Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τετάρτη συνεδριάζει η Bundestag για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα
  • [02] Σε 112 ανήλθαν οι νεκροί από τις εκρήξεις της Τιαντζίν, ενώ ακόμη αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων
  • [03] Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι θα απελάσει όλους τους παράτυπους μετανάστες εάν εκλεγεί πρόεδρος
  • [04] Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το φάσμα του λιμού στη Γουατεμάλα
  • [05] Επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Ελ Βενιζέλος» στην Κω οι πρώτοι 321 πρόσφυγες από τη Συρία
  • [06] Επιστρέφει το πρώτο κύμα εκδρομέων του καλοκαιριού

  • [01] Την Τετάρτη συνεδριάζει η Bundestag για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

    Την Τετάρτη 19 Αυγούστου θα συνεδριάσει εκτάκτως το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο προκειμένου να εγκρίνει το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Bundestag προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο πρόεδρος του Σώματος, Νόρμπερτ Λάμερτ, απέστειλε την σχετική πρόσκληση προς τους βουλευτές νωρίτερα σήμερα, καθώς προϋπόθεση αποτελούσε η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup.

    Επισημαίνεται ότι η Bundestag βρίσκεται ακόμη σε περίοδο θερινής ανάπαυλας.

    [02] Σε 112 ανήλθαν οι νεκροί από τις εκρήξεις της Τιαντζίν, ενώ ακόμη αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων

    Σε 112 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη μια βιομηχανική ζώνη στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν της Κίνας, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων.

    Ο υψηλός αυτός αριθμός των αγνοουμένων προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων.

    Από τους 95 αγνοούμενους, οι 85 είναι πυροσβέστες.

    Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, 21 πυροσβέστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

    Την ίδια ώρα οι τραυματίες ανέρχονται σε 721, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε χθες τις αρμόδιες αρχές να βελτιώσουν την ασφάλεια και να αντλήσουν τα διδάγματα από το δυστύχημα αυτό, τα οποία κάποιοι πλήρωσαν με αίμα.

    Χθες οι αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους των συνοικιών που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη λόγω του φόβου που υπήρχε για μια μόλυνση από τοξικές ουσίες.

    Οι αρχές υποστήριξαν εξάλλου ότι οι χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο περιβάλλον δεν βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

    [03] Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι θα απελάσει όλους τους παράτυπους μετανάστες εάν εκλεγεί πρόεδρος

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επικρατέστερος μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε ότι εάν αναδεικνυόταν στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, θα απέλαυνε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής και θα ακύρωνε τα διατάγματα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το μεταναστευτικό.

    «Θα κρατήσουμε μαζί τις οικογένειες, αλλά πρέπει να φύγουν», τόνισε ο Τραμπ στην εκπομπή Meet The Press του NBC News.

    Ερωτηθείς σχετικά με τους μετανάστες που μπορεί να μην έχουν πού να πάνε, ο Τραμπ ανέφερε ότι το πρόβλημα θα εξεταστεί, αλλά «πρέπει να φύγουν... ή έχουμε χώρα ή δεν έχουμε».

    Ο 69χρονος Τραμπ τόνισε ότι θα ακυρώσει όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του Ομπάμα για το μεταναστευτικό, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που προστατεύει από την απέλαση τα παιδιά ανθρώπων που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ παράνομα αλλά έχουν γεννηθεί στη χώρα.

    Ο μεγιστάνας των ακινήτων και διασημότητα των τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, που παραμένει ο επικρατέστερος μεταξύ των 17 υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ως τώρα, έχει προκαλέσει σάλο με τα προκλητικά σχόλιά του για το μεταναστευτικό. Πρόσφατα καταφέρθηκε εναντίον των παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό με ιδιαίτερα μειωτικούς όρους, χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματίες και βιαστές.

    Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ζουν σήμερα 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής

    [04] Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το φάσμα του λιμού στη Γουατεμάλα

    Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γουατεμάλα δυσκολεύονται να τραφούν καθώς η ανεπαρκής βροχόπτωση προκάλεσε ξηρασία και συρρίκνωσε κατά πολύ τις σοδειές, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της πείνας, ειδικά για τους φτωχότερους στη χώρα, προειδοποίησε ο Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Η φετινή ξηρασία, που συνδέεται με το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, πλήττει σκληρά τους ημιαπασχολούμενους αγρότες και τους μικρούς παραγωγούς που ζουν στις περιοχές της κεντρικής Αμερικής που επηρεάζονται από το φαινόμενο ? έναν «διάδρομο» που περνάει από τμήματα της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Ονδούρας και της Νικαράγουας.

    Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι η παρατεταμένη ξηρασία, που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ως τον Μάρτιο του 2016 τουλάχιστον, θα σημάνει μια δραστική μείωση της σοδειάς: καταστρέφονται καλλιέργειες φασολιών και καλαμποκιού, που αποτελούν βασικά είδη διατροφής στη Γουατεμάλα.

    Η Γουατεμάλα, μια από τις πιο φτωχές χώρες της κεντρικής Αμερικής, ήδη δυσκολευόταν να θρέψει τον πληθυσμό της.

    Περίπου οι μισοί από τους 15 εκατ. πολίτες της Γουατεμάλας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και η χώρα αυτή έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό χρόνιου υποσιτισμού παγκοσμίως, με το πρόβλημα αυτό να πλήττει κυρίως τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, όπως τονίζει το ΠΕΠ.

    [05] Επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Ελ Βενιζέλος» στην Κω οι πρώτοι 321 πρόσφυγες από τη Συρία

    Τουλάχιστον 321 πρόσφυγες από τη Συρία, επιβιβάστηκαν από χθες στις 1:30 τα ξημερώματα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στο λιμάνι της Κω προκειμένου να φιλοξενήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παράτυπους μετανάστες.

    Η προσέλευση των προσφύγων στο πλοίο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία και το λιμενικό.

    Εμπλεκόμενοι φορείς για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, αποφάσισαν ότι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία ενώ θα παραβρίσκονται στελέχη κυβερνητικών οργανώσεων, δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού που θα διανυκτερεύουν κατα περιόδους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Οι αρχές φοβούνται για την ύπαρξη συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χθες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών.

    Στο πλοίο βρίσκονται 110 άτομα πλήρωμα και αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο πιθανότατα θα αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.

    [06] Επιστρέφει το πρώτο κύμα εκδρομέων του καλοκαιριού

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με ιδανικές καιρικές συνθήκες αναμένεται από το μεσημέρι και μετά η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου στα αστικά κέντρα.

    Αυξημένη αναμένεται η κίνηση σήμερα και τις επόμενες ημέρες στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς αρχίζει η μεγάλη επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου αλλά και των εκδρομέων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

    Η πληρότητα στα πλοία βάση των κρατήσεων, αγγίζει το 80%.

    Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

    Για σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 24 κατάπλοι πλοίων και 22 αναχωρήσεις και 28 δρομολόγια μετ επιστροφής για τον Αργοσαρωνικό.

    Για το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν συνολικά 16 προγραμματισμένα δρομολόγια. Από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι και 7 κατάπλοι.

    Από το λιμάνι του Πειραιά χθες 15 Αυγούστου αναχώρησαν 22 πλοία με 17.130 επιβάτες, 2.079 οχήματα, 193 φορτηγά και 3.005 δίκυκλα. Επίσης, 27 πλοία κατέπλευσαν με 24.376 επιβάτες, 2.370 οχήματα, 502 φορτηγά και 385 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας κατέπλευσαν 11 πλοία με 5.378 επιβάτες, 647 οχήματα, 17 φορτηγά και 132 δίκυκλα. Από το ίδιο λιμάνι επίσης αναχώρησαν 11 πλοία με 5.212 επιβάτες, 836 οχήματα,5 φορτηγά και 169 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν χθες 39 απόπλοι πλοίων με 6.171 επιβάτες, 518 οχήματα, 4 φορτηγά και 362 δίκυκλα. Επίσης, για την επιστροφή από διάφορα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 40 δρομολόγια πλοίων με 4.845 επιβάτες 359 οχήματα 9 φορτηγά και 184 δίκυκλα.

    Τέλος, από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 3 απόπλοι με 1267 επιβάτες 259 οχήματα 10 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Ακόμα, στο ίδιο λιμάνι κατέπλευσαν 4 πλοία με 1.275 επιβάτες, 262 οχήματα 10 φορτηγά και 33 δίκυκλα.

    Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας καθώς και τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 August 2015 - 8:32:09 UTC