Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοδος 3,37% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [02] Πρόσθετη ρευστότητα για διευκόλυνση των συναλλαγών στις τράπεζες
  • [03] Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης
  • [04] Πάνω από 130 χιλιάδες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ
  • [05] Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις», το ΚΘΒΕ «εν Επιδαύρω» και οι απλήρωτοι ηθοποιοί «εν πενία»...
  • [06] Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος των διαπραγματεύσεων
  • [07] Άμεση αποζημίωση ζητούν οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών
  • [08] Στις 5/10 επιστρέφει στα παρκέ ο Γκιστ, μειώθηκε στους 6 μήνες η ποινή του
  • [09] Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Libertadores

  • [01] Άνοδος 3,37% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές, μετά τη δραματική πτώση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 664,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,37%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,35 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,76%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+24,40%), της Eurobank (+19,23%), της Alpha Bank (+10,71%), της Πειραιώς (+7,97%) και του ΟΤΕ (+7,17%).

    Αντιθέτως πτώση καταγράφουν μόνο οι μετοχές της Grivalia Properties (-2,15%) και της ΜΕΤΚΑ (-1,18%).

    Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών(+15,67%), των Τηλεπικοινωνιών (+7,74%), της Υγείας (+6,39%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,12%).

    Ανοδικά κινούνται 69 μετοχές, 20 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Flexopack +30,00%, Ειδησεοφωνική Ελλάς +29,83%, Attica Bank +26,92% και Εθνική +24,40%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Pasal -19,77%, Dionic -19,44%, Βαρβαρέσος -18,42% και Nexans-11,38%.

    [02] Πρόσθετη ρευστότητα για διευκόλυνση των συναλλαγών στις τράπεζες

    Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει, ότι κατά το διάστημα ισχύος της Τραπεζικής Αργίας και των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων, έχουν υποβληθεί έως και τις 29.07.2015 από τα Πιστωτικά Ιδρύματα προς την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών 6.798 αιτήματα, εκ των οποίων 4.297 έχουν εγκριθεί και 124 έχουν απορριφθεί, ενώ 1.525 αιτήματα αφορούν συναλλαγές κάτω των 100.000 ?, οι οποίες εξετάζονται και αξιολογούνται απευθείας από τα Πιστωτικά Ιδρύματα, βάσει της υπ? αριθ. 664/21.07.2015 απόφασης της Επιτροπής.

    Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 29.06.2015 έως και 29.07.2015, έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και από τις Υποεπιτροπές των Π.Ι. συναλλαγές που αγγίζουν περίπου το 50% του συνολικού ύψους συναλλαγών για το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

    Επίσης, με την υπ? αριθ. 757/30.07.2015 Απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών δίδεται πλέον η δυνατότητα στα Π.Ι. να εξετάζουν αιτήματα ποσού έως 150.000 ευρώ βάσει της προηγούμενης συναλλακτικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, με συνολικό ημερήσιο εγκριτικό όριο 22 εκατ. σε όλα τα Π.Ι., ενώ για ποσά έως και 5.000 ευρώ η διαδικασία απλοποιείται σημαντικά, ώστε να διευκολύνονται μεταξύ άλλων, οι νέοι επιχειρηματίες χωρίς προηγούμενη συναλλακτική δραστηριότητα.

    Με σκοπό την επιτάχυνση και διευκόλυνση των σχετικών διαδικασιών, δόθηκε στις συσταθείσες υποεπιτροπές των Π.Ι. πρόσθετη ρευστότητα ύψους 59 εκατ. ευρώ ώστε να εξετασθούν κατά προτεραιότητα τα αιτήματα αξίας έως και 100.000 ευρώ, που υποβλήθηκαν στα Π.Ι. έως και 21.07.2015 και δεν έχουν εξετασθεί ακόμα.

    [03] Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

    Σταθεροποιητικά κινούνταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα, μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο που τροφοδότησαν οι εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) και η Τράπεζα της Αγγλίας έτειναν προς αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

    Κάποια από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς στήριξαν την άποψη ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αντί για τον Δεκέμβριο, αν και η πλειονότητα των επενδυτών συνεχίζει να περιμένει μια τέτοια κίνηση στο τέλος του έτους. Τα στοιχεία για την απασχόληση εκτός του αγροτικού κλάδου στις ΗΠΑ, που δημοσιοποιούνται την Παρασκευή, αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο για το εάν επίκειται αύξηση.

    Οι αποδόσεις των γερμανικών bunds υποχωρούσαν κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,72%, έχοντας καταγράψει άνοδο κατά 15 μονάδες βάσης χθες, κυρίως λόγω των δηλώσεων του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Ντένις Λοκχαρτ. Ο τραπεζίτης δήλωσε ότι θα χρειαστεί «σοβαρή επιδείνωση» στην αμερικανική οικονομία για να μην στηρίξει ο ίδιος μια αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

    [04] Πάνω από 130 χιλιάδες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ

    Περισσότερες από 130 χιλιάδες είναι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 130.742, εκ των οποίων οι 50.226 υποβλήθηκαν ιδιωτικά, ενώ οι 80.516 υποβλήθηκαν από τους Εταίρους. Επισημαίνεται ότι οι 130.742 αιτήσεις αντιστοιχούν σε 287.584 άτομα.

    Η 26η Αυγούστου είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    [05] Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις», το ΚΘΒΕ «εν Επιδαύρω» και οι απλήρωτοι ηθοποιοί «εν πενία»...

    Με την "Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων" του Ευριπίδη, παράσταση που μετάφρασε και σκηνοθέτησε για το πολύπαθο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ο Θωμάς Μοσχόπουλος, συνεχίζεται, αύριο και μεθαύριο, το πρόγραμμα της Επιδαύρου.

    Και μπορεί οι παραστάσεις της προγραμματισμένης καλοκαιρινής περιοδείας του θεάτρου να ματαιώθηκαν στο σύνολό τους (η "ανέτοιμη" πρεμιέρα δόθηκε στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 10 του περασμένου Ιουλίου) και οι παραστάσεις της Επιδαύρου να κινδύνευαν με ματαίωση, λόγω των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων του θεάτρου που αφήνουν απλήρωτους για τρίτο μήνα τους ηθοποιούς, νέα προβλήματα, εκπορευόμενα από τις καθυστερήσεις των αμοιβών, δίνουν το μάλλον αρνητικό στίγμα στην παρουσία του βορειοελλαδίτικου κρατικού θεάτρου στην Επίδαυρο.

    Οι ηθοποιοί είχαν αρχικά εξαγγείλει στάσεις εργασίας για το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου (μέρες παραστάσεων της Ιφιγένειας στη χώρα των Ταύρων, στην Επίδαυρο).

    Οι εξαγγελθείσες στάσεις τελικά ανεστάλησαν, ύστερα από εσωτερικές διεργασίες και την απόφαση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης για την καταβολή, σε κάθε εργαζόμενο, 75 ευρώ από τις τελευταίες 20.000 ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο του θεάτρου (οι έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου προς το ΚΘΒΕ δεν "φτάνουν" ουδέποτε στα μισθολόγια των απλήρωτων ηθοποιών καθώς παρακρατούνται αυτόματα, λόγω των χρόνιων οφειλών του θεάτρου προς το ΙΚΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς).

    [06] Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος των διαπραγματεύσεων

    Δηλώνοντας ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει ως τώρα επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, απάντησε εμμέσως σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που έκανε λόγο για αμφιβολίες της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το αν είναι δυνατή μια συμφωνία μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

    Ερωτηθείσα σχετικά, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα ξεκαθάρισε πως «σύμφωνα με τη συνθήκη του ESM και βάσει της σχετικής εντολής από τα κράτη μέλη οι διαβουλεύσεις και η αξιολόγηση της όποιας προόδου γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ, μαζί με το ΔΝΤ και τον ESM στη συγκεκριμένη περίπτωση». Προσέθεσε δε, πως αυτές οι ομάδες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και δύο εβδομάδες αναφέρουν πως σημειώνεται «ικανοποιητική πρόοδος».

    «Δεν γνωρίζω να είναι κάποιος άλλος επί τόπου και να είναι σε θέση να έχει καλύτερη εικόνα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ενημέρωσε ότι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕFC), όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

    [07] Άμεση αποζημίωση ζητούν οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών

    Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό που, όπως τονίζουν, δικαιούνται είναι οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών, οι οποίοι είδαν το 50% της παραγωγής τους να καταστρέφεται από το χαλάζι που έπεσε την περασμένη Δευτέρα.

    "Δεν θέλουμε ρουσφέτια, αλλά απλώς και μόνο αυτό που δικαιούμαστε" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών "Πελεκάνος" Νίκος Στεργίου, που μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες της περιοχής ετοιμάζονται να υποδεχθούν, το προσεχές Σάββατο, τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Νίκο Στουπή, προκειμένου να τού εκθέσουν τα προβλήματά τους.

    Η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι που έπεσε στις 3 Αυγούστου υπολογίζεται ότι κατέστρεψε την παραγωγή του ΠΟΠ προϊόντος σε ποσοστό 50% (ήτοι, έκταση 3000 στρεμμάτων). Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, όσο περνούν οι ημέρες, οι παραγωγοί διαπιστώνουν ότι οι ζημίες αφορούν μεγαλύτερη έκταση, την οποία ωστόσο δεν μπορούν να υπολογίσουν ακριβώς.

    Ο πρόεδρος του "Πελεκάνου" εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των συνεργείων του ΕΛΓΑ, που έσπευσαν, όπως είπε, από την επόμενη κιόλας ημέρα να ενημερωθούν για την κατάσταση.

    [08] Στις 5/10 επιστρέφει στα παρκέ ο Γκιστ, μειώθηκε στους 6 μήνες η ποινή του

    Μία επιπλέον... προσθήκη μετρά ο Παναθηναϊκός μετά την σημερινή μείωση της ποινής του Τζέιμς Γκιστ, ενόψει της έναρξης της Α1 μπάσκετ των Ανδρών στις 10 Οκτωβρίου. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναμενόταν να επιστρέψει στα παρκέ στις 5 Δεκεμβρίου, μετά την ποινή που του είχε επιβληθεί για χρήση ινδικής κάνναβης, ωστόσο η έφεση που είχαν καταθέσει οι «πράσινοι» έγινε δεκτή και το ΑΣΕΑΔ μείωσε την ποινή του στους 6 μήνες, όπερ σημαίνει ότι στις 5 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος να ενισχύσει εκ νέου τους κυπελλούχους Ελλάδας.

    [09] Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Libertadores

    Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 3-0 την Τίγκρες και κατέκτησε για τρίτη φορά το Copa Libertadores και πρώτο μετά από 19 χρόνια, ολοκληρώνοντας ιδανικά την πιο σημαντική μεταμόρφωση στην ιστορία της. Η επιτυχία αυτή στο "Monumental" φτάνει τέσσερα χρόνια μετά από τον υποβιβασμό της ομάδας του Μπουένος Αϊρες, για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα αιώνα. Τώρα, όμως, με την καθοδήγηση του Μαρσέλο Γκαγιάρδο κατέχει και τα δύο σημαντικά τρόπαια της Νότιας Αμερικής, μετά την επικράτησή της στο Copa Sudamericana τον Δεκέμβριο.

    Ο Λούκας Αλάριο άνοιξε στο 45΄ το σκορ και ο Κάρλος Σάντσες από το σημείο του πέναλτι διπλασίασε στο 75΄ τα τέρματα των «εκατομμυριούχων», πριν ο Ραμίρο Φούνες Μορί, τέσσερα λεπτά αργότερα, διαμορφώσει το τελικό 3-0. Το αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε στην Ρίβερ να πανηγυρίσει, μιας και την περασμένη εβδομάδα στο Μοντερέι του Μεξικού οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση χωρίς σκορ (0-0).

    Ο αγώνας ήταν σκληρός, σημειώθηκαν 44 φάουλ και ο Ουρουγουανός διαιτητής, Ντάριο Ουμπριάκο, έδειξε 9 κίτρινες κάρτες, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ ήταν καλύτερη, μέσα σε ένα βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο στο "Monumental", που είχε δημιουργήσει η συνεχής βροχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 August 2015 - 12:32:23 UTC