Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν θα δώσουμε "πράσινο φως" για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου»
  • [02] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το μεταναστευτικό ζητά ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Ο Α. Ξανθός διαψεύδει δημοσιεύματα για δημιουργία «λευκών κελιών»
  • [04] Μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό με στόχο τη βιωσιμότητά του, εξήγγειλε ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [05] Στις 678,46 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,78%
  • [06] Περισσότερους από 5.000 ελέγχους επιχειρήσεων πραγματοποίησε το ΥΠΟΙΚ από 10 έως και 16 Αυγούστου
  • [07] Στις 669,19 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,59%
  • [08] Ο Σεμπάστιαν Κόου νέος πρόεδρος της IAAF
  • [09] Τρεις υπόπτους αναζητά η αστυνομία για τη βομβιστική επίθεση στην Ταϊλάνδη
  • [10] Τ. Ερντογάν: Η χώρα οδεύει γρήγορα προς βουλευτικές εκλογές
  • [11] Ψηφίστηκε με 454 «Ναι» από την Bundestag το τρίτο πακέτο
  • [12] Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης
  • [13] Γ. Αμανατίδης: Τα νομοσχέδια δεν μπορεί να στηρίζονται μόνο από την αντιπολίτευση

  • [01] «Δεν θα δώσουμε "πράσινο φως" για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου»

    «Τα προβλήματα της κυβέρνησης , που προκλήθηκαν από τη μνημονιακή μεταστροφή της πολιτικής της, δεν μπορεί να απαντηθούν με «μπλόφες», ούτε με τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, όπως αυτές που ακούγονται τελευταία» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει: «οι άρον - άρον εκλογές εξπρές υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές. Η διέξοδος για τη χώρα είναι να ακυρωθούν παλιά και νέα μνημόνια και η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή με μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία».

    Ο κ. Λαφαζάνης επιμένει ότι " η καταφυγή, εφόσον χρειαστεί στο εθνικό νόμισμα, μαζί με την αναγκαία διακοπή αποπληρωμής και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποτελούν οχήματα, εργαλεία και μέσα για να επιτύχουμε την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση ισχυρής ρευστότητας στη διάθεση της οικονομίας... πράγματα που συνιστούν προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα εθνικοποίησης των τραπεζών και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα βάζει τέρμα στη λιτότητα, τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις, τέρμα στο ξεπούλημα και στην αποικιοκρατική εξάρτηση της Ελλάδας.

    Για το εάν η Αριστερή Πλάτφόρμα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει την πολιτική της που έχει κεντρικό σημείο το τρίτο μνημόνιο ο κ. Λαφαζάνης απαντά: «Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό «ΟΧΙ» στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στην σφοδρή εναντίωση μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

    [02] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το μεταναστευτικό ζητά ο Στ. Θεοδωράκης

    Η αδυναμία της κυβέρνησης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ήταν η βασική αιτία που προκάλεσε το αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, αναφέρει το Ποτάμι δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα την επιστολή προς τη πρόεδρο της Βουλής .

    Με αφορμή την ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και την σταθερή αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού καλεί την Πρόεδρο της Βουλής να ορίσει σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συνόδου, όπως αναφέρει, για την ενημέρωση του κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

    Στην επιστολή παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για την κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών αλλά και τη μείωση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που επαναπροωθούνται. Σημειώνεται, ακόμη, ότι η Ελλάδα εμφανίζεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη ως η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει σύνορα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον πόλο έλξης για τους παράνομους διακινητές, σε τέτοιο σημείο ώστε ενώ στην αρχή τους έτους η αναλογία εισόδου παράτυπων μεταναστών και προσφύγων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ήταν ένα προς ήταν ένα προς εννέα (1/9), πλέον να έχει αντιστραφεί εις βάρος της Ελλάδας και να έχει γίνει ενάμιση προς ένα (1,5/1).

    [03] Ο Α. Ξανθός διαψεύδει δημοσιεύματα για δημιουργία «λευκών κελιών»

    Διαψεύδει κατηγορηματικά, σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δημοσιεύματα σχετικά με τη δήθεν πρόθεση του υπουργείου για δημιουργία «λευκών κελιών» για την απομόνωση «επικινδύνων» νοσηλευομένων ψυχικώς πασχόντων στα δημόσια ψυχιατρεία της χώρας. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «όχι μόνο ανάλογη πρόθεση δεν υπάρχει, αλλά και το σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου σχετικά με την ψυχική υγεία βρίσκεται στον αντίποδα μίας κατασταλτικής πολιτικής και στην κατεύθυνση της προάσπισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών».

    Από τον Ιούνιο του 2015 έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας ομάδα εργασίας για την επεξεργασία του στρατηγικού σχεδιασμού για την ψυχική υγεία και όπως αναφέρει ο κ. Ξανθός, μεταξύ άλλων, επεξεργάζεται ένα πλαίσιο θέσεων και κατευθύνσεων σχετικά με τον τρόπο νοσηλείας των ασθενών που νοσηλεύονται υπό το καθεστώς της ακούσιας νοσηλείας και τη λειτουργία των τμημάτων οξέων των ψυχιατρικών κλινικών, «κατευθύνσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν βεβαίως με καμία "εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ"».

    [04] Μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό με στόχο τη βιωσιμότητά του, εξήγγειλε ο Γ. Κατρούγκαλος

    Συνολική μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό με δημοσιονομικά ισοδύναμα ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Το νέο εναλλακτικό σχέδιο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση είτε σε κυβερνητική σύσκεψη είτε σε υπουργικό συμβούλιο, με στόχο να ψηφιστεί νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση μέσα στον Οκτώβριο. Θα προηγηθεί κοινωνικός διάλογος στον οποίο θα λάβει μέρος ομάδα εμπειρογνωμόνων, που θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, όπως δήλωσε ενημερώνοντας δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    «Χρειαζόμαστε μία μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αξιοπρεπείς συντάξεις και ότι οι κατώτατες συντάξεις δεν θα μειωθούν», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ σημείωσε ότι «δεν επιδιώκουμε επιστροφή στο παρελθόν, γιατί το σύστημα δεν ήταν δίκαιο ούτε πριν από την εποχή του μνημονίου».

    Σε σχέση με τα εργασιακά, το υπουργείο έχει στόχο να παρουσιάσει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις προτάσεις της κυβέρνησης. Βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι «ο πλήρης εξευρωπαϊσμός του εργασιακού ζητήματος», καθώς, όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, «η απορυθμισμένη Ελλάδα θα γίνει ο καθρέφτης της απορυθμισμένης Ευρώπης». Επιπλέον, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι οποιεσδήποτε αλλαγές στα εργασιακά να συμβαδίζουν με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

    Ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, ο υπουργός ξεκινά διμερείς επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες. Στο ίδιο πλαίσιο φτάνει και στις 28 Αυγούστου, προσκεκλημένος του κ. Κατρούγκαλου, στη χώρα μας, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ.

    Κρίσιμα ζητήματα στη διαπραγμάτευση παραμένουν τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου.

    [05] Στις 678,46 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,78%

    Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:25, διαμορφώνεται στις 678,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,78%.

    Ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει έως και τις 667,00 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 0,92%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,89 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,00%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.

    [06] Περισσότερους από 5.000 ελέγχους επιχειρήσεων πραγματοποίησε το ΥΠΟΙΚ από 10 έως και 16 Αυγούστου

    Συνολικά 5.060 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών το χρονικό διάστημα από 10 Αυγούστου μέχρι και 16 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΔΕ και ΣΔΟΕ) και την προηγούμενη εβδομάδα σε τουριστικές και άλλες περιοχές.

    Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για ελέγχους του Υπουργείου, που ενισχύεται και προσαρμόζεται καθημερινά, στο διάστημα αυτό ελέγχθηκαν 5.031 επιχειρήσεις και συμμετείχαν 1.571 ελεγκτές.

    Από τις 27.7.2015, δηλαδή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ελέγχθηκαν συνολικά 16.263 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 3.310.

    Αποτελέσματα μερικών επιτόπιων ελέγχων της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων

    Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διεξήχθησαν 3.525 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των Δ.Ο.Υ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) σε 3.496 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Στους ελέγχους αυτούς, που πραγματοποιηθήκαν καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, συμμετείχαν συνολικά 996 υπάλληλοι. και διαπιστώθηκαν σε 610 επιχειρήσεις συνολικά 1.139 παραβάσεις.

    [07] Στις 669,19 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,59%

    Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από ένα ήπιο ανοδικό ξεκίνημα. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 669,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,59%.

    Αρχικά κινήθηκε ανοδικά έως τις 676,94 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,56%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,51 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,25%.

    [08] Ο Σεμπάστιαν Κόου νέος πρόεδρος της IAAF

    Ο Άγγλος Σεμπάστιαν Κόου, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF), υπερισχύοντας του Ουκρανού, Σεργκέι Μπούμπκα με 115 ψήφους έναντι 92 στην ψηφοφορία που διεξήχθη κατά το 50ό συνέδριο της IAAF στο Πεκίνο. Ο 58χρονος Ολυμπιονίκης, Σεμπάστιαν Κόου, θα διαδεχθεί για -τουλάχιστον την επόμενη τετραετία- τον 82χρονο Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της IAAF τα τελευταία 16 χρόνια. Ο Κόου που έγινε ο έκτος πρόεδρος της IAAF, διαθέτει πλούσια εμπειρία καθώς εκτός από αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, υπήρξε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 2012 στο Λονδίνο.

    Ο Κόου γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1956 στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου. Έχει τέσσερα παιδιά και παντρεύτηκε δύο φορές, αρχικά με την αμαζόνα, Νίκι ΜακΙρβάϊν και στην συνέχεια με την δημοσιογράφο, Κάρολ Ανετ. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δρομείς μεσαίων αποστάσεων και οι «μάχες» του με τον Στιβ Οβετ έχουν μείνει στην Ιστορία του κλασσικού αθλητισμού. Ολυμπιονίκης στα 1.500 μέτρα στους Αγώνες της Μόσχας (1980) και του Λος Αντζελες (1984), ο Κόου κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στα 800μ και στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις, ενώ κατέρριψε οκτώ φορές το παγκόσμιο ρεκόρ (σε 800μ, 1.500μ και μίλι).

    [09] Τρεις υπόπτους αναζητά η αστυνομία για τη βομβιστική επίθεση στην Ταϊλάνδη

    Οι αστυνομικές αρχές της Ταϊλάνδης εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός "αλλοδαπού άνδρα", ο οποίος σχετίζεται με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε ινδουιστικό ναό της Μπανγκόκ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι τουρίστες.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πραβούτ Ταβορνσίρι είπε ότι το ένταλμα εγκρίθηκε από δικαστήριο. Σύμφωνα με αυτό, η αστυνομία αναζητά "έναν αλλοδαπό άνδρα, αγνώστων στοιχείων". Συνοδεύεται από το σκίτσο ενός υπόπτου με πυκνά, μαύρα μαλλιά, αραιά γένια και μαύρα γυαλιά. Μιλώντας στην τηλεόραση, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο άνδρας αυτός ενδέχεται να είναι "μικτής καταγωγής".

    Η αστυνομία θεωρεί επίσης υπόπτους δύο άλλους άνδρες που διακρίνονται σε ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης.

    [10] Τ. Ερντογάν: Η χώρα οδεύει γρήγορα προς βουλευτικές εκλογές

    Η Τουρκία «οδεύει τάχιστα» προς νέες εκλογές έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Οδεύουμε γρήγορα προς τις εκλογές», είπε ο πρόεδρος σε συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με αιρετούς αξιωματούχους, η οποία αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Το πολιτικό αδιέξοδο, συνέχισε ο Ερντογάν, θα αρθεί μόνο με την προσφυγή στη «βούληση του λαού».

    «Λόγω της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση με τη βούληση του λαού», σημείωσε.

    [11] Ψηφίστηκε με 454 «Ναι» από την Bundestag το τρίτο πακέτο

    Με ψήφους 454 υπέρ, 113 κατά και 18 αποχές επί 585 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε, πριν από λίγο, από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης υπό τον ΕΜΣ και η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Έκκληση προς τους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου να υπερψηφίσουν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, απηύθυνε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισηγητική του ομιλία στην έκτακτη συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

    Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί γρήγορα στα πόδια της, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας τη θετική ψήφο των γερμανών βουλευτών για την έγκριση του τρίτου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, της Γερμανίας από τη στιγμή που το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε, ήδη, μεγάλο μέρος των προβλεπόμενων μέτρων, «θα ήταν ανεύθυνο να μην δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα μίας νέας αρχής».

    «Αν δεν δώσουμε αυτά τα χρήματα, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να πάρει μπροστά», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και υπογράμμισε ότι η εκταμίευση της βοήθειας θα γίνεται τμηματικά, με τη διαβεβαίωση της υλοποίησης των απαραίτητων δεσμεύσεων. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τελικά το ΔΝΤ θα αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Απέκλεισε, ωστόσο, εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος», αλλά έκανε λόγο για περιθώρια που αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέδωσε ιδιαίτερη σημασία, τόσο στην ανάγκη ταχύτατης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αρθούν σταδιακά οι έλεγχοι κεφαλαίων και να λειτουργήσει η οικονομία, όσο και στο Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, για το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα του οποίου αναμένεται ελληνική πρόταση τον Οκτώβριο.

    «Δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο», παραδέχθηκε ο κ. Σόιμπλε, αλλά τόνισε ότι εάν η Ελλάδα τηρήσει τις υποσχέσεις και υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα, τότε μόνο μπορεί η ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί. «Η ευκαιρία υπάρχει, ας ελπίσουμε ότι θα την αξιοποιήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση σκέφτηκε πολύ προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά, την αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και την ευθύνη έναντι των άλλων κρατών που συμμετέχουν.

    «Για πάρα πολλούς λόγους χρειαζόμαστε μία Ευρώπη που μπορεί να κινηθεί- και αυτό περιλαμβάνει το να επιδεικνύει και αλληλεγγύη. Δεν ήταν για μένα εύκολο να φθάσω σε αυτή την απόφαση. Γι' αυτό ακριβώς σας καλώ να υπερψηφίσετε», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

    [12] Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης

    «Όλα αυτά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες αποτυπώνουν το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να μην καταστεί ένα αδιέξοδο για τη χώρα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» o βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «parapolitika.gr», ερωτηθείς για τις εκλογές και την ετοιμότητα της ΝΔ, είπε πως το σημαντικό είναι η χώρα να μην βρίσκεται σε κίνδυνο. «Δεν είμαστε σε μια ουδέτερη χρονιά για να κάνουμε όλες αυτές τις συζητήσεις. Πρωτίστως πρέπει να δούμε την οικονομία μας. Πρέπει από την παρούσα Βουλή να μας προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» σημείωσε, τονίζοντας πως αν πάμε σε εκλογές θα χάσουμε δύο κρίσιμους μήνες.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Χατζηδάκης προέβλεψε, πάντως, πως «η χώρα δυστυχώς θα πάει σε εκλογές».

    «Ακόμα και η ΝΔ να τις κερδίσει θα έχουμε χάσει πολύ χρόνο και το κόμμα θα βρεθεί σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που θα πρέπει να διαχειριστεί» τόνισε.

    [13] Γ. Αμανατίδης: Τα νομοσχέδια δεν μπορεί να στηρίζονται μόνο από την αντιπολίτευση

    «Όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά βήματα της κυβέρνησης είναι ανοιχτά, ωστόσο τα θερινά τμήματα λειτουργούσαν και παλαιότερα τον Σεπτέμβριο και δεν είναι κάτι καινοφανές ως διαδικασία, δεν εμποδίζεται η κυβέρνηση να κάνει ένα ή δύο θερινά τμήματα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «parapolitika.gr» τόνισε ότι «δεν μπορεί να στηρίζεται η στήριξη των κυβερνητικών νομοσχεδίων μόνο από την αντιπολίτευση».

    Ο κ. Αμανατίδης τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό, επειδή ?όπως είπε? «το πρόβλημα δεν αφορά δύο ή τρεις χώρες αλλά στο σύνολο της Ευρώπης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 August 2015 - 12:32:17 UTC