Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απευθείας διάλογο των πολιτικών αρχηγών, προτείνει ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Π. Καμμένος: Θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικής αποστολής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές
  • [03] ΝΔ: Να εμφανιστει ο Αλ.Τσιπρας
  • [04] «Κατά προτεραιότητα φορολογικό έλεγχο σε όσους παρεμποδίζουν το έργο των ελεγκτών»
  • [05] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο
  • [06] Έτοιμη να βοηθήσει την Ουγγαρία στο μεταναστευτικό, δηλώνει η Κομισιόν
  • [07] Φ. Γεννηματά: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ημερομηνία των εκλογών
  • [08] Μαξίμου: Σε ολοκληρωτική σύγχυση η ΝΔ
  • [09] Το Βερολίνο αναστέλλει την εφαρμογή του «Δουβλίνου II» για τους Σύρους πρόσφυγες

  • [01] Απευθείας διάλογο των πολιτικών αρχηγών, προτείνει ο Στ. Θεοδωράκης

    To Ποτάμι καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να συναινέσουν στη διεξαγωγή τηλεοπτικών διαλόγων με τη δυνατότητα απευθείας συζήτησης του ενός αρχηγού με τον άλλο, όπως δεκαετίες τώρα γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες δημοκρατίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Οι παράλληλοι μονόλογοι 7 ή 8 πολιτικών αρχηγών στα ντιμπέιτ δεν βγάζουν κανένα αποτέλεσμα, καθότι ο καθένας παπαγαλίζει με ξύλινη γλώσσα τις προκάτ απαντήσεις που του έχουν ετοιμάσει οι συνεργάτες του», σημείωνει και στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης προσκαλεί τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ανοιχτή τηλεοπτική συζήτηση, ενώ η ίδια πρόσκληση απευθύνεται και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    [02] Π. Καμμένος: Θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικής αποστολής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

    «Θα συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα. 'Αρα, οποιαδήποτε ψήφος στα υπόλοιπα συστημικά κόμματα, είναι μία χαμένη ψήφος», τόνισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος, στην σημερινή του ομιλία στην ΚΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

    Σκιαγραφώντας το εύρος των επιλογών των πολιτών, είπε ότι έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμου ή συμμετάσχοντος σε συμμαχική κυβέρνηση εθνικής αποστολής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ενώ μια τρίτη επιλογή είναι μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα υπάρχει η εγγύηση των ΑΝ.ΕΛΛ «σε θέματα στα οποία και μέχρι τώρα το βέτο μας έχει γίνει αποδεκτό».

    «Θέλουν οι στρατιωτικοί να υπάρχουν στρατόπεδα με το όνομα Στρατηγός Σαράφης; Θέλουν στη μεταναστευτική πολιτική να μην υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές, παρότι αυτό έχει δυστυχώς γίνει ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ των αντιπάλων μας για τη μετανάστευση;» είπε ο κ. Καμμένος.

    «Θέλουν μία κυβέρνηση που δεν θα προστατεύει τις σχέσεις ορθοδοξίας με την ελληνισμό; Εάν θέλουν όλα αυτά, μπορούν να μην ψηφίσουν τους ΑΝ.ΕΛΛ και να μην έχουμε την ισχυρή δύναμη να συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε στην συνέχεια ο Πρόεδρος του κόμματος, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «αυτή την στιγμή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε και οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και την ανάπτυξη».

    [03] ΝΔ: Να εμφανιστει ο Αλ.Τσιπρας

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας τον πως κρύβεται και σχολιάζει διαρροές.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, καλεί τον κ. Τσίπρα να «εμφανιστεί όπως υπεύθυνα ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών».

    Από τη ΝΔ μάλιστα απαντούν στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί κοινωνικής ευαισθησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα ? Καμμένου».

    [04] «Κατά προτεραιότητα φορολογικό έλεγχο σε όσους παρεμποδίζουν το έργο των ελεγκτών»

    Η εφορία θα ελέγχει κατά προτεραιότητα τους φορολογούμενους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο από τους ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογούμενων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.

    Το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προπηλακίζονται από τους φορολογούμενους, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον έλεγχο, αλλ? αντίθετα θα καταγράφονται και θα ελέγχονται κατά πρώτη προτεραιότητα.

    Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για τη διευκόλυνση του ελέγχου, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    [05] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο

    Εκρηκτικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα», με την αγορά να ανακτά σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης.

    Η ισχυρή ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βοήθησε στην ανάκαμψη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία επανήλθε δυναμικά πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.

    Δυναμική ανάκαμψη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε σε ποσοστό 26,93%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 621,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 53,32 μονάδων ή σε ποσοστό 9,38%.

    [06] Έτοιμη να βοηθήσει την Ουγγαρία στο μεταναστευτικό, δηλώνει η Κομισιόν

    Ένα ευρωπαϊκό κέντρο υποδοχής προσφύγων ενδέχεται να δημιουργηθεί στην Ουγγαρία ώστε να αναλάβει τον χειρισμό των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου από τους μετανάστες που φτάνουν από την Ελλάδα, δεδομένου ότι η επιστροφή τους στη χώρα αυτή απαγορεύεται με βάση μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    "Είμαστε έτοιμοι να ιδρύσουμε ένα τέτοιο κέντρο στην Ουγγαρία, γιατί αυτή η χώρα χρειάζεται υποστήριξη", είπε η Νατάσα Μπερτό, η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα μετανάστευσης.

    Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες διέσχισαν τη Δευτέρα τα σύνορα με τη Σερβία και πέρασαν στην Ουγγαρία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ένα μέρος των περίπου 7.000 προσφύγων που είχαν αναχωρήσει από την Ελλάδα.

    [07] Φ. Γεννηματά: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ημερομηνία των εκλογών

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να διατυπώσει το αίτημα να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος της τριήμερης διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συνταχθεί σχετική επιστολή που θα αποσταλεί τις επόμενες ώρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να μην προσδιοριστεί αμέσως η ημερομηνία των εκλογών, αλλά να προηγηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    [08] Μαξίμου: Σε ολοκληρωτική σύγχυση η ΝΔ

    Για «ολοκληρωτική σύγχυση» στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ, εξαιτίας του «άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, με αφορμή non paper του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οποίο απαριθμούνται 14 μέτρα που "έρχονται" κατά τη ΝΔ.

    Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία, "από τη μια προειδοποιεί τον λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητάει αναβολή των εκλογών και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους».

    Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «η τεκμηρίωση της ΝΔ παραλείπει φυσικά να αναφερθεί στο πόσο επώδυνα θα ήταν τα μέτρα με τα θηριώδη πλεονάσματα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχτεί». Ακόμη, η ΝΔ παραλείπει ? όπως τονίζουν - να αναφερθεί και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε μέχρι τέλους να χαρακτηρίζει «βιώσιμο».

    «Σε κάθε περίπτωση, ο πόνος της ΝΔ για «τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc», είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα» σχολιάζουν σκωπτικά οι κυβερνητικοί κύκλοι.

    [09] Το Βερολίνο αναστέλλει την εφαρμογή του «Δουβλίνου II» για τους Σύρους πρόσφυγες

    Η Γερμανία σταμάτησε να στέλνει τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναστέλλοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του λεγόμενου "Δουβλίνου 2", του κανονισμού που προβλέπει αυτό το μέτρο, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

    "Χαιρετίζουμε αυτήν την ενέργεια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Για την Κομισιόν, αυτό συνιστά μια αναγνώριση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τις χώρες-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορά μας μόνες τους να χειριστούν τον μεγάλο αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη", σχολίασε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό.

    "Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση (αναστολής της συνθήκης) που γνωρίζουμε" συνέχισε η Μπερτό.

    Στον λογαριασμό της στο Twitter η BAMF ανέφερε ότι "επί του παρόντος" και "στην πράξη" δεν εφαρμόζει τις διαδικασίες απέλασης των Σύρων υπηκόων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το "Δουβλίνο 2" υιοθετήθηκε το 2003 και ορίζει τους κανόνες με βάση τους οποίους θα πρέπει να εξετάζονται οι αιτήσεις για παροχή ασύλου. Ουσιαστικά, επαφίεται στην πρώτη χώρα υποδοχής ενός πρόσφυγα να χειριστεί τη διαδικασία.

    Τέλος, επισημαίνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν χθες από το Βερολίνο μια "ενιαία" στάση της ΕΕ στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2015 - 16:32:14 UTC