Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα δίνει ο Σταύρος Παπασταύρου
  • [02] Στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου τα δύο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών
  • [05] Η Κρ. Λαγκάρντ προειδοποιεί για τη διάχυση των κινδύνων από την αστάθεια των αγορών στην Ασία
  • [06] Με μεγάλη πτώση άνοιξαν τα κινεζικά χρηματιστήρια
  • [07] Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στο Παρίσι
  • [08] Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ
  • [09] Γαλλία: Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν μέσα σε τρένα, καθώς οι φρουροί αναζητούσαν μετανάστες
  • [10] Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει σήμερα ο Π. Λαφαζάνης
  • [11] Οι περισσότεροι ενήλικες έχουν καρδιά πιο γερασμένη από την ηλικία τους

  • [01] Εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα δίνει ο Σταύρος Παπασταύρου

    Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται δίνει αυτή την ώρα ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Ο δικηγόρος κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ι.Δραγάτση σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ».

    Ο ίδιος ο κληθείς ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση, φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό πως το ερευνώμενο ποσό στην ελβετική τράπεζα δεν είναι δικό του κεφάλαιο, αλλά ότι σχετίζεται με επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Ο κ.Παπασταύρου,που έχει λάβει ήδη από τον Ιούλιο προθεσμία ώστε να ετοιμάσει τις θέσεις του έναντι των ερωτήσεων του Εισαγγελέα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε απλώς την διαχείριση του λογαριασμού.

    [02] Στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου τα δύο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

    Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

    Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι προφανώς το πρώτο debate θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    [03] Γ. Παπανδρέου: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ

    Δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ. Ο Γιώργος Παπανδρέου με μια λιτή του δήλωση ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή του να μην πάρει μέρος το ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές, επικαλούμενος κατά βάση οικονομικούς λόγους.

    «Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα. Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.

    Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα» υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών

    Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega».

    Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης. Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα μείνει στα μισά του δρόμου, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης.

    Αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός.

    [05] Η Κρ. Λαγκάρντ προειδοποιεί για τη διάχυση των κινδύνων από την αστάθεια των αγορών στην Ασία

    Η αστάθεια που παρατηρείται τελευταία στις παγκόσμιες χρηματαγορές δείχνει πόσο γρήγορα οι κίνδυνοι μπορούν να διαχυθούν από τη μία οικονομία στην άλλη, δήλωσε σήμερα στην Τζακάρτα η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).«Αυτό που καταδείχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πόσο πολύ η Ασία βρίσκεται στον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομίας και πόσο πολύ η αναταραχή σε μία αγορά στην Ασία μπορεί να διαχυθεί στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε διάσκεψη που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

    Τα παγκόσμια χρηματιστήρια και τα νομίσματα πολλών αναδυόμενων οικονομιών έχουν δει μεγάλες διακυμάνσεις μετά την απόφαση που έλαβε η Κίνα τον περασμένο μήνα να υποτιμήσει το νόμισμά της.Η Λαγκάρντ είπε πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από την αναπροσαρμογή της Κίνας, την αργή ανάπτυξη της Ιαπωνίας, την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και την αβεβαιότητα όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    [06] Με μεγάλη πτώση άνοιξαν τα κινεζικά χρηματιστήρια

    Με πτώση -4,39% άνοιξε το χρηματιστήριο της Σαγκάης, την επομένη της ανακοίνωσης δυσμενών στοιχείων για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, τα οποία επηρέασαν τις διεθνείς χρηματαγορές.

    Κατά τις πρώτες συναλλαγές ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης υποχωρούσε κατά 138,94 μονάδες, στις 3.027,68 μονάδες.

    Στο χρηματιστήριο της Σενζέν, καταγραφόταν πτώση του σύνθετου δείκτη κατά 79,60 μονάδες (-4,66%), στις 1.628,18 μονάδες.

    [07] Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στο Παρίσι

    Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα σε ένα κτίριο κατοικιών σε βόρειο διαμέρισμα του Παρισιού, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.Η πυρκαγιά, που τα αίτιά της παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, εκδηλώθηκε στις 04:30 (05:30 ώρα Ελλάδας) στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Από τους οκτώ που σκοτώθηκαν, δύο έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από παράθυρα, διευκρίνισε η αστυνομία. Στα θύματα περιλαμβάνονται και δύο παιδιά, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο και επεκτάθηκε στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου. Περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες επενέβησαν προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά.

    [08] Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας (1974-1982) Χέλμουτ Σμιτ νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας ενός νοσοκομείου του Αμβούργου λόγω της απόφραξης ενός αιμοφόρου αγγείου στο δεξί του πόδι, γράφει η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild.

    Ο 96χρονος βετεράνος πολιτικός, πρώην καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μεταφέρθηκε στην κλινική του Αγίου Γεωργίου στο Αμβούργο νωρίς χθες το πρωί, διευκρίνισε η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.

    «Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε στη Μπιλντ ο θεράπων ιατρός του Σμιτ, ο Χάινερ Γκρέτεν.

    Οι γιατροί θα αποφασίσουν σήμερα εάν απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η ροή του αίματος.

    Στις αρχές Αυγούστου ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο καθώς υπήρχαν φόβοι πως είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, όμως διαγνώστηκε ότι είχε υποστεί απλώς αφυδάτωση.

    [09] Γαλλία: Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν μέσα σε τρένα, καθώς οι φρουροί αναζητούσαν μετανάστες

    Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς απ' όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

    Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της «ενόσω οι αρχές ασχολούνται με "λαθρεπιβάτες"» και στη συνέχεια είπε πως «λαθρεπιβάτες» εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι «λαθρεπιβάτες» απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

    [10] Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει σήμερα ο Π. Λαφαζάνης

    Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει σήμερα, ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η παρουσίαση θα γίνει στις 14:00, στην ΕΣΗΕΑ.

    Στο μεταξύ, τη ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας για ντιμπέιτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων, εξέφρασε την Τρίτη ο εκπρόσωπός της Κώστας Ήσυχος.

    Ο κ. Ήσυχος τόνισε επίσης την «ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας, να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων», ενώ επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του για θεματικά ντιμπέιτ.

    «Ο "νέο-μνημονιακός" κος Τσίπρας και ο "παλαιο-μνημονιακός" κος Μεϊμαράκης τα "βρήκαν" σε τηλεοπτική "στημένη μονομαχία". Δια τηλεφώνου μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη ρώτησε τον εκπρόσωπο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας αν συμφωνεί σε ντιμπέιτ των κομμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.

    [11] Οι περισσότεροι ενήλικες έχουν καρδιά πιο γερασμένη από την ηλικία τους

    Περίπου τρεις στους τέσσερις ενήλικες έχουν καρδιά, της οποίας η «ηλικία» είναι πιο μεγάλη από τη χρονολογική ηλικία των ίδιων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.

    «Η καρδιά σας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό,τι είσθε εσείς», δήλωσε ο δρ Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.Είναι η πρώτη μελέτη σχετικά με την ηλικία της καρδιάς σε επίπεδο ολόκληρου πληθυσμου. Το CDC (το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) συμπεριέλαβε στους υπολoγισμούς του διάφορους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως το αν καπνίζει κανείς, αν έχει υπέρταση, διαβήτη ή παχυσαρκία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 September 2015 - 6:32:11 UTC