Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Αναγκαία η άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό
  • [02] Επίθεση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης
  • [03] Δ. Κουτσούμπας σε Π. Λαφαζάνη: Σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Αισθάνομαι άνετα να δώσω στον λαό τον λόγο για να με κρίνει
  • [05] Σοβαρά τραυματισμένος ο δολοφόνος των δύο δημοσιογράφων

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Αναγκαία η άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό

    Την ανάγκη άμεσης σύγκλησης Συνόδου Κορυφής για το πρόβλημα του Μεταναστευτικού στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και ιδίως με την Ύπατη Αρμοστεία, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη -επείγουσα-ευρωπαϊκή πολιτική, κυρίως για το θέμα του Ασύλου, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του το απόγευμα με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και δημάρχους νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι υπάρχει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο ήδη από το 2008, ένα κείμενο, που σε πέντε Πυλώνες, καθορίζει τις υποχρεώσεις της ΕΕ και υποχρεώνει την ΕΕ σε τέτοιες περιπτώσεις να καθορίσει συγκεκριμένη πολιτική, και παρατήρησε ότι «αυτή η υποχρέωση της ΕΕ είναι υποχρέωση εφαρμογής πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου ουσιαστικά».

    Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ παράλληλα επισήμανε την κινητικότητα που παρατηρείται αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, τόσο από την πλευρά της κ. Μέρκελ και του κ. Ολάντ, αλλά και του κ. Γιούνκερ. Ωστόσο, τόνισε ότι αναμένει αυτή η στάση να μετατραπεί σε πράξη και πρόσθεσε ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να υπάρξει σε αυτό το θέμα πολιτική η οποία θα βοηθήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γιατί αυτό που πράττει σήμερα την υπερβαίνει κατά πολύ.

    [02] Επίθεση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, εξαπέλυσε η Ν.Δ.

    Σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζει πως «η επιλεγείσα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ως πρόεδρος ειδικού σκοπού, για να υπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ήδη επιδίδεται σε σωρεία πρωτοφανών ενεργειών, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει δικαστικούς λειτουργούς που χειρίσθηκαν, με σθένος και ευθυκρισία, συγκεκριμένες ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις, χωρίς λόγο και χωρίς να έχει καμιά, απολύτως, αρμοδιότητα, με μοναδικό σκοπό να αποτελέσουν αυτές αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης».

    Σύμφωνα μάλιστα με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, «κατά την ακρόαση των υποψηφίων για την επιλογή της συγκεκριμένης προέδρου του Αρείου Πάγου, η πρόεδρος της Βουλής παρέστη με διπλή ιδιότητα, ήτοι ως πρόεδρος της Βουλής και ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα που απαγορεύεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, σύμφωνα με τον οποίο ουδείς μπορεί να συμμετέχει με διπλή ιδιότητα σε συλλογικά όργανα».

    «Συνεπώς», τονίζει ο κ. Αθανασίου, «η επιλογή της κας Θάνου ως προέδρου του Αρείου Πάγου, πάσχει, εκτός του ηθικού μέρους για τη μεθόδευση επιλογής της, και λόγω μη τήρησης της διαδικασίας που ο νόμος επιβάλλει».

    [03] Δ. Κουτσούμπας σε Π. Λαφαζάνη: Σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών και, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης -ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη- με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.

    Από αυτή την άποψη -επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας- «θεωρούμε κοροϊδία και σόου τη διαδικασία, έτσι όπως διεξάγεται, για να την αξιοποιούν τα κόμματα που παίρνουν την εντολή, σε βάρος των άλλων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο».

    Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Αισθάνομαι άνετα να δώσω στον λαό τον λόγο για να με κρίνει

    «Αισθάνομαι άνετα να δώσω στον λαό τον λόγο να με κρίνει για όσα πέτυχα και όσα δεν πέτυχα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV.

    Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. Είπε ότι μετά τη 12η Ιούλη το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.

    Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμή ανάτασης για την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες. Ο Αλέξης Τσίρπας επισήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό, που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο, να εκφράσει την πεποίθησή του. Σημείωσε ότι πολλές φορές τα «όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. «Έτσι κι αυτό το "όχι" θα μείνει στην ιστορία, γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή» προσέθεσε.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε, να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή. «Το "όχι" σε μια κακή συμφωνία το έκανα "ναι" σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα, αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε.

    Εκτίμησε, επίσης, ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το «Όχι» μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη.

    [05] Σοβαρά τραυματισμένος ο δολοφόνος των δύο δημοσιογράφων

    Η Άλισον Πάρκερ και ο Άνταμ Γουόρντ ήταν μια φιλόδοξη ομάδα: μια νεαρή δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης σε τοπικό σταθμό της Βιρτζίνια που συχνά κάλυπταν μαζί "ελαφρά" θέματα για την πρωινή εκπομπή του καναλιού WDBJ7.

    Σήμερα, ήταν μια συνηθισμένη ημέρα και για τους δύο. Η ώρα ήταν 6.45 το πρωί και ήδη βρίσκονταν έξω, μεταδίδοντας ζωντανά μια συνέντευξη, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

    Η 24χρονη Άλισον και ο 27χρονος Άνταμ πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε ζωντανή μετάδοση, με τις κραυγές τους να ακούγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες από την Μπριτζγουότερ Πλάζα, ένα τοπικό θέρετρο με πολλά εστιατόρια και καταστήματα. Ο ύποπτος για τη δολοφονία τους είναι ένας νυν ή πρώην συνάδελφός τους που έχει ήδη συλληφθεί, σοβαρά τραυματισμένος αφού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

    Ο δράστης, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς σε έναν αυτοκινητόδρομο, αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα όμως το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματισμένο από σφαίρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2015 - 18:32:17 UTC