Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλέκος Φλαμπουράρης:«Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους»
  • [02] Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή
  • [03] Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Παρασκευή
  • [04] Το Βερολίνο είναι ανοικτό στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [05] Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας
  • [06] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια, σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα
  • [07] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

  • [01] Αλέκος Φλαμπουράρης:«Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους»

    «Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας με τους δανειστές. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι «αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει». Διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι πιο δύσκολες οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

    Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε επίσης: «Σε συνέδριο θα πάμε με μία προϋπόθεση: Δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, "εγώ δεν εφαρμόζω". Δεν γίνεται... Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου». «Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη» πρόσθεσε.

    Όσον αφορά την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε με νόημα ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά, πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».

    «Επί χρόνια υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια και αμφισβητείται τώρα η δημοκρατική μας ευαισθησία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Προσέχει πολύ τους τύπους, μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη...» συμπλήρωσε, όμως διευκρίνισε: «Δεν βλέπω θετικά την πρόταση μομφής, θεωρώ ότι θα αναλογιστεί η ίδια και τις ευθύνες της με συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».

    Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «η ταυτοποίηση των μεταναστών και η διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών στα νησιά είναι κρίσιμο θέμα» και άφησε αιχμές για τη στάση κάποιων δημοτικών Αρχών στον απόηχο της σύγκρουσης του δήμου Κω με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Όπως τόνισε, σε κάποια νησιά υπάρχουν αποτελεσματικότερα μέτρα φιλοξενίας των μεταναστών, ενώ σε κάποια νησιά όχι, με «κάποιους δημοτικούς άρχοντες να είναι πιο διστακτικοί». «Έχουμε πρόβλημα συνεχούς ροής, φεύγουν 1.300 μετανάστες, έρχονται 1.500 και τα άλλα κόμματα δεν έχουν καμία πρόταση... Τι να κάνουμε; Τρύπες στις βάρκες να τους πνίγουμε ή να τους διώχνουμε, να τους βουλιάζουν οι άλλοι; Δεν γίνεται...» ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για απουσία αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

    Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος φορέας για την απορρόφηση των κοινοτικών προγραμμάτων θα είναι έτοιμος μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ υπενθύμισε ότι στις 13:00 υπάρχει συνάντηση για το μεταναστευτικό με τον αρμόδιο επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [02] Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή

    Με το ζήτημα, αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, ξεκίνησε η συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας. Τελικά, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Την ανάγκη να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου, αύριο, με μια συμφωνία και στο Eurogroup, να αποφευχθεί ένα δάνειο - γέφυρα, αλλά να υπάρξει μια κανονική συμφωνία.

    Υπέρ της διαδικασίας τοποθετήθηκαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο εισηγητής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και οι ειδικοί αγορητές Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι), Δημήτρης Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ.) και Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ).

    Παρωδία που προσβάλει το ρόλο του Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και τάχθηκε κατά του κατεπείγοντος. Κατά τάχθηκε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

    [03] Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Παρασκευή

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες μεθαύριο, Παρασκευή,στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας)για να συζητήσουν σχετικά με το τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Η Ελλάδα και οι πιστωτές της κατέληξαν σε συμφωνία την Τρίτη, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί, όπως και μια σειρά μέτρων στο πλαίσιο του πακέτου αυτού, αύριο Πέμπτη. Γενικά αναμένεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν τη συμφωνία την Παρασκευή.

    [04] Το Βερολίνο είναι ανοικτό στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    Το Βερολίνο είναι έτοιμο να μιλήσει για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, με τρόπους όπως η επιμήκυνση των χρόνων ωρίμανσης ή η άμβλυνση των όρων, αλλά ένα κούρεμα είναι εκτός συζήτησης ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν, στο γερμανικό ραδιόφωνο.

    «Ενα αποκαλούμενο κούρεμα δεν είναι νόμιμο, όταν (δηλαδή) παραδίδεις μέρος χρέους... αλλά υπό το σχήμα ελάφρυνση χρέους μπορεί κανείς επίσης να συζητήσει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων, τον ορισμό χρονικών περιόδων χωρίς πληρωμές τόκων ή κεφαλαίου και μπορούμε να συζητήσουμε γι΄ αυτό, πάντοτε το λέγαμε αυτό», δήλωσε ο Γενς Σπαν στο δίκτυο του Deutschlandfunk.

    Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κοινή θέση για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία θα πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, υποβαθμίζοντας τις πληροφορίες για διάσταση απόψεων στους κόλπους της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

    «Η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της... αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτύχει μία καλή συμφωνία. Υπάρχει μία εποικοδομητική προσέγγιση, μία προθυμία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, υπάρχει η παραδοχή ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

    Ο Γενς Σπαν δήλωσε ότι ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να αντιμετωπισθούν αυτήν την εβδομάδα και ότι είναι σημαντική για τη Γερμανία η παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαδικασία.

    [05] Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας

    Ανεστάλη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε χώρο του λιμανιού στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας καθώς δεν είναι σαφές το ακριβές περιεχόμενο και η ποσότητα των «εύφλεκτων υλικών» που βρίσκονται στους χώρους.

    Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες Τετάρτη όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις και να σκοτωθούν 44 άνθρωποι.

    Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 400.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται στα 17 θύματα του δυστυχήματος.

    Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing News μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

    Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

    [06] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια, σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα

    Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η πληρότητα των κρατήσεων ενόψει του κύματος των αδειούχων του Αυγούστου αλλά και των αναχωρήσεων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου αγγίζει το 80%.

    Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

    Για σήμερα από τον Πειραιά είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 22 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 28 για τον Αργοσαρωνικό, 10 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

    Χθες Τετάρτη 11/08 αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 20 πλοία με 20.168 επιβάτες, 2.418 οχήματα,655 φορτηγά και 778 δίκυκλα. Από τον Αργοσαρωνικό αναχώρησαν 28 πλοία με 5.324 επιβάτες,492 ΙΧ οχήματα, 42 φορτηγά και 218 δίκυκλα. Από τη Ραφήνα αναχώρησαν 11 πλοία, με 5.414 επιβάτες,966 αυτοκίνητα,61 φορτηγά και 155 δίκυκλα.Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 4 αναχωρήσεις πλοίων με 1.075 επιβάτες 278 οχήματα 21 φορτηγά και 38 δίκυκλα.

    [07] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

    Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η απόφαση για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία της νέας συμφωνίας με τους δανειστές θα ληφθεί πλειοψηφικά από τα μέλη της ΚΟ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης, με δεδομένο ότι στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες εκφράστηκαν δύο απόψεις -της υπερψήφισης και της αποχής- ξεκαθάρισε ότι την απόφαση που τελικά θα ληφθεί οφείλουν όλοι να την ακολουθήσουν.

    "Όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ και αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη", ξεκαθάρισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ στην εισήγησή του, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται με τοποθετήσεις βουλευτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2015 - 8:32:12 UTC