Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Χανιά και Θεσσαλονίκη υποψήφιος ο Στ. Θεοδωράκης - Ο Ν. Διαμαντούρος επικεφαλής στο Επικρατείας
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Πυξίδα για την επόμενη ημέρα η ΔΕΘ
  • [03] Αεροπλάνο με επτά επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ, δυτικά της Σενεγάλης
  • [04] Η Αυστρία ζητεί τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Το ΑΠΕ - ΜΠΕ προσφέρει έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
  • [06] Περίπου 5.000 στρέμματα αποτέφρωσε η πυρκαγιά στη Σητεία Λασιθίου

  • [01] Σε Χανιά και Θεσσαλονίκη υποψήφιος ο Στ. Θεοδωράκης - Ο Ν. Διαμαντούρος επικεφαλής στο Επικρατείας

    Η πρόσταση από το Ποτάμι στον Νικηφόρο Διαμαντούρο, να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και η αποδοχή της συνιστά μήνυμα προς την κοινωνία ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να κυβερνήσουν κι όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τον πρώην ευρωπαίο διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκό.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι έχει επαφή εδώ και καιρό με τον κ. Διαμαντούρο,τόσο όσο ήταν Συνηγορος του Πολίτη στην Ελλάδα,όσο και τη δεκαετία στην αντίστοιχη θέση στην Ευρώπη.

    Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ευχαρίστησε το Ποτάμι για την πρόταση και εξήγησε ότι την αποδέχθηκε,καθώς θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του πολίτη να αναλαμβάνει ευθύνες στις κρίσιμες περιστάσεις . «Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση καθώς φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού και κάναμε μόνο λίγα βήματα πίσω», ανέφερε ο κ. Διαμαντούρος,ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες δεν το απέκλεισε.Σημείωσε,όμως, ότι είναι κάτι πρόωρο και τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το Ποτάμι.

    Ο κ. Διαμαντούρος απάντησε και στις επικρίσεις ότι εκφράζει εκσυγχρονιστικές απόψεις λέγοντας ότι δεν θεωρεί την λέξη εκσυγχρονιστής βρώμικη,αλλά ως άποψη να βαδίσει η χώρα προς την νεωτερικότητα. «Αρνούμαι να αποποιηθώ τα όσα έχω κάνει,αλλά είμαι έτοιμος να συζητήσω αν τα έκανα σωστά», είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού.

    Σε επόμενη θέση του ψηφοδελτίου θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Καρκατσούλης ο οποίος ήταν επικεφαλής τον Ιανουάριο και εξελέγη,ενώ έγινε γνωστό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης,εκτός από τα Χανιά ,θα είναι επικεφαλής στην λίστα του Ποταμιού ,στην Α΄Θεσσαλονίκης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Πυξίδα για την επόμενη ημέρα η ΔΕΘ

    «Φαίνεται ότι η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του «Πρακτορείου FM 104,9» στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    «Η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε ένα βαρόμετρο.Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση,είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη.Φέτος είχαμε μια έκπληξη.Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

    [03] Αεροπλάνο με επτά επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ, δυτικά της Σενεγάλης

    Αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για τη διακομιδή ασθενών, στο οποίο επέβαιναν επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός Γάλλου ασθενή, χάθηκε από τα ραντάρ χθες Σάββατο δυτικά της Σενεγάλης ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την Μπουρκίνα Φάσο προς το Ντακάρ, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Σενεγάλης.

    Το αεροσκάφος της εταιρείας Senegalair που είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 7:08 μμ τοπική ώρα κι ενώ βρισκόταν 118 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Σενεγάλης, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ένοπλες δυνάμεις της Σενεγάλης αναζητούν ίχνη του.

    [04] Η Αυστρία ζητεί τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση

    Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση ζήτησε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, υπογραμμίζοντας ότι η καλή θέληση της χώρας του δεν μπορεί παρά να έχει μόνον προσωρινό χαρακτήρα και ότι πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καθυστέρηση μια κοινή πολιτική.

    Η Αυστρία δέχθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας να διευκολύνει την υποδοχή και τη διέλευση από το έδαφός της χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που επιθυμούν να μεταβούν στη Γερμανία από την Ουγγαρία, μισθώνοντας ειδικά τρένα γι'αυτόν τον σκοπό.

    «Ένα μέτρο αυτού του είδους δεν μπορεί να αποτελέσει μια λύση» προειδοποίησε ωστόσο ο Φάιμαν, σύμφωνα με δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων APA.Ο Αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα απλό «προσωρινό» μέτρο, το οποίο αποσκοπεί να δείξει την «καλή διάθεση» της Βιένης για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης. «Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση» σημείωσε ο Φάιμαν.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Το ΑΠΕ - ΜΠΕ προσφέρει έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση

    Στην «έγκυρη, έγκαιρη, αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση» που προσφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΑΠΕ - ΜΠΕ και του «Πρακτορείου FM 104,9» στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    «Το πιο σημαντικό είναι ότι επιτελείται ένα κορυφαίο λειτούργημα της έγκυρης, έγκαιρης, αντικειμενικής, πλουραλιστικής ενημέρωσης. Αυτό είναι το σημαντικό» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ - ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, τον ενημέρωσε για το νέο «παιδί» του πρακτορείου, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη, σε μια «στρατηγική συνεργασία» με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνουμε πως σε περιόδους κρίσης, το δημόσιο πρακτορείο μπορεί να έχει ρόλο στην ανάπτυξη. Πήραμε άνεργους δημοσιογράφους και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Στην πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει τους τελευταίους εφτά μήνες στον χώρο της ενημέρωσης, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Eπικοινωνίας και Eνημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του «Πρακτορείου FM 104,9».

    Ο κ. Κρέτσος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο νέο «παιδί» του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και εξέφρασε την ελπίδα «να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επιστροφή στους πολίτες τού αγαθού της ενημέρωσης». «Τους τελευταίους εφτά μήνες έχει γίνει πολύ σημαντική προσπάθεια στον χώρο της ενημέρωσης και αυτό αφορά τόσο θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις όσο και οργανωτικές - διοικητικές αλλαγές και στην ΕΡΤ, με την επανασύστασή της, στην ΕΡΤ3, το ΑΠΕ - ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης» σημείωσε ο κ. Κρέτσος.

    Χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» τον κλάδο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, επισημαίνοντας πως «είναι ένας κλάδος που συνεχώς αναπτύσσεται. Είναι ο πέμπτος πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος στην Ευρώπη και επομένως είναι ένας κλάδος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στην ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας και συγκεκριμένων περιοχών με ιδιαίτερη γεωπολιτική βαρύτητα, όπως η Μακεδονία και η πόλη της Θεσσαλονίκης».

    [06] Περίπου 5.000 στρέμματα αποτέφρωσε η πυρκαγιά στη Σητεία Λασιθίου

    Περίπου 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και αγροτικής έκτασης αποτέφρωσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Σκορδίλο του δήμου Σητείας χωρίς ωστόσο να απειλήσει οικισμούς της περιοχής.

    Σήμερα το πρωί, η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ενώ υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί από χθες το βράδυ μετά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για να την ελέγξουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το βράδυ της Παρασκευής από άγνωστη αιτία και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στην περιοχή δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους αλλά και το δύσβατο της περιοχής.

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης το πρωί του Σαββάτου ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές της Κρήτης, την Πολιτική Προστασία Σητείας και Ιεράπετρας και από πεζοπόρα τμήματα από το Ηράκλειο, ενώ παράλληλα στη μάχη για την κατάσβεση της μπήκαν και δυό ελικόπτερα που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Το πρωί της Κυριακής η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση χωρίς ενεργά μέτωπα αφού όλο το βράδυ οι Πυροσβέστες είχαν καταφέρει να την περιορίσουν, ενώ στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Οι καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στο Σκορδίλο Σητείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού έχουν καεί περίπου 5.000 στρέμματα δασικής χορολιβαδικής και αγροτικής έκτασης χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ο πλήρης απολογισμός πόσα από τα στρέμματα αυτά αντιστοιχούν σε καλλιέργειες και σε άλλες εκτάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 12:32:11 UTC