Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Το "όχι" στα μνημόνια θα κερδίσει και στις εκλογές
  • [02] Φ. Γεννηματά: Κοκορομαχούν χωρίς πρόγραμμα ο Α. Τσίπρας και ο Ευ. Μεϊμάρακης
  • [03] Σε τεράστιο καταυλισμό έχουν μετατραπεί οι δημόσιοι χώροι της Μυτιλήνης
  • [04] Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης
  • [05] Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική, 85-65 την ΠΓΔΜ
  • [06] Στο... ίδιο έργο θεατές με την Εθνική, ήττα (0-1) και από τη Φινλανδία

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Το "όχι" στα μνημόνια θα κερδίσει και στις εκλογές

    Τη βεβαιότητά του, ότι το "όχι" στα μνημόνια θα κερδίσει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που συμμετείχε με το μπλόκ του κόμματός του στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ.

    Ο κ. Λαφαζάνης, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία δήλωσε: «Η νεολαία μας είπε το μεγάλο "όχι" στο δημοψήφισμα. Είναι η νεολαία που πρωτοπόρα θα σαρώσει τα μνημόνια, παλιά μνημόνια και νέα μνημόνια, γι΄αυτό να είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Η Λαϊκή Ενότητα ακολουθεί το δρόμο της νεολαίας. Η Λαϊκή Ενότητα είναι με τη νεολαία. Η Λαϊκή Ενότητα βρωντοφωνάζει το "όχι" της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Το "όχι" αυτό συνεχίζεται, το "όχι" αυτό θα νικήσει και στις κάλπες, στις 20 Σεπτέμβρη».

    [02] Φ. Γεννηματά: Κοκορομαχούν χωρίς πρόγραμμα ο Α. Τσίπρας και ο Ευ. Μεϊμάρακης

    Για γραφική κοκορομαχία που δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια των προτάσεών τους όπως την χαρακτηρίσε, κατηγόρησε τους Αλέξης Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με γραπτή της δήλωση προσθέτοντας ότι προσφέρουν άφθονο γέλιο με τους χαρακτηρισμούς «αυτοφοράκιας» ο ένας, «δεν σφάξανε» ο άλλος.

    «Ο στείρος και άγονος ανταγωνισμός τους δεν έχει πραγματικό περιεχόμενο, είναι μια καρικατούρα. Βρίσκεται έξω και πέρα από τα προβλήματα και τις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και τον Ελλήνων», τόνισε η κ. Γεννηματά σημειώνοντας πώς πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές που έχουν ξεπερασθεί και καταδικασθεί στην συνείδηση του λαού.

    Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι οι ηγέτες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να στήσουντο ίδιο σκηνικό με τις διπλές εκλογές του 2012 και τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά θα αποτύχουν γιατί οι πολίτες τους πήραν είδηση και δεν εγκλωβίζονται και δεν παραπλανούνται.

    «Το μήνυμά μας σε τρείς λέξεις «ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Γιατί η ΕΛΠΙΔΑ απαιτεί δύναμη από ευρείες λαϊκές και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Δεν θα αφήσουμε να δραπετεύσει κανείς από τις ευθύνες», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι απαιτείται συνεκτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις.

    [03] Σε τεράστιο καταυλισμό έχουν μετατραπεί οι δημόσιοι χώροι της Μυτιλήνης

    Άγνωστος είναι πια ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά και ο Μόλυβος.

    Αργά το μεσημέρι το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το χθεσινό άδειασμά του. Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες Αφγανοί κυρίως επιτίθενταν στις αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις που φύλαγαν τις εισόδους του λιμανιού διεκδικώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους. Αναχώρηση που όμως δεν είναι δυνατή αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή και θα αναχωρήσουν αργά το βράδυ σήμερα για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει. Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα. Τη ίδια ώρα το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως ως τις 8.00 σήμερα το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που φαίνεται πως αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

    Την ίδια ώρα το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο δήμαρχος Λέσβου απειλεί με αποχή από τις εκλογές αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα των προσφύγων

    [04] Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης

    Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ και το Σ.Δ.Ο.Ε, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από τη Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ένας ημεδαπός, ένας υπήκοος Γουϊάνας και ένας Ολλανδός, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

    [05] Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική, 85-65 την ΠΓΔΜ

    «Ποδαρικό με το δεξί» για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόλις απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας έλυσε τα... φρένα της επίθεσης στην τελευταία περίοδο και έφτασε άνετα στη νίκη με 85-65 επί της ΠΓΔΜ, στην πρώτη του υποχρέωση στον 3ο όμιλο, που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ.

    Λάθη από την Εθνική και το ρεσιτάλ των παικτών της ΠΓΔΜ από τα 6.75 (τελείωσε με 12/30 τρίποντα) κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του αγώνα μέχρι το 30΄, καθώς στον... επίλογο ανέλαβε δράση η φροντ λάιν και η περιφέρεια της ελληνικής ομάδας και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον αγώνα. Ωστόσο, κάποια ξεσπάσματα των Ελλήνων διεθνών, καθώς και η έφεσή τους στη δημιουργία (23 ασίστ, 8 ο Καλάθης) συνέβαλαν ώστε οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να αισθανθούν ελάχιστες φορές την... ανάσα των αντιπάλων. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής και σταθερός στην επίθεση από το πρώτο τζάμπολ ο Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μπουρούσης με νταμπλ-νταμπλ σε πόντους (16) και ριμπάουντ (10). Πολύτιμη βοήθεια και από τον Σλούκα, ο οποίος σημείωσε 9 πόντους και έδωσε την απαραίτητη ενέργεια στην αλλαγή ρυθμού του αγώνα, όποτε του ζητήθηκε.

    Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 50-59, 65-85

    Ο Νικ Καλάθης αποτέλεσε τον ιθύνοντα νου της Εθνικής στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να δίνει ρεσιτάλ δημιουργίας (5 ασίστ), σκοραρίσματος (5 πόντοι) και άμυνας (1 κλέψιμο) στην ανατροπή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από το 1-7 που βρέθηκε στο 3΄. Ο Καλάθης συνεργάστηκε άψογα με τη γραμμή ψηλών της Εθνικής (Κουφό, Μπουρούση, Πρίντεζη και Αντετοκούνμπο) και οι Έλληνες διεθνείς με επιμέρους σκορ 2-18 εκτόξευσαν τη διαφορά στο 7΄ στο +10 (9-19), για να μπουν στη δεύτερη περίοδο στο +7 (16-23).

    [06] Στο... ίδιο έργο θεατές με την Εθνική, ήττα (0-1) και από τη Φινλανδία

    Χωρίς τελειωμό συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό δράμα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016...

    Μετά τις Ρουμανία, Ιρλανδία και των Νήσων Φερόε, η Φινλανδία υποχρέωσε την Εθνική ομάδα στην τέταρτη ήττα της (συνολικά πέμπτη) σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», που μόνο απόρθητη έδρα δεν αποδείχθηκε στη διοργάνωση, αφήνοντάς την στον «πάτο» της κατάταξης και χωρίς νίκη στον 6ο όμιλο.

    Σε αντίθεση με τα βράδια που προηγήθηκαν στο φαληρικό γήπεδο, πάντως, η αποψινή ήταν μια ήττα πέρα για πέρα άδικη, αφού οι Σκανδιναβοί, που είχαν παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης, σκόραραν στην πρώτη και μοναδική τελική προσπάθειά τους προς την εστία του Καρνέζη.

    Αυτά όμως δεν μετράνε αφού εκείνο που μένει είναι το αποτέλεσμα, και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: μόλις 2 βαθμοί σε 7 παιχνίδια, με τα τέρματα 2-8 και, φυσικά, η τελευταία θέση σε ένα γκρουπ που όταν διαμορφώθηκε κατά την κλήρωση, άπαντες προεξοφλούσαν μια άνετη πρόκριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 September 2015 - 18:32:10 UTC