Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Μοσκοβισί: Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα
  • [02] Πλήρης και άμεση πρόσβαση της εφορίας στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών
  • [03] Ε. Τσακαλώτος: «Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει η Ελλάδα από το 2016»
  • [04] Σημαντικά στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε ο Φαλτσιανί
  • [05] Την 14η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου τίμησε ο Μ. Ομπάμα
  • [06] Στη Χίο περιοδεύει για δεύτερη ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [07] Πέντε αγνοούμενοι μετά από ανατροπή δύο σκαφών με παράτυπους μετανάστες στο αν. Αιγαίο
  • [08] «Ο κόσμος της παραγωγής μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»
  • [09] Το πρόγραμμα της Ν.Δ. παρουσιάζει απόψε στη ΔΕΘ ο Β. Μεϊμαράκης
  • [10] Υποβάθμισε το Χρηματιστήριο Αθηνών ο οίκος FTSE

  • [01] Π.Μοσκοβισί: Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

    «Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα, που υποστηρίζει τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις» , δήλωσε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    [02] Πλήρης και άμεση πρόσβαση της εφορίας στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών

    Πλήρη και άμεση πρόσβαση στα στοιχεία κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων κατά τον έλεγχο, θα έχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Πλήρη και άμεση πρόσβαση στα στοιχεία κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων κατά τον έλεγχο, θα έχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών.

    Με την απόφαση αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα. Επίσης με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.

    [03] Ε. Τσακαλώτος: «Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει η Ελλάδα από το 2016»

    Πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει από το 2016 η Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αύξησης του χρέους της χώρας, καθώς δεν υφίσταται ανάγκη δανείων για κάλυψη ελλειμμάτων, δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Ποιος έχει πρόταση για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας».

    Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε λάθος τους ισχυρισμούς της Ν.Δ., ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα χρεώθηκε 90 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η μόνη αύξηση του χρέους αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ήτοι 10 δισσεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο στάδιο και άλλα 15 σε περίπτωση που χρειαστεί.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δυνατότητες επανεξέτασης της φορολογίας των αγροτών παραδέχθηκε πως αναμφίβολα οι αγρότες θα έχουν ένα μεγαλύτερο βάρος και αυτό είναι ένα από τα πολύ άσχημα της συμφωνίας. «Υπάρχει υπόσχεση από εμάς αλλά και από όλα τα κόμματα να δούμε πως θα το διορθώσουμε». Ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε ότι η σύσταση των θεσμών ήταν να προχωρήσει η κυβέρνηση στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και σε σχέση με τους αγρότες και με το ΦΠΑ και μέχρι τον Οκτώβρη να κατατεθεί σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. «Μέχρι τον Οκτώβρη θα υπάρχει αυτό το σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Όχι για όλους, δεν χρειάζονται όλοι. Υπάρχουν όμως αγρότες που πρέπει να βοηθηθούν και θα υπάρχουν ελαφρύνσεις, γενικώς όχι μόνο για τους αγρότες, όσο μπορούμε να διορθώσουμε το φορολογικό σύστημα όσο μπορούμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή».

    [04] Σημαντικά στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να κατέθεσε ο Φαλτσιανί

    Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών καταθετών της HSBC Γενεύης φέρεται να έδωσε το άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί, που έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση σε τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

    Ο κ. Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας τα οποία στη χώρα μας αποκαλούνται «λίστα Λαγκάρντ», φέρεται να μην αναφέρθηκε σε ονόματα προσώπων, αλλά να παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία εκτιμάται πως αφού αξιολογηθούν και ερευνηθούν, ίσως αποκαλύψουν πτυχές της υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης παράνομων χρημάτων που ερευνά η Δικαιοσύνη.

    Οι πρώτες πληροφορίες για την πολυσέλιδη κατάθεση του άλλοτε υπαλλήλου της HSBC, μάρτυρας που θεωρείται κρίσιμος για τη διερεύνηση των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ», αναφέρουν πως αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα που διενεργούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, στους καταθέτες της τράπεζας για αφορολόγητα ή παράνομης προέλευσης χρήματα.

    [05] Την 14η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου τίμησε ο Μ. Ομπάμα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τίμησε χθες Παρασκευή την 14η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντας την μια ημέρα «σοκ και οργής», αλλά και προειδοποιώντας κατά των «τρομοκρατικών» απειλών που εξακολουθούν να υπάρχουν.«Στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βόρεια Αφρική υπάρχουν σημαντικές απειλές από τρομοκρατικές οργανώσεις», επεσήμανε ο Ομπάμα στη διάρκεια ομιλίας του από τη στρατιωτική βάση Φορτ Μιντ στο Μέριλαντ.

    Σε εκπομπή που μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε «τις τεράστιες προόδους» που έχουν σημειωθεί στη μάχη κατά της αλ Κάιντα. «Όμως γνωρίζουμε ότι αυτές οι απειλές εξακολουθούν να υπάρχουν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην άνοδο της ισχύος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

    Νωρίτερα, στις 08:46 (15:46 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που το πρώτο επιβατικό αεροπλάνο που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές έπεσε πάνω στον έναν από τους δύο πύργους του Ουόρλντ Τρέιντ Σέντερ της Νέας Υόρκης, ο Ομπάμα τήρησε μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ ενός λεπτού σιγή στους κήπους του Λευκού Οίκου. Η σημαία στον Λευκό Οίκο κυμάτιζε μεσίστια.

    [06] Στη Χίο περιοδεύει για δεύτερη ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Συναντήσεις με τις Αρχές, εκπροσώπους φορέων, αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και πολιτιστικούς συλλόγους, έχει αυτή την ώρα, στο Επισκοπείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος περιοδεύει στη Χίο από χθες.

    Νωρίτερα μίλησε στην Ιερατική σύναξη που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Στις 13.00, θα γίνει η τελετή παράδοσης από τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου του Βραβείου 2015 για την πολιτιστική κληρονομιά - Βραβείο EUROPA NOSTRA για το Αρχοντικό Αντουάνικον, στο Κάμπο.

    Το απόγευμα, στις 17.30, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης και η Συνοδεία του θα γίνουν δεκτοί στην πλατεία Πατριαρχών Καλλιμασιάς, όπου θα τελεστεί τρισάγιο για τους αοιδίμους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Ιωακείμ Β', Ιωακείμ Δ', που είχαν καταγωγή από το συγκεκριμένο χωριό, στον τάφο του αείμνηστου Πατριάρχη Ιωακείμ Δ'. Εν συνεχεία, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Βέσσα, χωριό που επλήγη περισσότερο από τα άλλα στην καταστροφική πυρκαγιά του 2012, όπου θα φυτεύσει συμβολικά μαστιχόδενδρο και θα ευλογήσει τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας του νησιού. Επιπλέον, στο χωριό θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε' (του Βαλλιάδου) που καταγόταν από τη Βέσσα.

    [07] Πέντε αγνοούμενοι μετά από ανατροπή δύο σκαφών με παράτυπους μετανάστες στο αν. Αιγαίο

    Τέσσερις ανήλικοι μετανάστες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά από ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

    Πλωτό του λιμενικού εντόπισε και περισυνέλλεξε σώους από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή 24 μετανάστες. Σύμφωνα με δήλωσή τους, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη και αγνοούνται τέσσερις ανήλικοι. Από τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο super puma και τρία πλωτά του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

    Επίσης, 32 μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από σκάφος της frontex στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου. Σύμφωνα με δήλωσή τους, επέβαιναν σε σκάφος το οποίο ανετράπη και αγνοείται ένας 20χρονος μετανάστης. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου. Στο μεταξύ στον Πειραιά κατέφθασε τα ξημερώματα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.493 μετανάστες.

    [08] «Ο κόσμος της παραγωγής μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

    Τις προκλήσεις της χώρας στον οικονομικό τομέα, κυρίως στο θέμα της ανάπτυξης, εστιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά», συγκρίνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «οι μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας», ενώ ταυτόχρονα θέτει και το δίλημμα ως προς το μοντέλο ανάπτυξης.

    Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών συνοψίζεται στο εξής: «Θα επιτρέψουν οι ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας την επιστροφή στο μοντέλο της ευνοιοκρατίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς και των καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά ή θα δώσει την δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μια πολιτική εκκαθάρισης των πραγματικών στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της δημόσιας διοίκησης με σοβαρό παραγωγικό σχεδιασμό, αξιοκρατική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, και στήριξη των καινοτομικών πρωτοβουλιών;»

    Η απάντηση που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατήφειας και παρακμής ο ελληνικός λαός και ο κόσμος της παραγωγής μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος ότι υπάρχει τόσο η βούληση όσο και η γνώση για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις χρόνιες στρεβλώσεις του ελληνικού παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου που συσσωρεύθηκαν τις δεκαετίες κυριαρχίας του χρεοκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

    [09] Το πρόγραμμα της Ν.Δ. παρουσιάζει απόψε στη ΔΕΘ ο Β. Μεϊμαράκης

    Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ θα περιγράψει και τις κινήσεις που θα κάνει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στις 8 απόψε, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Επισκέφθηκε, επίσης, την Πρώτη Σερρών και τίμησε την παρακαταθήκη του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει σύσκεψη με πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, συνάντηση με τον μητροπολίτη Άνθιμο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.Αύριο, στις 11.30 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και θα κάνει περιοδεία στις εγκαταστάσεις της 80ης Διεθνούς Εκθεσης.

    [10] Υποβάθμισε το Χρηματιστήριο Αθηνών ο οίκος FTSE

    Στην κατηγορία «Advanced Emerging market» («προηγμένη αναπτυσσόμενη αγορά» από την κατηγορία «ανεπτυγμένη αγορά» υποβάθμισε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ο διεθνής οίκος FTSE.

    H υποβάθμιση οφείλεται στην επιβολή capital controls στους Έλληνες επενδυτές, τη μεγάλη χρονική περίοδο κατά την οποία το Χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό και στη συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια που επικρατεί στην Ελλάδα.Η υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 8:32:34 UTC