Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση του πρωθυπουργού προς Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Σουλτς
  • [02] Ο γερμανικός Τύπος για την επίτευξη συμφωνίας για το νέο πακέτο βοήθειας
  • [03] Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα στον απόηχο της συμφωνίας
  • [04] Τουλάχιστον 32 νεκροί στην Ιαπωνία εξ' αιτίας του καύσωνα
  • [05] Περιστατικό τραυματισμού Σύρου πρόσφυγα από νεαρό Έλληνα ερευνά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Παρέμβαση του πρωθυπουργού προς Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Σουλτς

    Με στόχο να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συμφωνία, καθώς αυξάνονταν οι δηλώσεις, κυρίως από το Βερολίνο για μια «συμφωνία -γέφυρα», ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία και είχε χθες το απόγευμα διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανουσά Ολάντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τις επικοινωνίες ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων χωρίς προσκόμματα , σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κινούνταν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η παρέμβαση αυτή θεωρείται καθοριστική από κυβερνητικές πηγές, καθώς οι εξελίξεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τελικά την βούληση όλων των πλευρών και το πρωί σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις

    [02] Ο γερμανικός Τύπος για την επίτευξη συμφωνίας για το νέο πακέτο βοήθειας

    «Επειτα από 18 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας», γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine zeitung.

    H γερμανική εφημερίδα επικαλείται δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι παραμένουν ανοικτές "μόνο δύο ή τρεις μικρές λεπτομέρειες" στις συζητήσεις με τους δανειστές. «Οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν σήμερα τις δράσεις προτεραιότητας που πρέπει να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες χρηματοδότησης», σημειώνει η FAZ.

    «Συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές για τους δημοσιονομικούς στόχους», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Die Welt . «Οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα προχώρησαν . Η Αθήνα συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τις δημοσιονομικές απαιτήσεις για τα επόμενα χρόνια», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

    Η οικονομική Handelsblatt, επικαλούμενη το ΑΠΕ ΜΠΕ, σημειώνει επίσης ότι «Ελλάδα και πιστωτές συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο για το νέο πακέτο διάσωσης». Η εφημερίδα τονίζει ότι «μετά τη συμφωνία η Αθήνα θα πρέπει σύντομα να επιδείξει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ? έστω και μικρό, γεγονός που δείχνει ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί χωρίς την επιβολή νέων μέτρων»

    Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση σημειώνει : «Η Αθήνα ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας για τα δημοσιονομικά. Συμφωνήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια»

    Η Sueddeutsche zeitung μεταδίδει ότι «η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές σχετικά με το περίγραμμα της νέας σύμβασης» και προσθέτει : «Είναι ακόμα ασαφή σημαντικά σημεία, όπως το συνολικό ύψος των δανείων, το μέγεθος των επιμέρους πληρωμών, τα στοιχεία των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου πάντως «η γερμανική κυβέρνηση παραμένει επιφυλακτική». O υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD υποστήριξε ότι «θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις στην Αθήνα». «Χρειάζεται να συζητηθεί διεξοδικά το νέο πρόγραμμα καθώς πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα πώς η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για τον προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών.

    [03] Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα στον απόηχο της συμφωνίας

    Σε ανοδική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το νέο πακέτο βοήθειας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 700 μονάδων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 702,50 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,78%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,88 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,68%.

    [04] Τουλάχιστον 32 νεκροί στην Ιαπωνία εξ' αιτίας του καύσωνα

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11.200 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας του καύσωνα στην Ιαπωνία. Σχεδόν 1.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στο Τόκιο, σύμφωνα με τον ιαπωνικό οργανισμό διαχείρισης πυρκαγιών και καταστροφών.

    Πολλοί άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στην Οζάκα στο διάστημα 3-9 Αυγούστου.

    Κάποιες περιφέρειες στην Ιαπωνία επλήγησαν από καύσωνα με θερμοκρασίες που έφθαναν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 11.700 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν και 25 πέθαναν εξαιτίας του καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα.

    [05] Περιστατικό τραυματισμού Σύρου πρόσφυγα από νεαρό Έλληνα ερευνά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

    Ένα περιστατικό τραυματισμού 51χρονου Σύρου πρόσφυγα, από 18χρονο Έλληνα, ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο άνδρες -για αιτία που ακόμη είναι υπό διερεύνηση- καβγάδισαν το περασμένο Σάββατο, στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της πόλης, με συνέπεια ο νεαρός να χτυπήσει τον αλλοδαπό, ενώ έστρεψε πιστόλι εναντίον του, χωρίς όμως να το χρησιμοποιήσει.

    Ο Σύρος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και ήδη εξετάστηκε από αστυνομικούς, αλλά δεν φαίνεται να αποκαλύπτει έως τώρα τους λόγους της διένεξης.

    Αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ταυτοποίησαν τον δράστη, ο οποίος -όπως προέκυψε- έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

    Ως επικρατέστερο σενάριο εξετάζεται οι δύο άνδρες να διαφώνησαν για κάποια παράνομη μεταξύ τους επαγγελματική συνεργασία στο μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 August 2015 - 8:32:11 UTC