Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • [02] Σκληρή απάντηση Γεννηματά στον Τσίπρα για τα περί «βαριδίων» στο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας - Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό
  • [04] Λ. Κατσέλη: Yπό προϋποθέσεις η άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ως το τέλος του έτους
  • [05] Περίπου 4.000 οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Αυστρία από την Ουγγαρία
  • [06] Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζ. Σόκρατες
  • [07] Καθιερώνεται από τη Δευτέρα η «Ώρα του Πολίτη» σε όλα τα αστυνομικά τμήματα
  • [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου
  • [09] Συλλαλητήρια και πορείες στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Ευρήματα από τη Χαλκολιθική Περίοδο έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα στην Πάφο
  • [11] John Holloway: Πειραματόζωο η Ελλάδα για την άσκηση σκληρότερων πιέσεων σε άλλες χώρες
  • [12] «Έφυγε» η διευθύντρια των εκδόσεων «Κέδρος», Κάτια Λεμπέση

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Θησείο, ανέφερε ότι η λύση για τα καθημερινά αδιέξοδα που ζει η νεολαία βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.

    Είπε ότι οι πρόθυμοι, για κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών, είναι πολλοί, αλλά ο σκοπός ένας που είναι η υλοποίηση του 3ου σκληρού μνημονίου. Επισήμανε τη θέση των βιομηχάνων, που - όπως είπε - ζητούν κυβέρνηση πλήρως στοιχημένη πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής, τονίζοντας ότι "αυτή ακριβώς η θέση συνοδεύει και τις τοποθετήσεις των βασικών κομμάτων του παλιού και νέου κατεστημένου".

    Πρόσθεσε, ότι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι τα αντιλαϊκά μέτρα και πρόσθεσε ότι "δικό τους εργαλείο και όργανο είναι και οι κυβερνήσεις. Τέτοια ήταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που απέδειξε πολύ γρήγορα ότι όταν αποδέχεσαι σαν "ιερό και όσιο" τον καπιταλιστικό δρόμο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τότε θα οδηγηθείς στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, να υπογράφεις μνημόνια".

    [02] Σκληρή απάντηση Γεννηματά στον Τσίπρα για τα περί «βαριδίων» στο ΠΑΣΟΚ

    Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του περί «βαριδίων» του ΠΑΣΟΚ και τη στάση του κόμματος.

    «Είναι προφανές ότι είναι και ο ίδιος έκπληκτος από την κατάρρευσή του και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Του συστήνω να σταματήσει να μας κάνει υποδείξεις και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε: «Θέλω να του υπενθυμίσω - επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη - ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά. Θέλω επίσης να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Δεν έχει βαρίδια. Από τα τελευταία φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος, τα πήρε στο κόμμα του».

    «Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο», είπε η κ.Γεννηματά και πρόσθεσε: «Είναι το τέλος του παλιού. Και όπως λέει και ο ίδιος καιρός να ξεμπερδεύουμε από αυτό. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών. Η θετική έκπληξη. Θα δώσουμε τη λύση γιατί η χώρα πριν από όλα χρειάζεται μετά από αυτές τις εκλογές, μια σταθερή κυβέρνηση, αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς άλλες περιπέτειες και πισωγυρίσματα, μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

    [03] Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας - Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

    Σε εξέλιξη είναι συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημ. Αβραμόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Β. Θάνου, στο Μ. Μαξίμου.

    Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΠτΔκατά τη συνάντησή του με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον κ. Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και την αδυναμία της χώρας μας να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα.

    Ο κ. Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας όπως εκείνες προσδιορίζονται από το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο και τις αποφάσεις που παίρνουν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Διαβάστε επίσης:Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση

    [04] Λ. Κατσέλη: Yπό προϋποθέσεις η άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ως το τέλος του έτους

    Την πεποίθηση ότι ως το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Η κ. Κατσέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ακροατήριο τις διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης και επιχειρηματίες.

    «Στόχος όλων είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές. Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε μπει σε μια κανονικότητα ως προς τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί»υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

    Απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το αν η εκλογική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη διαδικασία αυτή, η κ. Κατσέλη επεσήμανε:«Το κλίμα το πολιτικό είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της οικονομίας και επομένως μια πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε ότι οι παραγωγικοί φορείς θα θέσουν στην κ. Κατσέλη ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως δε εκείνων της περιφέρειας, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    [05] Περίπου 4.000 οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Αυστρία από την Ουγγαρία

    Σε περίπου 4.000 ανήλθαν οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα αυστριακά σύνορα με λεωφορεία από την Ουγγαρία, ενώ ακολουθούν ακόμη πολλοί, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αυστριακή αστυνομία.

    «Υπολογίζουμε ότι περίπου 4.000 έχουν φτάσει - και δεν νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος», δήλωσε ο Χέλμουτ Μπάρμπαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπούργκενλαντ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν το ταξίδι τους.

    «Οι αριθμοί μπορεί να υπερδιπλασιαστούν, αν όχι να αυξηθούν και περισσότερο από αυτό», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Ρόιτερς.

    Τώρα λειτουργεί μια έκτακτη σιδηροδρομική υπηρεσία για τη μεταφορά με το τρένο των προσφύγων από τα αυστριακά σύνορα στην Βιένη, ενώ δρομολόγια πραγματοποιούν προς την αυστριακή πρωτεύουσα από την αυστριακή μεθόριο με την Ουγγαρία και 20 λεωφορεία.

    [06] Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζ. Σόκρατες

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, που έχει προφυλακιστεί εδώ και περισσότερους από 9 μήνες στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά, αποφυλακίστηκε, αλλά τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της χώρας.

    Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η πορτογαλική τηλεόραση, μετά την αποφυλάκισή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα της Έβορα, στην νοτιοανατολική Πορτογαλία, ο 57χρονος Σόκρατες έφτασε στο σπίτι του στη Λισαβόνα μεταφερόμενος με ένα όχημα των σωφρονιστικών αρχών.Κατά την άφιξή του, ο Σόκρατες, χαμογελαστός, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συνελήφθη και ανακρίθηκε για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σοβαρή φορολογική απάτη και στη συνέχεια τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.

    [07] Καθιερώνεται από τη Δευτέρα η «Ώρα του Πολίτη» σε όλα τα αστυνομικά τμήματα

    Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιερώνεται σε μόνιμη βάση, απο την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων», που εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και δύο μήνες, με πρωτοβουλία του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

    Η «Ώρα του Πολίτη» θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, κατά τις ώρες 18.00-20.00, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

    Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους, θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα και να εκθέτονται προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας.

    [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Σκορδίλο της Σητείας Λασιθίου,χωρίς,ωστόσο, να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

    Η φωτιά η οποία καίει χορτολιβαδική έκταση, ξέσπασε χθες το βράδυ,απο άγνωστη αιτία και στο σημείο έχουν σπεύσει 5 πυροσβεστικά οχήματα με 13 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα ,ενώ απο το πρωί επιχειρεί και ελικόπτερο ,προκειμένου, να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

    [09] Συλλαλητήρια και πορείες στη Θεσσαλονίκη

    Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής Διεθνούς Έκθεσης απηύθυνε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Είπε ακόμη πως «το νέο Μνημόνιο σημαίνει μια νέα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους».

    Σε όσους αναρωτιούνται τι νόημα έχει το συλλαλητήριο την ώρα που υπάρχει μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι εκλεγμένη, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ως εξής: «Το συλλαλητήριο είναι η κραυγή αγωνίας όσων έχουν δουλειά γι' αυτούς που δεν έχουν. Να φωνάξουμε για μια ακόμη φορά: Φτάνει πια».

    Παράλληλα, συλλαλητήριο και πορεία, διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει δηλώσεις ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

    Τέλος, στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου.

    Σημειώνεται πως λόγω των συγκεντρώσεων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    [10] Ευρήματα από τη Χαλκολιθική Περίοδο έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα στην Πάφο

    Σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανάγονται στη Χαλκολιθική Περίοδο,έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην περιοχή Χλώρακας - Παλλούρες, στην Πάφο. Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου το σημαντικότερο κινητό εύρημα της φετινής ανασκαφικής περιόδου είναι ένα ειδώλιο τετράποδου ζώου από πικρόλιθο,το οποίο φέρει δύο οπές. Επίσης, εντοπίστηκαν κατάλοιπα τεσσάρων κυκλικών κτισμάτων της Χαλκολιθικής Περιόδου,μνημειακά κτίσματα με διάμετρο μέχρι 20 μέτρα,αποθηκευτικά αγγεία,εγκαταστάσεις αλέσματος, εστίες, μια από τις οποίες ιδιαίτερα υπερυψωμένη.

    Η θέση Χλώρακας-Παλλούρες ανήκει σε μια ομάδα χαλκολιθικών οικισμών εντός της Επαρχίας Πάφου,οι οποίοι έγιναν ευρέως γνωστοί κυρίως με τις παλαιότερες ανασκαφές στη θέση Λέμπα-Λάκκοι και Κισσόνεργα-Μοσφίλια.Τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της Χαλκολιθικής Περιόδου είναι αναμφίβολα τα σταυρόσχημα ειδώλια από πικρόλιθο. Για τους αρχαιολόγους, η Χαλκολιθική Περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική στην εξέλιξη της κοινωνικής πολυπλοκότητας,η οποία παρατηρείται πριν από την άνοδο του διεθνούς εμπορίου και της μεταλλουργίας κατά την Εποχή του Χαλκού.

    [11] John Holloway: Πειραματόζωο η Ελλάδα για την άσκηση σκληρότερων πιέσεων σε άλλες χώρες

    Ως πειραματόζωο και ως μέσο εκφοβισμού για ολόκληρη την Ευρώπη θεωρεί ότι αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα ο John Holloway, καθηγητής στο Instituto de Ciencias Sociales Humanidades του Benemenita Universidad Autonoma de Puebla στο Μεξικό και συγγραφέας πολλών βιβλίων (μεταξύ αυτών το «Change the World Without Taking Power»). Ο κ. Holloway βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει απόψε στο Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας.

    Ο καθηγητής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραλληλίζει τις πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά όργανα, με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

    «Σκεφτείτε» λέει «έναν τύραννο που έχει χιλιάδες σκλάβους και μια μέρα αποφασίζει να διαλέξει 100 απ' αυτούς γιατί τάχα, δεν δουλεύουν αρκετά σκληρά και να τους εκτελέσει, πιέζοντας έτσι τους υπόλοιπους να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου έχουμε και την κλασική εικόνα του Έλληνα, ο οποίος δεν δουλεύει, χωρίς να έχει σημασία αν είναι αλήθεια, γιατί έτσι λειτουργεί εκφοβιστικά στους πολίτες άλλων χωρών».

    Βέβαια, για τον καθηγητή, το ζήτημα δεν είναι «αν θα είμαστε μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά μέσα ή έξω από το κεφάλαιο και, αν και δεν γνωρίζουμε τον τρόπο, εντούτοις πρέπει να το προσπαθήσουμε».

    Σχολιάζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζει μεν την ικανοποίησή του γιατί «δημιουργήθηκε μια ενθουσιώδης κατάσταση» ωστόσο όμως, όπως λέει, «κατέληξε σε μια καταστροφή».

    «Το σημαντικό που προέκυψε απ' αυτή τη νίκη είναι το δημοψήφισμα και εκείνη η νύχτα που κέρδισε το «ΟΧΙ», όλος αυτός ο ενθουσιασμός, η χαρά των ανθρώπων. Ύστερα, με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, αν και ήρθε μια μεγάλη απογοήτευση, δεν κατέστρεψε όλον τον ενθουσιασμό. Ακόμα κι αν αυτό είναι το μόνο που προέκυψε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τότε ασφαλώς άξιζε τον κόπο» λέει ο καθηγητής.

    Εκτιμά, άλλωστε, ότι «δεν μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση μέσα σε ένα κράτος, να φτάσει πιο μακριά απ' ό,τι έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα πιο μακριά απ' ό,τι ο ίδιος πίστευε.

    «Απέτυχαν, όμως, γιατί οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να επιβάλει την πειθαρχία της αναπαραγωγής του κεφαλαίου, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος λειτουργίας».

    «Ο Κέινς έχει πεθάνει».

    [12] «Έφυγε» η διευθύντρια των εκδόσεων «Κέδρος», Κάτια Λεμπέση

    Έφυγε, σήμερα, από τη ζωή η εκδότρια Κάτια Λεμπέση, σε ηλικία 67 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η Κάτια Λεμπέση διήθυνε μέχρι πρόσφατα τις εκδόσεις «Κέδρος».

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College, στο Vermont της Αμερικής. Στη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο αυτόνομο γυναικείο κίνημα. Αρχικά, ίδρυσε το «Κύτταρο» που εξέδωσε τα πρώτα φεμινιστικά βιβλία στην Ελλάδα. Το 1985, μαζί με τον σύζυγό της, Ευάγγελο Παπαθανασόπουλο, απέκτησε τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 September 2015 - 8:32:17 UTC