Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο
  • [02] Η ΕΚΤ απέτρεψε το κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες
  • [03] Νέες ρυθμίσεις για τα capital controls
  • [04] Ισπανός συνταξιούχος προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ στον εργοδότη που θα δεχτεί να προσλάβει τον άνεργο γιο του
  • [05] Να μην χρησιμοποιούν παιδιά για προεκλογική προβολή, ζητεί από τα κόμματα ο Συνήγορος του Πολίτη
  • [06] Με την «Xenia» του Κούτρα διαγωνίζεται η Ελλάδα στα ξενόγλωσσα Όσκαρ 2015
  • [07] To «4o Φεστιβάλ Τέχνης & Λογοτεχνίας» φιλοξενεί το Atlantis Books στη Σαντορίνη
  • [08] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό
  • [09] Τίμερμανς: Η Ελλάδα έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την κρίση
  • [10] Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες
  • [11] Υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος οι ΗΠΑ
  • [12] Αποτροπιασμός Ντράγκι για τους θανάτους μεταναστών
  • [13] Πρώτη οδήγηση στην Ευρώπη του Kia cee'd GT Line
  • [14] Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο

    Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, στο βάθρο που της αξίζει, ελάτε να παλέψουμε μαζί για να διορθώσουμε τα λάθη, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο.

    Με αυτά τα λόγια από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε σήμερα το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε όλους του πολίτες όπως είπε, σε όλη τη χώρα να σκεφτούν πιο μέλλον τους ανήκει για ποια Ελλάδα θα ήθελαν να αγωνιστούν. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «... δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και ποια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

    Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

    [02] Η ΕΚΤ απέτρεψε το κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

    H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαίτησε και πέτυχε να εξαιρεθούν οι καταθέτες των ελληνικών τραπεζών από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα διάσωσης των τραπεζών. Επίσης ζήτησε εκτός από τις καταθέσεις να μην κουρευτούν ούτε οι κάτοχοι ομολόγων«πρώτης διαβάθμισης».

    Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου.

    Ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επεκτείνει ουσιαστικά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, χαλαρώνοντας τα κριτήρια που είχε θέσει η Κεντρική Τράπεζα, μέτρο από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα η ΕΚΤ μπορεί πλέον να επαναγοράζει έως και το 33% μίας έκδοσης ομολόγων από 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Ωστόσο όπως διευκρίνισε προκειμένου να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα πρέπει να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκτελείται κανονικά το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας και να έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα μέτρα. Επιπροσθέτως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα πρέπει να έχει εκπονήσει την μελέτη για την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος.

    Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχισθεί, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2015 στο 1,4% από 1,5% που προέβλεπε τον Ιούνιο, και ο κ. Ντράγκι απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην επιβράδυνση των οικονομιών των αναδυόμενων αγορών και ιδιαίτερα της Κίνας. Για το 2016 και το 2017 προβλέπονται ρυθμοί ανάπτυξης 1,7% και 1,8%, αντίστοιχα. Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό, κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

    [03] Νέες ρυθμίσεις για τα capital controls

    Έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς. Επίσης, και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων για την κάλυψη των προεκλογικών εξόδων τους, τα οποία θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.

    Ανακοίνωσε, επίσης την ουσιαστική χαλάρωση των συναλλαγών με το εξωτερικό, μέσω ίντερνετ, ενώ σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα μέχρι 5.000 ευρώ η έγκριση θα περνάει απευθείας από τις τράπεζες.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, επίσης ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε ... "στρώματα, το γνωστό στρώμα capital", όπως είπε ο υπουργός ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

    [04] Ισπανός συνταξιούχος προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ στον εργοδότη που θα δεχτεί να προσλάβει τον άνεργο γιο του

    Ένας Ισπανός συνταξιούχος αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ σε όποιον εργοδότη προσλάβει τον 39χρονο γιο του, έναν "απελπισμένο" άνεργο, πατέρα ενός μικρού παιδιού.

    "Συνταξιούχος προσφέρει 5.000 ευρώ στην εταιρεία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο του ο οποίος είναι προσοντούχος, υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος, με καλές συστάσεις. Μισθός διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τη σύμβαση, απόλυτη εχεμύθεια" γράφει η μικρή αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Heraldo της Αραγόνας.

    Η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 22,4% και βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

    [05] Να μην χρησιμοποιούν παιδιά για προεκλογική προβολή, ζητεί από τα κόμματα ο Συνήγορος του Πολίτη

    Προστασία της εικόνας του παιδιού κατά την προεκλογική περίοδο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα κόμματα. Προτείνει, συγκεκριμένα, να υπάρξει διακομματική συμφωνία για να αποφεύγεται η φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των πολιτικών με παιδιά, καθώς και η εμφάνιση και συμμετοχή των παιδιών σε πολιτικά μηνύματα διαφημίσεις, αφίσες, προεκλογικές ομιλίες και εκδηλώσεις.

    «Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται», τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού σε επιστολή της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, την οποία κοινοποίησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

    Την επιστολή απέστειλε η κ. Σπανού τον περασμένο Ιανουάριο, πριν από τις προηγούμενεςβουλευτικές εκλογές και την δημοσιοποίησε σήμερα ?ε αφορ?ή την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

    [06] Με την «Xenia» του Κούτρα διαγωνίζεται η Ελλάδα στα ξενόγλωσσα Όσκαρ 2015

    Η ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα θα είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας στα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2015, κατά την 88η διοργάνωση της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

    Η επιλογή της ταινίας έγινε έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού και απόφαση της υπηρεσιακής αν. υπουργού πολιτισμού, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

    Η «Xenia» είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, σε σενάριο του ίδιου, και αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά.

    Η «Χenia», που είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, έπειτα από τη συμμετοχή της σε πάνω από 30 φεστιβάλ παγκοσμίως διανεμήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Τώρα περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου εκτός από την έξοδό της στις ΗΠΑ από τη Strand Releasing, «βγαίνει» στις αίθουσες και στο Μεξικό από αύριο 4 Σεπτεμβρίου.

    [07] To «4o Φεστιβάλ Τέχνης & Λογοτεχνίας» φιλοξενεί το Atlantis Books στη Σαντορίνη

    Από το 2004 που άνοιξε τις πόρτες του φιλοξενεί λογοτεχνικά και σπάνια βιβλία, πρώτες εκδόσεις, αλλά και... γάτες και σκύλους. Έχει φιγουράρει πολλές φορές σε λίστες με τα πιο όμορφα και διάσημα βιβλιοπωλεία στον κόσμο, ενώ μεταξύ άλλων έχουν γράψει γι' αυτό οι New York Times, οι Times of London και ο Guardian. Ο λόγος για το «Atlantis Books» στη Σαντορίνη, το οποίο αυτές τις μέρες διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Φεστιβάλ Τέχνης & Λογοτεχνίας της Καλντέρα, με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση και τη συμμετοχή του Αρχείου Καβάφη.

    Ειδικότερα, το «Caldera Festival 2015» θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 13 Σεπτεμβρίου (11.00 πμ με 2.00 πμ), στους χώρους του βιβλιοπωλείου στην Οία και στο Πανηγυρόσπιτο - Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας. Πρόκειται για μια συνάντηση στο νησί της Σαντορίνης που συμπεριλαμβάνει λέξεις, σκέψεις, τέχνη, μουσική (και ντόπιο κρασί), αλλά και αστέρια σε μια μικρή ταράτσα, απ' όπου αγναντεύει κανείς το Αιγαίο Πέλαγος.

    Τα προηγούμενα «Caldera Festivals» είχαν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουν ονόματα όπως οι Πολ Μάρεϊ, 'Αλι Σμιθ και Ευγένιος Τριβιζάς αλλά και καλλιτέχνες, μουσικούς και σεφ που γενναιόδωρα μοιράστηκαν το ταλέντο τους σε δράσεις ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό. Φέτος, καλεσμένοι του Atlantis Books είναι μεταξύ άλλων οι Ντέιβιντ Σεντάρις Μπίλι Κόλινς, Ρος Ντέιλι, Τζούλιαν Γκαρτζιούλο, Σώτη Τριανταφύλλου, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Αύγουστος Κορτώ .

    [08] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

    Ικανοποίηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνουν ότι αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών . Ταυτόχρονα , ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη δυσφορία του γιατί η κυβέρνησή του «δέχτηκε ανοίκειες επιθέσεις όλους αυτούς τους μήνες, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε, καθώς και μομφές ότι με την πολιτική της παρότρυνε τους πρόσφυγες να έλθουν στη χώρα μας». Θυμίζει επίσης, ότι «σε πολλές χώρες της ΕΕ με διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό καταγράφονται πολλαπλάσιες ροές προσφύγων, αλλά φυσικά δεν περιμένουμε να μας δικαιώσει το μέτωπο δυνάμεων που χρησιμοποιούν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας για εκλογική εκμετάλλευση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό αναλυτικό σημείωμα.

    Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «με χαρά ακούσαμε την εξαγγελία για τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, η οποία σαφώς αποτελεί μία αρκετά ικανοποιητική μετάφραση του όρου hotspots: τα hotspots αποτελούν κομμάτι της δέσμης μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και εξασφάλισε, από κοινού με το πρόγραμμα εσωτερικής μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ». Τα Κέντρα αυτά, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ήταν κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση που παρουσιάστηκε και έτυχε επεξεργασίας τους μήνες που πέρασαν, και αποτελούν προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος εσωτερικής μετεγκατάστασης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε σκληρά πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι αποδίδει, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    [09] Τίμερμανς: Η Ελλάδα έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την κρίση

    «Η κυβέρνησή μας, παρότι υπηρεσιακή, καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, κυρίως προσφυγικών ροών», δήλωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τιμερμανς, και με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αποφασίσαμε ήδη τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές. Η Κυβέρνησή μας καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας της θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με την ΕΕ προς αντιμετώπιση του θέματος», είπε η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

    «Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει μια κρίση άνευ προηγουμένου, μια κρίση ανθρωπιστική, μια κρίση πολιτική και οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις ευρωπαϊκές σε ένα πρόβλημα, που κάθε κράτος μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η Ελλάδα έχει ιδιαιτέρως επηρεαστεί και πληγεί θα έλεγα από την κρίση αυτή, το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος με ψυχή ο οποίος να μην έχει φρικτά σοκαριστεί από τις φωτογραφίες του μωρού που είδαμε χθες στα τουρκικά παράλια.

    «Το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη και όπως είναι αντιληπτό, η Ελλάδα ως μια από τις κύριες πύλες εισόδου, δεχόμενη αυτή την πίεση καλείται να πάρει κάποια μέτρα, έχοντας όμως την πλήρη υποστήριξη οικονομική τεχνική και πολιτική της ΕΕ», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα που δέχεται αυτόν τον καιρό ισχυρές πιέσεις από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.

    Βγαίνοντας από το Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τίμερμανς: δήλωσε επίσης ότι «Η προσφυγική κρίση δεν είναι μόνο ανθρωπιστική αλλά και πολιτική». Ο Δ. Αβραμόπουλοςαπό την πλευρά του υπογράμμισε ότι «Είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα».

    [10] Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες

    Ομάδα συντονισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δημιουργούν το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να διαχειριστεί τα εννιά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά ταμεία που αφορούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Για το σκοπό αυτό δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας με εμπειρία σε κοινοτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν από αύριο δουλειά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με στόχο την άμεση εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων.

    Από τα κονδύλια αυτά το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό βάρος έχουν το Ταμείο Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων. Από το Ταμείο Ασύλου η Ελλάδα προσδοκά να λάβει πόρους 400 εκατομμυρίων ευρώ, «η εκταμίευση των οποίων δεν έχει ξεκινήσει είτε λόγω ελλιπούς προετοιμασίας ή άλλων καθυστερήσεων», όπως επισήμανε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα οργανωτικά ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και προσδοκάται ότι με τη σημερινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα θα επιλυθεί αυτή η εκκρεμότητα.

    Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων έχει προϋπολογισμό 330 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε είδους βοήθεια σε άπορους, μεταξύ των οποίων και πρόσφυγες και μετανάστες.

    Την ίδια ώρα, προωθείται η οικονομική στήριξη των νησιών που είδαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό ακόμα και 70%, λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνταχθεί μέσα σε δύο εβδομάδες έκθεση επιπτώσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΟΤ και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

    Πέντε νησιά δέχονται αυτή τη στιγμή τον κύριο όγκο προσφύγων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αντώνης Μακρυδημήτρης, η Λέσβος δέχεται το 50% των προσφύγων, η Κως το 28%, η Χίος το 14%, η Σάμος το 12% και η Λέρος μικρότερο ποσοστό.

    [11] Υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος οι ΗΠΑ

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος.

    Ο κ. Μάρεϊ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν θα πετύχει τελικά κάποια ελάφρυνση του χρέους της, προσθέτοντας με έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Επισήμανε δε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αναμένει για τα περαιτέρω τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC «ότι αισθάνεται αισιόδοξος για την επίτευξη μίας συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, η οποία θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητά του».

    [12] Αποτροπιασμός Ντράγκι για τους θανάτους μεταναστών

    Τη «φρίκη» του για τους πρόσφατους θανάτους μεταναστών που επιχειρούσαν να φθάσουν στην ΕΕ εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει κανέναν ρόλο να παίξει στη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης.

    «Πραγματικά, κάθε Ευρωπαίος θα έπρεπε να αισθάνεται φρίκη από τις τραγικές απώλειες ζωών που συμβαίνουν στην εξώθυρά μας», δήλωσε ο Ντράγκι κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

    «Η ΕΚΤ απλώς δεν έχει δημοκρατική εντολή να δρα στη σφαίρα αυτή, επομένως αυτό είναι θέμα των εκλεγμένων ηγετών μας, αλλά αυτή η βεβαιότητα δεν πρέπει να εμποδίζει την από καρδιάς συμμετοχή μας σε αυτά που συμβαίνουν», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

    [13] Πρώτη οδήγηση στην Ευρώπη του Kia cee'd GT Line

    Αποστολή στη Σλοβακία

    Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι προς την Ζίλινα της Σλοβακίας,πραγματοποιήθηκε η πρώτη οδήγηση τηςνέαςοικογένειας σπορπροδιαγραφών τουγνωστού μοντέλουKia cee'd, πουφέρει την ονομασίαGT Line. Στηνπόλη, όπουκατασκευάζεται το κορεάτικοαυτοκίνητο σε μια υπερσύγχρονη εγκατάστασηυψηλώνπροδιαγραφών, διεξήχθηηπανευρωπαϊκήπαρουσίασή του. Οαπεσταλμένος του ΑΠΕ-ΜΠΕ προτίμησε ναοδηγήσειπρώτα τηνπετρελαιοκίνητηέκδοση, η οποίαέχειπολλάνέαστοιχεία καιεκτιμάταιότι θαέχειεμπορικόενδιαφέρονστηνελληνική αγορά,λόγω τωνχαρακτηριστικών του.

    Πρόκειται για τηνπρόταση πουεξοπλίζεται με το μοτέρ ντίζελ1.6 CRDI καιέχει τοπρόσθετοπροσόν νασυνδυάζεται με τονέοαυτόματοκιβώτιοεπτάσχέσεωνδιπλού συμπλέκτηDCT.

    Hδοκιμαστικήοδήγηση στηντέταρτησεμέγεθοςπόλητηςΣλοβακίας, έγινε σεαστικό και περιαστικόπεριβάλλον. Τοαυτοκίνητοπροδιαθέτει τονοδηγό ναδοκιμάσει ταόρια του, γιατί εκτόςαπό τονισχυρόκινητήρα, στοπλαίσιοτωναναβαθμίσεωνέχουνσυμπεριληφθεί καιεπεμβάσειςμε σπορκατεύθυνση στο αμάξωμα και στονεσωτερικόχώρο.

    Το νέο GT Line προσφέρει στους αγοραστές την σπορ εμφάνιση και τις υψηλές αποδόσεις του Kia pro_cee'd & cee'd GT και την χρηστικότητα του συμβατικού μοντέλου τηςοικογένειας cee'd. To GT Line είναι διαθέσιμo σε όλους τους τύπους αμαξώματος pro_cee'd, cee'd, και Sportswagon.

    Το εξωτερικό του GT Line εξελίσσει τη σχεδιαστική γλώσσα του cee?d GT, με φώτα ημέρας LED τύπου icecube και βαθύτερο προφυλακτήρα γύρω από τη μάσκα της Kia «μύτη-τίγρης». Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τόσο στο hatchback cee'd όσο και στο pro_cee'd, υπάρχει μεγαλύτερος προφυλακτήρας με δύο εξατμίσεις, ενώ το Sportswagon είναι εξοπλισμένο με διπλή εξάτμιση και πίσω αεροδυναμικό διαχύτη. Όλα τα μοντέλα GT Line διαθέτουν στάνταρ τα εντυπωσιακά πλευρικά μαρσπιέ του μοντέλου GT και πίσω φως LED, καθώς και προκλητικές νέες ζάντες αλουμινίου 17΄΄.

    Το εσωτερικό του cee'd GT Line έχει αναβαθμιστεί, είναι πιο σπορ, και είναι επηρεασμένο από την καμπίνα των υπερτροφοδοτούμενων pro_cee'd & cee'd GT. To GT Line διαθέτεικομψή, νέα γκρι, λευκή και μαύρη ταπετσαρία με γκρι ραφές. To λογότυπο GT Line διακοσμεί όλη την καμπίνα ενώ χρησιμοποιείται το ίδιο piano black στην κονσόλα, το ίδιο δερμάτινο τιμόνι και τα πεντάλ από κράμα αλουμινίου που διαθέτουν και τα υψηλής απόδοσης μοντέλα GT της Kia. Το ταμπλό είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα νέο κουμπί start-stop από αλουμίνιο, GT, διαθέτει φωτισμό για το USB και τη θύρα AUX-IN και νέα επένδυση χρωμίου γύρω από τους αεραγωγούς και διακόπτες παραθύρων.Η ανάρτηση και το σύστημα πέδησης είναι ακριβώς τα ίδια που υπάρχουν και στις εκδόσεις GT.

    Τομοτέρ πήρεαμέσωςμπροστά και οήχοςαπό τηνλειτουργίατουέφτασε στηνκαμπίναχωρίςόμως ναείναιενοχλητικός. Στοδρόμοπροσέφερευψηλές επιδόσειςγιατίπαράγει 133 ίππους καιεπιπλέονέχει τηναμέριστηυποστήριξη τηςμεγάληςποσότηταςροπής, πουαγγίζει τα 28,6 χλγμ.Σημειώνεταιότιόλα ταμοτέρντίζελ, διαθέτουν τοχάρισμα τηςμεγάληςροπής,έναστοιχείοπουκαθορίζει σεπολύσημαντικόβαθμό,τόσο τηνσυνολικήαπόδοσηόσο και τιςεπιδόσεις.

    Ο κινητήρας ντιζελ 1.6 CRDi του cee'd έχει αναβαθμιστεί για τις εκδόσεις GT Line, η ιπποδύναμη αυξήθηκε από 128 σε 133 ίππους και η ροπή από 26,2 σε 28,6 χλγμ. Με τη μικρή αύξηση στην απόδοση, η πλήρη ροπή του κινητήρα είναι τώρα διαθέσιμη από χαμηλότερες στροφές, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση να γίνεται πιο εύκολα σε όλεςτις οδηγικές συνθήκες. Παρά την αύξηση της ισχύος και των επιδόσεων, οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν.

    Το ντεμπούτο του στο cee'd GT Line κάνει το νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) της Kia.Διατίθεται στα GT Line με κινητήραντίζελCRDi 1.6 με 133 ίππους, με ροπή μέχρι 30,2 χλγμ. - υψηλότερη από το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το νέο επτατάχυτο κιβώριο DCT, έχει επίσης εξελιχθεί εσωτερικά. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τη σπορ αίσθηση οδήγησης στη χειροκίνητη λειτουργία, καθώς και την άνεση και την ομαλότητα στην αυτόματη λειτουργία.

    Οι οδηγοί του GT Line θα επωφεληθούν από πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων από ένα παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και από το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Αναμένεται ότι το νέο DCT θα προσφέρει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με το απερχόμενο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.Οι ομάδες Έρευνας & Ανάπτυξης της Kia στοχεύουν σε μια βελτίωση από 3-5% στην επιτάχυνση (0 έως 100 χλμ./ώρα) και 5-7% βελτίωση στην μείωση των καυσίμων. Μετά το cee'd GT Line, το νέο επτατάχυτο DCT θα είναι διαθέσιμο στο μέλλον σε μια σειρά από μοντέλα της Kia, με τα ανάλογα οφέλη στην μείωση των καυσίμων και τις επιδόσεις.

    Το DCT διαθέτει δύο ξηρού τύπου συμπλέκτες, ο καθένας από τους οποίους ενεργοποιείται από ηλεκτρικούς μηχανισμούς. Ο κοίλος πρωτεύον άξονας επιτρέπει στο σύστημα να εμπλέκει γρήγορα τις ζυγές ταχύτητες τη στιγμή που ένας συμπαγής άξονας στο εσωτερικό του κοίλου επιλέγει τις μονές ταχύτητες. Αυτός ο τρόπος ταυτόχρονης εμπλοκής επιτρέπει συνεχή μεταφορά ισχύος καταλαμβάνοντας το λιγότερο δυνατό χώρο.Ο μηχανισμός του DCT λειτουργεί σειριακά καθώς το αυτοκίνητο αναμένοντας την επόμενη ταχύτητα που θα χρειαστεί ο οδηγός, την έχει ήδη προεπιλέξει. Έτσι το kickdown είναι αμεσότερο, το φρενάρισμα με τον κινητήρα αποδοτικότερο και ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε όλες τις συνθήκες.

    Στοδρόμοδιαπιστώθηκεότι οπετρελαιοκινητήραςέχειυψηλήαπόδοση σεόλοσχεδόν το φάσμα λειτουργίαςτου.Ηταχύτηταανεβαίνειγρήγορα και δενέδειξεσημάδιακόπωσης καιυστέρησης. Ησημαντικότερηπαρατήρηση στηπρώτηοδήγησηέχεισχέση με τοεπίπεδοθορύβου τουκινητήρα, τοοποίοανήταν πιοχαμηλό, θασυνέβαλε στηναύξηση τηςβαθμολογίας στοντομέα τηςποιότηταςκύλισης.Τονέοκιβώτιο έχεικαλήκλιμάκωση και οιεπτάσχέσειςέχουνσυνδυαστείεπιτυχώς με ταχαρακτηριστικά τουκινητήρα. Οιαλλαγές τωνσχέσεωνγίνονται καιαπό τοτιμόνιμέσω τωνχειριστηρίων.Ηοδικήσυμπεριφοράείναι πλησιάζει τοανώτεροόριοτηςκατηγορίας, αλλά οκεφάτοςοδηγός θαήθελε πιοάμεσοτιμόνι καισκληρότερεςρυθμίσεις τωναναρτήσεων.Δηλαδή, δυοστοιχείαπουπεριμένειαπόέναμοντέλο με σπορμανδύα καιανάλογα τεχνικάχαρακτηριστικά.

    Το Kia cee'd GT Line θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα στο 4ο τρίμηνο του 2015 και θα διαθέτει 7ετή (ή 150.000 χιλιόμετρα) εργοστασιακή εγγύηση της Kia.

    Σπύρος Ρέκκας

    [14] Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

    Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και παρουσία μεγάλου πλήθους οπαδών και φιλάθλων του ΠΑΟΚ έγινε η παρουσίαση του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος άσος έγινε δεκτός με αισθήματα μεγάλου ενθουσιασμού και, όταν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα και το Νο 10 στην πλάτη, γνώρισε την αποθέωση.

    Τον παίκτη παρουσίασε στο κοινό της ομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Βούλγαρο διεθνή για την επιλογή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και του ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική σεζόν.

    Στην συνέχεια ο Μπερμπάτοφ πήρε το μικρόφωνο και, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος φίλων του ΠΑΟΚ, είπε: "Ευχαριστώ για την υποδοχή, είναι απίστευτο. Δεν το περίμενα,. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που παίζει ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ για την υποδοχή. Ο πατέρας μου γεννήθηκε 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδος. Είμαστε κάτι σαν αδέλφια. Επειδή πάντα παλεύεις για τον αδελφό σου, έτσι κι εγώ θα παλέψω για εσάς, γιατί είμαστε σαν αδέλφια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη για την επιμονή του να με φέρει εδώ, να δω πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το μέρος. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 September 2015 - 16:32:17 UTC