Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να εγκαταλείψουν τη μικροπολιτική
  • [02] Δεν υπάρχει παραβίαση στη βάση δεδομένων των ΑΦΜ του υπουργείου Οικονομικών
  • [03] Απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια χωρίς σύστημα εισροών-εκροών
  • [04] Ρύπανση στο Θερμαϊκό κόλπο από δεξαμενόπλοιο
  • [05] «Το μεταναστευτικό υπερβαίνει την Ελλάδα»
  • [06] Γ. Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να εγκαταλείψουν τη μικροπολιτική

    «Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να εγκαταλείψουν την μικροπολιτική, τον λαϊκισμό και το προκλητικό ψέμα, ακόμα και μπροστά σε ένα φαινόμενο με εξαιρετικά σοβαρές ανθρωπιστικές και κοινωνικές διαστάσεις, όπως είναι το τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινούνται, και μέσω της χώρας μας, προς την Ευρώπη» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «η κοινωνία, αν και πληγωμένη από πέντε χρόνια καταστροφικής κρίσης, αποδεικνύεται πολύ πιο ώριμη από αυτούς».

    «Τις καλούμε έστω και τώρα να συμβάλουν με τις δικές τους προτάσεις και δράσεις, και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος, αντί να χρησιμοποιούν το ζήτημα ως εργαλείο φτηνής αντιπολίτευσης» καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

    [02] Δεν υπάρχει παραβίαση στη βάση δεδομένων των ΑΦΜ του υπουργείου Οικονομικών

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ηλεκτρονικά δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών που είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παρέμβαση στο λογισμικό με τα ΑΦΜ.

    Η έρευνα έγινε παράλληλα με την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργείται μετά τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ. η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τέσσερις εξειδικευμένους αξιωματικούς οι οποίοι έκαναν ανάλυση σε τέσσερις σκληρούς δίσκους που είχαν παραληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

    Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει παραβίαση της βάσης δεδομένων που φυλάσσονται τα ΑΦΜ. Το πόρισμα παραδόθηκε το μεσημέρι από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    [03] Απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια χωρίς σύστημα εισροών-εκροών

    Την απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στο ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ (white list) της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

    Όπως αποφασίστηκε, ακολουθούν η ιχνηθέτηση, τα GPS (ακόμα και στα slops), η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων, κλπ.

    Η σχετική υπουργική απόφαση για το ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα και περιλαμβάνεται στις σημαντικές αποφάσεις για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων, στις οποίες κατέληξε η Μόνιμη Διϋπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που συστήθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συνεδρίασε χθες για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σκοπός της χθεσινής συνεδρίασης, με εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιο για έσοδα, Τρύφωνος Αλεξιάδη, ήταν ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, στο οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και η εξέταση νέων θεσμικών παρεμβάσεων.

    [04] Ρύπανση στο Θερμαϊκό κόλπο από δεξαμενόπλοιο

    Θαλάσσια ρύπανση προκάλεσε δεξαμενόπλοιο στον Θερμαϊκό Κόλπο, όταν, στη διάρκεια εκφόρτωσης αργού πετρελαίου, έσπασαν τα μέσα πρόσδεσής του, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για το, υπό τουρκική σημαία, δεξαμενόπλοιο «OTTOMAN INTEGRITY», που είχε "δέσει" νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή Νέου Αγκυροβολίου Αργού Πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.

    Στην περιοχή κατέπλευσαν άμεσα πέντε ρυμουλκά και μία φορτηγίδα - λάντζα, ενώ το δεξαμενόπλοιο απομακρύνθηκε από το αγκυροβόλιο. Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή έστειλε στο σημείο περιπολικά σκάφη, αλλά, λόγω του σκότους και των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η ύπαρξη ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από περιπολικό σκάφος της παραπάνω υπηρεσίας και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρύπανσης της θάλασσας από ιριδίζον φιλμ πετρελαίου, διαστάσεων περίπου 1.100 μέτρων μήκος, επί 3 μέτρων πλάτος. Στο σημείο έγιναν εργασίες απορρύπανσης και πόντιση πλωτού φράγματος από απορρυπαντικά σκάφη.

    [05] «Το μεταναστευτικό υπερβαίνει την Ελλάδα»

    Την ταχύτερη δυνατή αποφόρτιση των νησιών, την άμεση συγκρότηση της ειδικής διαχειριστικής αρχής για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες και τη διεθνοποίηση του προβλήματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του στο υπουργείο Εσωτερικών για τις αυξημένες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές στη χώρα μας.

    Το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της κατάρρευσης των χωρών προέλευσης των προσφύγων -ιδίως της Συρίας- καθώς οι χώρες αυτές αποτελούν πεδία στρατιωτικών επιχειρήσεων και της παρέμβασης της Δύσης είπε ο κ. Τσίπρας ενώ το πρόβλημα καλούνται να το λύσουν οι χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, σημείωσε.

    Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ η αρχή του διαμοιρασμού ευθύνης, άσκησε κριτική στην εθελοντική βάση αντιμετώπισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τάχθηκε υπέρ του συντονισμού με τις όμορες χώρες όπως η Τουρκία, στην οποία, όπως είπε πρέπει να κατευθυνθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για μεγαλύτερο έλεγχο των μεταναστατευτικών ροών.

    Είπε επίσης ότι η χώρα μας, που αντιμετωπίζει ήδη κρίση, θα κινητοποιήσει τις κρατικές δομές, τις δομές της ΤΑ αλλά και την εθελοντική προσφορά, και ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αξιοπρεπής χώρος μετεγκατάστασης των προσφύγων, από το Πεδίο του Άρεως σε περιοχή όχι μακριά από την Αθήνα όπου θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές ρεύματος, ύδρευσης κλπ.

    [06] Γ. Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία

    «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την οικονομική πολιτική.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι: «υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια».

    Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

    Αύριο Σάββατο στις 11 θα συνεχισθούν οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται επίσηςτο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,τα «κόκκινα» δάνεια,η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και το θέμα τηςπρόωρης συνταξιοδότησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 August 2015 - 18:32:12 UTC