Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος:Να δοθεί στη δημοσιότητα, πριν τις εκλογές το υλικό που έφεραν οι εισαγγελείς που εξέτασαν τον Φαλσιανί
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Να αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της για τη φύλαξη των συνόρων
  • [03] Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι
  • [04] Αλ.Τσίπρας: Όποιος βάλει προσχώματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά
  • [05] Εμφάνιση... αλά Καμπάλα και ήττα στη Νέα Σμύρνη
  • [06] Μάντζαρης: «Ο Γκασόλ δεν μπορεί να νικήσει μόνος του»
  • [07] Με Μπουονανότε ανατροπή και νίκη 3-1 για την ΑΕΚ

  • [01] Π. Καμμένος:Να δοθεί στη δημοσιότητα, πριν τις εκλογές το υλικό που έφεραν οι εισαγγελείς που εξέτασαν τον Φαλσιανί

    «Τέλος στο πολιτικό άσυλο, για όλους τους πολιτικούς», ζήτησε απόψε από την Πάτρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση.

    Ο Πάνος Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της λίστα Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι «αυτή η εβδομάδα να είναι μια σημαντική εβδομάδα, που ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει την αλήθεια, διότι γύρισαν από το Παρίσι τέσσερις έντιμοι εισαγγελείς, που εξέτασαν τον Ερβέ Φαλσιανί».

    Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «ο Ερβέ Φαλσιανί είπε ότι για πρώτη φορά οι ελληνικές Αρχές, οι ελληνικές κυβερνήσεις, ζητούν να πάρουν στοιχεία και επεξηγήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ», προσθέτοντας ότι «αυτό και μόνο θα έφτανε να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Να αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της για τη φύλαξη των συνόρων

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο με αφορμή, τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των προσφύγων, είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δεν είναι ικανός και ότι χρειάζεται μια τεχνοκρατική κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα.

    Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αφού οι αντίπαλοί του απέτυχαν με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και αφού τώρα βλέπουν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα θέλουν να μας ενσωματώσουν και να πάμε σε κυβέρνηση- ζόμπι, που θα έχει δύο κόμματα που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, θα είναι μια κυβέρνηση- ζόμπι, με κάποιον πρωθυπουργό που δεν θα είναι εκλεγμένος. Δεν θα πετύχουν ούτε αυτό τον στόχο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επανερχόμενος στο θέμα των προσφύγων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μετά και τη σημερινή ανείπωτη τραγωδία, πρέπει όλοι κυρίως η ΕΕ να αναλάβουμε ευθύνη απέναντι σε ένα δράμα. Βλέποντας αυτή την εξέλιξη είπε ο κ. Τσίπρας δηλαδή το Αιγαίο να μετατρέπεται σε θάλασσα- νεκροταφείο, αναρωτιόμαστε αν το θέμα αυτό, αξίζει να μπαίνει σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Επικρίνοντας τη ΝΔ για τη στάση της ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πρόοδος ότι ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα αναφέρθηκε σε πρόσφυγες, γιατί μέχρι τώρα αναφέρονταν σε λαθρομετανάστες.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις υποδομές για την υποδοχή των προσφύγων, ωστόσο σημείωσε, η κυβέρνησή του, έκανε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει, αλλά είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα μας υπερβαίνει.

    Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε αναφορικά με τη φράση του περί θαλασσίων συνόρων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον κ. Μεϊμαράκη για απομόνωση μιας φράσης του και δήλωσε ότι στη θάλασσα, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγεις και να κλείνεις, δεν είναι δυνατόν επίσης να βυθίζονται τα πλοιάρια και να πνίγονται οι άνθρωποι, είπε χαρακτηριστικά

    [03] Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι

    Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, από την ανθρώπινη τραγωδία, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να έχουν περισυλλεγεί μέχρι τώρα οι σοροί 34 ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη, ένδεκα παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια) δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.

    Μέχρι το μεσημέρι οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28. Πριν από λίγο ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα έξι νεκροί μετανάστες. Πρόκειται για ένα μικρό αγοράκι, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

    Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.

    Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο ξύλινο σκάφος.

    Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β' υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός μεταβαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσ.

    Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου θα συνεχιστούν από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

    [04] Αλ.Τσίπρας: Όποιος βάλει προσχώματα για τη λίστα Λαγκάρντ θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά

    Τη βεβαιότητά του ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε, ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί, για τη λίστα Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

    Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσιάζοντας τις θέσεις του κατά της «παλινόρθωσης του παλιού συστήματος», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην έχει στα πόδια του, όπως είπε «ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας, τους εκπροσώπους των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να συρρικνώσουν είτε να ενσωματώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας, αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας».

    Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιδιώκουν «την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».

    Αλλά και πάλι, είπε ο κ. Τσίπρας ο λαός θα ακυρώσει το σχέδιό τους με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης, αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή.

    Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, «δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους».

    Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, πρόσθεσε, «όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

    «Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά», είπε ο τέως πρωθυπουργός.

    Για μία ακόμα φορά, είπε ο κ. Τσίπρας, δίνουμε αυτήν τη μάχη μόνοι εναντίον όλων και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι «για μία ακόμα φορά θα νικήσουμε», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 20 Σεπτέμβρη τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να προσθέσει ότι «φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι «αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας». Υπογράμμισε ακόμη ότι «στα χνάρια του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος ως το τέλος, βαδίζει σήμερα ένας ολόκληρος λαός. Και σήμερα, σ' αυτήν εδώ την πλατεία, είναι παρούσα, όσο πουθενά αλλού, και όσο ποτέ άλλοτε, η μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία της 5ης του Ιούλη. Η συμμαχία του μεγάλου ΟΧΙ».

    [05] Εμφάνιση... αλά Καμπάλα και ήττα στη Νέα Σμύρνη

    Με εμφάνιση... αλά Καμπάλα και ίσως και χειρότερη, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 1-0, για την 3η αγωνιστική της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπακασέτας στο 34' με απευθείας φάουλ και ύστερα από τραγικό λάθος του Στιλ.

    «¶ξια της τύχης της» η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, χωρίς νεύρο και ενέργεια, γνώρισε την πρώτη εφετινή ήττα, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο της.

    Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Super League:

    Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 1-1

    Βέροια-ΠΑΟΚ 0-3

    Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1

    ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

    Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0

    Ατρόμητος-Ξάνθη 0-1

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0

    Ηρακλής-Λεβαδειακός 14/09

    [06] Μάντζαρης: «Ο Γκασόλ δεν μπορεί να νικήσει μόνος του»

    Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την προπόνηση της Εθνικής ομάδας στη Λιλ εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της αναμέτρησης με την Ισπανία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2015.

    O Έλληνας διεθνής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάναμε την αρχή, ξορκίσαμε το νοκ άουτ παιχνίδι και τώρα μακάρι να συνεχιστεί η επιτυχία μας. Δεν βλέπουμε σαν κακό δαίμονα την Ισπανία, ούτε σαν εκδίκηση, όπως λέγεται. Απλά είναι μία ευκαιρία για εμάς να τους νικήσουμε, γιατί είμαστε σε καλή κατάσταση, βελτιωνόμαστε, έχουμε βρει το ρυθμό μας και εξαρτάται από εμάς να πάρουμε την πρόκριση».

    Και για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει νικήσει ποτέ τον Παού Γκασόλ, απάντησε: «Είναι ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο. Όλοι τον ξέρουμε. Από τους καλύτερους που έχει περάσει στην Ευρώπη, αλλά ένας παίκτης δεν μπορεί να νικήσει μια ομάδα μόνος του».

    [07] Με Μπουονανότε ανατροπή και νίκη 3-1 για την ΑΕΚ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε, η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ και νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League. Ο «Αγιαξ» προηγήθηκε στο 19' με τον Ακόστα, όμως ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές (35' με πέναλτι και 44') στην ανατροπή των «κιτρινόμαυρων», ενώ ο Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87'.

    Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ στο 74' και ο Τζημόπουλος στο 80'.

    Η Ξάνθη πέτυχε το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Σολτάνι στο 57', και πήρε την πρώτη της νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι.

    Με γκολ του Μαρκόφσκι στο 22' ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 στο Αγρίνιο τον Πανθρακικό, που παρέμεινε χωρίς βαθμό αλλά και χωρίς γκολ σε τρεις αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2015 - 20:32:11 UTC