Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Τα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ που έριξαν την κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους
  • [03] Φάλαγγα αυτοκινήτων ξεκίνησε από τη Βιέννη για τους πρόσφυγες
  • [04] Γ. Μουζάλας: Μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
  • [05] Είκοσι έξι Σύριοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε κρύπτη φορτηγού στον Έβρο

  • [01] Π. Καμμένος: Τα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ που έριξαν την κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση

    Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι το κρίσιμο βράδυ της διαπραγμάτευσης το ερώτημα ήταν αν η Ελλάδα θα δεχόταν την πρόταση Σόιμπλε για έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη με αντάλλαγμα κάποιες δεκάδων δισεκατομμυρίων ανθρωπιστικής βοήθειας και την μετατροπή, της χώρας σε «φυλακή» μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να μην πάνε στο Βερολίνο, το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Επέκρινε για την πτώση της κυβέρνησης συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, γνώριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση για την χώρα.

    Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ούτε για αστείο» δεν συζητά την μεγαλύτερη συμμετοχή του στρατού στο θέμα της περιφρούρησης των θαλάσσιων συνόρων, διότι «αποτροπή από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων», σημαίνει εντολή να πυροβοληθούν και να πνιχτούν δίχρονα παιδιά.

    Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι στο Αιγαίο οι βάρκες με τα παιδιά και τις γυναίκες έρχονται στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα συνοδευόμενες από την τουρκική ακτοφυλακή, πολλά στελέχη της οποίας «τα αρπάζουν», και πρόσθεσε ότι «βγάλαμε και βίντεο από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας».

    Επέκρινε επίσης την Frontex, ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους

    «Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

    Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν από τον εαυτό τους" και σημείωσε: Κάποιοι κραύγαζαν ότι έχουμε κρυφό σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και τώρα που διαψεύστηκαν δεν μιλούν για τον εαυτό τους κι έφτασαν να συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το προεκλογικό του πρόγραμμα. Εάν δεν φέρναμε συμφωνία θα μας έλεγαν ότι καταστρέψαμε τη χώρα και τώρα μας λένε ότι δεν εφαρμόζουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

    Η Μάχη για τη βελτίωση της συμφωνίας με τους θεσμούς δεν έχει τελειώσει και έχει σημασία ποιος θα κάνει τη διαπραγμάτευση αυτή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως πέρα από τα δυσάρεστα, η συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

    "Η Συμφωνία που με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, είναι ένα κείμενο σκοπίμως ανοιχτό σε συγκεκριμένα ζητήματα, με ρητά διατυπωμένη τη δυνατότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων, μέσω διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς", είπε και πρόσθεσε: "Από την επιτυχημένη ή μη αντιμετώπισή τους θα εξαρτηθεί η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες".

    Αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημεία που μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη και υπογράμμισε:

    -Πρώτη και κύρια μάχη είναι αυτή της αναδιάρθρωσης του χρέους.

    Το ζήτημα αυτό μετά από την επιμονή μας στη διαπραγμάτευση μπαίνει επιτέλους στις πραγματικές του διαστάσεις ως πρόβλημα υπερεθνικό, οικονομικό και πολιτικό καθώς από την επίλυση του εξαρτάται η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη αλλά και η θεμελίωση μιας νέας χρηματοπιστωτικής και αρχιτεκτονικής για όλη την Ευρώπη.

    Το ερώτημα λοιπόν που αναπόφευκτα μπαίνει σε όλους και όλες είναι ποιος είναι ικανός να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση του χρέους;

    Εκείνοι που μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αναζητούσαν πιστοποιητικά βιωσιμότητας, ως επαίτες της Ευρώπης

    ή εκείνοι που έθεσαν το ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ευρώπη.

    -Το δεύτερο μεγάλο θέμα που η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μπροστά της θα είναι αυτό της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

    Πρόκειται για κολοσσιαίο πρόβλημα που από την επίλυσή του εξαρτάται η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του, με ταυτόχρονη μέριμνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Στο πλαίσιο της ανοιχτής διαπραγμάτευσης θα καταθέσουμε και θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή της πρότασης μας, για τη δημιουργία φορέα που θα μεσολαβεί μεταξύ των εμπλεκόμενων τραπεζών και των οφειλετών.

    Τα κύρια σημεία της πρότασης αυτής αφορούν

    Β· Την επιτάχυνση εφαρμογής του νόμου Κατσέλη

    Β· Την υλοποίηση του νόμου για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Β· Τις αλλαγές του Κώδικα δεοντολογίας των Τραπεζών αλλά και την ενεργοποίηση του θεσμού του ενήμερου δανειολήπτη.

    [03] Φάλαγγα αυτοκινήτων ξεκίνησε από τη Βιέννη για τους πρόσφυγες

    Φάλαγγα 140 ιδιωτικών αυτοκινήτων με Γερμανούς και Αυστριακούς ακτιβιστές στο τιμόνι αναχώρησε νωρίτερα σήμερα από τη Βιέννη με προορισμό τη Βουδαπέστη για τη μεταφορά στην Αυστρία προσφύγων εγκλωβισμένων στην Ουγγαρία.

    Το "refugeeconvoy" αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία που οργανώθηκε μέσω του Facebook. Μία από τις αυστριακές ακτιβίστριες που έλαβαν μέρος, η Αγγέλικα Νόιβιρτ, δήλωσε στο BBC ότι στόχος είναι η μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής στην Αυστρία. "Θεωρώ ότι είναι καθήκον μου. Είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα από την Αυστρία και δεν μπορώ πλέον να κλείνω τα μάτια. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Κανείς δεν είναι παράνομος".

    Οι συγκεντρωμένοι που παρακολουθούσαν την αναχώρηση της φάλαγγας φώναζαν: "Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ".

    Οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για διακίνηση ανθρώπων, έχει ανακοινώσει η ουγγρική αστυνομία, ωστόσο Αυστριακοί αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για να παράσχουν ασφάλεια και να κάνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Ενας από τους διοργανωτές , ο Κούρτο Βεντ, δήλωσε ότι δεν φοβάται μήπως συλληφθεί στην Ουγγαρία. "Θα ήταν κανείς τρελός να συλλάβει ανθρώπους που υποστηρίζουν μία πολιτική τους απόφαση, για να διεκολύνουν ανθρώπους να μπουν στην Αυστρία. Ο κίνδυνος που αναλαμβάνουμε είναι μικρός σε σχέση με αυτά που περνούν οι πρόσφυγες".

    Οταν ερωτήθηκε για ποιον λόγο πραγματοποιούν αυτήν την επιχείρηση, αφού οι άνθρωποι μπορούν να επιβιβασθούν σε τρένα και πούλμαν με προορισμό τα αυστριακά σύνορα, απάντησε: "Δέκα παιδιά διακομίσθηκαν την νύκτα στο νοσκομείο. Οι άνθρωποι πεινούν, είναι ελαφρά ντυμένοι. Κάθε μέρα που περνάει με τους ανθρώπους σε μη ασφαλείς συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν, άρα πρέπει να το κάνουμε άμεσα".

    Τα αυτοκίνητα μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, είδη υγιεινής, ζεστά ρούχα και λούτρινα ζώα για τα παιδιά.

    [04] Γ. Μουζάλας: Μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

    Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη από τις αθρόες ροές μεταναστών και προσφύγων στο νησί ανακοίνωσε σήμερα κατά την επίσκεψη του στη Mυτιλήνη ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Κατάσταση που όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι διαχειρίσιμη αλλά λίγο απέχει από το να ξεφύγει». Στόχος κατά τον κ. Μουζάλα τις επόμενες μέρες «να αποφορτισθεί το νησί και να απαλυνθούν οι δυσκολίες σε αυτό για ντόπιους και πρόσφυγες».

    Ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τους καταυλισμούς στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια και το λιμάνι της Μυτιλήνης και ανακοίνωσε τα παρακάτω τα οποία θα ισχύσουν από αύριο κιολας.

    1. Δυο δρομολόγια πλοίων από Μυτιλήνη στον Πειραιά πέρα των πλοίων της γραμμής. Ο λόγος για το «Τέρα Τζετ» και το «Πήγασος» ενώ σε έκτακτη ανάγκη θα μπορεί να συνδράμει με έκτακτα δρομολόγια και το «Blue Star Patmos». Στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα εδρεύει πλέον μόνιμα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε αυτό θα μπαίνουν και θα μένουν οι πρόσφυγες που ταυτοποιούνται και παραμένουν εκεί έως συμπληρώσεως του αριθμού των 2.500 επιβατών και αναχώρησης του πλοίου. Το οποίο και μετά το δρομολόγιο του θα επιστρέφει στη Μυτιλήνη.

    2. Αύξηση της δυνατότητας ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Ήδη στο νησί ήρθαν 60 στελέχη της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, ενώ αύριο αναμένεται και ειδικός εξοπλισμός.

    3. Ενεργοποίηση του Στρατού, ο οποίος θα φτιάχνει καθημερινά 1500 φρατζόλες ψωμί, ενώ προσωπικό και μέσα του θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέου χώρου υποδοχής στο παλιό στρατόπεδο στη διασταύρωσης της Κάπης με την Κλείου στη βορειοανατολική Λέσβο.

    4. Δημιουργία νέου κέντρου ταυτοποίησης στη βόρεια είσοδο της πόλης, στο παλιό στρατόπεδο Κουρτζή το οποίο και θα ενοικιασθεί από ιδιώτη στον οποίο ανήκει από το Δήμο Λέσβου.

    Στη συνέντευξη τύπου παρών ήταν και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος επανέλαβε πως αν δεν αποφορτισθεί η κατάσταση ο Δήμος δεν θα στήσει κάλπες για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και δεν θα ανοίξει τα σχολεία την ερχόμενη Παρασκευή. Τέλος, ο Δήμαρχος σημείωσε πως θεωρεί ότι «το νησί τελεί υπό κατάληψη».

    Διαβάστε επίσης:

    Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες στη Μυτιλήνη

    [05] Είκοσι έξι Σύριοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε κρύπτη φορτηγού στον Έβρο

    Συνεχίζεται η αθρόα έλευση των μεταναστών στον Έβρο και ο εντοπισμός από αστυνομικούς, οχημάτων μεταφοράς τους στο εσωτερικό της χώρας.

    Ένας ακόμη διακινητής, υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σουφλίου, όταν κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του οχήματος, είκοσι έξι Σύριους παράτυπους μετανάστες.

    Ο εντοπισμός των μεταναστών έγινε στην εθνική οδό Αρδανίου-Ορμενίου, πλησίον του οικισμού Μάνδρας και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 18:32:13 UTC