Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κείμενο 17 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: "Η ενότητα έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού"
  • [02] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ
  • [03] Επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Ελ Βενιζέλος» στην Κω οι πρώτοι 321 πρόσφυγες από τη Συρία

  • [01] Κείμενο 17 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: "Η ενότητα έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού"

    "Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού", δηλώνουν με κείμενό τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψήφισαν με διαφορετικούς τρόπους ("Ναι", "Όχι", "Παρών").

    Πρόκειται για τους Κώστα Δερμιτζάκη, Ηρώ Διώτη, Κώστα Ζαχαριά, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστο Καραγιαννίδη, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνη Κουρεμπέ, Γιώργο Κυρίτση, Θωμά Κώτσια, Βάσω Λέβα, Νίκο Μιχαλάκη, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Αλεξάνδρα Τσανάκα.

    Οι 17 βουλευτές σημειώνουν στο κείμενο τους ότι "απαιτείται η κυβέρνηση να επανακαθορίσει τη στάση της στις νέες συνθήκες και δεδομένα". Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως "η εφαρμογή του Μνημονίου δεν μπορεί να συγκροτεί σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς" και πως "ούτε όμως ο διαχωρισμός με βάση το νόμισμα και μόνο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς το πάση θυσία Grexit δεν συγκροτεί βιώσιμη λύση".

    Υποστηρίζουν ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεκδικήσει την ψήφο του λαού με ένα πρόγραμμα που θα προκύψει από το συνέδριο και θα ανταποκρίνεται στη νέα κατάσταση και στους προγραμματικούς και στρατηγικούς του στόχους, τονίζοντας τη σημασία να οδηγηθούν εκεί "συντεταγμένα", "μακριά από αντισυντροφικές συμπεριφορές, αιφνιδιασμούς και εύκολες απαντήσεις". Επιπλέον, δηλώνουν αποφασισμένοι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος στις συνεδριακές διαδικασίες "που πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως". "Και είναι αυτονόητο, για μας, ότι το συνέδριο και οι διαδικασίες του πρέπει να διεξαχθούν πριν τις εκλογές", προσθέτουν.

    [02] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Ειδικότερα, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν απόψε στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    [03] Επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Ελ Βενιζέλος» στην Κω οι πρώτοι 321 πρόσφυγες από τη Συρία

    Τουλάχιστον 321 πρόσφυγες από τη Συρία, επιβιβάστηκαν από από τη 1:30 τα ξημερώματα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στο λιμάνι της Κω προκειμένου να φιλοξενήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παράτυπους μετανάστες.

    Η προσέλευση των προσφύγων στο πλοίο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία και το λιμενικό.

    Εμπλεκόμενοι φορείς για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, αποφάσισαν ότι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία ενώ θα παραβρίσκονται στελέχη κυβερνητικών οργανώσεων, δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού που θα διανυκτερεύουν κατα περιόδους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Οι αρχές φοβούνται για την ύπαρξη συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χθες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών.

    Στο πλοίο βρίσκονται 110 άτομα πλήρωμα και αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο πιθανότατα θα αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 August 2015 - 14:32:11 UTC