Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Βόρεια και η Ν. Κορέα συμφώνησαν για νέα συνάντηση οικογενειών που έχουν χωριστεί από τον πόλεμο
  • [02] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [03] Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την επανέναρξη της δίκης της ΧΑ
  • [04] Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη
  • [05] Στον Άγγελο Πλέσσα το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ

  • [01] Η Βόρεια και η Ν. Κορέα συμφώνησαν για νέα συνάντηση οικογενειών που έχουν χωριστεί από τον πόλεμο

    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν σήμερα να διοργανωθεί τον Οκτώβριο μια νέα συνάντηση μεταξύ των οικογενειών που έχουν χωριστεί από τον πόλεμο (1950 - 53), έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες που διεξήχθησαν ανάμεσα σε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού από τις δύο χώρες, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.

    Η συνάντηση αυτή, η δεύτερη σε περίοδο πέντε ετών, θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 26 Οκτωβρίου στη βορειοκορεατική περιοχή Κουμγκάνγκ, πρόσθεσε το υπουργείο.Βάσει της συμφωνίας που συνήφθη στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ, όπου είχε υπογραφεί και η εκεχειρία του 1953, 100 άνθρωποι από τις δύο πλευρές των συνόρων θα επιλεγούν για να μετάσχουν στη συνάντηση αυτή.

    [02] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την διαδικασία να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

    Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις από την έναρξη της δίκης στις 20 Απριλίου, σε καμία από τις οποίες δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η πλειονότητα των βουλευτών της, πρώην και νυν, η διεξαγωγή της εξακολουθεί να προσδιορίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο, ώστε με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατεθεί ο νέος αυτός χώρος και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για την ιστορική διαδικασία. Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις. Η μεταφορά της δίκης υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τοπικούς φορείς της περιοχής, καθώς σε κάθε συνεδρίαση κλείνουν δρόμοι γύρω από τις φυλακές οι οποίες γειτνιάζουν με σχολεία.

    Μέχρι στιγμής, η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο, πλην αυτών που αφορούν ζητήματα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και τεχνική υποστήριξη ώστε να καταγράφεται η διαδικασία, για την τήρηση πρακτικών, ήταν αυτή της 29ης Ιουνίου, οπότε και έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

    Διαβάστε επίσης: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την επανέναρξη της δίκης της ΧΑ

    [03] Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την επανέναρξη της δίκης της ΧΑ

    Αντιφασιστική συγκέντρωση, το πρωί, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν σήμερα η ΑΔΕΔΥ,ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κίνηση Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή(ΚΕΕΡΦΑ), ο δήμος Κορυδαλλού και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις.

    Η ΚΕΕΡΦΑ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΑΔΕΔΥ παρουσίασε κατάλογο είκοσι καταδικαστικών αποφάσεων για ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

    Την Παρασκευή 11/09, στον Πειραιά, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα ενώ διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις ζητούν να ματαιωθεί για την ίδια ημέρα η προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος θα μιλήσει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

    Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή επανέναρξη της δίκης, αναφέρει ότι «η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα 08/09 στις 8 πμ έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού μπορεί να θυμίσει σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα να τσακίσει και τη ρατσιστική τους προπαγάνδα ενάντια στους μετανάστες και τους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες που προσπαθώντας να ξεφύγουν από το θάνατο φτάνουν στην Ελλάδα».

    Στην περιοχή του Κορυδαλλού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την αστυνομία προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των μαρτύρων και των κατηγορουμένων στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

    [04] Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη

    Μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της σκηνής και της μεγάλης οθόνης, η Βούλα Ζουμπουλάκη, έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών. Γεννημένη στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Σεπτεμβρίου του 1924, η Βούλα Ζουμπουλάκη θέλοντας να κάνει το χατήρι της οικογένειάς της εισάγεται στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου.

    Μαθήτρια ακόμα της σχολής του Εθνικού, γνωρίζει τον Δημήτρη Μυράτ με τον οποίο παντρεύεται στο Κάιρο το 1951. Η Μαρτίριο από το «Σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα», είναι ο πρώτος της σημαντικός ρόλος, στο θέατρο Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Στο ίδιο θέατρο, διευθυντής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Μυράτ θα συνεχίζει με παραστάσεις όπως: «Φαύλος κύκλος» του Ψαθά, «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, «Επτά χρόνια φαγούρα» του 'Αξελροντ, «Η δικηγορίνα» του Βενέιγ, «Λυσσασμένη γάτα» του Ουΐλλιαμς κ.α.

    Από το 1957, πρωταγωνιστεί στον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στην «Υπόθεση Ντρέυφους» του Σκουλούδη, «Το φως της καρδιάς» του Ουΐλλιαμς, τους «Δίκαιους» του Καμί, το θρυλικό «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο κ.α. Από το 1968 το θεατρικό σχήμα γίνεται «Θίασος Μυράτ - Ζουμπουλάκη» και συνεχίζουν με έργα όπως: «Εσθήρ» του Ρακίνα, «Απαγορευμένο τετράδιο» του Τσέσπεντες, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή», «Διάλογοι» του Πλάτωνα, «Εκάβη» του Ευριπίδη, «Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Πιραντέλλο κ.α. Το Μετά το θάνατο του Δημήτρη Μυράτ το 1991, συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, και με το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα.

    Στον κινηματογράφο, όλοι την θυμόμαστε ως Αννέτα στη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, να τραγουδά το «Εφτά τραγούδια θα σου πω», ενώ έχει παίξει σε ακόμα εννέα ταινίες. Για την τελευταία της ταινία τους «Αθηναίους» του Γιάννη Αλεξάκη, το 1990, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας στην κατηγορία Β' ρόλου.

    Η Βούλα Ζουμπουλάκη έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Φεστιβάλ Λισσαβόνας (1964), με το Α'βραβείο ηθοποιίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 αλλά και με το Α' Έπαθλο Μ. Κοτοπούλη (καλύτερης ηθοποιού) το 1961.

    Στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ανήκει και η τηλεοπτική σειρά «Πορφυρα και αίμα» του Νίκου Φώσκολου, το 1978.

    H κηδεία της Βούλας Ζουμπουλάκη θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου από το Α Νεκροταφείο στις 16.00.

    [05] Στον Άγγελο Πλέσσα το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ

    Το βραβείο Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ κέρδισε ο 'Άγγελος Πλέσσας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. "Για το έργο μου με ενέπνευσε πολύ το ότι ζούμε σε μια ανοχύρωτη πόλη με πολλά προβλήματα και το μοναδικό αυθεντικό πράγμα στον κόσμο είναι η φύση. Οπότε κάλεσα όλους τους φίλους μου από το Ίντερνετ, που δεν τους ήξερα, να συγκεντρωθούμε σε έναν τόπο, στη φύση για να δημιουργήσουμε και να επανεκτιμήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις που έχουν γίνει πολύ διαφορετικές από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το Ίντερνετ" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 'Αγγελος Πλέσσας.

    Η Αιώνια Ιντερνετική Αδελφότητα του 'Αγγελου Πλέσσα είναι μια εγκατάσταση με τη μορφή σταντ προώθησης για το πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε το 2012 όταν ο καλλιτέχνης προσκάλεσε online "φίλους" να κατασκηνώσουν για λίγες ημέρες στην Ανάφη. Πρόθεσή του ήταν να εγκαταλειφθούν οι υπάρχουσες online κοινωνικές συμβάσεις και να συγκεντρωθούν στη φύση ώστε να δημιουργήσουν ad hoc γεγονότα προσβλέποντας στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για να βιώνεται η ζωή και η τέχνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2015 - 6:32:10 UTC