Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η απάντηση στη μεταναστευτική κρίση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή
  • [03] Α. Μέρκελ: Περιθώρια στον χρόνο αποπληρωμής αλλά όχι στα επιτόκια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [04] Ποροσένκο: Μαχαιριά στην πλάτη τα επεισόδια στο κοινοβούλιο
  • [05] Σε ύφεση η φωτιά στην Πάτρα
  • [06] Το "Still Life" του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [07] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων
  • [08] Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει ούτε στο παρελθόν του κ. Τσίπρα, ούτε στο παρελθόν του κ. Μεϊμαράκη

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής

    Ο λαός που τα έχει δοκιμάσει όλα, έχει αποκτήσει πείρα και μπορεί να την αποκρυσταλλώσει τώρα, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, καθώς υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής, τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

    Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως με ενισχυμένο ΚΚΕ, θα πνεύσει καταρχήν άνεμος αισιοδοξίας στο - καταθλιπτικό για τον λαό - περιβάλλον και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, ώστε ο λαός να βάλει μπροστά τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και η εξουσία τους και οι οποίοι έχουν κάθε συμφέρον να παίρνουν όλο και περισσότερο βίαια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους έναντι άλλων μονοπωλιακών ομίλων και όλα αυτά με φόντο διεθνείς συμμαχίες του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ από τις οποίες «έχουμε πάθει πολλά ως λαός και ως χώρα με ευθύνη των διαφόρων κυβερνήσεων».

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου και ως πολιτικό τους προσωπικό συμπεριφέρθηκε το 7μηνο της πρωθυπουργίας του, η οποία και κατέληξε στο 3ο μνημόνιο. Πραγματικά φιλολαϊκή εναλλακτική λύση αποτελεί η κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου και των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέστησε απολύτως σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει «να πάμε στην δραχμή» με όλους τους άλλους όρους αμετάβλητους, διότι αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και δεν γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο παραγόμενος πλούτος, η κατάσταση θα είναι αντιλαϊκή και εκτός ευρωζώνης.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η απάντηση στη μεταναστευτική κρίση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή

    Την διαφωνία του με την ιδέα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων εντός της ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην πόλη Καλαί, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς, του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ καθώς και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    «Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ευρώπης» δήλωσε ο Επίτροπος και πρόσθεσε :

    «Δεν συμφωνούμε επομένως, με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας. Από την άλλη πλευρά όμως, ναι, πρέπει να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα και οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να βοηθηθούν. Εξάλλου, αυτή είναι και μια από τις κύριες αποστολές της Frontex».

    «Με την παρουσία μας σήμερα στο Καλαί» δήλωσε στη συνέχεια, «στέλνουμε το μήνυμα ότι όλες αυτές οι χώρες (σ.σ. η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία) δεν είναι πλέον μόνες.... Η απάντηση στη μεταναστευτική πρόκληση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια ηθική αξία είναι επίσης και νομική υποχρέωση» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [03] Α. Μέρκελ: Περιθώρια στον χρόνο αποπληρωμής αλλά όχι στα επιτόκια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    Περιθώρια σε ό,τι αφορά την περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή των ελληνικών δανείων, αλλά όχι στα επιτόκια «βλέπει» η καγκελάριος της Γερμανίας.

    Η Άγγελα Μέρκελ, επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν επιτρέπουν το «bail-out», ενώ τόνισε ότι το ζήτημα είναι η επιβάρυνση της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του χρέους, η οποία, όπως είπε, πρέπει να βρίσκεται στο 15%.

    «Έχουμε μια νομική κατάσταση, όπου υπάρχει απαγόρευση για «bail-out» στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Από αυτό εξαρτώνται τα περιθώρια για την ελάφρυνση του χρέους. Έχουμε τώρα μια συζήτηση για το πώς θα υπολογιστεί η βιωσιμότητα του χρέους» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.

    «Έχουμε μια ειδική κατάσταση. Το ΔΝΤ έχει τους κανόνες του σχετικά με το πότε θέλει να του επιστραφούν τα χρέη, η ΕΚΤ έχει τους κανόνες της σχετικά με το πότε θέλει να λάβει την πληρωμή των τόκων» ανέφερε.

    «Οι δανειστές της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΕΜΣ έχουν δώσει στην Ελλάδα μια μακρά περίοδο χάριτος και πολύ χαμηλά επιτόκια. Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, νομίζω ότι δεν έχουμε περιθώρια, διότι είναι ήδη πολύ χαμηλά. Ό,τι δεν θα αντικατόπτριζε καν την χρηματοδότηση του ΕΜΣ θα συνιστούσε «bail-out», αλλά στην περίοδο χάριτος έχουμε κάποιο περιθώριο»,τόνισε η κ. Μέρκελ.

    Η ίδια διευκρίνισε ότι «λόγω της ιδιαιτερότητας του ελληνικού κράτους στη σχέση του με τον ΕΜΣ, δεν μιλούμε απλώς για χρέος στο 120% του ΑΕΠ, αλλά για την πραγματική επιβάρυνση που δημιουργείται στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους».

    [04] Ποροσένκο: Μαχαιριά στην πλάτη τα επεισόδια στο κοινοβούλιο

    O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο περιέγραψε τις συγκρούσεις που συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο ως μια ενέργεια κατά της Ουκρανίας οι δράστες της οποίας πρέπει να τιμωρηθούν.

    «Επρόκειτο για μια μαχαιριά στην πλάτη. Πώς αλλιώς μπορείς να περιγράψεις τα γεγονότα μετά την ψηφοφορία στο Βέρκοβνα Ράντα (σ.σ το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας);» δήλωσε ο Ποροσένκο σε μια τηλεοπτική δήλωση.

    «Επρόκειτο για μια αντιουκρανική ενέργεια οι ηθικοί αυτουργοί της οποίας? πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

    Ο Πέτρο Ποροσένκο επιπλέον διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της συνταγματικής τροπολογίας που εγκρίθηκε στην πρώτη ανάγνωση δεν ορίζει ένα ειδικό καθεστώς για την περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

    «Το σχέδιο της τροπολογίας δεν προβλέπει ένα ειδικό καθεστώς για το Ντονμπάς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο το ειδικό καθεστώς αποτελεί μια «κοινοτοπία» και ένα στοιχείο προπαγάνδας κατά των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και του προέδρου.

    Από την πλευρά της η Μόσχα εξέφρασε την ανησυχία της για τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας σήμερα, ωστόσο θεωρεί τα γεγονότα αυτά εσωτερική υπόθεση της Ουκρανίας, όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    [05] Σε ύφεση η φωτιά στην Πάτρα

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στα 'Ανω Συχαινά της Πάτρας, όπου από το μεσημέρι έκαψε αρκετά στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και κατά τη διάρκεια κατάσβεσης τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά, που απείλησε κατοικημένες περιοχές κι έθεσε σε κίνδυνο περιουσίες.

    Επί της ουσίας δεν υπάρχει ενεργό πύρινο μέτωπο, όμως παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κι επιχειρούν, για πλήρη κατάσβεση και για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης.

    [06] Το "Still Life" του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Ξαναδουλεμένο, με ανανεωμένο δυναμικό, το "Still Life" του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία του στις 16 Σεπτεμβρίου, από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 10 παραστάσεις (16 - 19 & 23 - 27 Σεπτεμβρίου) - ανοίγοντας ταυτόχρονα τη χειμερινή σεζόν του θεάτρου.

    Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και τον επαναπροσδιορισμό των πρωταρχικών σκηνικών υλικών, το έργο είναι αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης ερευνητικής πορείας του Δημήτρη Παπαϊωάννου, η οποία ξεκίνησε το 2009 με το "Πουθενά" και συνεχίστηκε με το "Μέσα" (2011) και την "Πρώτη Ύλη" (2012).

    Στο "Still Life" κάτω από έναν μεγάλο ουρανό σε μια έρημη σκηνή, ο άνθρωπος - εργάτης σαν άλλος Σίσυφος, αναζητά τη λύτρωση μέσα από τον καθημερινό μόχθο. Οι ερμηνευτές του έργου ισορροπούν συνθέτοντας φιγούρες και δημιουργώντας οπτικές απάτες, και αναμετρώνται με την βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθεια τους να απελευθερωθούν από την ύλη και να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος.

    [07] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων

    «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεκινώντας απόψε την ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

    Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι «δύναμη Ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου».

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μοίρασε» ψέματα και συμπλήρωσε: «Ποτέ κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο λίγο καιρό, ποτέ ένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα όσο ο Αλέξης Τσίπρας».

    Επίσης ανέφερε ότι «χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό». Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η ΝΔ θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες».

    [08] Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει ούτε στο παρελθόν του κ. Τσίπρα, ούτε στο παρελθόν του κ. Μεϊμαράκη

    «Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει ούτε στο παρελθόν του κ. Τσίπρα, ούτε στο παρελθόν του κ. Μεϊμαράκη» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτήρισε «μπαγιάτικο παραμύθι» το ποιος θα σώσει την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρόεδρος της Ν.Δ. .

    Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε «μεγάλο θράσος» στον κ. Τσίπρα, επειδή ζητάει αυτοδυναμία στις εκλογές κι αυτό σημαίνει, όπως είπε, να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει νέες λάθος επιλογές.

    Ο επικεφαλής που Ποταμιού μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο πάρκο εποχών, στη νέα παραλία και απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του διατύπωσε προτάσεις για μια σειρά ζητήματα, όπως:

    -Κανείς να μην γίνεται υπουργός αν δεν έχει ένσημα πέντε χρόνων.

    -Δύο συνεχόμενες βουλευτικές θητείες με τέσσερις το ανώτερο συνολικά.

    -Καμιά σύνταξη από τη Βουλή.

    -Σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

    -Όχι νέοι φόροι.

    -Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    -Κατάργηση του ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 30.000 ευρώ.

    -Ελεύθερες και χωρίς κανέναν φόρο μεταβιβάσεις ακινήτων.

    -Διανομή του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.

    -Αποκρατικοποιήσεις με διαφάνεια μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας κυβέρνησης.

    -Επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις με λευκό μητρώο.

    -Κίνητρα στους αγρότες να διαθέτουν τα προϊόντα του μέσω ομάδων παραγωγών.

    -Άμεση αναθεώρηση του τρόπου χορήγησης του ποσού των 2 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους «πονηρούληδες».

    -Ενιαία αρχή προμηθειών.

    -Πρότυπα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

    -Μη κρατικά Πανεπιστήμια.

    -Όχι ανοιχτά σύνορα, αλλά ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.

    -Όχι ανοιχτές φυλακές, αλλά ένα δίκαιο σωφρονιστικό σύστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρακτορείο FM 104,9


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2015 - 20:32:10 UTC