Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη
  • [03] Προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης
  • [04] Έσοδα, δαπάνες και επενδύσεις, οι τρεις άξονες στους οποίους εστιάζει το υπουργείο Οικονομίας
  • [05] Ο ΟΗΕ και το Παρίσι καταδικάζουν τα αιματηρά επεισόδια έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο
  • [06] Δεκαεπτά νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή, στη Βενεζουέλα
  • [07] Ηλεκτρονική λογοτεχνία: Ένα καινούριο μέσον, ένα νέο μήνυμα
  • [08] Βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της η διεθνούς φήμης πιανίστα Νατάλια Στρελτσένκο
  • [09] Από την Κρήτη ξεκινά περιοδεία ο Αλ. Τσίπρας
  • [10] Δ. Αβραμόπουλος: Η απάντηση στη μεταναστευτική κρίση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή
  • [11] Εννέα στα δέκα θαλασσοπούλια έχουν φάει πλαστικά
  • [12] Μειώθηκε στο 15% το ποσοστό των ενήλικων καπνιστών, στις ΗΠΑ

  • [01] Ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα θα συμπράξει στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Αυτό ανακοίνωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου.Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία.

    Επίσης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στη ΛΑΕ.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη

    «Στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Είναι ρεαλιστικός στόχος», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ο κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά.

    Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην πολιτική του σημειώνοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, την τελευταία στιγμή, έκανε την στροφή».

    Τέλος, επισήμανε ότι «Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη δική μας διαφωνία, ήταν να μείνουμε στην ευρωζώνη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχαμε θέσει την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Το «ευρώ ή θάνατος» δεν ήταν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

    [03] Προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης

    Προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19:00 έξω από τα γραφεία της στο κτίριο της οδού Ρηγίλλης.

    Θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    [04] Έσοδα, δαπάνες και επενδύσεις, οι τρεις άξονες στους οποίους εστιάζει το υπουργείο Οικονομίας

    Η συλλογή των εσόδων, η συγκράτηση των δαπανών και η διευκόλυνση επενδύσεων, αποτελούν τους τρεις άξονες στους οποίους εστιάζει το υπουργείο Οικονομίας για το επόμενο διάστημα.

    Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νίκος Χριστουδουλάκης, απέστειλε τη Δευτέρα σημείωμα στους εποπτευόμενους από το υπουργείο φορείς, προκειμένου να επισημάνει τις βασικές αρχές λειτουργίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως αυτές συζητήθηκαν νωρίτερα στο κυβερνητικό συμβούλιο.

    Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: «Ο χαρακτήρας της κυβέρνησης (υπηρεσιακή για τη διενέργεια εκλογών) καθιστά αυτονόητη την υποχρέωση όλες οι πράξεις της διοίκησης να είναι αυστηρά αμερόληπτες και να μην επηρεάζουν με κανέναν τρόπο τη διεξαγωγή ή την έκβαση των επικείμενων εκλογών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σχέση με τα μέσα ενημέρωσης, για τα οποία στην προεκλογική περίοδο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση επιχορήγησης. Δεν πρέπει, επίσης, να λαμβάνεται οποιαδήποτε απόφαση σχετική με πρόσληψη, μεταβολή υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων ή δαπάνη αμοιβών, με οποιονδήποτε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο, τωρινό ή μελλοντικό. Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης και τη λήψη αποφάσεων, υπογραμμίζεται ότι στις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων θα πρέπει να διαβιβάζεται στα γραφεία των γενικών γραμματέων, εκ των προτέρων η ημερήσια διάταξη και εκ των υστέρων οι λαμβανόμενες αποφάσεις».

    [05] Ο ΟΗΕ και το Παρίσι καταδικάζουν τα αιματηρά επεισόδια έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες Δευτέρα έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο στο Κίεβο, οι οποίες προκλήθηκαν έπειτα από την έγκριση από το Σώμα συνταγματικών μεταρρυθμίσεων για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στις ανατολικές περιοχές, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του Μπαν, Στεφάν Ντουτζάρικ.

    Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς του εθνικιστικού κόμματος «Σβόμποντα» έπειτα από την έγκριση από το κοινοβούλιο σε πρώτη ανάγνωση των συνταγματικών τροποποιήσεων που εισηγήθηκε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο για την αποκέντρωση της εξουσίας και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας υφυπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης και δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι.

    Παράλληλα, τις βίαιες συγκρούσεις καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια είναι μέλη ουκρανικών πολιτικών κομμάτων.

    [06] Δεκαεπτά νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή, στη Βενεζουέλα

    Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 άλλοι τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη φυλακή της Τοκουγίτο, στην πολιτεία Καραμπόμπο της βόρειας Βενεζουέλας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η εισαγγελία ανέθεσε σε τρία στελέχη της να «διεξαγάγουν έρευνα για τον θάνατο οκτώ ανδρών και εννέα γυναικών εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας» στη φυλακή της Τοκουγίτο, όπως ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωσή της.Οι 11 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Βαλένσια, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

    [07] Ηλεκτρονική λογοτεχνία: Ένα καινούριο μέσον, ένα νέο μήνυμα

    Ιστοσελίδες με γενικά ή ειδικά λογοτεχνικά θέματα, μυθιστορήματα που δεν έχουν βρει τον δρόμο τους για το χαρτί, ποιήματα που δεν έχουν καταλήξει σε βιβλίο, βιβλιοκρισίες, ποιητικά ανθολόγια: η λογοτεχνική παραγωγή ανεβαίνει εδώ και καιρό στο διαδίκτυο, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται με μια καινούρια μορφή την οποία οι Αμερικανοί ονομάζουν «ηλεκτρονική λογοτεχνία» (e-literature).

    Η ηλεκτρονική λογοτεχνία (ό,τι παλαιότερα οι Γάλλοι, αλλά και άλλοι, αποκαλούσαν «κυβερνολογοτεχνία») δεν περιορίζεται στη διαδικτυακή ανάρτηση κειμένων τα οποία θα μπορούσε να υπάρξουν και εκτός διαδικτύου: είναι ηλεκτρονικά παραγόμενη, είναι «μια λογοτεχνία όπου το μέσον και ο κώδικας αναλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο, όπου το μέσον γίνεται αμέσως αντιληπτό στη διαφορά του» όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τιτίκα Δημητρούλια, που έχει κάνει το διδακτορικό της πάνω στη σχέση μετάφρασης και νέων τεχνολογιών και είναι σήμερα αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεωρίας και Πράξης της Μετάφρασης στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και κριτικός λογοτεχνίας: «Η ηλεκτρονική λογοτεχνία διαθέτει πολλές κατευθύνσεις και επιτρέπει πολλαπλούς συνδυασμούς, αποτελείται από διάφορα συστήματα (ανοιχτά και κλειστά) και δεν είναι δυνατόν να εννοηθεί έξω από το ηλεκτρονικό πλαίσιο».

    [08] Βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της η διεθνούς φήμης πιανίστα Νατάλια Στρελτσένκο

    Η Νατάλια Στρελτσένκο, 38 ετών, διεθνούς φήμης πιανίστα ρωσικής καταγωγής που είχε πάρει τη νορβηγική υπηκοότητα, ανακαλύφθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Δευτέρα.

    Απεβίωσε την Κυριακή εξαιτίας τραυμάτων που υπέστη στο κεφάλι και στον λαιμό κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της στο σπίτι της στο Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Βρετανία. Ένας άνδρας 48 ετών, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξε τη δολοφονία, συνελήφθη, ανέφερε η βρετανική αστυνομία.Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ πρόκειται για τον σύζυγό της Τζον Μάρτιν.

    Η πιανίστρια είχε παίξει σε συναυλιακούς χώρους κύρους όπως το Wigmore Hall του Λονδίνου, το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Franzosischer Dom του Βερολίνου.

    Ο επιθεωρητής Φιλ Ριντ της αστυνομίας του Μάντσεστερ τόνισε ότι οι ερευνητές είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία.

    Η Νατάλια Στρελτσένκο είχε κάνει το ντεμπούτο της σε ηλικία 12 ετών στη συμφωνική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης.

    Μητέρα παιδιών μικρής ηλικίας, η Στρελτσένκο αναμενόταν να δώσει συναυλίες τους επόμενους μήνες στη Νορβηγία, στη Γαλλία και στη Βρετανία, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

    [09] Από την Κρήτη ξεκινά περιοδεία ο Αλ. Τσίπρας

    Από την Κρήτη, με σταθμούς τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, ξεκινά σήμερα, Τρίτη, το πρόγραμμα των περιοδειών του ανά τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού (Δημαρχείο Χανίων) και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου (Τσατσαρωνάκειο).

    Στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο (19:30) και εν συνεχεία, στις 20:00 θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.

    Διαβάστε επίσης:Προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης

    [10] Δ. Αβραμόπουλος: Η απάντηση στη μεταναστευτική κρίση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή

    Την διαφωνία του με την ιδέα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων εντός της ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου, κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στην πόλη Καλαί, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς, του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ καθώς και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    «Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ευρώπης» δήλωσε ο Επίτροπος και πρόσθεσε :

    «Δεν συμφωνούμε επομένως, με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας. Από την άλλη πλευρά όμως, ναι, πρέπει να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα και οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να βοηθηθούν. Εξάλλου, αυτή είναι και μια από τις κύριες αποστολές της Frontex».

    «Με την παρουσία μας σήμερα στο Καλαί» δήλωσε στη συνέχεια, «στέλνουμε το μήνυμα ότι όλες αυτές οι χώρες (σ.σ. η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία) δεν είναι πλέον μόνες.... Η απάντηση στη μεταναστευτική πρόκληση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια ηθική αξία είναι επίσης και νομική υποχρέωση» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [11] Εννέα στα δέκα θαλασσοπούλια έχουν φάει πλαστικά

    Περίπου το 90% των θαλασσοπουλιών (εννέα στα δέκα) έχουν φάει πλαστικά και πολλά πουλιά ακόμη έχουν ένα μέρος από αυτά τα απόβλητα στο έντερό τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη εκτιμά ότι έως το 2050 σχεδόν όλα τα θαλασσοπούλια (το 99,8%) θα έχουν φάει κάποιου είδους πλαστικό εξαιτίας της διαδεδομένης ρύπανσης των θαλασσών σε όλη τη Γη, ενώ το 1960 το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 5% και το 1980 είχε φθάσει στο 80%.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον θαλάσσιο οικολόγο Κρις Ουίλκοξ του αυστραλιανού ερευνητικού Ινστιτούτου CSIRO, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι έως τα μέσα του αιώνα μας κάθε νεκρό θαλασσοπούλι θα βρίσκεται με πλαστικά στο στομάχι του (κομμάτια από πλαστικές σακούλες, πλαστικά καπάκια, πλαστικές ίνες συνθετικών ρούχων κ.α.). Τα πουλιά μπερδεύουν τα χρωματιστά πλαστικά με την τροφή τους ή τα τρώνε κατά λάθος.

    [12] Μειώθηκε στο 15% το ποσοστό των ενήλικων καπνιστών, στις ΗΠΑ

    Ο αριθμός των καπνιστών στις ΗΠΑ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες καθώς έχει πέσει στο 15%, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές δημόσιας υγείας.Το ποσοστό των καπνιστών ανάμεσα στους ενήλικους Αμερικανούς «μειώθηκε από 24,7% που ήταν το 1997 σε 15,2% τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2015», αναφέρει η έκθεση του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας (NCHS).

    Το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι συχνότερο μεταξύ των ανδρών (17,4%) σε σχέση με τις γυναίκες (13%), διαπιστώνει η έκθεση.Επίσης είναι συχνότερο μεταξύ των Αφροαμερικανών (18,1%), ακολουθούν οι λευκοί αμερικανοί (17,1%) και οι Λατινοαμερικανοί (10,4%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 September 2015 - 6:32:18 UTC