Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίπτει η ΝΔ την συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου
  • [02] Λ. Κρέτσος: Παράταση 15 ημερών στη διαβούλευση του ν/σ για τα ΜΜΕ
  • [03] Ο Τζ. Πιτέλα στηρίζει το αίτημα του Αλ.Τσίπρα για εμπλοκή της Ευρωβουλής στη διαδικασία αξιολόγησης
  • [04] Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν από την κρίση
  • [05] Στις 654,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 3,06%
  • [06] Κομισιόν: Υπεγράφη το νέο δάνειο προς την Ελλάδα
  • [07] Τζ. Φιλιππάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περίπου 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων σε 5 ημέρες
  • [08] Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Στρινύλα Κέρκυρας
  • [09] Σύλληψη 21χρονου για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
  • [10] Ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική περίθαλψη προσφύγων
  • [11] Αποβιβάστηκαν 2.500 Σύροι πρόσφυγες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

  • [01] Απορρίπτει η ΝΔ την συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου

    Άστοχες χαρακτηρίζουν στη ΝΔ τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού μετώπου. Σύμφωνα με κύκλους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι δηλώσεις αυτές είναι «άστοχες και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά» αφού, όπως λένε χαρακτηριστικά στη ΝΔ τα στελέχη αυτά, «πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από την εκλογική νομοθεσία». Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «για το θέμα αυτό έχει γίνει από πέρυσι εξαντλητική και διεξοδική συζήτηση, από την οποία προέκυψε το συμπέρασμα ότι ο εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές απαγορεύει ρητά στους συνασπισμούς κομμάτων να πριμοδοτηθούν με το μπόνους των 50 εδρών, σε αντίθεση με τις ευρωεκλογές, όπου ισχύει η απλή αναλογική και δεν υπάρχει μπόνους».

    Τονίζουν ακόμη ότι «το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και με τα άλλα κόμματα του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τα οποία και δεν επιθυμούν τη συγκρότηση ενιαίου κόμματος». Στη ΝΔ σημειώνουν μάλιστα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές διέλυσε τις συνιστώσες του και δημιούργησε ενιαίο κόμμα για να διεκδικήσει καθαρά το μπόνους, επομένως κάθε επαναφορά συζήτησης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά προκαλεί σύγχυση και πυροδοτεί ανούσιο και νοσηρό εσωκομματικό διάλογο την ωρα μάλιστα που είμαστε εν αναμονή εξελίξεων».

    [02] Λ. Κρέτσος: Παράταση 15 ημερών στη διαβούλευση του ν/σ για τα ΜΜΕ

    Σε συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, εξήγγειλε δεκαπενθήμερη παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ προκειμένου αυτό «να γίνει όσο πιο λειτουργικό και σύγχρονο».

    Ο κ. Κρέτσος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, έκανε λόγο για προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του άναρχου μιντιακού τοπίου της χώρας, ρύθμιση που θα εφαρμοστεί βάσει των συνταγματικών επιταγών -που αναφέρουν ρητά ότι θα πρέπει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους-, βάσει μιας γενικότερης ισονομίας αλλά και βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος περί πολυφωνίας και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.

    Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν μέχρι τώρα τα κανάλια δεν πλήρωναν τίποτα, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης δήλωσε ότι θα πρέπει να δούμε το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος όσον αφορά το ποια δάνεια εξυπηρετούνται και ποια όχι, συμπληρώνοντας ότι είναι γνωστό ότι πολλά κανάλια είναι υπερχρεωμένα και παρ? όλα αυτά είχαν άνεση να παίρνουν διάφορα δάνεια τη στιγμή που πάρα πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται ιδιαίτερα για να έχουν μια τραπεζική διευκόλυνση.

    Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο και αυτό που λέει το Σύνταγμα σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επιχειρήσεις που επί 25 χρόνια έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας και στη συνέχεια αποκτούν τη δυνατότητα να είναι υπεύθυνοι για την ψηφιακή μετάβαση και να γίνονται και ψηφιακοί πάροχοι, κάτι που προηγούμενοι νόμοι το απαγορεύουν. «Είναι σκάνδαλο» τόνισε, «να έχουμε ταύτιση του ψηφιακού παρόχου και του παρόχου περιεχομένου».

    [03] Ο Τζ. Πιτέλα στηρίζει το αίτημα του Αλ.Τσίπρα για εμπλοκή της Ευρωβουλής στη διαδικασία αξιολόγησης

    Την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της εφαρμογής της νέας δανειακής συμφωνίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες. Αυτό δήλωσαν στο ΑΜΠΕ, πηγές προσκείμενες στο γραφείο του Τζιάνι Πιτέλα από τις Βρυξέλλες.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ανάγκη εμπλοκής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί την «κοινή θέση» της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, καθώς, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστεί «ντε φάκτο» η παλαιά Τρόικα και θα τεθεί η όλη διαδικασία της αξιολόγησης υπό το δημοκρατικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι σημαντικό, τονίζουν πηγές των Σοσιαλιστών, να δοθεί στην όλη διαδικασία δημοκρατική αξία με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σιουλτς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση και πλήρη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πέμπτου παράγοντα στο πλαίσιο του λεγόμενου «κουαρτέτου των πιστωτών» - στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

    [04] Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν από την κρίση

    Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν από τη σημερινή κρίση επειδή η αναταραχή τις βρήκε σχετικά ισχυρές, χάρη σε προηγούμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, δήλωσε η Πρόεδρος του συμβουλίου για την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί.

    «Πολιτικά γεγονότα εξασθένησαν φυσικά τις τράπεζες, αλλά η κρίση δεν άρχισε από τις τράπεζες», δήλωσε η Νουί στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, προσθέτοντας: «Είμαι αισιόδοξη ότι οι τράπεζες θα ανακάμψουν, καθώς το έχουν κάνει και πριν».

    [05] Στις 654,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 3,06%

    Σε αρνητικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά με τις τιμές των μετοχών να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 654,65 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,06%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 653,12 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 3,29%.

    Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώνεται στα 18,95 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,95%.

    [06] Κομισιόν: Υπεγράφη το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε αργά χθες το βράδυ το Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης και σταθερότητας, το οποίο θα βοηθήσει στην άρση της αβεβαιότητας, στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και στην επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα μπορέσει να καταβάλει έως και 86 δισ. ευρώ σε δάνεια κατά τα επόμενα τρία έτη, υπό την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές θα υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση θεμελιωδών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, όπως προσδιορίζονται στο Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η εκταμίευση των πόρων συνδέεται με την πρόοδο της υλοποίησης του προγράμματος, η οποία θα παρακολουθείται από την Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η παρακολούθηση αυτή θα λάβει τη μορφή τακτικών αξιολογήσεων.

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος υπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση εξ ονόματος της Επιτροπής, δήλωσε: «Με τη στήριξη του προγράμματος, οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αμοιβαία καλή πίστη, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, οι οποίες αποτελούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και πάλι η ελληνική οικονομία.

    Από την πλευρά του, ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε: «Η σύναψη της συμφωνίας γι? αυτό το πρόγραμμα είναι σπουδαίο νέο για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περισσότερη ανάπτυξη, σταθερότητα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Συνδυάζοντας την αλληλεγγύη και την ευθύνη, η Ελλάδα, τα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ και οι θεσμοί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, με βάση τις μεταρρυθμίσεις, τη δικαιοσύνη και την κοινή εμπιστοσύνη».

    Διαβάστε επίσης: Σήμερα η πρώτη εκταμίευση από τον ESM, ύψους 13δισ. ευρω

    [07] Τζ. Φιλιππάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περίπου 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων σε 5 ημέρες

    «Έχουμε κάνει 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε 5 ημέρες και αυτό είναι άθλος, αν αναλογιστούμε ότι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ταυτοποιήσει 8.000 άτομα σε 4 χρόνια» τονίζει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    «Έστειλα με δική μου πρωτοβουλία στα νησιά, που δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες, την κ.Τσιριγώτη από την Αστυνομία και τον προσωπικό συνεργάτη μου που μιλάει αραβικά, για να βοηθήσουν, όσο είναι εφικτό, στην προσπάθεια που γίνεται. Έχουν κάνει και οι δύο εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, εδικά δε κάτω από τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες».

    Όσον αφορά στην πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που μετέφερε 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία, ο κ.Φιλιπππάκος επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Ολα έγιναν με υποδειγματικό τρόπο. Δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο από την αρχή να φτάσει στον Πειραιά. Ο,τι άλλο λέγεται και γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήταν δική μου πρόταση προς τη κυβέρνηση, η μεταφορά των προσφύγων με πλοίο».

    Ο κ.Φιλιππάκος υπογραμμίζει ακόμα ότι «το 99% των προσφύγων που επέβαιναν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι από τη Συρία και έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα».

    Σχετικά με την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, να αγοραστούν με έξοδα της Περιφέρειας οι επιπλέον ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρειάζονται για την ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του αρμοδίους για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

    Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Χατζημάρκος -στο πλαίσιο των προτάσεών του για την ταυτοποίηση των παρατύπως εισερχομένων στα νησιά ευθύνης του- πρότεινε να αγορασθούν με δαπάνη της Περιφέρειας και να διασπαρούν στα νησιά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να προχωρά με μεγαλύτερες ταχύτητες η διαδικασία της ταυτοποίησης, καθώς αναμένονται συνεχείς μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά.

    [08] Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Στρινύλα Κέρκυρας

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη Βόρεια Κέρκυρα, στην περιοχή της Στρινύλας.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Απόστολος Βασδέκης, «η φωτιά βρίσκεται πλέον υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσής της συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι άνδρες, καθώς και εναέρια μέσα με δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ».

    Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, η φωτιά φέρεται πως προκλήθηκε όταν ηλικιωμένη προσπάθησε να κάψει αγριόχορτα στο χωράφι της και ο άνεμος που έπνεε στην περιοχή, παρέσυρε τις σπίθες.

    [09] Σύλληψη 21χρονου για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

    Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Ηλείας, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σε συνεργασία με τις Αρχές της Εuropol, συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την πάταξη του φαινομένου.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διεξήχθη έρευνα στο δίκτυο TOR για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, σε ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των Η.Π.Α, εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Το υλικό που κατασχέθηκε, αναλύθηκε από τις Υπηρεσίες του F.B.I και την Europol, με σκοπό να προκύψουν, τόσο οι διαχειριστές των Υπηρεσιών αυτών, όσο και οι χρήστες-μέλη.

    [10] Ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική περίθαλψη προσφύγων

    Επιτόπιο ιατρικό έλεγχο σε 49 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα, διενεργεί κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), «με σκοπό την άμεση απελευθέρωση των παιδιών και την μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας ή την εκούσια επιστροφή στη χώρα προέλευσης». Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση βρίσκεται σε εγρήγορση για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και έχει προβεί προς την κατεύθυνση αυτή στις απαραίτητες ενέργειες.

    Με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις και καταγραφή υγειονομικών συνθηκών και αναγκών τόσο στην Αμυγδαλέζα όσο και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στον Ταύρο, ενώ και τα δύο Κέντρα έχουν καλυφθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ημερήσια βάση. Επίσης, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν στη μεταφορά των προσφύγων στον Ελαιώνα, εξέδωσαν εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για δωρεάν εξετάσεις , στελέχωσαν, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ιατρείο στον Ελαιώνα, το οποίο διαθέτει φαρμακείο, δύο κρεβάτια εξέτασης και βιβλιάρια Υγείας και Εμβολιασμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ήδη υπάρχουν δύο οκτάωρες βάρδιες και πολύ σύντομα, η λειτουργία του ιατρείου θα είναι 24ωρη.

    [11] Αποβιβάστηκαν 2.500 Σύροι πρόσφυγες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Έξω από το πλοίο, μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης φώναζαν συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού, όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξανά μοιράζουν, με το αίμα των λαών τα σύνορα χαράζουν».

    Το σύνολο των προσφύγων από τη Συρία επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του ΟΛΠ και κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

    Πολλοί από αυτούς ρωτούσαν τους δημοσιογράφους πώς θα μπορέσουν να φτάσουν στο τρένο, στον σταθμό Λαρίσης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο, αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, πιθανότατα να αναχωρήσει εκ νέου για το λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία, για να υπάρξει μερική αποσυμφόρηση στο νησί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 14:32:12 UTC