Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Nα σταματήσει η μικροπολιτική εκμετάλλευση του μεταναστευτικού
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Πρ. Παυλόπουλου με Φρ. Ολάντ και Μ. Ντράγκι για τη συμφωνία
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης ενημέρωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία
  • [04] Η Κομισιόν έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό
  • [05] «Οι απόψεις Σόιμπλε δεν απηχούν το σύνολο της γερμανικής κυβέρνησης»
  • [06] Στο φως βυθισμένος οικισμός της Πρωτοελλαδικής περιόδου
  • [07] Οι εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου
  • [08] Μ. Σουλτς σε Αλ. Τσίπρα: Θα καλέσω τη γερμανική κυβέρνηση να εγκρίνει τη συμφωνία

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Nα σταματήσει η μικροπολιτική εκμετάλλευση του μεταναστευτικού

    Να σταματήσει η «μικροπολιτική εκμετάλλευση» του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας, καλεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, να λύσει το πρόβλημα και αναφέρεται στις ενέργειες που έχει ήδη κάνει ή και δρομολογήσει η κυβέρνηση τόσο αναφορικά με την Αθήνα όσο και τα νησιά και την Κω ειδικότερα.

    Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη του υπουργού Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Φλαμπουράρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπων εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας», σημειώνοντας ότι «όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν». «Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους;», αναρωτήθηκε, για να τονίσει: «Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρνησή μας προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα».

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Πρ. Παυλόπουλου με Φρ. Ολάντ και Μ. Ντράγκι για τη συμφωνία

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

    Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων κατά την αυριανή συνεδρίαση και, κυρίως η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup της Παρασκευής.

    Οι συνομιλίες έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

    [03] Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης ενημέρωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

    Ενημέρωση από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, είχαν για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή.

    Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν πολλά ερωτήματα που αφορούσαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «πακέτο Γιούνκερ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί επεσήμαναν πως από τα 35 δισ. του «πακέτου Γιούνκερ» τα 5 δισ. αναμένεται να καταβληθούν προκαταβολικά, ενώ η διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» θα μετατεθεί για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις 9ωρες διαπραγματεύσεις με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό.

    [04] Η Κομισιόν έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην Κω και αν της ζητηθεί είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως ο αρμόδιος για το θέμα Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

    Αν η Ελλάδα έχει ανάγκη πρόσθετες ενισχύσεις η Επιτροπή θα εξετάσει τα σχετικά αιτήματα, είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας άτι ήδη έχει συμφωνηθεί η μετεγκατάσταση 16.000 ανθρώπων που ζητούν άσυλο σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι παρέχεται τεχνική βοήθεια επί του θέματος στην Ελλάδα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι από τον επόμενο χρόνο θα τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της συμφωνίας Δουβλίνου 2.

    [05] «Οι απόψεις Σόιμπλε δεν απηχούν το σύνολο της γερμανικής κυβέρνησης»

    Διαστάσεις ενδοκυβερνητικού εμφυλίου τείνει να λάβει το ζήτημα της στάσης που θα τηρήσει η Γερμανία έναντι της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών SPD) Μάρτιν Σουλτς να ξεκαθαρίζει ότι οι απόψεις που διατυπώνει επί του θέματος ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είναι εντελώς προσωπικές και ότι σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού που στηρίζει την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    Κύκλοι προσκείμενοι στον Γερμανό πρόεδρο της Ευρωβουλής δήλωναν σήμερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στους κόλπους του SPD οι δηλώσεις Σόιμπλε έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση και ότι τόσο ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ όσο και ο Μάρτιν Σουλτς τάσσονται σαφώς υπέρ της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας και απολύτως κατά οποιασδήποτε ιδέας περί προσωρινού "δανείου γέφυρας". Σε ό,τι αφορά τον Μάρτιν Σουλτς οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι πρόθεσή του είναι να ζητήσει από την γερμανική κυβέρνηση και από το κόμμα του το SPD, κυρίως όμως από το γερμανικό κοινοβούλιο που έχει και τον καθοριστικό ρόλο, να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, απορρίπτοντας ευθέως τις ιδέες Σόιμπλε.

    Ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι προτίθεται να καλέσει δημοσίως τη γερμανική κυβέρνηση, τη γερμανική Βουλή και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία.

    [06] Στο φως βυθισμένος οικισμός της Πρωτοελλαδικής περιόδου

    Μεγάλης έκτασης βυθισμένο οικισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. έφερε στο φως η έρευνα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα.

    Η έρευνα, που ξεκίνησε από το 2014 στη θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι με την αποστολή Terra Submersa και το ηλιακό σκάφος Planet Solar, διεξάγεται υπό την διεύθυνση της προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων δρ. Αγγελικής Γ. Σίμωσι και του διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής καθηγητή Καρλ Ρέμπερ , με υπεύθυνους επί τόπου την καταδυόμενη αρχαιολόγο της ΕΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα και τον λέκτορα ελληνικής προϊστορίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης Τζούλιεν Μπεκ.

    Η επιστημονική ομάδα αναζητά τα ίχνη προϊστορικής ανθρώπινης δραστηριότητας στην ανατολική πλευρά του Αργολικού Κόλπου. Η φετινή ερευνητική περίοδος ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και επικεντρώθηκε στην παραλία «Λαμπαγιαννάς», όπου είχε εντοπιστεί προϊστορικός οικισμός από την ερευνητική περίοδο του 2014.

    Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιφανειακή έρευνα σε όλο τον όρμο. Ο οικισμός, που βρίσκεται σε βάθος από 1μ. έως 3μ., έχει έκταση τουλάχιστον 12 στρέμματα και ήταν οχυρωμένος και παραθαλάσσιος. Εντοπίζεται η θεμελίωση πληθώρας κτισμάτων όλων των χαρακτηριστικών πρωτοελλαδικών τύπων (ορθογώνια, κυκλικά, αψιδωτά) και πλακόστρωτα (πιθανώς από δρόμους).

    [07] Οι εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάζει το Σάββατο, 29 Αυγούστου, την αυγουστιάτικη πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο- αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

    Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών αλλά και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

    Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Φέτος, ειδικά για την Αττική, μετά από τέσσερα χρόνια, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ευχαριστεί όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα το φυλακτικό προσωπικό που τις υποστηρίζει έμπρακτα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει τον πολιτισμό με έναν μοναδικό τρόπο.

    [08] Μ. Σουλτς σε Αλ. Τσίπρα: Θα καλέσω τη γερμανική κυβέρνηση να εγκρίνει τη συμφωνία

    Μετά την πρωινή δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάννι Πιτέλα, ο οποίος καλεί την 'Αγγελα Μέρκελ να μην υπονομεύσει τη συμφωνία με την Ελλάδα και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι προτίθεται να καλέσει δημοσίως την γερμανική κυβέρνηση, την γερμανική Βουλή και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2015 - 18:32:10 UTC