Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα διακομματική την Παρασκευή για την «τηλεμαχία»
  • [02] Φ. Γεννηματά: Καρικατούρα δικομματισμού επιχειρούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης
  • [03] Μ. Γλέζος: Εάν δεν υπάρξει «ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο» και «άμεση δημοκρατία» θα ψηφίσω ΚΚΕ
  • [04] Εντολή τετραετίας, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [05] Κ. Κρέτσου: Τον Οκτώβριο ξεκινά η εκταμίευση των 35 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία
  • [06] Ισπανός συνταξιούχος προσφέρει αμοιβή σε όποιον προσλάβει τον άνεργο γιο του
  • [07] ΥΠΑΠΕΝ: Tακτοποίηση των αυθαιρέτων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016
  • [08] Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες
  • [09] «Υπαρκτός ο κίνδυνος για τσουνάμι στις ελληνικές θάλασσες»
  • [10] Ο Στ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει αύριο τις εκλογικές λίστες του Ποταμιού
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο

  • [01] Νέα διακομματική την Παρασκευή για την «τηλεμαχία»

    Για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ανανέωσαν το ραντεβού τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που μετέχουν στην άτυπη διακομματική για τις ημερομηνίες και τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.

    Κατά την σημερινή σύσκεψη της άτυπης διακομματικής δεν υπήρξε απόφαση για το θέμα, αν και διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η καθολική επιθυμία να διεξαχθεί η «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Ωστόσο, η ερχόμενη εβδομάδα για την διεξαγωγή του μεγάλου «ντιμπέιτ», είναι «αυστηρά απαγορευτική» για τον ορισμό ημερομηνίας, λόγω της παρουσίας των κομμάτων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Πάντως, αυτό που διαφάνηκε από την σημερινή σύσκεψη, είναι ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι μία ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών.

    [02] Φ. Γεννηματά: Καρικατούρα δικομματισμού επιχειρούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης

    Εντονη κριτική, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και στη ΝΔ περιελάμβανε η ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, στην εκδηλωση στο Ζάππειο για την συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση του κόμματος στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πρόσκληση στα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν, όπως είπε, πίσω στο "σπίτι τους".

    Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να ανέλθει στην εξουσία λέγοντας ότι "μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας" και συμπλήρωσε: "Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον ελληνικό λαό, κ. Καμμένο". Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει να διχάσει την κοινωνία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. "Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα", τόνισε.

    Ανεβάζοντας του τόνους κατά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για προσπάθειά του να διασωθεί και πως αυτοσυστήνεται ως το νέο και σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. "Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος", είπε η Φώφη Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε μαζί με τη ΝΔ ότι "εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου".

    [03] Μ. Γλέζος: Εάν δεν υπάρξει «ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο» και «άμεση δημοκρατία» θα ψηφίσω ΚΚΕ

    «Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο Μανώλης Γλέζος.

    «Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;», τόνισε το στέλεχος της Αριστεράς.

    Τέλος ο Κ. Γλέζος εξέφρασε την αντίθεσή του σε όσους προτείνουν την έξοδο από την ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι το κοινό νόμισμα προστατεύει από τον πληθωρισμό και προσέθεσε ότι δεν ευθύνεται το κοινό νόμισμα αλλά ο δανεισμός.

    [04] Εντολή τετραετίας, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

    Ισχυρή εντολή ζήτησε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του κόμματός του.

    «Ζητούμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα. Ζητούμε ισχυρή εντολή» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν την Ν.Δ. πρώτο κόμμα, ώστε, όπως είπε, να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Παρ' όλα αυτά τόνισε την ανάγκη να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.

    «Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό, ασκώντας κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ταυτόχρονα, έστειλε και μήνυμα προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανάγκη το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί πολιτικά.

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες, χαρακτήρισε το αγροτικό ως εθνικό πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας». Αναφερόμενος τέλος στο φορολογικό των αγροτών, είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Γιατί, όπως υποστήριξε, «θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα».

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Μεϊμαράκης: Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο

    [05] Κ. Κρέτσου: Τον Οκτώβριο ξεκινά η εκταμίευση των 35 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία

    Την εκτίμηση ότι τον Οκτώβριο θα αρχίσει να υλοποιείται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων προς την Ελλάδα από τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, διοχετεύοντας ποσό άνω των 35 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), λίγο μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης του ΕΚ για τα έκτακτα μέτρα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα, η K. Kρέτσου επισήμανε ότι οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν σχεδόν ομόφωνα (με μία αποχή) στα έκτακτα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή, ενώ υπενθύμισε ότι αναμένεται η έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 17 Σεπτεμβρίου από την επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης του ΕΚ. Η Κ. Κρέτσου εκτίμησε ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Οκτώβριο θα μπορούσε να διοχετευθεί στην ελληνική οικονομία περί το 1 δισ. ευρώ.

    [06] Ισπανός συνταξιούχος προσφέρει αμοιβή σε όποιον προσλάβει τον άνεργο γιο του

    Ένας Ισπανός συνταξιούχος αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ σε όποιον εργοδότη προσλάβει τον 39χρονο γιο του, έναν "απελπισμένο" άνεργο, πατέρα ενός μικρού παιδιού.

    "Συνταξιούχος προσφέρει 5.000 ευρώ στην εταιρεία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο του ο οποίος είναι προσοντούχος, υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος, με καλές συστάσεις. Μισθός διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τη σύμβαση, απόλυτη εχεμύθεια" γράφει η μικρή αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Heraldo της Αραγόνας.

    Η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 22,4% και βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

    [07] ΥΠΑΠΕΝ: Tακτοποίηση των αυθαιρέτων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016

    Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων εφαρμογής του νόμου 4178 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας «Οι πολίτες ας έχουν στο μυαλό τους ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε λήγει η προθεσμία ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους. Επισημαίνεται, ότι μετά την προθεσμία αυτή, κανέναν ακίνητο με αυθαιρεσία και κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβασθεί ούτε να αξιοποιηθεί». Η πολιτεία, ανέφερε ο υπουργός, διασφαλίζει πλέον τη νομιμότητα και την ασφάλεια των κατασκευών.

    Επιπλέον, επεσήμανε ότι «η πρακτική της αυθαίρετης δόμησης αποτελεί ίσως το πιο μελανό σημείο των τελευταίων δεκαετιών στα θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «η πολιτεία, τα τελευταία δύο χρόνια έδειξε ότι έχει τα εργαλεία να αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα, όταν υπάρχει πολιτική βούληση».

    [08] Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες

    Ομάδα συντονισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δημιουργούν το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να διαχειριστεί τα εννιά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά ταμεία που αφορούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Για το σκοπό αυτό δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας με εμπειρία σε κοινοτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν από αύριο δουλειά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με στόχο την άμεση εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων.

    Από τα κονδύλια αυτά το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό βάρος έχουν το Ταμείο Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων. Από το Ταμείο Ασύλου η Ελλάδα προσδοκά να λάβει πόρους 400 εκατομμυρίων ευρώ, «η εκταμίευση των οποίων δεν έχει ξεκινήσει είτε λόγω ελλιπούς προετοιμασίας ή άλλων καθυστερήσεων», όπως επισήμανε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα οργανωτικά ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και προσδοκάται ότι με τη σημερινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα θα επιλυθεί αυτή η εκκρεμότητα.

    Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων έχει προϋπολογισμό 330 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε είδους βοήθεια σε άπορους, μεταξύ των οποίων και πρόσφυγες και μετανάστες.

    Την ίδια ώρα, προωθείται η οικονομική στήριξη των νησιών που είδαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό ακόμα και 70%, λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνταχθεί μέσα σε δύο εβδομάδες έκθεση επιπτώσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΟΤ και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

    Πέντε νησιά δέχονται αυτή τη στιγμή τον κύριο όγκο προσφύγων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αντώνης Μακρυδημήτρης, η Λέσβος δέχεται το 50% των προσφύγων, η Κως το 28%, η Χίος το 14%, η Σάμος το 12% και η Λέρος μικρότερο ποσοστό.

    [09] «Υπαρκτός ο κίνδυνος για τσουνάμι στις ελληνικές θάλασσες»

    Ο κίνδυνος για ένα μελλοντικό τσουνάμι στις ελληνικές ακτές έπειτα από σεισμό είναι υπαρκτός και η χώρα μας χρειάζεται την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός μηχανικός Αχιλλέας Σαμαράς, μεταδιδακτορικός ερευνητής του ιταλικού Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Η Κρήτη, άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, οι ηπειρωτικές ακτές και τα νησιά του Ιονίου, καθώς και οι ακτές του Κορινθιακού Κόλπου αποτελούν την ομάδα υψηλού κινδύνου για τσουνάμι.

    Σε πρόσφατο άρθρο του, μαζί με άλλους Έλληνες και Ιταλούς ερευνητές, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ωκεανογραφίας "Ocean Science" της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU), γίνεται η εκτίμηση ότι ένας ισχυρός σεισμός περίπου επτά βαθμών στα ανοιχτά των ακτών θα προκαλούσε ένα μεγάλο τσουνάμι, που θα μπορούσε να πλημμυρίσει τις παράκτιες περιοχές της νότιας και νοτιοδυτικής Κρήτης σε ύψος έως πέντε μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνολικά γύρω στα 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηράς κατά μήκος των ακτών της Κρήτης πιθανώς θα βρίσκονταν κάτω από το νερό.

    Ο Αχ.Σαμαράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου πήρε με διάκριση και το διδακτορικό του το 2010. Διετέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2011-12), ενώ έκτοτε διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

    Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε Ελλάδα και Ιταλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στην παράκτια μηχανική, τη δυναμική των τσουνάμι και των πετρελαιοκηλίδων, τα υδραυλικά και λιμενικά έργα, καθώς και την επίδραση της κλματικής αλλαγής στον παράκτιο χώρο.

    [10] Ο Στ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει αύριο τις εκλογικές λίστες του Ποταμιού

    Τις εκλογικές λίστες του Ποταμιού θα παρουσιάσει αύριο, στη 1 το μεσημέρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι.

    [11] Αλ. Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο

    Το σύνθημα για τη «μεγάλη αντεπίθεση της νίκης», έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του κόσμου στην πλατεία Εσταυρωμένου ως την αληθινή δημοσκόπηση, για να υπογραμμίσει ότι η νίκη δεν θα είναι οριακή, αλλά μεγάλη. «Μόνοι τους και όλοι μας», «και θα τους κερδίσουμε», είπε.

    Θέτοντας το σύνθημα και το δίλημμα των εκλογών, τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός τον Γενάρη να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο». «Στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο, ξεκινάμε μαζί την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν οι πολιτικοί και τα κόμματα του χτες», σημείωσε.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο λαός δεν θα ψηφίσει για το ποιός θα κάτσει στις 21 Σεπτεμβρίου στην καρέκλα του Μαξίμου, στην καρέκλα της εξουσίας, αλλά για το ποιος στάθηκε, στέκεται και θα σταθεί όρθιος δίπλα στον λαό. «Ας ξεμπερδέψουμε λοιπόν οριστικά με το παρελθόν, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα να κερδίσουμε το αύριο», είπε, ζητώντας από τον κόσμο να ξεμπερδέψει οριστικά με εκείνους που κουνάνε το δάκτυλο και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε έξι μήνες δεν κατάφερε να βγάλει τη χώρα «από το βαθύ χαντάκι που εκείνοι της έσκαβαν». Για να συνεχιστεί αυτή η «ιστορική ευκαιρία να ολοκληρωθεί η αλλαγή», ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με το χθες, να ξεκινήσουμε την μεγάλη πορεία για να κερδίσουμε το αύριο», υπογράμμισε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν θα κρύψει ποτέ την πραγματικότητα, είπε ότι μπροστά μας δεν βρίσκονται ευκολίες, για να τονίσει πως όμως «τα πιο δύσκολα είναι πλέον πίσω μας», ότι μπροστά μας δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση ούτε όμως η υποταγή, «ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας και σηκώνει κεφάλι». Μπροστά μας, συνέχισε, βρίσκεται η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μέγγενη, η ελπίδα όχι ως θαύμα, αλλά η ελπίδα που θα 'ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητα, «για να ξεκολλήσουμε τη χώρα και τον λαό από τη λάσπη». Σημείωσε ότι «αυτή τη φορά είναι ισχυρή η ελπίδα γιατί ξέρουμε τον δρόμο και ξέρουμε πώς να το παλέψουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 September 2015 - 20:32:16 UTC