση με νέες και νέους στο Γκάζι. «Απ' ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν θα μετέχει και ενώ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, λέει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ είναι παρά φύση», πρόσθεσε.

    [17] Μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω ELA

    Τη μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά 200 εκατ. ευρώ αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά απο σχετική εισήγηση της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΤτΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 88,9 δισ. ευρώ έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 (δηλ. την ημέρα της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου). Αυτή η μείωση, κατά 0,2 δισ. ευρώ, του ανώτατου ορίου που ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [18] Πότε αφαιρείται το ΑΦΜ από μια επιχείρηση

    Στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ και στην παύση λειτουργίας της επιχείρησης θα προχωρά η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε σειρά περιπτώσεων όπου υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις φοροδιαφυγής και κλοπής του ΦΠΑ.

    Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου καταγράφει τις περιπτώσεις αυτές που θα οδηγούν αυτόματα σε αφαίρεση του ΑΦΜ για τις επιχειρήσεις:

    Μεταξύ αυτών είναι:

    - επιχείρηση με ενδοκοινοτικές συναλλαγές για ένα χρόνο δεν έχει υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις για την απόδοση του ΦΠΑ

    - επιχείρηση με ενδοκοινοτικές συναλλαγές υποβάλλει επίσης για διάστημα ενός έτους μηδενικές δηλώσεις απόδοσης ΦΠΑ

    - δεν βρίσκεται η διεύθυνση που έχει δηλώσει ως έδρα η επιχείρηση

    - οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αρνούνται να παράσχουν πρόσβαση σε πρωτότυπα λογιστικά έγγραφα που ζητούνται από τη φορολογική διοίκηση.

    Το ΑΦΜ, όπως ορίζεται στην απόφαση, θα μπορεί να επιστραφεί μόνο μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και προσκόμιση των στοιχείων εκείνων που θα αποδεικνύουν ότι εξέλιπαν οι λόγοι αναστολής του ΑΦΜ.

    [19] Ρώσος κωμικός παραδέχτηκε την τηλεφωνική φάρσα με θύμα τον Έλτον Τζον

    Ένας Ρώσος κωμικός παραδέχτηκε ότι μαζί με έναν συνεργάτη του έκαναν τηλεφωνική φάρσα στον σερ Έλτον Τζον πείθοντάς τον ότι του είχε τηλεφωνήσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.Στ' αλήθεια πίστεψε ότι συνομιλούσε με τα πρόσωπα που του είπαμε ότι είμαστε, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Κρασνόφ, γνωστός ως «Βόβαν».

    Ο Βόβαν δήλωσε τόσο στο BBC όσο και στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι το τηλεφώνημα το έκανε μαζί με τον συνεργάτη του Αλεξέι Στολιάροφ, γνωστό ως «Λέξους».

    Το δίδυμο είναι γνωστό στη Ρωσία επειδή βάζει στο στόχαστρό του διασημότητες και πολιτικούς, στους οποίους κάνει φάρσες. Όπως ομολόγησαν, τηλεφώνησαν στον Βρετανό τραγουδιστή μία ημέρα αφότου ο ίδιος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο για να συζητήσουν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

    Αναφερόμενος στην επιθυμία του να συναντηθεί με τον Πούτιν, ο Έλτον Τζον είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο BBC: «μπορεί να γελάσει πίσω από την πλάτη μου όταν κλείσει την πόρτα και να με αποκαλέσει εντελώς ηλίθιο, αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει».

    «Ο Αλεξέι μιλάει άψογα Αγγλικά κι έτσι υποδύθηκε τον (εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου) Ντμίτρι Πεσκόφ και μετέφραζε την εντεκάλεπτη συνομιλία μας. Εγώ ήμουν ο Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε ο φαρσέρ στην εφημερίδα.

    «Αποδείχτηκε ότι ο Έλτον Τζον περίμενε στ΄αλήθεια το τηλεφώνημα κι έτσι πίστεψε ότι συνομιλούσε με αυτούς που του είπαμε ότι είμαστε», είπε και πρόσθεσε ότι ο τραγουδιστής βρισκόταν σε στούντιο ηχογράφησης του Λονδίνου την ώρα του τηλεφωνήματος.

    «Είπε 'Σας ευχαριστώ, μου φτιάξατε τη μέρα. Αυτή η μέρα και αυτή η συνομιλία ήταν οι ωραιότερες της ζωής μου» απάντησε ο καλλιτέχνης.

    Ο Βόβαν πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απόσπασμα της τηλεφωνικής φάρσας θα παιχτεί στο νυχτερινό τοκ σόου της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης την Τετάρτη.

    Η Ρωσία κατηγορείται ότι δεν αποτρέπει την ομοφοβική βία και δεν οδηγεί στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους, ενώ η νομοθεσία της επιτρέπει την δίωξη ατόμων για προώθηση της «ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς μεταξύ ανηλίκων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 8:32:23 UTC