Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει την "εμπιστοσύνη" της πλειοψηφίας της Bουλής
  • [02] Άνοδος 1,04% στο χρηματιστήριο
  • [03] Τουλάχιστον 27 νεκροί από την έκρηξη στην Μπανγκόκ
  • [04] Β. Πούτιν: Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός
  • [05] Πάνω από 4.000 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο
  • [06] ΣτΕ: Συνταγματική η αύξηση του παραβόλου των μηνύσεων

  • [01] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει την "εμπιστοσύνη" της πλειοψηφίας της Bουλής

    «Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής 14 Αυγούστου, να έχει χάσει την "εμπιστοσύνη" της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που στηρίζει την κυβέρνηση, έχει όμως την "εμπιστοσύνη" της πλειοψηφίας της Bουλής με βάση τη θετική ψήφο που έδωσαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ» τονίζει το ΚΚΕ για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

    Το ζήτημα είναι, σημειώνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, «ο λαός να άρει συνολικά την "εμπιστοσύνη" του στα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου, που μας έφεραν στη σημερινή βαρβαρότητα και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια και σταθερότητα για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».

    [02] Άνοδος 1,04% στο χρηματιστήριο

    Με άνοδο, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων η αγορά είχε υποχωρήσει κατά 4,41%.

    Αρχικά η αγορά, στον απόηχο των αποφάσεων του Eurogroup, κατέγραψε κέρδη άνω του 2%, τα οποία όπως περιορίστηκαν στη συνέχεια.

    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ της Ελλάκτωρ και των ΕΛΠΕ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 680,94 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,04%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 688,59 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,18%.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 34,062 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 115.981.182 τεμάχια.

    [03] Τουλάχιστον 27 νεκροί από την έκρηξη στην Μπανγκόκ

    Πολλοί ξένοι τουρίστες περιλαμβάνονται στους 27 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα παγιδευμένο μοτοποδήλατο εξερράγη έξω από έναν ινδουιστικό ναό στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

    Το τηλεοπτικό κανάλι Nation μετέδωσε ότι οι νεκροί από την έκρηξη βόμβας στο ινδουιστικό ιερό Εράουαν είναι τουλάχιστον 27, ενώ άλλα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί είναι μεταξύ των θυμάτων. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 78 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι τουρίστες από την Κίνα και την Ταϊβάν.

    Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης μάχονται εναντίον μουσουλμάνων ανταρτών στις νότιες περιφέρειες της βουδιστικής χώρας, όμως οι αντάρτες αυτοί σπανίως εξαπολύουν επιθέσεις σε άλλες περιοχές.

    Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Πραβίτ Βονγκσούβαν, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι στόχος των δραστών ήταν "να καταστρέψουν την οικονομία και τον τουρισμό επειδή το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στην καρδιά της τουριστικής συνοικίας" της πρωτεύουσας. "Ήταν μια βόμβα ΤΝΤ (...) αυτοί που το έκαναν στόχευαν τους αλλοδαπούς για να πλήξουν τον τουρισμό και την οικονομία", τόνισε.

    [04] Β. Πούτιν: Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός

    Την πεποίθησή του ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι «ένας λαός», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκεπτόμενος τη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και θα ξεφύγει από την «εξωτερική διοίκηση», όπως χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνησή της.

    Μάλιστα σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο οι Ουκρανοί είναι η τρίτη σε μέγεθος πληθυσμιακή ομάδα του ρωσικού λαού μετά τους Ρώσους και τους Τατάρους.

    «Ζουν 5 εκατ. Τάταροι στη Ρωσία, οι Ουκρανοί είναι 3 εκατ., χωρίς να υπολογίσουμε εκείνους, που βρίσκονται προσωρινά στη Ρωσία και θεωρούνται πολίτες της Ουκρανίας. Αυτοί είναι ήδη περίπου άλλα 3 εκατ., μάλιστα η συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία», είπε ο Ρώσος ηγέτης, αναφερόμενος στους ενήλικες Ουκρανούς πολίτες που καταφεύγουν σε ρωσικό έδαφος για να αποφύγουν την επιστράτευσή τους και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

    [05] Πάνω από 4.000 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο

    Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί. Τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου και υπολογίζεται ότι η πληρότητα αυτή θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες.

    Πέραν όμως των εγκλωβισμένων από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων πράγμα που έγινε και σήμερα. Αιτία η πολύωρη αναμονή κάτω από τον ήλιο και η προτεραιότητα που δίνεται σε Σύρους πρόσφυγες ιδιαίτερα σε γυναίκες με παιδιά.

    [06] ΣτΕ: Συνταγματική η αύξηση του παραβόλου των μηνύσεων

    Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων και την αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την πολιτική αγωγή.

    Όπως είναι γνωστό, με νομοθετήματα αυξήθηκε από τα 10 στα 100 ευρώ το παράβολο που θα πληρώνει ο κάθε πολίτης όταν καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία ή σε Αστυνομικό Τμήμα.

    Να σημειωθεί, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση παραβόλου κατά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, μεταξύ των άλλων, όταν αυτή αφορά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και τα εγκλήματα της ενδοοικογενειακής βίας.

    Ακόμα, το τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αυξήθηκε από τα 10 στα 50 ευρώ.

    Σύμφωνα με ΣτΕ, το παράβολο κατά την κατάθεση των μηνύσεων και το τέλος πολιτικής αγωγής δεν αποτελούν φορολογικά βάρη κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθορίζει τον ορισμό του φόρου, καθώς «έχουν το χαρακτήρα δικαστικών τελών με σημαντικά στοιχεία ανταποδοτικότητας».

    Κατόπιν αυτού, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός των 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι το επίμαχο παράβολο αποτελεί φόρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 August 2015 - 16:32:19 UTC