Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι στις μετεκλογικές συνεργασίες για ευρύτερη κυβέρνηση»
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Να τελειώσουμε με τα μνημόνια και τη λιτότητα
  • [03] «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Λ. Κατσέλη: Εφικτή υπό προϋποθέσεις η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων μέχρι τέλους του 2015
  • [05] Χρ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση τους τελευταίους μήνες
  • [06] Ο Γκέλντοφ προσφέρεται να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες προσφύγων
  • [07] Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση
  • [08] Πυρκαγιά σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί
  • [09] John Holloway: Πειραματόζωο η Ελλάδα για την άσκηση σκληρότερων πιέσεων σε άλλες χώρες
  • [10] Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή στο τραπέζι των ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • [11] Μειώθηκε το ποσοστό αποδοχής της Α. Μέρκελ λόγω των χειρισμών της στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης
  • [12] Νικολαΐδου και Ασουμανάκη προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [13] Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

  • [01] «Ναι στις μετεκλογικές συνεργασίες για ευρύτερη κυβέρνηση»

    «Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, η μάχη θα είναι νικηφόρα, ο λαός ας σκεφτεί αν θέλει να γυρίσει πίσω στους υπουργούς της προηγούμενης δεκαετίες και στους υπουργούς του τελευταίου 7μηνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην παρουσίαση των συνεργαζομένων κινήσεων και προσωπικοτήτων με το Ποτάμι.

    Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις για τι κυβέρνηση θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές , δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι « το Ποτάμι λέει ναι στις συνεργασίες αλλά δεν παραδίδεται για καρέκλες. Ούτε τον Ιανουάριο το κάναμε, ούτε τώρα» και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα περιμένει να δει τι θα προτείνει το πρώτο κόμμα για τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα και εφ όσον συμπίπτει με όσα λέει το Ποτάμι, θα βοηθήσει χωρίς να ζητάει καρέκλες.

    «Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό, υπήρχαν και εξαιρέσεις και υπουργοί που έδωσαν μάχη, αλλά χρειάζονται νέα μυαλά για να βγούμε από τη κρίση.Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Μίλησε για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας του 51%, και μια Βουλή που θα εκπροσωπεί την συμμαχία αυτή.

    Επιτέθηκε στους κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα για το ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά με ποιούς θα κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών λέγοντας ότι: «Εμείς την έχουμε τη λίστα με ανθρώπους και θα τη δώσουμε, ακούω όμως τον κ. Μεϊμαράκη να κοροϊδεύει τον κύριο Τσίπρα για ηγετική ομάδα. Ποια είναι η ηγετική ομάδα του κυρίου Μειμαράκη; οι υπουργοί του κ. Σαμαρά; Ας δώσουν λοιπόν εκείνοι που έναι πρώτοι τις λίστες και θα ακολουθήσουμε εμείς. Ποιους έχει ο κύριος Τσίπρας στο μυαλό του; Και οι μη σταρ για τους οποίους είπε «φτάνει πια» βγήκαν άχρηστοι για τη κοινωνία».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Να τελειώσουμε με τα μνημόνια και τη λιτότητα

    «Η πρότασή μας είναι να τελειώσουμε με τα μνημόνια. Να τελειώσουμε με τη λιτότητα και να στηρίξουμε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» του ΑΠΕ - ΜΠΕ και στην εκπομπή «Δυο στις 12» με τους δημοσιογράφους Φάνη Γρηγοριάδη και Νίκο Γιώτη.

    «Τα μνημόνια ακυρώνονται και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι ακυρώνονται, με κανονικές, θεσμικές, κοινοβουλευτικές, δημοκρατικές διαδικασίες και αυτές έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνησή μας και όχι να πάει σε ένα δρόμο, δυστυχώς ένα δρόμο καταστροφικό, να υπογράψει και ένα νέο, τρίτο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

    «Η Ελλάδα είχε εναλλακτική λύση, έχει εναλλακτική λύση και θα έχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια. Αλίμονο, εάν η σκλαβιά, θεωρείτο μονόδρομος. Αλίμονο εάν η υποταγή, η κηδεμονία, η νεοαποικιοποίηση ήταν ο μονόδρομος λαών και χωρών».

    [03] «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

    «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η πραγματικότητα δεν την αφήνει», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες του κόμματος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα μέσα σε 7 μήνες.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλει αναλυτικά τι επέτυχε μέσα από τη διαπραγμάτευση σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση "της ΝΔ και των συμμάχων της", σημειώνει τα αρνητικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης "Σαμαρά και Βενιζέλου" και καλεί εκ νέου τη ΝΔ να απαντήσει τι θα κάνει σε 7 συγκεκριμένα ζητήματα εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

    «Τώρα μας κατηγορούν ότι μέσα σε 7 μήνες καταστρέψαμε τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν καθημερινά ότι... πρέπει να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε για το καλό της Ελλάδας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ασκώντας δριμεία κριτική, τονίζουν ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας, είναι να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση. Μια παρένθεση αριστερή, μια παρένθεση 7 μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων». Αναφέρουν επιπλέον ότι «θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό, να μας κατηγορούν οι δυνάμεις που επί 40 χρόνια κυβερνούσαν τη χώρα, ότι εμείς, μέσα σε 7 μόλις μήνες, καταφέραμε να την καταστρέψουμε» και κάνουν λόγο για τις δυνάμεις «της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κομματισμού, της κλεπτοκρατίας, της υποταγής των απλών ανθρώπων στα μεγάλα συμφέροντα». «Αυτοί που καταστρατήγησαν κάθε έννοια δημοκρατίας. Αυτοί που δημιούργησαν ένα κομματικό κράτος και ένα πελατειακό δημόσιο», προσθέτουν.

    Τέλος, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τον Ιανουάριο η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ.

    [04] Λ. Κατσέλη: Εφικτή υπό προϋποθέσεις η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων μέχρι τέλους του 2015

    Την πεποίθηση ότι ως το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε σήμερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Η κ. Κατσέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ακροατήριο τις διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης και επιχειρηματίες.

    «Στόχος όλων είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές. Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε μπει σε μια κανονικότητα ως προς τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί»υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

    Απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το αν η εκλογική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη διαδικασία αυτή, η κ. Κατσέλη επεσήμανε:«Το κλίμα το πολιτικό είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της οικονομίας και επομένως μια πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε ότι οι παραγωγικοί φορείς θα θέσουν στην κ. Κατσέλη ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως δε εκείνων της περιφέρειας, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    [05] Χρ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση τους τελευταίους μήνες

    Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τους τελευταίους μήνες η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση, παρουσίασε ο αρμόδιος επί των οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

    Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε, μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία, λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, έχει καταρρεύσει, ενώ το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει διογκωθεί».Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας «η δημόσια οικονομία έχει επιστρέψει στα πρωτογενή ελλείμματα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν επιστρέψει σε προ του 2013 επίπεδο, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν σημαντικά συρρικνωθεί, ενώ και οι τράπεζες έχουν ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης».

    Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα στα γραφεία της ΝΔ με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για να δραπετεύσει «υπό το βάρος των εσωτερικών αντιφάσεων, αντιθέσεων και διασπάσεων και της ψήφισης του 3ου Μνημονίου».

    [06] Ο Γκέλντοφ προσφέρεται να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες προσφύγων

    Ο ιρλανδός τραγουδιστής και ακτιβιστής Μπομπ Γκέλντοφ προσφέρθηκε σήμερα να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες προσφύγων, ενώ κατήγγειλε τις πολιτικές που οδήγησαν στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

    "Η Ζαν (σ.σ.: η σύζυγός του) κι εγώ είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αμέσως τρεις οικογένειες στην κατοίκία μας στο Κεντ (νοτιοανατολική Αγγλία) και μια οικογένεια στο διαμέρισμά μας στο Λονδίνο", δήλωσε ο καλλιτέχνης μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιοσταθμό RTE.

    "Δεν μπορώ να αντέξω αυτό που συμβαίνει", πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στις φωτογραφίες του μικρού Αϊλάν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε τουρκική παραλία, δήλωσε: "Τις είδα με ένα βαθύ αίσθημα ντροπής και προδοσίας, σε σχέση μ' αυτό που είμαστε και μ' αυτό θα θέλαμε να είμαστε", δήλωσε καταγγέλλοντας τη δράση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

    "Η αποτυχία αυτών των πολιτικών είναι που οδήγησε σ' αυτό το όνειδος", τόνισε.

    Ο Γκέλντοφ έγινε παγκόσμια γνωστός με το συγκρότημα Band Aid, που δημιουργήθηκε το 1984 για να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθηθεί ο πληθυσμός της Αιθιοπίας, που αποδεκατιζόταν από την πείνα. Πιο πρόσφατα, το 2014, έφτιαξε ένα καινούριο συγκρότημα για να συγκεντρώσει κεφάλαια εναντίον του Έμπολα.

    [07] Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση

    «Η Ευρώπη πρέπει να βρει τις ισορροπίες της για να προστατέψει τις κοινωνίες της και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείψει τις αξίες της, διότι αν τα ξεχάσει αυτά ξεχνούμε και ποιοι είμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων μετά το πέρας της σύσκεψης που έγινε στην Κω ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ενώ παρόμοια κύματα δέχονται όλες πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες.

    «Δεν υπάρχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην έχει επηρεαστεί από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση και από αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους», υπογράμμισε ο κ. Τίμερμανς εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική λύση στο πρόβλημα και όχι να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.

    Η Κως δεν μπορεί να μείνει μόνη και γι' αυτό θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους της περιοχής και γενικά σε όλους τους Έλληνες ανέφερε επίσης στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Τίμερμανς και πρόσθεσε «ότι η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη θέλησή μας να μην κρυφτούμε στα δύσκολα αλλά να πηγαίνουμε εκεί που είναι το πρόβλημα και να δίνουμε λύσεις».

    Την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης στην Κω.

    «Οι πρόσφυγες αντικρίζουν για πρώτη φορά την Ευρώπη όταν φτάνουν εδώ στα νησιά μας. Χρέος μας να τους υποδεχθούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από φιλοξενία άλλωστε εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [08] Πυρκαγιά σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ είναι άγνωστα ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [09] John Holloway: Πειραματόζωο η Ελλάδα για την άσκηση σκληρότερων πιέσεων σε άλλες χώρες

    Ως πειραματόζωο και ως μέσο εκφοβισμού για ολόκληρη την Ευρώπη θεωρεί ότι αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα ο John Holloway, καθηγητής στο Instituto de Ciencias Sociales Humanidades του Benemenita Universidad Autonoma de Puebla στο Μεξικό και συγγραφέας πολλών βιβλίων (μεταξύ αυτών το «Change the World Without Taking Power»). Ο κ. Holloway βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει απόψε στο Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας.

    Ο καθηγητής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραλληλίζει τις πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά όργανα, με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

    «Σκεφτείτε» λέει «έναν τύραννο που έχει χιλιάδες σκλάβους και μια μέρα αποφασίζει να διαλέξει 100 απ' αυτούς γιατί τάχα, δεν δουλεύουν αρκετά σκληρά και να τους εκτελέσει, πιέζοντας έτσι τους υπόλοιπους να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου έχουμε και την κλασική εικόνα του Έλληνα, ο οποίος δεν δουλεύει, χωρίς να έχει σημασία αν είναι αλήθεια, γιατί έτσι λειτουργεί εκφοβιστικά στους πολίτες άλλων χωρών».

    Βέβαια, για τον καθηγητή, το ζήτημα δεν είναι «αν θα είμαστε μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά μέσα ή έξω από το κεφάλαιο και, αν και δεν γνωρίζουμε τον τρόπο, εντούτοις πρέπει να το προσπαθήσουμε».

    Σχολιάζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζει μεν την ικανοποίησή του γιατί «δημιουργήθηκε μια ενθουσιώδης κατάσταση» ωστόσο όμως, όπως λέει, «κατέληξε σε μια καταστροφή».

    «Το σημαντικό που προέκυψε απ' αυτή τη νίκη είναι το δημοψήφισμα και εκείνη η νύχτα που κέρδισε το «ΟΧΙ», όλος αυτός ο ενθουσιασμός, η χαρά των ανθρώπων. Ύστερα, με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, αν και ήρθε μια μεγάλη απογοήτευση, δεν κατέστρεψε όλον τον ενθουσιασμό. Ακόμα κι αν αυτό είναι το μόνο που προέκυψε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τότε ασφαλώς άξιζε τον κόπο» λέει ο καθηγητής.

    Εκτιμά, άλλωστε, ότι «δεν μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση μέσα σε ένα κράτος, να φτάσει πιο μακριά απ' ό,τι έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα πιο μακριά απ' ό,τι ο ίδιος πίστευε.

    «Απέτυχαν, όμως, γιατί οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να επιβάλει την πειθαρχία της αναπαραγωγής του κεφαλαίου, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος λειτουργίας».

    «Ο Κέινς έχει πεθάνει».

    [10] Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή στο τραπέζι των ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση "Gymnich" των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο, συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σπύρος Φλογαΐτης.

    Η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, καθώς και θέματα Ανατολικής Γειτονίας με έμφαση στις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, είναι τα βασικά θέματα της σημερινής ημερήσιας διάταξης της συνάντησης, ενώ αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών θα ασχοληθούν κυρίως με το ζήτημα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, καθώς και με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν, μετά την πρόσφατη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

    [11] Μειώθηκε το ποσοστό αποδοχής της Α. Μέρκελ λόγω των χειρισμών της στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης

    Το ποσοστό αποδοχής της Άγγελα Μέρκελ μειώθηκε απότομα εξαιτίας των χειρισμών της στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Infratest Dimap για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD.

    Η Μέρκελ, η οποία δέχτηκε επικρίσεις επειδή καθυστέρησε να καταδικάσει τις βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον προσφύγων σε πόλη της ανατολικής Γερμανίας τον περασμένο μήνα, είδε την δημοτικότητά της να μειώνεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και να πέφτει στο 63%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Παρότι η Μέρκελ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα της, η μείωση του ποσοστού αποδοχής της μέσα σε ένα μήνα θεωρείται ασυνήθιστα μεγάλη καθώς οι διακυμάνσεις του ποσοστού αυτού σε μηνιαία βάση κυμαίνονται σε μόλις μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες.

    Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής της Μέρκελ από τον Δεκέμβριο του 2012.

    Δημοφιλέστερος πολιτικός με 72% παραμένει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ενώ το ποσοστό αποδοχής του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέρχεται σε 69%.

    Περισσότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Μέρκελ στην μεταναστευτική κρίση, την οποία η ίδια έχει χαρακτηρίσει μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη από την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

    [12] Νικολαΐδου και Ασουμανάκη προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    To «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, αλλά και την πρόκριση για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, που διεξάγεται στην λίμνη Εγκεμπέλετ της Γαλλίας, πήρε το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών αποτελούμενο από τις Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη. Η ελληνική βάρκα κατέκτησε την 1η θέση στην δεύτερη ημιτελική σειρά με 6:51.86 και προκρίθηκε στην εξάδα του τελικού.

    [13] Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

    Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και παρουσία μεγάλου πλήθους οπαδών και φιλάθλων του ΠΑΟΚ έγινε η παρουσίαση του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος άσος έγινε δεκτός με αισθήματα μεγάλου ενθουσιασμού και, όταν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα και το Νο 10 στην πλάτη, γνώρισε την αποθέωση.

    Τον παίκτη παρουσίασε στο κοινό της ομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Βούλγαρο διεθνή για την επιλογή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και του ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική σεζόν.

    Στην συνέχεια ο Μπερμπάτοφ πήρε το μικρόφωνο και, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος φίλων του ΠΑΟΚ, είπε: "Ευχαριστώ για την υποδοχή, είναι απίστευτο. Δεν το περίμενα,. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που παίζει ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ για την υποδοχή. Ο πατέρας μου γεννήθηκε 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδος. Είμαστε κάτι σαν αδέλφια. Επειδή πάντα παλεύεις για τον αδελφό σου, έτσι κι εγώ θα παλέψω για εσάς, γιατί είμαστε σαν αδέλφια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη για την επιμονή του να με φέρει εδώ, να δω πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το μέρος. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 September 2015 - 14:32:16 UTC