Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κείμενο 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ενότητα έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού»
  • [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Θα είναι αδικία αυτή η κυβέρνηση να πέσει από τους ίδιους της τους βουλευτές
  • [03] Bloomberg: Κάτω από το 9% μειώθηκε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων
  • [04] Στις 679,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,85%
  • [05] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
  • [06] Στ. Ζάιμπερτ: Είναι επιτυχία ότι δεν μιλάμε πια για ονομαστική διαγραφή χρέους της Ελλάδας
  • [07] Δήμος Αθηναίων: Έως 600 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στο Βοτανικό
  • [08] Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • [09] Β. Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν ζητηθεί
  • [10] Λ. Κατσέλη: Η απόφαση του Eurogroup σημαντικό βήμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

  • [01] Κείμενο 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ενότητα έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού»

    "Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού", δηλώνουν με κείμενό τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψήφισαν με διαφορετικούς τρόπους ("Ναι", "Όχι", "Παρών").

    Πρόκειται για τους Κώστα Δερμιτζάκη, Ηρώ Διώτη, Κώστα Ζαχαριά, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστο Καραγιαννίδη, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνη Κουρεμπέ, Γιώργο Κυρίτση, Θωμά Κώτσια, Βάσω Λέβα, Νίκο Μιχαλάκη, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Αλεξάνδρα Τσανάκα.

    Οι 17 βουλευτές σημειώνουν στο κείμενο τους ότι "απαιτείται η κυβέρνηση να επανακαθορίσει τη στάση της στις νέες συνθήκες και δεδομένα". Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως "η εφαρμογή του Μνημονίου δεν μπορεί να συγκροτεί σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς" και πως "ούτε όμως ο διαχωρισμός με βάση το νόμισμα και μόνο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς το πάση θυσία Grexit δεν συγκροτεί βιώσιμη λύση".

    Υποστηρίζουν ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεκδικήσει την ψήφο του λαού με ένα πρόγραμμα που θα προκύψει από το συνέδριο και θα ανταποκρίνεται στη νέα κατάσταση και στους προγραμματικούς και στρατηγικούς του στόχους, τονίζοντας τη σημασία να οδηγηθούν εκεί "συντεταγμένα", "μακριά από αντισυντροφικές συμπεριφορές, αιφνιδιασμούς και εύκολες απαντήσεις". Επιπλέον, δηλώνουν αποφασισμένοι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος στις συνεδριακές διαδικασίες "που πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως". "Και είναι αυτονόητο, για μας, ότι το συνέδριο και οι διαδικασίες του πρέπει να διεξαχθούν πριν τις εκλογές", προσθέτουν.

    Διαβάστε επίσης: Β. Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν ζητηθεί

    [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Θα είναι αδικία αυτή η κυβέρνηση να πέσει από τους ίδιους της τους βουλευτές

    «Όλη η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ποιο είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει και σίγουρα κανείς από αυτούς δεν θα ήθελε να καταψηφίσει μια κυβέρνηση της αριστεράς η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κάποια μέτρα» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ».

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «skai.gr» ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι «θα είναι αδικία αυτή η κυβέρνηση να πέσει από τους ίδιους της τους βουλευτές».

    Ο υπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναφέρει ότι θα ήθελε οι 162 σύντροφοί του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν γίνει κάτι τέτοιο, «δεν θα παραστεί ανάγκη να προχωρήσουμε σε εκλογές», σημειώνει.

    Για το θέμα των μεταναστών, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη που θα αποφασίσει το τι θα γίνει στη Μυτιλήνη και αν τελικά θα πάει πλοίο το οποίο θα παραλάβει 2.000- 2500 μετανάστες. «Καταβάλλονται τρομακτικές προσπάθειες για το θέμα της μετανάστευσης» αναφέρει.

    [03] Bloomberg: Κάτω από το 9% μειώθηκε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

    Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε σήμερα κατά 58 μονάδες βάσης (0,58 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 8,97%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, μεταδίδει το Bloomberg.

    Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθησή της πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και διαμήνυσε την ετοιμότητά της να εξετάσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή αυτή.

    Οι τιμές των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών μειώθηκαν μετά την απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής να προστατεύσει τις καταθέσεις σε αυτές, αναφέρει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι κάτοχοι ομολόγων υψηλής διαβάθμισης θα αντιμετωπίσουν, αντίθετα, ζημιές, εάν οι ελληνικές τράπεζες χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που είναι διαθέσιμα στο νέο πρόγραμμα.

    [04] Στις 679,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,85%

    Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, έχουν όμως περιοριστεί τα αρχικά κέρδη που ξεπερνούσαν το 2%.

    Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται πτωτικά, ενώ στήριγμα στην αγορά δίνουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:25, διαμορφώνεται στις 679,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,85%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 688,59 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,18%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,35 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,91%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται ποσοστό 1,27%.

    [05] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας παραμένει απαραίτητη για τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

    «Η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα προτείνει την περαιτέρω οικονομική συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, μόνο αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις απαιτήσεις όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έως τον Οκτώβριο και η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος είναι επιτυχής.

    «Δεν μπορώ να δώσω ακριβές χρονοδιάγραμμα για το είδος της ελάφρυνσης χρέους ή την πορεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    [06] Στ. Ζάιμπερτ: Είναι επιτυχία ότι δεν μιλάμε πια για ονομαστική διαγραφή χρέους της Ελλάδας

    «Κατά την άποψη της Γερμανίας, είναι μια επιτυχία ότι δεν μιλάμε τώρα πια για μια ονομαστική διαγραφή χρέους» της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι βλέπει ακόμη «περιθώρια ελιγμού», με αλλαγές στα επιτόκια δανεισμού ή στην περίοδο αποπληρωμής τους, έτσι ώστε να ελαφρυνθεί το βάρος από το ελληνικό χρέος.

    Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει το ενδεχόμενο μιας ονομαστικής διαγραφής χρέους της Ελλάδας, ενώ και η Ισπανία, η Φινλανδία και η Σλοβακία αντιτίθενται σε ένα τέτοιο μέτρο.

    [07] Δήμος Αθηναίων: Έως 600 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στο Βοτανικό

    Στο Βοτανικό βρίσκονται από χθες 207 πρόσφυγες, όλοι προερχόμενοι από το Πεδίο του Άρεως όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του δήμου Αθηναίων, Βασίλης Αγγελόπουλος. Το ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας που αποτελείται από 100 κοντέινερς, μπορεί να φιλοξενήσει έως 600 άτομα, ενώ στο κάθε κοντέινερ μπορούν να ζήσουν από πέντε έως επτά άτομα. Όλα τα οικήματα διαθέτουν κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, κουκέτες και στρώματα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ίντερνετ για τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών.

    Ο χώρος φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα από 8 αστυνομικούς, ενώ στο έργο της φύλαξης αναμένεται να συμβάλουν και δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος και η έξοδος των προσφύγων είναι μεν ελεύθερη, ωστόσο υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι με τα πλήρη στοιχεία τους.

    Η σίτιση γίνεται τρεις φορές την ημέρα και συγκεκριμένα στις 09:00, στις 14:00 και στις 19:30, με τα γεύματα να είναι διαμορφωμένα με βάση τις συνθήκες διαβίωσής τους, τα ήθη και τη θρησκεία τους. Στη σίτιση, πέρα από το ελληνικό κράτος συμβάλουν ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του δήμου Αθηναίων, Βασίλης Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι ο δήμος της Αθήνας παραχώρησε το χώρο «προκειμένου καταρχήν να αποφύγουμε την υγειονομική βόμβα στο Πεδίο του Άρεως και κατά δεύτερον για να δείξουμε ότι δεν είμαστε πόλη με απάνθρωπο πρόσωπο. Η παραχώρηση έγινε γι? αυτούς τους δυο λόγους και με την υπόσχεση της κεντρικής κυβέρνησης, ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί μια βασική δομή φιλοξενίας γι? αυτούς τους ανθρώπους κάπου αλλού, πιο οργανωμένα και με καλύτερες εγκαταστάσεις».

    Παράλληλα εξήρε το έργο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Επικρατείας υπογραμμίζοντας ότι «έχουν κάνει μια τιτάνια προσπάθεια» και τάχθηκε στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη σημειώνοντας ότι «πρέπει να βοηθήσουν και οι άλλοι δήμοι και οι άλλες πόλεις. Πρέπει να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους».

    [08] Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω.

    Αυτό ανακοίνωσε το πρωί, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, το Λιμενικό Σώμα. Για λόγους ασφαλείας, στο πλοίο βρίσκεται εναλάξ δύναμη της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού.

    [09] Β. Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν ζητηθεί

    «Παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια πραγματική και μεγάλη αγωνία να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η βουλευτής του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου στην ΕΡΤ.

    Η κ. Κατριβάνου, η οποία συνυπογράφει την επιστολή των 17 στελεχών, εκτιμά ότι «οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές και η ενότητα έχει πληγεί επίσης σημαντικά».

    Εξηγώντας το «παρών» που ψήφισε στη Βουλή, αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως δεν μπορούσε να ψηφίσει το μνημόνιο, «στηρίζει» την κυβέρνηση «για όλα όσα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα» προσθέτοντας ότι συγχρόνως, δεν θεωρεί πως «ένα Grexit αυτήν τη στιγμή, χωρίς καμία προετοιμασία, ήταν η σωστή πρόταση».

    «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση και το πάλεψε για να έρθει εδώ που ήρθε και εκβιάστηκε» προσθέτει.

    Ερωτηθείσα τι θα πράξει αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, δηλώνει ότι θα τη δώσει, ενώ προτείνει να διεξαχθεί άμεσα συνέδριο πριν από οποιαδήποτε κίνηση εκλογών, προκειμένου «να μας δώσει μια κατεύθυνση, να έχουμε μια νέα δέσμευση, για το πού θα πάμε».

    [10] Λ. Κατσέλη: Η απόφαση του Eurogroup σημαντικό βήμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

    Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σημειώνει με έμφαση ότι «είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα.

    Η δήλωση της κ. Κατσέλη έχει ως εξής: «Η απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και η άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 August 2015 - 12:32:22 UTC