Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ζ. Κωνσταντοπούλου «ανοίγει τα χαρτιά» της ενόψει εκλογών
  • [02] Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Το Ιράν δεν επιτρέπει στον διευθυντή ορχήστρας Ντ. Μπαρενμπόιμ την είσοδο στη χώρα, διότι είναι Ισραηλινός
  • [04] Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις για τις κλοπές δεδομένων από Κινέζους χάκερ
  • [05] Στον «αέρα» το «Πρακτορείο FM 104,9»
  • [06] Απεβίωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν
  • [07] Πανσέληνος με ρυθμούς τάνγκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

  • [01] Η Ζ. Κωνσταντοπούλου «ανοίγει τα χαρτιά» της ενόψει εκλογών

    Συνέντευξη Τύπου θα δώσει στις 4 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη η κ. Κωνσταντοπούλου αναμένεται να «ανοίξει και τα χαρτιά» της σχετικά με τις προθέσεις της για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

    [02] Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σήμερα Δευτέρα, είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σήμερα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,

    -φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    -καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),

    - φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν σήμερα μέσω web banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    [03] Το Ιράν δεν επιτρέπει στον διευθυντή ορχήστρας Ντ. Μπαρενμπόιμ την είσοδο στη χώρα, διότι είναι Ισραηλινός

    Το Ιράν απαγόρευσε στον Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ, τον διευθυντή της βερολινέζικης ορχήστρας Staatskapelle, να ταξιδέψει στην Τεχεράνη, δήλωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Πολιτισμού. «Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να έλθει η γερμανική εθνική ορχήστρα στο Ιράν, η αντίρρησή μας αφορά το πρόσωπο που διευθύνει την ορχήστρα. Αυτό το πρόσωπο έχει πολλές εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινής», δήλωσε ο Χοσεΐν Νουσαμπαντί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

    Ο Ισραηλινοαργεντινός Μπαρενμπόιμ ήλπιζε να δώσει μια συναυλία στην Τεχεράνη με την ορχήστρα, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.

    [04] Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις για τις κλοπές δεδομένων από Κινέζους χάκερ

    Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και προσώπων στην Κίνα που πιστεύει ότι ωφελήθηκαν από την απόσπαση εμπορικών μυστικών των ΗΠΑ από χάκερ, έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Washington Post.Το δημοσίευμα, που επικαλείται μη κατονομαζόμενα στελέχη της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνει ότι η οριστική απόφαση για την επιβολή κυρώσεων ή όχι αναμένεται να ληφθεί σύντομα, πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Οι υποψίες πως Κινέζοι χάκερ βρίσκονταν πίσω από μια σειρά επιθέσεων και κλοπών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελούν ένα από τα σημεία τριβής στις διμερείς σχέσεις, καθώς ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προετοιμάζεται για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

    [05] Στον «αέρα» το «Πρακτορείο FM 104,9»

    Το «Πρακτορείο FM 104,9» ξεκίνησε να εκπέμπει στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης από σήμερα στις έξι το πρωί. Μέσα από τη χρήση της συχνότητας του ράδιο ΔΕΘ, θα παρακολουθεί βήμα - βήμα τα γεγονότα, με την εγκυρότητα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Με 220 επαγγελματίες δημοσιογράφους και ένα πλήρες δίκτυο ανταποκριτών στα σημαντικότερα σημεία του πλανήτη, το «Πρακτορείο FM 104,9» θα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων και θα παρακολουθεί συνεχώς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Το ραδιόφωνο, σε πρώτη φάση, θα καλύπτει τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Oι ακροατές του από την Αττική και τον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούν ν΄ ακούν το ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου.

    Αποκαλυπτικό, άμεσο, με πρωτότυπα ένθετα για όλη την οικογένεια, για τον αθλητισμό κ.α., το νέο ραδιόφωνο της πόλης θα καταγράφει το σφυγμό των γεγονότων και τις θέσεις των πρωταγωνιστών τους στην Πολιτική, στην Οικονομία στον Πολιτισμό, στην Τεχνολογία και στον Αθλητισμό. Κι όλα αυτά, με έμφαση στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και στα προβλήματά της.

    Συνεντεύξεις με καταξιωμένους δημιουργούς της Μουσικής, του Θεάτρου, της Λογοτεχνίας και του Κινηματογράφου θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του σταθμού, σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των ακροατών.

    Θα γίνει βήμα έκφρασης για τις επιχειρήσεις και τους φορείς τους, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας και θα ανοίξει τα μικρόφωνα στους εργαζόμενους, στις επαγγελματίες, στους φοιτητές, στο χώρο της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. Ειδικά οι φοιτητές του ΑΠΘ θα έχουν το δικό τους βήμα στο «Πρακτορείο FM», όπου θα μπορούν να αναπτύσσουν δημοσία τις επιστημονικές και κοινωνικές ανησυχίες τους.

    Ο δ/ντής του «Πρακτορείου FΜ 104,9» Θανάσης Τσίγγανας παρουσιάζει τη νέα προσπάθεια του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου λέγοντας :«Έως τώρα η πιο στερεότυπη έκφραση για τους δημοσιογράφους σχετικά με την προέλευση μιας είδησης είναι «το έγραψε το Πρακτορείο». Εμείς εδώ βάζοντας το πήχη ψηλά, θέλουμε όλοι να λένε «Το είπε το Πρακτορείο».

    [06] Απεβίωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν

    Ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν, δημιουργός πολλών γνωστών φιλμ τρόμου όπως «Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες» (A Nightmare on Elm Street) και η «Κραυγή Αγωνίας» (Scream) απεβίωσε χθες Κυριακή το απόγευμα, σε ηλικία 76 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

    Ο Κρέιβεν απεβίωσε περιστοιχισμένος από τους οικείους του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και αντιμετώπιζε όλο και πιο σοβαρά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, μολαταύτα συνέχιζε να δουλεύει διάφορες τηλεοπτικές σειρές, έγραφε ένα μυθιστόρημα και γύριζε μια καινούργια ταινία, «Το Κορίτσι στις Φωτογραφίες» (The Girl in the Photographs) η πρεμιέρα της οποίας θα γίνει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο τον επόμενο μήνα.

    Ο Κρέιβεν, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Οχάιο και είχε σπουδάσει φιλοσοφία, είχε επίσης γυρίσει τη δεκαετία του 1980 πολλά επεισόδια της σειράς Twilight Zone.

    [07] Πανσέληνος με ρυθμούς τάνγκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Πλήθος κόσμου πλημμύρισε χτες το βράδυ τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, που μετατράπηκε σε μια μεγάλη πίστα για τους χορευτές και τους λάτρεις της μουσικής και του χορού της Αργεντινής.

    Τη μουσικοχορευτική εκδήλωση, που άνοιξαν οι διοργανωτές του Acropolis Tango, συνόδευσαν μοναδικά ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης (πιάνο) και οι μουσικοί Βαγγέλης Βεργώτης (ακορντεόν), Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Εύη Μάζη (τραγούδι και φλάουτο), Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), καθώς και η τραγουδίστρια από την Αργεντινή, Natalia Soledad Petsalis.

    Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, είχε ελεύθερη είσοδο. Ελεύθερη ήταν από τις 8 το βράδυκαι η είσοδος στο Μουσείο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης συλλογής,αλλά και την περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2015 - 4:32:14 UTC