Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά
  • [02] Στο μεταναστευτικό θα φανεί εάν η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει πραγματική βάση
  • [03] Άνοιγμα με άνοδο 0,58% στο Χρηματιστήριο
  • [04] Tη δική της ζώνη ώρας θα καθιερώσει η Πιονγκγιάνγκ
  • [05] Αύξηση 20,5% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στο "Ελ. Βενιζέλος"
  • [06] Στους 54.889 οι μετανάστες που διασώθηκαν τον Ιούλιο
  • [07] Πέθανε ο στιχουργός Κώστας Βίρβος

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά

    «Η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον άφορα την φύλαξη τους».Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η όποια τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για το μεταναστευτικό και τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβούλιου της Ευρώπης, στην οποία είναι πρόεδρος.

    Η κ. Μπακογιάννη -αφού ανέφερε την ανησυχία της για τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση«έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά»και ότι«χάνουμε πάρα πολλούς πόρους από την Ευρώπη»-ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι ως Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλαβαν πρωτοβουλία, ώστε το Συμβούλιο«που έχει μεγάλη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τους προσφυγές και τους μετανάστες, να προσφέρει την τεχνογνωσία αυτή στην ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα, να μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές, διότι η κατάσταση στα νησιά είναι τόσο τραγική όσο δεν περιγράφεται».

    [02] Στο μεταναστευτικό θα φανεί εάν η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει πραγματική βάση

    Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για όλη τη Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη που γίνεται υπό την προεδρία του για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

    Στο θέμα αυτό θα φανεί, είπε ο πρωθυπουργός, εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στο δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση.

    Η Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός είναι το σύνορο της Ευρώπης και δέχεται τεράστιες ροές και δη προσφυγικές. Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης επέμεινε ο πρωθυπουργός ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία διότι από εκεί δεχόμαστε 2 εκ. πρόσφυγες και τόνισε ότι η ίδια συζήτηση πρέπει να υπάρξει και με άλλες χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη.

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση μέσα στην κρίση δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι ροές των μεταναστών-προσφύγων υπερβαίνουν τις δυνατότητές μας και έχουμε εξαιρετική δυσκολία να τις αντιμετωπίσουμε χωρίς ευρωπαϊκή βοήθεια. Εμείς θέλουμε και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας αλλά πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την ΕΕ είπε ο πρωθυπουργός.

    Στη σύσκεψη μετέχουν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    [03] Άνοιγμα με άνοδο 0,58% στο Χρηματιστήριο

    Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζει σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά με τις τιμές των μετοχών να κινούνται για δεύτερη ημέρα ανοδικά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:20 διαμορφώνεται στις 677,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,57%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,55 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,92%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,59%), της Folli Follie (+4,71%), της Alpha Bank (+4,00%), της ΕΧΑΕ (+3,77%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,42%) και της Τιτάν (+3,18%).

    Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-3,32%), της Eurobank(-1,64%),και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,41%).

    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας(+8,34%), του Εμπορίου (+4,70%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+4,07%) και των Τραπεζών (+2,45%).

    [04] Tη δική της ζώνη ώρας θα καθιερώσει η Πιονγκγιάνγκ

    Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε πως από τις 15 Αυγούστου θα καθιερώσει τη δική της ζώνη ώρας γυρίζοντας πίσω τα ρολόγια κατά 30 λεπτά, όπως ανακοίνωσε το νομοθετικό της σώμα.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή την 70ή επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας από την Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο από την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση.

    Μέχρι σήμερα, η Ιαπωνία, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας, εννέα ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς, η οποία καθιερώθηκε την εποχή που η ενωμένη τότε Κορέα ήταν αποικία της Ιαπωνίας, από το 1910 έως το 1945.

    Η Βόρεια Κορέα δεν είναι η μοναδική χώρα που αποφάσισε να αλλάξει ζώνη ώρας. Το 2007, η Βενεζουέλα αποφάσισε να γυρίσει πίσω τα ρολόγια.

    [05] Αύξηση 20,5% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στο "Ελ. Βενιζέλος"

    «Απογειώθηκε» και τον μήνα Ιούλιο η επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση στο «"Ελ.Βενιζέλος" έφτασε τα 2,14 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,8 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο του 2014. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα (κατά 23,5% και 19% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξης του 1% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 31%.

    Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 10,1 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 22,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση κατά 26,5% και η διεθνής κίνηση κατά 20,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 29%.

    Σε ότι αφορά την κίνηση αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι πτήσεις στο ΔΑΑ έφτασαν τις 20,2 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 15,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 16,1% και 15,4% αντίστοιχα.

    Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους έφτασε τις 100,2 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 14,4% και 19,1% αντίστοιχα.

    [06] Στους 54.889 οι μετανάστες που διασώθηκαν τον Ιούλιο

    Στους 54.889 ανήλθαν για το μήνα Ιούλιο 2015, οι παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν και περισυνελέγησαν σε 748 περιστατικά σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, στη διάρκεια όλων των περιστατικών για το μήνα Ιούλιο, κατασχέθηκαν 158 σκάφη ενώ συνελήφθησαν 47 διακινητές.

    Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 552 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

    [07] Πέθανε ο στιχουργός Κώστας Βίρβος

    Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Κώστας Βίρβος. Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950. Έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.

    Η αγάπη, η χαρά, η ελπίδα, η ζωή, τα βάσανα, οι καημοί, περιγράφηκαν μέσα από τα τραγούδια που μας άφησε ο Κώστας Βίρβος παρακαταθήκη: Γεννήθηκα για να πονώ, Ζαΐρα, Η Άγια Κυριακή, Θα κάνω ντου βρε πονηρή, Κλάψε, κλάψε, Μακριά μου να φύγεις, Μένα με λένε Περικλή, Ρίξε μια ζαριά καλή, Καταχνιά, Μια παλιά ιστορία, Νυχτερίδες κι αράχνες, Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια, Παράπονα και κλάματα, Θα κάνω ντου βρε πονηρή, Πάρε τα χνάρια μου, Στις φάμπρικες της Γερμανίας, Το κουρασμένο βήμα σου και χιλιάδες άλλα χιλιοτραγουδισμένα και αγαπημένα.

    Η φωτογραφία είναι από αφίσα του Δήμου Τρικκαίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 August 2015 - 10:32:15 UTC