Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: «Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ, όχι σε νέες εκλογές»
  • [02] Π. Καμμένος: Να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι τώρα γυρίζει σελίδα
  • [03] Συσκέψεις της υπουργού Παιδείας για τα προβλήματα εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς
  • [04] Πιο ψηλά θέτει ο ΟΛΘ τον πήχη για την κρουαζιέρα
  • [05] Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό η επίσκεψη Τίμερμανς - Αβραμόπουλου
  • [06] Αναχώρησε για Ζάγκρεμπ η εθνική μπάσκετ

  • [01] Ν. Βούτσης: «Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ, όχι σε νέες εκλογές»

    Aπέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την συνεργασία με την ΝΔ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης από την Πρέβεζα, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας «νέες εκλογές δεν θα γίνουν». «Δεν θα ήταν δυνατό να συμπράξουμε κυβερνητικά με αυτές τις δυνάμεις που είναι στην αντίληψή τους τα μνημόνια και κυρίως με τη Ν Δ, δηλαδή να υπάρξει συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Στην ερώτηση που έρχεται στα χείλη σας, "άρα με τους άλλους είναι πιθανό;", είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μία κατεύθυνση. Θα μελετήσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τότε θα το δούμε, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, με ποιους θα συνεργαστούμε εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα».

    [02] Π. Καμμένος: Να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι τώρα γυρίζει σελίδα

    "Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι τώρα γυρίζει σελίδα, να αποφασίσει, αν θέλει μια κυβέρνηση από το χθες ή μια κυβέρνηση που θα τον πάει μπροστά" τόνισε για το διακύβευμα των εκλογών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9" του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Όταν λέω ότι γυρίζει σελίδα είναι ότι δεν πάμε σε ένα ακόμα Μνημόνιο που οδηγεί στην ύφεση, ένα Μνημόνιο που οδηγεί στην εσωτερική υποτίμηση. Μιλάμε για μια τελική λύση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, με χρήματα, τα οποία θα μπουν ζωντανά στην αγορά και χρήματα τα οποία θα δοθούν για την ανάπτυξη από το πακέτο Γιούνκερ, τα 25 δισ. ευρώ, να φύγουμε από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και να αρχίσουμε πάλι να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας" είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: "Η φωτιά έχει κάψει την Ελλάδα. Εμείς φωνάζαμε φωτιά φωτιά, όταν ήρθαν τα πρώτα Μνημόνια. Τώρα, να φωνάζουμε φωτιά φωτιά, την ώρα που η φωτιά έχει σβήσει στη θάλασσα, δεν ωφελεί σε τίποτα. Τώρα πια, αυτό που χρειάζεται είναι ανάπτυξη. Αναπτύξαμε τον τουρισμό με κλειστές Τράπεζες. Αυτό που έγινε αυτό το καλοκαίρι είναι θαύμα. Εάν θα γυρίσουμε πίσω και θα βάλουμε διαχειριστές της εξουσίας όλους αυτούς που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά σκάνδαλα, όλους αυτούς που ήταν και κάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ, όλους αυτούς, οι οποίοι ο ένας στηρίζεται στη σιωπή του άλλου -και μιλώ δυστυχώς για τη Ν.Δ., που την κατάντησε ο κ. Σαμαράς να γίνει ο συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ αντί να τους προφυλακίσει όλους αυτούς".

    [03] Συσκέψεις της υπουργού Παιδείας για τα προβλήματα εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς

    Τα προβλήματα εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο επίκεντρο των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας Φ. Κιάου με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

    Τα θέματα που επείγουν, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, βρίσκονται στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μεσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

    Από την πλευρά του υπουργείου, βασικός στόχος ειναι να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η έναρξη του σχολικού έτους, υπερβαίνοντας τις όποιες δυσκολίες προκύψουν απο την προεκλογική περίοδο, αλλά και καλύπτοντας τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Παράλληλα, καθησυχάζει μαθητές και γονείς ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργεία των σχολείων όλων των βαθμίδων.

    Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, όσον αφορά στην πλήρωση των κενών στα σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης 12.000 θέσεων αναπληρωτών που θα καλύψουν ολοήμερα και ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εν λόγω χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και αναμένεται η έκδοση σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Επιπλέον, ζητήθηκαν απο το υπουργείο 8.000 θέσεις κατ ' εξαίρεσιν, που θα πρέπει να καλυφθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η επίσημη καταμέτρηση των κενών δεν έχει ολοκληρωθεί και άρα, ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει ανακοινωθεί.

    Εξάλλου, από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι ήδη χθες εγκρίθηκε από το ΣτΕ η εξαίρεση, από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω προεκλογικής περιόδου, των αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις 2.600 εκπαιδευτικών απο ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

    [04] Πιο ψηλά θέτει ο ΟΛΘ τον πήχη για την κρουαζιέρα

    Ολοένα και πιο ψηλά θέτει τον πήχη για την κρουαζιέρα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), με στόχο, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλός του Δημήτρης Μακρής, να αποτελέσει το λιμάνι της πόλης "προορισμό στα κύρια δρομολόγια της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που δεν ισχύει ακόμα".

    Όπως επισημαίνει ο κ. Μακρής, "μπορεί ο αριθμός των επισκεπτών κρουαζιέρας να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο παραμένει χαμηλός σε σχέση με τις δυνατότητες και τους πόλους έλξης της ευρύτερης περιοχής, παρά το γεγονός, μάλιστα, όπως διαπιστώνουν και οι ίδιες οι εταιρείες κρουαζιέρας, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ασφαλές για την κίνηση των πλοίων και των επιβατών, ενώ συνεχώς βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του".

    Βασικό ζήτημα παραμένει, λοιπόν, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού και προς αυτή την κατεύθυνση, η ΟΛΘ ΑΕ συνεργάζεται με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό- τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της πόλης.

    "Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει όλες τις δυνατότητες και προδιαγραφές να εξελιχθεί σε λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας" υπογράμμισε ο κ. Μακρής.

    [05] Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό η επίσκεψη Τίμερμανς - Αβραμόπουλου

    «Πολιτικό μήνυμα στήριξης στη χώρα μας με στόχοτην εξεύρεση πρακτικώνλύσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης συνιστά η επίσκεψη δύο κορυφαίων μελών της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, του αντιπροέδρου Φρανς Τίμερμανς και του επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

    Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, θα έχουν διευρυμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου στον Πειραιά, με στόχο την ταχύτερη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής, και θα επισκεφθούν την Κω, όπου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

    Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριντην καταστατική ομιλία (State of the Union Speech) του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,από τα κεντρικά θέματα της οποίας αναμένεται να είναι το μεταναστευτικό.

    [06] Αναχώρησε για Ζάγκρεμπ η εθνική μπάσκετ

    Η εθνική ανδρών αναχώρησε για το Ζάγκρεμπ, όπου το Σάββατο (5/9) αντιμετωπίζει την ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Κατά την αναχώρηση της αποστολής όλοι τόνισαν πως η ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Αυτό υποστήριξε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης:

    «Είμαστε έτοιμοι. Δουλέψαμε σκληρά όλοι για περίπου έναν μήνα και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε έτοιμοι μετά από έναν μήνα σκληρής δουλειάς και θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι μέσα στο τουρνουά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 September 2015 - 10:32:19 UTC