Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Στόχος του προγράμματος η ανάπτυξη
  • [05] Πτώση 1,85% στο χρηματιστήριο
  • [06] Ευ. Τσακαλώτος: Η συμφωνία έχει πολλές ευκαιρίες
  • [07] Εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους
  • [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Συμφωνήσαμε για το νέο ελληνικό πρόγραμμα

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

    Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

    Όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής προσδιορίζουν τη διαδικασία υποβολής πρότασης εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, της συζήτησης αυτής και της ψήφισής της.

    Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

    Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση.

    Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

    Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού, η Κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη. Η συζήτηση αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της.

    Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης είναι πάντοτε ονομαστική και κατά τη διάρκεια αυτής ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα

    Η αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη της Πάρου, που έγινε απόψε, έδωσε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να επισημάνει την ανάγκη η χώρα να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία.

    Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στη σχετική τελετή που έγινε στο δημαρχείο του νησιού είπε χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ λοιπόν να δεχθείτε απλώς τις ταπεινές μου ευχαριστίες γι' αυτή την μεγάλη τιμή που μου επιδαψιλεύετε. Η οποία θα με συνοδεύει, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, ως χρέος και εντολή: Να υπερασπισθώ, στο ακέραιο, την πορεία της Χώρας στο δρόμο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού που χάραξαν οι Πρόγονοί μας. Στο δρόμο της Ευρώπης, το αέτωμα της οποίας στηρίζουν, εκτός από το ρωμαϊκό κρατικό οικοδόμημα, οι άλλοι δύο βασικοί πυλώνες, δηλαδή οι πυλώνες του Ελληνικού Πνεύματος και της Χριστιανοσύνης». Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα».

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους

    H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ άσκησε εκ νέου πιέσεις στις χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν σε «σημαντική» ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

    Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μόλις ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες διάρκειας 6 ωρών σχετικά με το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες, η γενική διευθύντρια επισημαίνει ότι:

    «Είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να προχωρήσουν σε σαφείς δεσμεύσεις... προκειμένου να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του χρέους, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με ό,τι εξεταζόταν έως σήμερα».

    H Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της είναι «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» και τόνισε ενθαρρύνθηκε από την προφανή δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι θα εργαστεί με στόχο να διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα.

    [04] ΥΠΟΙΚ: Στόχος του προγράμματος η ανάπτυξη

    Σε συμφωνία με τον ESM για τριετές πρόγραμμα με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

    Στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία της 12ης Ιουλίου και οι υπουργοί Οικονομικών είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράσεις, όπως μεγαλύτερες προθεσμίες αποπληρωμών, με σκοπό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μ' αυτό τον τρόπο θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, γεγονός που το Eurogroup θεωρεί απαραίτητο. Οι δράσεις που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθούν από την εφαρμογή του προγράμματος και θα καθοριστούν μετά την πρώτη αξιολόγηση (Οκτώβριος 2015).

    Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, όπως αυτά συμφωνήθηκαν στην Αθήνα. Είναι -0,25% για το 2015, +0,5% για το 2016, +1,75% για το 2017 και +3,5% για το 2018.

    Επίσης το Eurogroup αποφάσισε ότι το συνολικό ποσό του προγράμματος θα είναι έως 86 δισ. ευρώ. Σ' αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και (έως) 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.

    Η πρώτη δόση του προγράμματος θα είναι 26 δισ. ευρώ και θα δοθεί σε δύο υποδόσεις: Η πρώτη υποδόση θα είναι 10 δισ. ευρώ και θα καταβληθεί άμεσα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ η δεύτερη υποδόση θα είναι 16 δισ. ευρώ και θα καταβληθεί στην Ελλάδα τμηματικά. Η πρώτη καταβολή των 13 δισ. ευρώ θα γίνει έως τις 20 Αυγούστου. Το υπόλοιπο ποσό (3 δισ. ευρώ) θα καταβληθεί σε μία ή περισσότερες δόσεις μέσα στο φθινόπωρο υπό την προϋπόθεση εφαρμογής προαπαιτούμενων μέτρων.

    Η δεύτερη δόση για τις τράπεζες θα είναι έως 15 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από τα stress test των τραπεζών. Το ποσό θα καταβληθεί μετά την πρώτη αξιολόγηση, αφού ολοκληρωθούν, δηλαδή, τα stress test και σε κάθε περίπτωση πριν τις 15 Νοεμβρίου.

    Το Eurogroup, όπως τονίζουν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απέκλεισε το bail in για τους καταθέτες, ανεξαρτήτως ποσού.

    [05] Πτώση 1,85% στο χρηματιστήριο

    Πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση, με τους τραπεζικούς τίτλους να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

    Η αγορά αποτιμώντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το τρίτο πακέτο στήριξης, ανησυχεί μήπως το αποτέλεσμα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις που θα προκαλέσουν νέο κύκλο αβεβαιότητας στην οικονομία.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 673,93 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,85%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 665,31 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 3,11%.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με μικρή πτώση σε ποσοστό 0,35%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 18,43%.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 28,349 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 88.558.860 τεμάχια.

    [06] Ευ. Τσακαλώτος: Η συμφωνία έχει πολλές ευκαιρίες

    «Ελπίζουμε ότι η σημερινή συμφωνία θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία μπροστά» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup.

    «Μετά από 6 μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων και πολλά πάνω -κάτω, έχουμε επιτέλους συμφωνία», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα οδηγήσει την ελληνική Οικονομία προς τα μπρος, υπό την έννοια ότι σύντομα θα αρχίσει η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε ο υπουργός οικονομικών, προβλέπεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς τη συμμετοχή των καταθετών σε «bail- in» (διάσωση εκ των έσω). Eπομένως, πρόσθεσε ο Ευ. Τσακαλώτος η διαδικασία για την αναστροφή των αρνητικών συνεπειών από τους ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και θα οδηγήσει τάχιστα τις τράπεζες στο σημείο που βρίσκονταν πριν.

    «Αυτή η συμφωνία έχει πολλές ευκαιρίες», συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι δίνεται η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να μεταρρυθμίσει το δημοσιονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει την απάτη και τη φοροδιαφυγή και να εφαρμόσει μια σειρά σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα, ο Ευ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί προβλήματα για πολλές κοινωνικές ομάδες. Το πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο τα θεσμικά όργανα είναι πρόθυμα να ακούσουν τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος. Όπως είπε ο υπουργός οικονομικών θα υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2016, ενώ πολύ πιο πριν θα παρουσιαστεί σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

    Καταλήγοντας ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το πόσο καλή είναι αυτή η συμφωνία θα εξαρτηθεί από το πώς η ελληνική κοινωνία, το κράτος, η οικονομία και οι οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς θα ανταποκριθούν. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η βέλτιστη δυνατή εφαρμογή αυτής της συμφωνίας για να αμβλυνθούν οι τυχόν αρνητικές συνέπειες, ανέφερε τέλος ο υπουργός.

    [07] Εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους

    Εγκρίθηκε με 222 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους. «Όχι» ψήφισαν 64 βουλευτές. Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.

    Ειδικότερα, «ναι» επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης («ναι» στην τροπολογία 233 και «παρών» στα υπόλοιπα), Γιώργος Ψυχογιός («ναι» και στα άρθρα, «παρών» στην τροπολογία 232) και Δημήτρης Σεβαστάκης («παρών» στο άρθρο 1, «ναι» στα υπόλοιπα).

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

    «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Αννέτα Καββαδία, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Κουρεμπές Φάνης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα και Βασιλική Λέβα.

    Απών ήταν ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης.

    [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Συμφωνήσαμε για το νέο ελληνικό πρόγραμμα

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, την επίτευξη τελικής συμφωνίας επί του νέου, τριετούς, προγράμματος για την ελληνική Οικονομία. Μιας συμφωνίας, που όπως είπε, μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και που εγγυάται τη σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς επίσης και τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

    Με βάση το νέο πρόγραμμα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να λάβει για την ερχόμενη τριετία χρηματικό ποσό που μπορεί να ανέλθει ως τα 86 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν σχεδόν άμεσα. Έξ αυτών, 10 δισ. θα αφορούν την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ελληνικών τραπεζών. Άλλα 13 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας και θα αφορούν την απόσβεση χρεών του ελληνικού κράτους προς διεθνείς οργανισμούς. Τέλος υπό προϋποθέσεις θα εκταμιευτούν το ερχόμενο δίμηνο άλλα τρία δισ. ευρω.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup χαιρέτισε την ομαλοποίηση του τρόπου εργασίας των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για το νέο πρόγραμμα. Πρόκειται για βήματα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, ανέφερε.

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ελληνικών τραπεζών, ο Ντάισελμπλουμ αφού ανέφερε ότι θα ενισχυθούν άμεσα με 10 δισ. ευρώ σημείωσε ότι η πλήρης αξιολόγηση της πραγματικής τους κατάστασης θα γίνει το φθινόπωρο.

    Ως τον Οκτώβριο, ανέφερε, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου οργανισμού που θα επιφορτιστεί με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στην ιδιοκτησία του θα περιέλθουν και οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, οι οποίες ενδέχεται να χρειαστούν άλλα 15 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό που τις αφορά ως τα 25 δισ. ευρώ.

    Σε γενικές γραμμές ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα θα είναι ενισχυμένο και ότι ένα τμήμα των εσόδων του θα κατευθυνθεί προς την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Ανέφερε επίσης ότι ως τον Οκτώβριο θα πρέπει να ληφθούν και σημαντικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα.

    Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις ανέφεραν πως θα επανεξεταστεί μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του νέου προγράμματος από την Ελλάδα.

    Σημείωσαν πάντως ότι τα δάνεια της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν ορίζοντα ωρίμανσης που υπερβαίνει τα 32 χρόνια και επιτόκιο της τάξεως του 1%. Ανέφεραν επίσης ότι το Δ.Ν.Τ είναι διατεθειμένο να συνεχίσει την αρωγή του προς την Ελλάδα, αλλά μετά τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωζώνη το φθινόπωρο για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Σημείωσαν ωστόσο ότι το ζήτημα της ονομαστικής μείωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι υπό συζήτηση, ενώ ανέφεραν ότι στη σημερινή σύνοδο έλαβε μέρος, έστω έξ αποστάσεως και η Κριστιν Λαγκάρντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 August 2015 - 22:32:09 UTC