Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγροτικές κινητοποιήσεις στον νομό Σερρών
  • [02] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο
  • [03] Το Βερολίνο αναστέλλει την εφαρμογή του «Δουβλίνου II» για τους Σύρους πρόσφυγες
  • [04] Στις 10 το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις
  • [05] Διεθνής Αμνηστία: Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια πανευρωπαϊκή κρίση

  • [01] Αγροτικές κινητοποιήσεις στον νομό Σερρών

    Οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι των περιοχών Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Νιγρίτας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Μεταξύ άλλων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για θέματα σχετικά με τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα των Σερρών είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, για τη «σωτηρία του αγροτικού χώρου που με τα μέτρα που προωθούνται οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό». Ανανκοίνωσε, επίσης, ότι από αύριο εντείνεται η εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων τους. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «αύριο αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής θα μεταβεί στην Κομοτηνή, την Πέμπτη στη Μαυροθάλασσα, την Παρασκευή σε Βέροια και Κατερίνη και το Σάββατο στις Φέρρες Έβρου».

    [02] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο

    Εκρηκτικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα», με την αγορά να ανακτά σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης.

    Η ισχυρή ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βοήθησε στην ανάκαμψη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία επανήλθε δυναμικά πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.

    Δυναμική ανάκαμψη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε σε ποσοστό 26,93%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 621,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 53,32 μονάδων ή σε ποσοστό 9,38%.

    [03] Το Βερολίνο αναστέλλει την εφαρμογή του «Δουβλίνου II» για τους Σύρους πρόσφυγες

    Η Γερμανία σταμάτησε να στέλνει τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναστέλλοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του λεγόμενου "Δουβλίνου 2", του κανονισμού που προβλέπει αυτό το μέτρο, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

    "Χαιρετίζουμε αυτήν την ενέργεια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Για την Κομισιόν, αυτό συνιστά μια αναγνώριση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τις χώρες-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορά μας μόνες τους να χειριστούν τον μεγάλο αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη", σχολίασε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό.

    "Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση (αναστολής της συνθήκης) που γνωρίζουμε" συνέχισε η Μπερτό.

    Στον λογαριασμό της στο Twitter η BAMF ανέφερε ότι "επί του παρόντος" και "στην πράξη" δεν εφαρμόζει τις διαδικασίες απέλασης των Σύρων υπηκόων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το "Δουβλίνο 2" υιοθετήθηκε το 2003 και ορίζει τους κανόνες με βάση τους οποίους θα πρέπει να εξετάζονται οι αιτήσεις για παροχή ασύλου. Ουσιαστικά, επαφίεται στην πρώτη χώρα υποδοχής ενός πρόσφυγα να χειριστεί τη διαδικασία.

    Τέλος, επισημαίνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν χθες από το Βερολίνο μια "ενιαία" στάση της ΕΕ στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.

    [04] Στις 10 το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις

    Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

    Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

    Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

    Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

    [05] Διεθνής Αμνηστία: Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια πανευρωπαϊκή κρίση

    Η μαζική εισροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα, αλλά μια κρίση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ανέφερε σήμερα με ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία.

    «Αυτή δεν είναι απλά μια ελληνική τραγωδία, αλλά μια κρίση για όλη την Ευρώπη», δήλωσε με ανακοίνωση της η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Γκαουρί Βαν Γκούλικ.

    «Εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των κοντόφθαλμων Ευρωπαίων ηγετών που βάζουν σε προτεραιότητα την ασφάλεια των συνόρων από το να βοηθούν επιζήσαντες του πολέμου» πρόσθεσε η Βαν Γκούλικ

    «Αναγκασμένοι να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις σε αποπνικτική ζέστη και να διαμείνουν σε άθλια στρατόπεδα, ή σε εξωτερικούς χώρους, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο βλέπουν ελάχιστες εναλλακτικές από το να συνεχίσουν το ταξίδι τους, επιδεινώνοντας την καταστροφή που είδαμε στα σύνορα της ΠΓΔΜ τις πρόσφατες μέρες», τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2015 - 22:32:14 UTC