Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Σταϊκούρας: Σε περιπέτειες το τραπεζικό σύστημα με ευθύνη της κυβέρνησης
  • [02] Κανονικά η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας
  • [03] Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση οι λαθρέμποροι καυσίμων
  • [04] Στόχος να κλείσει σήμερα η αύριο η συμφωνία
  • [05] MH370: Εμπειρογνώμονες στις Μαλδίβες για την εξέταση νέων ευρημάτων
  • [06] Η μόδα στους αιθέρες

  • [01] Χρ. Σταϊκούρας: Σε περιπέτειες το τραπεζικό σύστημα με ευθύνη της κυβέρνησης

    Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2015, μετά τη σταθεροποίηση που επετεύχθη το 2014, έχει εισέλθει σε νέες μεγάλες περιπέτειες με ευθύνη της κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι το 2014 οι τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, επανέκτησαν την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και πραγματοποίησαν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους 8,3 δισ. ευρώ. Επίσης, είπε ότι πέρασαν με επιτυχία την άσκηση συνολικής αξιολόγησης που διεξήγαγε η ΕΚΤ, μηδένισαν την εξάρτησή τους από τον ELA και στα τέλη του 2014, η αγοραία κεφαλαιοποίηση της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στα τραπεζικά ιδρύματα είχε διαμορφωθεί περίπου στα 15 δισ. ευρώ.

    Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση άλλαξε ριζικά το 2015 και εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης το τραπεζικό σύστημα ήρθε αντιμέτωπο με τεράστιους κινδύνους, που διογκώθηκαν μετά την πρόσφατη αργία και τους κεφαλαιακούς περιορισμούς.

    [02] Κανονικά η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας

    Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η κατάργηση των ολοήμερων σχολείων, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «τα ολοήμερα σχολεία θα εξακολουθήσουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, καθώς το υπουργείο έχει εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες πιστώσεις».

    [03] Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση οι λαθρέμποροι καυσίμων

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στο news.makedonias.gr σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει στη ρίζα τους τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή, ξεκινώντας από τα καπνά και τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων αποκάλεσε τους λαθρέμπορους καυσίμων «την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

    «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της 4ωρης σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη περιγράφει με σαφήνεια όλο τον οδικό χάρτη σε έναν πόλεμο που βάζει στην άκρη τα παλιά επικοινωνιακά τεχνάσματα και αρχίζει επί της ουσίας την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που είτε «ξεχάστηκαν» σε διάφορα συρτάρια είτε χρήζουν νέων νομοθετικών ρυθμίσεων» πρόσθεσε.

    Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε επίσης σε όσα δημοσιοποίησε «ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν, πόσες δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν, ότι το σύστημα εισροών-εκροών λειτουργεί μόνο στα βενζινάδικα και μάλιστα όχι σε όλα, ότι το θέμα της ιχνηθέτησης «πάγωσε» από την προηγούμενη κυβέρνηση», προσθέτοντας «έστειλα ένα εσωτερικό σημείωμα σε όλα τα μόνιμα μέλη της Διυπουργικής μας Επιτροπής, άμεσα ο κ. Νικολούδης συγκάλεσε σύσκεψη και επίσης άμεσα ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έφερε συγκεκριμένες και χρονοθετημένες τις προτάσεις του».

    [04] Στόχος να κλείσει σήμερα η αύριο η συμφωνία

    Ξεκίνησαν εκ νέου στις 10 το πρωί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, μετά την χθεσινή μαραθώνια συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία είχε διάρκεια 12 ωρών.

    Στόχος, σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, είναι να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά την σημερινή συνάντηση που εκτιμάται ότι θα είναι και πάλι μαραθώνια, ή το αργότερο να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μέχρι αύριο Τρίτη.

    Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχοντας διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες.

    Επίσης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου όπου εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν, οι όποιες εκκρεμότητες και θέματα έχουν μείνει θα εξετασθούν στην σημερινή συνάντηση.

    [05] MH370: Εμπειρογνώμονες στις Μαλδίβες για την εξέταση νέων ευρημάτων

    Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στις Μαλδίβες για να εξετάσουν τα συντρίμμια που εντοπίσθηκαν εκεί και προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει σύνδεση με το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

    Η ανακοίνωση έγινε μετά τις πληροφορίες ότι οι αρχές στις Μαλδίβες έχουν συλλέξει συντρίμμια από τις ακτές και τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα για την περίπτωση που ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης MH370, έπειτα από τα ευρήματα στο νησί της Ρεϊνιόν.

    «Όταν θα προσδιορισθεί εάν πρόκειται για συντρίμμια αεροσκάφους, θα διεξαχθούν συνομιλίες για να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ανάλυσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

    [06] Η μόδα στους αιθέρες

    Ενδυματολογικά το ιπτάμενο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών όλου του κόσμου δεν θα πρέπει να έχει κανένα παράπονο, καθώς από την δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, έχουν φορέσει στολές με τις υπογραφές διάσημων σχεδιαστών μόδας, που αποτέλεσαν για την εποχή τους συνώνυμο στάτους και υψηλής αισθητικής. Στολές κομψές, φινετσάτες και λειτουργικές, άλλες φορές εντυπωσιακές, μερικές φορές κακόγουστες, γεμάτες χρώματα και σχέδια, άλλοτε παραδοσιακές και άλλες φορές μοντέρνες, όλες τους έδιναν το δικό τους στίγμα για τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες, από την εποχή που ένα αεροπορικό ταξίδι ήταν εμπειρία ζωής μέχρι και σήμερα, που πολλές φορές, είναι απλώς μια μετακίνηση.

    Σ' αυτήν την αναδρομή το ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνει έμφαση στην «δική μας» Ολυμπιακή Αεροπορία που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της στους αιθέρες εντυπωσίασε με τις στιλιστικές της επιλογές.

    Πρώτος σχεδιαστής των στολών της Ολυμπιακής, ήταν ο Jean Desses (ή Γιάννης Ντεσσές, όπως ήταν το ελληνικό του όνομα) από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος υπήρξε από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας των δεκαετιών 1940-1960. Στη συνέχεια τα σκήπτρα στα μοντελάκια της Ολυμπιακής πήρε το 1966 η Coco Chanel, για να ακολουθήσουν ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Billy Bo, κ.α.

    Για την Ιστορία, πιο «κομψές» αεροπορικές εταιρείες θεωρούνται η Air France, η Korean Air, η British Airways, η Delta Airlines, η Air Canada, η Virgin Atlantic και φυσικά η Singapore Airlines.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 August 2015 - 10:32:13 UTC