Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΟΤΑΜΙ απάντησε στις κατηγορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνηγορεί υπέρ των καναλαρχών
  • [02] Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο Π. Λαφαζάνης
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μία Ελλάδα χωρίς συμφέροντα και διαπλοκή
  • [04] Το ΕΣΠΑ στη σύσκεψη του Ν. Χριστοδουλάκη με τους γγ του υπουργείου Οικονομίας
  • [05] Γκάμπριελ: Η Ευρώπη ντροπιάζει τον εαυτό της με τη μεταναστευτική κρίση
  • [06] Wall Street Journal: Επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως τον Μάρτιο του 2016
  • [07] Αστυνομικές ενισχύσεις σε Λέσβο και Κω για τους πρόσφυγες
  • [08] Στον Πειραιά το "ΤΕRA JET" με 1.749 μετανάστες από τη Μυτιλήνη
  • [09] Στην πλατεία Βικτωρίας διανυκτερεύουν οι πρόσφυγες
  • [10] ΣΥΡΙΖΑ: Να ανασταλεί η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

  • [01] Το ΠΟΤΑΜΙ απάντησε στις κατηγορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνηγορεί υπέρ των καναλαρχών

    Επίθεση στην «παρέα του Μαξίμου», όπως την αποκαλεί , εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή τον ισχυρισμό , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια.

    «Η παρέα του Μαξίμου» -όπως την αναφέρει ο Μ. Γλέζος-εδω και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες τη προβλή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της», υποστηρίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν διάφορα ΜΜΕ στον κ. Τσίπρα και τους συνεργατές του».

    « Η θέση μας είναι σαφής. Δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Τα κανάλια υποχρεώνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα , χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Η κατανομή όμως πρέπει να να υπολογιστεί ανάλογα με την ώρα προβολής και η αποτίμηση να γίνει με όρους διαφημιστικού χρόνου. ΄Αλλη είναι η τηλεθέαση στις 2 τα ξημερώματα κι άλλη στις 8 το βραδυ. Αυτό λοιπόν που ζητάμε είναι η δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει το Ποτάμι.

    [02] Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο Π. Λαφαζάνης

    Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Η παρουσίαση θα γίνει στις 14.00, στην ΕΣΗΕΑ.

    Στο μεταξύ, τη ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας για ντιμπέιτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπός της Κώστας Ήσυχος.

    Ο κ. Ήσυχος τόνισε επίσης την «ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας, να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων», ενώ επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του για θεματικά ντιμπέιτ.

    «Ο "νέο-μνημονιακός" κος Τσίπρας και ο "παλαιο-μνημονιακός" κος Μεϊμαράκης τα "βρήκαν" σε τηλεοπτική "στημένη μονομαχία". Δια τηλεφώνου μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη ρώτησε τον εκπρόσωπο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας αν συμφωνεί σε ντιμπέιτ των κομμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μία Ελλάδα χωρίς συμφέροντα και διαπλοκή

    Τα Ανώγεια επέλεξε για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από έναν τόπο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο οποίος μετά από τρία ολοκαυτώματα με τη βοήθεια, τη δύναμη, τον μόχθο και την ελπίδα των ανθρώπων του ξαναζωντάνεψε.

    Αυτό θέλουμε κι εμείς να μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες μέρες της κρίσης και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μία Ελλάδα, χωρίς συμφέροντα, χωρίς διαπλοκή, για μια Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο και με εταίρους που θα μας σέβονται για τις προσπάθειές μας.

    Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές είπε ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων. Αγωνιστήκαμε, είπε ο κ. Τσίπρας και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί. Με το πιστόλι, όμως στον κρόταφο, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε την σκληρή απόφαση της συμφωνίας προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή. Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια.

    Προτεραιότητά μας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα. Νομοσχέδιο που βοηθάει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι να είναι επαίτες, αλλά να επιβραβεύονται και να αμείβονται για τον μόχθο τους με μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους.

    Ο κ. Τσίπρας από τα Ανώγεια έδωσε την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

    [04] Το ΕΣΠΑ στη σύσκεψη του Ν. Χριστοδουλάκη με τους γγ του υπουργείου Οικονομίας

    Ευρεία σύσκεψη με όλους τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομίας είχε σήμερα ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο υπουργός ζήτησε στη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου.

    Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στο θέμα της εκκίνησης των προγραμμάτων, αρμοδιότητας του υπουργείου, του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και στην πλήρη απορρόφηση των πόρων για τα έργα της προγραμματικής περιόδου 2007- 2013 που ολοκληρώνεται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, εντός της εβδομάδας και θα ανακοινώσει την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες 3 προδημοσιεύσεις προγραμμάτων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

    Τα τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αφορούν στην ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

    [05] Γκάμπριελ: Η Ευρώπη ντροπιάζει τον εαυτό της με τη μεταναστευτική κρίση

    H Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται σε μια «πάρα πολύ αμήχανη και δυσάρεστη» θέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κολονία ο Γκάμπριελ είπε ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μόνο όταν απέκτησαν υλικό κέρδος και δεν ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών.

    Χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι εάν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων, τότε η ζώνη του Σένγκεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

    Ο Γκάμπριελ επισήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την ΕΕ.

    «Το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης» τόνισε σε χωριστές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα WestDeutsche Allgemeine Zeitung υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη τώρα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της».

    [06] Wall Street Journal: Επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως τον Μάρτιο του 2016

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανόν να επεκτείνει μέχρι τον Μάρτιο του 2016 τις κυρώσεις εναντίον περίπου 190 αξιωματούχων και εταιρειών από την Ρωσία και από τις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σήμερα σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις πηγές, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε συνάντηση ανώτερων Ευρωπαίων αξιωματούχων την Τετάρτη «για τη διατήρηση της πίεσης στην Μόσχα για να εφαρμόσει πλήρως τους όρους της εκεχειρίας του Μινσκ έως το τέλος του χρόνου».

    Οι υπάρχουσες κυρώσεις, που περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις με στόχο 151 άτομα και 37 εταιρείες και νομικά πρόσωπα είναι προγραμματισμένες να λήξουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

    [07] Αστυνομικές ενισχύσεις σε Λέσβο και Κω για τους πρόσφυγες

    Δύο διμοιρίες μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ, μετέβησαν μετά το μεσημέρι από την Αθήνα, στη Λέσβο και στην Κω, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων.

    Οι ενισχύσεις έφτασαν στα νησιά, με ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, με εντολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτου Φιλιππάκου, ύστερα και από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη κατά την ταυτοποίηση και την προσπάθεια των μεταναστών να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά, που αποτελεί την πόρτα για τον προορισμό τους στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φιλιππάκος, η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες της χώρας και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ε., τόσο για την υποδοχή και προώθηση των μεταναστών, αλλά και προς την πλευρά της Τουρκίας, απ' όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.

    Για τον λόγο αυτό, πιθανότατα την Πέμπτη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα περιοδεύσει για μια ακόμα φορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα.

    [08] Στον Πειραιά το "ΤΕRA JET" με 1.749 μετανάστες από τη Μυτιλήνη

    Στο λιμάνι του Πειραιάκατέπλευσεαπόψετο καταμαράν "ΤΕRA JET".με 1.749 μετανάστες που μετέφερε από τη Μυτιλήνη

    Στις 5 το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει από τη Μυτιλήνη και το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.459 μετανάστες.

    [09] Στην πλατεία Βικτωρίας διανυκτερεύουν οι πρόσφυγες

    Πλήθος προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά, αναγκάζονται να κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα εμφανίζει πληρότητα και δεν έχουν πού να μείνουν, όπως καταγγέλλει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

    Περίπου 100 πρόσφυγες κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ εκατοντάδες άλλοι περνούν τη μέρα τους εκεί και το βράδυ αναγκάζονται να κοιμηθούν σε σπίτια υπό άθλιες συνθήκες, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί. «Η κατάσταση είναι δραματική», λέει χαρακτηριστικά ο Γιονούς Μοχαμαντί.

    Όπως περιγράφει, χθες το βράδυ, έπειτα από καταγγελία κατοίκων, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τις σκηνές που έστησαν πρόσφυγες στην πλατεία, ισχυρή ομάδα αστυνομικών έδιωξε τον κόσμο από την πλατεία και οι άνθρωποι κοιμήθηκαν στους γύρω δρόμους.

    Σε επικοινωνία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων με το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, υπήρξε η ενημέρωση ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να δεχθούν κόσμο. «Στείλαμε τελικά τρεις οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν είχαν πού αλλού να πάνε και τους δέχτηκαν στον Ελαιώνα. Όμως οι θέσεις που αδειάζουν είναι πολύ λίγες για να δεχθούν τόσο κόσμο», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Φόρουμ.

    [10] ΣΥΡΙΖΑ: Να ανασταλεί η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

    Να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την αναστολή επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών". Επισημαίνει ότι "η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου".

    "Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει πως "σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 September 2015 - 20:32:11 UTC